6. NOVEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Peter Pustaj z Polomky, Alex Predajniansky z Valaskej, Matus Vician z Brezna, Matej Belko z Brezna, Linda Bukovcova z Brezna, Viliam Slastan z Tisovca, Sofia Solcanyova z Podbrezovej, Tomas Kollega zo Zavadky, Marika Bundova z Valaskej, Viera Ferkova z Piesku.

 

        Opustili nas_image

     

 

   Gejza Vizer (81) z Brezna, Pavol Zohn (69) z Podbrezovej, Irena Tusilova (80) z Brezna, Jozef Medved (64) z Cierneho Balogu – Dobroce, Maria Dropcova (76) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasici zaznamenali mnozstvo dopravnych nehod, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. Na cestu vytiahli auta v Jarabej, Pohorelskej Masi, vo Vydrove, Valaskej, k zrazke vozidiel doslo v Zavadke nad Hronom a na Razusovej ulici v Brezne. Na Sviatok vsetkych svatych vodic so skodovkou narazil do  telefonneho stlpa v Dubovej a zbehol do Hrona, zachranari vytecene kvapaliny zasypali vapexom a z Felicie odpojili akumulator. Vodou uhasili poziar na balkone v cinziaku na MPCL na Mazornikove a nahlasili im dymenie z rodinneho domu na Ulici Frana Krala v Brezne, kde horelo vnutorne zariadenie, pripad je v setreni policie. V poslednu oktobrovu stredu z hospodarskeho dvora rodinneho domu na Kiepke zaevidovali unik mocovky, na miesto privolali inspekciu zivotneho prostredia. Poslednykrat v tomto tyzdni vystartovali do stareho cintorina v Brezne, kde zlikvidovali poziar vencov a krikov.

 

155

   V statistike vyjazdov breznianskych lekarov dominovali urazy hlavy (vo vacsine pripadov sposobene pod vplyvom alkoholu), zaznamenali 3 prihody dychania, 11 neurologickych prihod, 13 srdcovo-cievnych prihod a 6 inych pripadov. Lekari v Bystrej pomohli pri 6 neurologickych pripadoch a srdcovo-cievnych prihodach, pri 2 prihodach dychania a inych pripadoch, porode, 4 urazoch a previezli 5 pacientov. V Helpe absolvovali 15 vyjazdov, z toho po 1 k neurologickej prihode, k inemu pripadu, k pacientovi s problemami dychania, 4 k srdcovo-cievnym prihodam, 3 ku kolapsovym stavom a 5 k urazom (v jednom pripade si muz pichol nozom do hrudnika). V Lome nad Rimavicou zaevidovali sekundarny prevoz do Banskej Bystrice, 2 interne pripady a uraz nohy.

 

 Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Pocas Sviatku vsetkych svatych prevladal na cestach vcelku pokoj. Zachranari absolvovali najdlhsiu trasu z Pohorelskej Mase do Trnavy, ked odtiahli havarovane Porche. Po dopravnych nehodach sa postarali o Feliciu, Volkswagen, odtiahli Daewoo so zadretym motorom a prepravili dve Skody 120 na recyklaciu.

 

 Horska zachranna sluzba

6195326

  Clenovia Horskej zachrannej sluzby dokoncili tycovanie na hlavnom hrebeni Nizkych Tatier.  Patracie akcie ani urazy nezaznamenali, jeden zachranar absolvoval rekondicny pobyt v Lesti.

 

Blahozelanie

    

Podakovanie

  

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ze prisli dna 23. oktobra odprevadit nasu mamu

Martu Podobovu z Brezna

 na poslednej ceste zo zivota.
Smutiaca rodina.

  



Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznikol vacsi priestor aj na vami oblubene rubriky Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych.

                             Redakcia

Spomienky

   Cely rok chybas medzi nami. Odisiel si nahle, zostali sme sami. Stichlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nas. Cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad nevie zabudnut.
  
Dna 2. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Stefan Kuchar z Valaskej.

   Umrel si, ale v nasich srdciach stale zijes. S laskou spominaju manzelka, synovia, dcera s rodinami a ostatna rodina.

 . . .

   Nech tvoje telo v rodnej hrude v pokojnom spanku odpociva. V pamati nasej ziarit bude pamiatka tvoja stale ziva.
  
Dna 3. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Marie Giertlovej z Dolnej Lehoty.

   S laskou spominaju dcery s manzelmi, vnucata a pravnucata.

 . . .

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

   Dna 4. novembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Mikulasa Murina.

   S laskou spomina manzelka, dcery, vnuk Adamko a ostatna rodina.

 . . .

   Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.
  
Dna 5. novembra sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny nasho manzela, otca a stareho otca

Mariana Vraniaka z Pohronskej Polhory.

   S laskou spomina manzelka, syn Marek, dcera Marika, Iveta s manzelom Marekom, vnucata Ivka a Marek, Mario, Lenka, Karinka, Maria a ostatna rodina.

 . . .

   Mama nasa draha, uz ta neprebudi slnko ani krasny den, v tom helpianskom cintorine snivas vecny sen. Cas plynie, smutok zostava, no rana v srdci ostala.
  
Dna 6. novembra si pripomina dvadsiate deviate vyrocie umrtia nasej milovanej mamicky

Katariny Korenovej z Helpy.

   S laskou spomina dcera Maria s manzelom Pavlom a surodenci.

 . . .

   Dna 6. novembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Vladislav Studva z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzelka a deti s rodinami.

 . . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
  
Dna 7. novembra si pripomenieme smutne tretie vyrocie umrtia nasho draheho

Marcela Baliaka z Filipova.

   Smutiaca rodina

 . . .

   Po kratkych cestach chodili sme spolu, na dlhu odisiel si sam. Marne ta nase oci hladaju, marne po tvari slzy stekaju. Ticho trpel a s chorobou zapasil. Ubolene, vykrvacane srdce prestalo navzdy bit. Smutny je  nas dom, ked niet ta, otec drahy, v nom.
  
Dna 9. novembra si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Antona Kohuta z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka, dcera Anka, syn Ferko, vnucka Viktorka a ostatna rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 . . .

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
  
Dna 10. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Jozef Gilla z Dolnej Lehoty.

   Spominaju manzelka Klara, synovia Jozef, Vladimir, dcera Iveta s rodinami, vnucata a pravnucata.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
  
Cely tyzden vas budu prenasledovat pracovne komplikacie, co vo vas vzbudi nechut k praci. Preto sa v zamestnani zdrzujte len nevyhnutny cas.

 Byk
   Prezijete uspesny tyzden z kazdej stranky, co vam zvysi sebavedomie. Budete mat prilezitost prejavit svoje organizacne schopnosti. Vsetko sice nebude prebiehat hladko, ale aj tak budete nadmieru spokojny.

 Blizenci
   Mali by ste urobit nieco pre svoje zdravie. Spomente si, co ste slubovali pri novorocnom pripitku. Este je cas mnohe do konca roka dobehnut.

 Rak
   Ak mate pocit, ze vas stastie caka na inom konkretnom mieste, tak zbytocne nevyckavajte. Pokojne sa vyberte inym smerom. V tychto dnoch mate dost velku nadej zvolit si tu spravnu cestu k vasej spokojnosti.

 Lev
   Nadcha ci bolesti vo svaloch zmizli a nezna starostlivost rodiny vam vleje do zil elan a optimizmus. Vyberiete sa zasa do prace, ranny bozk a kava do postele vam budu zrazu chybat.

 Panna
  V oblasti partnerskych vztahov sa vam aj nadalej nebude prilis darit. Pre kazdu malickost moze dochadzat k hadkam a k vzajomnemu vycitaniu.

 Vahy
  Partner tuzi po vasej pritomnosti. Urobte mu radost a pokial je to mozne, prezite spolu cely tyzden. Urcite existuje mnozstvo veci, ktore by ste mali spolu prebrat a rozptylit tak uplne zbytocne obavy.

 Skorpion
   Opat ste v pohode, mate dobru naladu a nic vas nemoze vyviest z rovnovahy. Do prace sa vam sice velmi nechce, ale ked sa trochu premozete, ide vam vsetko jedna radost.

 Strelec
  
Caka vas mily zazitok so zvieratami a nemily zazitok v zamestnani. V erotike asi nebudete majstrami, ale uplnymi zaciatocnikmi.

 Kozorozec
   Hrozi rodinna kriza, ktoru vsak mozete zvladnut trpezlivostou, citlivostou a toleranciou. Ak mate male deti, mozno im nebudete rozumiet, to vsak neznamena, ze by ste sa mali dat strhnut k nemiestnej arogancii.

 Vodnar
   Je to jeden z tych smutnych tyzdnov, kedy ste spominali na svojich drahych, ktori nas opustili. Dusickova atmosfera predoslych dni vam neprekaza, vy tajomne milujete.

 Ryby
   Sustredte sa na svoju pracu a podari sa vam dokoncit istu vec. Nedajte sa rozptylit citovou rozladenostou a nevyhybajte sa spolocnosti ludi, ktora o vas prejavuje zjavny zaujem.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT