25. SEPTEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

 

   Jakub Kindernay z Brezna, Kristian Nikolaj z Valaskej, Jan Harvan z Polomky, Justin Bartos z Cierneho Balogu, Peter Sreiner z Brezna, Sarah Kostkova z Banskej Bystrice, Patrik Bartos z Brezna, Matej Belko z Cierneho Balogu, Lilien Michalcikova z Podbrezovej, Simona Jurikova z Podbrezovej, Lea Dolinska z Benusa.

 

      Opustili nas_image

     

 

   Anna Kudelkova (83) z Valaskej, Imrich Pokos (59) z Brezna, Rudolf Roncak (65) z Drabska, Jozef Laurinc (55) z Bravacova, Anton Juhaniak (80) z Prednych Halan, Jan Macula (55) z Benusa, Jan Tomajka (84) z Bacucha, Milan Bohacik (60) z Pohronskej Polhory, Vladimir Baran (55) z Cierneho Balogu, Lubomir Schwarzbacher (54) z Podbrezovej, Veronika Kovalikova (88) z Benusa, Albina Karakova (83) z Valaskej, Julius Olah (64) z Brezna, Pavol Grafik (68) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasici absolvovali tri vyjazdy. V utorok vystartovali k dopravnej nehode do Jarabej, pri ktorej sa lahsie zranila jedna osoba. Pomocou navijaka prevratili  vozidlo na kolesa a odtiahli ho na krajnicu. V nocnych hodinach 2C prudmi zlikvidovali poziar v objekte byvalej materskej skoly na Mazornikove, predbezna skoda je 100 000 korun. V stredu z miestneho potoka v Benusi vytiahli havarovany Opel.

 

155

   Breznianski lekari poskytli pomoc 42-krat, z toho po 10-krat pri srdcovo-cievnych prihodach a urazoch (vo vacsine uradoval alkohol), 2-krat pri dychacich prihodach, 7-krat pri neurologickych prihodach, 6-krat pri inych pripadoch, 5-krat pri prihodach traviacieho systemu a zaevidovali 2 umrtia pred prichodom sanitky. V Lome nad Rimavicou zaznamenali porod, 2 urazy a bolesti na hrudniku. V statistike vyjazdov zachranarov v Helpe je zapisana gynekologicka prihoda, kolaps, neurologicka prihoda, srdcovo-cievna prihoda, epilepticky zachvat, bolest brucha, iny pripad a respiracne problemy. Lekari v Bystrej pomohli psychiatrickemu pacientovi, 2 osobam, ktore sa pokusili o samovrazdu, pri 8 prihodach sdrca a obehu, 2 poruchach dychania, porodoch, poruchach traviacieho traktu, 4 neurologickych prihodach, pri 3 urazoch, absolvovali 2 prevozy. Lekari a zachranari upozornuju, ze operacne stredisko sa nachadza v Banskej Bystrici a o pomoc ich treba ziadat na c. tel.: 155 alebo 112.

 

 Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli vozidla po piatich dopravnych nehodach v Rimavskej Pile, Hnusti, Vydrove, Polomke a v Brezne, v jednom pripade doslo k lahsiemu zraneniu maleho dietata. Technicku pomoc poskytli vodicovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc turistke, ktora na chodniku z Kamennej chaty pod Chopkom utrpela uraz clenka. Zranenu osetrili a na nosidlach transportovali na Srdiecko. Dvaja zachranari sa zucastnili na skoleni lietania vo vrtulniku v Zapadnych Tatrach.

 

Blahozelanie

   Dna 24. septembra oslavi krasne zivotne jubileum sestdesiat rokov

Anna Pekarova z Brezna.

   Prajeme jej vela zdravia a stastia.
   To jej zo srdca zela dcera, vnucka, zat, brat, krstny a mama.

 . . .

   Nie sme ziadni basnici, co pisu basne, nie sme ani maliari, co maluju krasne, sme len ludia, ktori ta lubia a chcu ti zdravie, stastie, lasku zazelat.

   Vsetko najlepsie k osemdesiatym narodeninam, ktore dna 19. septembra oslavi

Anton Rosik z Brezna – Mazornikova,

praje manzelka, dcery s rodinami, synovia s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

 

Podakovanie

  

   Dna 10. septembra nas vo veku 83 rokov opustila nasa draha mama, stara mama a babka

Stefania Kurtikova z Michalovej.

   Dakujeme rodine, blizkym a vsetkym, ktori ju prisli odprevadit na poslednej ceste.
   Smutiace dcery a synovia s rodinami

 



Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

  K tvojej dalsej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!
  
Dna 24. septembra sa dozil zivotneho jubilea osemdesiat rokov moj manzel

pplk. Ing. Miroslav Kolař z Brezna.

   Vsetko najlepsie zela manzelka Marika s rodinou.

. . .

   Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme nasej mame dali posledne zbohom. Uz ju neprebudi slnko ani krasny den, na helpianskom cintorine spi svoj vecny sen.
  
Dna 25. septembra si pripominame prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy

Karoliny Tkacikovej z Helpy.

   S uctou a laskou spominaju dcery, syn, vnucata a pravnucata.

. . .

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
  
Dna 27. septembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec a stary otec

Jan Poliak z Bravacova.

   S laskou spominaju dcery s rodinami.

. . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
  
Dna 27. septembra si pripomenieme desiate vyrocie umrtia

 Amalie Turnovej.

   Spomina syn Jano s rodinou.

. . .

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy nas.
  
Dna 28. septembra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Julius Medved z Brezna.

   Spomina manzelka, dcera a synovia s rodinami.

. . .

   Stichol dvor, zahrada, dom, uz nepocut jeho kroky v nom. V neznamy svet odisiel spat, zaplakal kazdy, kto ho mal rad. Ta rana v srdci stale boli a na ten den zabudnut nedovoli.
  
Dna 30. septembra si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia

Ivana Klimenta z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka, dcery Veronika, Ivanka, rodicia, bratia s rodinami, stara mama a ostatna rodina.

. . .

   Po kratkych cestach chodili sme spolu, na dlhu cestu odisiel si sam. Marne ta nase oci hladaju, marne nam po tvari slzy stekaju. Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes a budes stale s nami.
  
Dna 1. oktobra si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia nasho draheho syna, manzela, otca, stareho otca a brata

Stanislava Sroku z Brezna.

   S laskou spominaju otec, manzelka, synovia Peter a Vito, dcery Stanka a Monika s rodinami, vnucata Petko, Patrik a Zuzka, bratia Miroslav a Vito a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Dajte si pozor tento tyzden na to, aby ste nepodlahli alkoholu alebo nejakym hram. Budete mat naladu pod psa a nebudete vediet, ako sa rozptylit.

 Byk
  
Zacina sa obdobie, ktore vam mozu vsetci zavidiet. Partner bude trochu nervozny a roztrzity. Staci, ked nanho dohliadnete.

 Blizenci
   Konecne ste sa rozbehli a praca vam ide od ruky, jedna radost. Nedajte sa nicim rozptylovat, nepredlzujte si pauzicku na kavu, ani sa nezaplette do debat s kolegami.

 Rak
   Pracovny tyzden vam prinesie same zmeny k dobremu. Niektore zaciatocne obavy sa rychlo rozplynu a vy sa budete zase citit ako ryba vo vode.

 Lev
   Mate moznost stretnut par zaujimavych ludi rozneho pohlavia a veku. Dajte si pozor na to, aby v niektorych zalezitostiach nerozhodovali namiesto rozumu city.

 Panna
   Hlavu budete mat plnu starosti nielen zo zamestnania, ale ak mate dospievajucich potomkov, aj ti vas tentoraz poriadne potrapia. Mozu nastat problemy s pedagogmi!

 Vahy
   Vystupujete v role filozofa, mate sklon rozoberat kadejaku malickost. Zavery, ku ktorym dochadzate, nie su nijako potesujuce. Mate pokusenie vsetko nechat a dalej rozjimat nad nespravodlivostami zivota.

 Skorpion
   Ak vas bude niekto ponizovat, nebojte sa ozvat a nedajte sa odstrkovat. Svoju pracu ovladate viac ako dobre a je nacase, aby si to uvedomili aj ostatni.

 Strelec
   S problemami by ste sa mohli stretnut iba v zamestnani. Ak zastavate veducu funkciu, nie je vylucene, ze sa niekto pokusi podkopat vas vplyv a autoritu.

 Kozorozec
   Kedze by tento tyzden mohol byt najslabsim v tomto roku, konajte velmi rozvazne a ostrazito. Rozhodne neriskujte za volantom a nikoho nedrazdite.

 Vodnar
   Pritahujete podobne zalozenych ludi. Ich pocity vztahujuce sa na miesta a situacie su rovnake, ako mate vy. Cestovanie bude problemove vdaka falosnym slubom.

 Ryby
   Zrejme sa vam ozve byvala laska ci dokonca partner a trochu sa dostanete do chulostivej situacie. Bude zalezat na vasom diplomatickom nadani, ako sa z nej dostanete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT