6. NOVEMBER 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno–futbalova liga

Skantar sa opat presadil

   Cez vikend boli na programe len sutaze mestskej ligy, co stolni futbalisti patricne vyuzili na odohratie zapasov mestskej Barbot ligy druzstiev. V piatok boli na programe 9. kola ligy jednotlivcov v sipkach a v stolnom futbale.
   Medzi sipkarmi sa konecne presadil Martin Skantar, ktory   sa stal vitazom 9. kola, na druhom mieste sa umiestnil Jozef Lalik. Treti skoncil trochu nestastny Palo Melicher, pretoze podaval naozaj pekne vykony, no zavahanie s Lalikom a potom aj so Skantarom ho stalo lepsie umiestnenie.

   V stolno–futbalovej lige jednotlivcov sa na tron ,,vysvihol“ Jan Ambros alias Giovanni, ten vo finale porazil Igora Kostiala a tretie miesto obsadil Ondro Hajduch. V sobotu sa uskutocnilo   10. kolo ligy dvojic v stolnom futbale, zreb najlepsie zapasoval Janovi Ambrosovi a Ondrovi Hajduchovi, ktori turnaj s prehladom vyhrali. Na druhom mieste skoncila dvojica Miso Banik a Terka Turnova, ktora sa po dlhsom case opat ukazala doma. Tretie miesto obsadili Maja Giertlova a Lukas Porhajas.
   Jesenne prazdniny vyuzili hraci stolneho futbalu aj na odohratie zapasov druzstiev mestskej Barbot ligy.  Vo stvrtok najprv podlahli Masiny – Giovannimu vsemohucemu 3:5, ked vyborne za Masiny hral Jozo Lalik a uhral vsetky tri body domacich, no na vitazstvo to aj tak nestacilo. Druhy zapas hrali timy Hviezdna rota a Chuckova hrozba, Hviezdna Rota zvitazila 5:3. Chuckova hrozba bola trochu sklamana prehrou v prvom kole, a tak si chcela svoju reputaciu napravit  proti timu Horim pre Pala, co sa jej nakoniec aj podarilo a zvitazila 5:3. Posledny zapas bol medzi hracmi timu Giovanni vsemohuci a Horim pre Pala, ked po zakladnej casti bola remiza 4:4,  rozhodujuci piaty bod napokon pridali Giovanni vsemohuci az v penaltovom rozstrele.
   Najblizsie cakaju na stolnych futbalistov sutaze mestskej ligy a v sobotu od 19. hodiny bude turnaj Old School na strunkovych stoloch Steve. Novinkou je, ze tentokrat je turnaj Open, cize sa na nom mozu zucastnit vsetci hraci, nielen pozvani. Turnaj bude spojeny aj s Citrus Fernet party.
V nedelu  sipkari odohraju zapasy Slovenskej extraligy druzstiev, kedy je na programe 4. a 5. kolo. 1. DC Brezno vycestuje za svojimi supermi do Dolneho Kubina a do Presova.

(pp)

HK Brezno informuje

Hokejovym strelcom sa darilo

   Ak sa nic nezmeni na planovanom programe vychodnej skupiny 2. ligy seniorov, tak po sobotnajsom zapase s Lucencom 10. novembra o 17. hodine na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne bude nasledovat pattyzdnova seria zapasov Brezna na lade superov. A kedze hokejova dieta ma niekedy velmi zle nasledky, nezabudnite v najblizsiu sobotu prist povzbudit hokejistov HK Brezno, aby ste si tu dietu svojou neucastou sami este viac nepredlzovali. Organizatori  vas ocakavaju a tesia sa na vas!

2. liga seniorov - vychodna skupina

HK Brezno -  HK Dukla Michalovce 10:4 (6:1, 1:2, 3:1), goly Brezna: Pavol Babic 3, Juraj Fabry 2, Marian Lastiak 2, Lubomir Backor, Juraj Donoval, Martin Golan

   Michalovce po vitazstvach 16:1 so Sabinovom a 13:6 s Ruzomberkom prisli do Brezna ako super, ktory vzbudzoval zaujem i respekt. Mozno prave takyto pristup prispel k tomu, ze vysledok vzajomneho merania hokejovej sily vyznel pre Brezno tak priaznivo. Najprv Pavol Babic po minute hry zakoncil golom akciu spoluhracov Miroslava Bendika a Igora Michaleka. Po piatich minutach potesil divakov Juraj Fabry peknym golom z prihravky mladeho Michala Brozmana a Tomasa Turnu a v tej istej minute usmernil Lubomir Backor Lastiakovu prihravku do michalovskej branky. Autor a asistenti prveho golu zopakovali svoj golovy refren v 9. minute a bola z toho celkom prijemna hokejova melodia. Pre domacich priaznivcov urcite. V 15. minute po rozohravke Tomasa Trudica a Mariana Lastiaka zacifroval Juraj Donoval na 5:0. Malokto by pred zapasom tipoval takyto stav uz v prvej tretine. V jej predposlednej minute prvy raz prekonali domaceho brankara aj hostia, ale Donoval spolu s Lastiakom sa prebojoval s pukom k dalsiemu ofenzivnemu obrancovi Martinovi Golanovi a ten zakoncil pred koncom prvej tretiny polovicu golovej bilancie tohto zapasu. Hned na zaciatku druhej tretiny sa pokusili o zvrat hokejisti Michaloviec, ked im vysla rychla akcia zakoncena golom, ale az do polovice zapasu sa im viac nepodarilo. Potom vsak vysla autorovi prvych dvoch golov Michaloviec, Stefanovi Branislavovi, tretia vydarena strela do brany domacich. Do konca druhej tretiny boli raz uspesni aj domaci hraci, Babicovi asistoval Michalek a Donoval. Zaverecna dvadsatminutovka potvrdila vyvoj z prvej tretiny. Backor sa dvakrat podielal na dvoch goloch Lastiaka a Fabry bol medzi tym este raz uspesny svojou prudkou strelou po akcii Pavla Kana a Tomasa Turnu.
  Pre poruchu rolby v Ruzomberku hraci Detvy nemuseli cestovat na Liptov a na domacom lade vyhrali 10:1 (5:1, 3:0, 2:0). V Lucenci aj v Sabinove este stale nie je na hokejovych stadionoch ladova plocha, takze hraci oboch muzstiev maju problemy nielen s treningom, ale z tohto dovodu sa neuskutocnil ani ich vzajomny hokejovy zapas, planovany na koniec minuleho tyzdna. Ked mali pocas vystavby strechy sportovej haly podobne problemy v Hokejovom klube Brezno, riesili ich tak, ze domace zapasy hravali na stadione v Banskej Bystrici i vo Zvolene.

1. liga dorastencov

HK Brezno - MHK Ruzomberok 4:6 (1:1, 2:3, 1:2), goly Brezna: Matej Veres (Michal Sismis, David Matuska), Ivan Harvan, Michal Sismis (I. Harvan, D. Matuska), Filip Stulajter (Matej Frajt)

   Len pokazena rolba na ruzomberskom stadione sposobila, ze odveta sobotnajsieho domaceho zapasu Brezna s Ruzomberkom nemala reprizu uz nasledujucu nedelu v Ruzomberku, ale az o tyzden 11. novembra o 9. hodine opat v Brezne. Pre viacere zapasy dorastencov Brezna v tejto sezone plati to, co bolo mozne sledovat aj v tomto stretnuti s Ruzomberkom. Porovnanie s vacsinou superov vychadza pre Brezno relativne priaznivo. Tam, kde je vyssia hokejova kvalita u superov, sa dari tento rozdiel dorastencom Brezna vyvazit bojovnostou a disciplinou. Ak sa k tomu prida vydareny vykon brankara a efektivita strelcov, dari sa dosiahnut aj vitazne zapasy. V prvej polovici zakladnej casti sa tak dostali breznianski dorastenci na 7. miesto z deviatich ucastnikov.
Gol v prvej minute zapasu s Ruzomberkom z hokejky Mateja Veresa vyrovnali hostia v polovici prvej tretiny. Druhy gol Brezna strelil Harvan v 35. minute, no tym len znizil naskok hosti na 2:4. Po gole Sismisa pred zaverom druhej tretiny nenasledovali dalsie uspesne akcie, pretoze obrana supera ich vcas likvidovala. Stulajterova strela tri minuty pred koncom zapasu tak len zmiernila dvojgolovy naskok Ruzomberka, ktory dosiahli kratko pred tym a poistili siestym golom necelu minutu pred koncom zapasu.

2. liga starsich ziakov - dohravka 4. kola

HK Brezno - HKM Rimavska Sobota 9:4 (1:2, 4:1, 4:1), goly Brezna: Peter Sabaka 2 (pri jednom gole asistoval Filip Belko, pri druhom Adam Stulajter a M. Bauer), Michal Laubert 2 (asistencia  M. Breznican, M. Strelec a Adam Ocel), Jozef Petko, Michal Strelec (Andrej Fasko-Rudas), Andrej Fasko-Rudas (M. Breznican), Martin Bauer (Richard Rajcan), Matus Breznican (A. Ocel) 

   Pat hracov na lade sledovali len siesti ich spoluhraci na striedacke hosti a aj tak sa im po prvom gole vo svojej branke podarilo do konca tretiny dvoma golmi uspesne kontrovat domacim hokejistom. V druhej tretine obratili dvoma vyuzitymi sancami jednogolovy naskok vo svoj prospech hokejisti Brezna a starsim ziakom z Gemera sa este raz podarilo golovy pomer vyrovnat. Potom uz vyvoj hry plynul podla predstav domacich hokejistov.

2. liga mladsich ziakov - dohravka 4. kola

HK Brezno - HKM Rimavska Sobota 8:3 (2:1, 6:0, 0:2), goly Brezna: Filip Kubala 3 (dvakrat asistoval Jakub Hibler a raz Matus Kocka), Jakub Hibler 3 (Adrian Sandor 2x, raz Jakub Miklos a Matej Vajs), Matus Kocka 2

   Vdaka odhodlaniu, presnej muske a vybornej vzajomnej spolupraci utocnikov v druzstve breznianskych mladsich ziakov sa po predoslych nevydarenych zapasoch dockali uspechu aj oni. Hostia z Rimavskej Soboty mali len o jedneho hraca pocetnejsiu zostavu, ako starsi ziaci ich klubu, ale v porovnani s nimi bolo vidiet rozdiel, ktory dosiahli Breznania pocas mesacneho pravidelneho trenovania na domacom lade.

2. liga starsich ziakov

HK Brezno - MMKS Nowy Targ 11:2 (5:1, 4:0, 2:1), goly Brezna: Patrik Lamper 3 (asistencia Adam Stulajter, Filip Belko), Peter Sabaka 3 (2x P. Lamper, 1x A. Stulajter), Matus Breznican (Andrej Fasko-Rudas), Adam Ocel (M. Breznican), Mario Roth, (Matej Beky), Martin Bauer (Erik Brna), Jozef Kovacik (M. Bauer)

   Ked utichla na zaciatku prvej tretiny zapasnicka sarvatka medzi mladymi polskymi a slovenskymi kohutikmi a rozhodcovia podla zasluh potrestali domacich i polskych vinnikov, pokracoval hokej, v ktorom zacala byt prevaha hracov Brezna coraz viditelnejsia. Az v zaverecnej tretine breznianski hokejisti uz neboli taki dorazni, co umoznilo hracom Noweho Targu pridat ku golu z prvej tretiny este jeden.

2. liga mladsich ziakov

HK Brezno - MMKS Nowy Targ 0:20 (0:6, 0:4, 0:10)

   Celkom iny dojem zanechali Poliaci v mladsom ziackom veku, ktori nastupili na zapas proti rovesnikom z Brezna ako druhi. Na svoj vek posobili ako vyspely hokejovy kolektiv, ktoremu este dominoval utocnik Patrik Wronka. Autor osmich golov a dalsich styroch prihravok na goly spolu s dalsimi dvoma strelcami z Noweho Targu ukazal, ze na takehoto supera este domaci mladi hokejisti nestacia.
   Mladsi i starsi ziaci Brezna v nasledujucu nedelu 11. novembra odohraju zapasy 6. kola so supermi v Ziari nad Hronom.

Ing. Jozef Kolarovic

 Stretli sa v hojnom pocte

   Minuly tyzden obcianske zdruzenie KST Brezno vyhlasilo na sobotu 3. novembra sutaz v natierkach na opekane zemiaky. Napriek nepriaznivej predpovedi pocasia a rannej hmle sa turisti stretli v hojnom pocte pred „Televizorom“. Ked stupali hore cestou na Krizmanovo, hmla sadla a Horne lazy so Skalkou uz zalievalo slnko. Dalej pokracovali dolinou Lazna, hore Vapenou vystupili na Krizmanovo a popod Skalku ich kroky smerovali na oblubene miesto - Malusku. Kym chlapi rozlozili ohen a v pahrebe opekali zemiaky, zeny urobili galeriu z pomazanok. Ked vybrali z pahreby rozvoniavajuce horuce zemiaky, nastala degustacia. Kedze pomazanky boli vynikajuce a vsetkym chutili, neostavalo ine, ako vsetky vyhlasit za vitazne. Ale to uz slnko zachadzalo za kopec, Maluska sa ponorila do tiena, a tak nastal cas navratu domov.
   Na buduci tyzden si naplanovali vylet z Valaskej cez dolinu Potocky Ku bukom. Informacie poskytne E. Slavkovska na c. telefonu 6113327, 0908 646311.

(JSkr)


K. Anestikova

P. Murinak

 Bohata nadielka breznianskych plavcov

   Tento vikend sa plavci SK Flipper Brezno zucastnili na zaverecnom stvrtom kole Banskobystrickeho plaveckeho pohara v Banskej Stiavnici. Ziskali jedenast prvych, devat druhych a pat tretich miest, o ktore sa pricinili P. Murinak, K. Anestikova, J. Fodor, L. Medvedova, F. Kobela, D. Sebest, P. Hrudalova, B. Badinka, J. Batko, G. Podstavekova, M. Zibrinova a M. Bohacikova.
   Pocas vsetkych styroch tohtorocnych kol pretekari zbierali body do boja o Pohar KPZ. V kategorii juniorov pohar za celkove prvenstvo vybojoval Peter Murinak. Denis Baran sa po minulorocnom prvenstve umiestnil vo svojej kategorii starsich ziakov na druhom mieste, ked ho predstihol niekolkonasobny majster Slovenska z Banskej Stiavnice. Vynikli i najmladsi plavci, najma osemrocna Katka Anestikova, ktora vyhrala vsetky discipliny, na ktorych sa zucastnila. Dokonca zaplavala lepsie casy ako vitazky v starsej kategorii.

(lv)

 

HK informuje

Stredoslovenska divizia pripraviek - 7. kolo
HK Brezno - HK Ziar nad Hronom 4:2
(1:1, 1:1, 2:0), goly Brezna: Hibler 3, Fasko
   Nedisciplinovanost, chaos a velky krc sprevadzali breznianske hviezdy pocas celeho stretnutia. Naopak hostia podali sympaticky kolektivny vykon, ked vysledok zapasu drzali dlho na vazkach. Hraci Brezna v sobotu nevedeli, co
je prihravka a tolko ofsajdov neurobili v siestich predchadzajucich zapasoch dokopy... V zavere zapasu sa  „hviezdy“ blysli aj velkou aroganciou, ked pri velkolepej oslave „velkeho vitazstva“ zabudli superom podat ruky...
Michal Miklovic

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov 7. kolo

TKK Trencin - ZP Sport Podbrezova A 2:6 (3269:3520)
Juraj Krivan 597, Milan Tomka 607, Jaroslav Truska 547, Radoslav Foltin 615, Jovan Calic 617, Pavol Jakubec 537
   Na drahach Trencina podalo A druzstvo Podbrezovej najlepsi vykon z druzstiev hosti v tomto rocniku a to mu zabezpecilo hladku vyhru. Treba spomenut vykon Juraja Krivana (597), ktory je jeho maximom na superovych drahach, a vyrazne pomohol k hladkej vyhre. Najlepsim hracom zapasu sa stal Jovan Calic vykonom 617 bodov. A druzstvo je na prvej priecke v tabulke s naskokom jedneho bodu pred Velkym Sarisom.

 Slavoj Velky Saris - ZP Sport Podbrezova B 4:4 (3448:3461)

Milan Jovetic 533, Ondrej Kyselica 617, Peter Sibal 559, Jozef Pesta 627, Pavel Paulecko 562, Tomas Pasiak 563
   Napriek vitazstvu za celkovy vykon si B druzstvo Podbrezovej odviezlo z Velkeho Sarisa len jeden bod. Tento bod je vsak o to cennejsi, ze je z kolkarne druzstva, ktore v piatom kole zdolalo minulorocneho majstra A druzstvo Podbrezovej na jeho vlastnych drahach. Vitazstvo utieklo Podbrezovej v prvej trojici hracov, lebo vyborny vysledok Kyselicu nepodporili spoluhraci Jovetic a Sibal. Najma Jovetic zahral hlboko pod svoje moznosti. Najlepsim hracom zapasu sa stal Jozef Pesta vykonom 627 bodov a vedie priebezne poradie jednotlivcov Extraligy. B druzstvu patri zatial siesta priecka.

 1. liga muzov skupina Vychod 8. kolo

ZP Sport Podbrezova C – NK Hesta Presov 7:1 (3389:3235)

Lubos Figura 588, Jozef Petras 565, Matej Srsen 594, Lubomir Niscak 510, Jan Stacho 554, Tomas Herich 578
   C druzstvo deklasovalo hosti z Presova na domacej pode o 154 kolkov napriek tomu, ze podalo len priemerny vykon. Najlepsim hracom bol Matej Srsen vykonom 594 bodov. C druzstvu patri priebezne osma priecka.

(ks)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT