27. NOVEMBER 2007 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


HK Brezno informuje

 Stredoslovenska divizia pripraviek – 10. kolo
HK Prievidza - HK Brezno 8:2 (3:0, 5:1, 0:1), goly Brezna: Pavol Kvietok (asistoval Andrej Fasko), Jakub Hibler
   Zlepsena hra breznianskych hracov z posledneho zapasu na domacom lade sa v Prievidzi roztopila ako prvy tohtorocny sneh. Kym v prvej tretine boli hadam este v autobuse, v druhej ich domaci rozsalovali ako bystriansky salas a  tretiu tretinu im dovolili vyhrat, ale to uz mali davno vymalovane... V 11. kole v sobotu o 9. hodine sa uskutocni zapas s Banskou Bystricou.
Michal Miklovic

 Stanislav Mak najlepsi z nasich

   Pred par dnami sa vratil z greckych Aten Stanislav Mak, ktory pochadza z Helpy a startuje za miestny SK vo vytrvalostnych behoch. Teraz sa vratil z jubilejneho 25. medzinarodneho maratonu v Atenach, kde bol jednym z piatich startujucich zo Slovenska. Casom 3:03,14
obsadil 81. priecku, najlepsiu zo Slovenska. 

(jp)

 Rudolf Durica odcestoval

   Nas dlhorocny a uspesny reprezentant v thajskom boxe, rodak z Helpy Rudolf Durica je opat v Thajsku. Napisal nam: „Momentalne sa nachadzam v Thajsku, kde zacinaju amaterske majstrovstva sveta v thajskom boxe IFMA (Internation Federation Of Muay Thai Amater), kde budem vystupovat aj ako reprezentacny trener slovenskeho druzstva. Pikoskou bude, ze na slavnostnom otvoreni 27. novembra sa Slovensko predstavi v helpianskych krojoch. Pri ostatnom zapase 20. septembra som si zlomil palec na lavej ruke, z ktorej mi len prednedavnom dali dole sadru, a tak moj avizovany zapas o svetovy titul 5. decembra je este velkym otaznikom. Koncom decembra ma ale caka superzapas v Bali.“   

J. Pupis

Sobotnajsia vychadzka

    V predpovedi pocasia ani „ujo Ilko“ na sobotu 24. novembra veru nevestili ziadnu slavu. Mnohi z turistov rano s obavami otvarali okna a spytavo hladeli na oblohu. Akoby z nej chceli vycitat, ako bude. Nakoniec predsa len desat „veriacich turistov“ vytvorilo hlucik na mieste pravidelneho zrazu pred Televizorom a pomaly sa vybrali cez Kolkaren, Dubravku a dolinou Draksiar na planovanu sobotnajsiu vychadzku. Za odmenu im uz cestou cez biele oblaciky posielaju prve bozky luce slniecka. Kochajuc sa krasnym pocasim pomaly prechadzaju Markovou cestou a nemozu sa vynacudovat, aky je to rozdiel. Pred tyzdnom na ture na Diel sa totiz brodili temer po kolena v snehu a teraz sneh pripomina len miestami rozbahneny chodnik. Zidu sa pozriet popri breze ku zbojnikom a zakoncia tradicne na oblubenej Maluske, kde uz predvoj nakladol ohnik pre tych, ktori si budu opekat slaninku alebo chlebik. Pozmetaju listie, maskrtia od kazdeho nieco a ceresnickou na torte je prichod oslavenkyne Melanky, ktora ich pohosti fajnymi medovymi kolacikmi. Pomaly, uzivajuc si teplo poslednych lucov, schadzaju dole a lucia sa s pozdravom: O tyzden na Zidlove.

(ek)Foto: Jan Skrovina

HK Brezno informuje

Hokejova slavnost v Detve

2. liga seniorov, vychodna skupina

HC 07 Detva - HK Brezno 0:1 (0:1, 0:0, 0:0), gol Brezna: Pavol Babic (Miroslav Bendik)

   Reportaz z tohto stretnutia by ovela lepsie zachytil televizny prenos alebo zaznam, nez pisany komentar. Od prvej do poslednej minuty totiz prebiehal na lade detvianskeho stadiona nekompromisny boj o kazdu sekundu hracieho casu, o kazdy puk, o kazdy stvorcovy meter plochy pouzitelnej na prevahu nad superom. Co i len kratke zahovorenie v hladisku pripravilo divaka o jeden nadherny moment na ihrisku. Je az luto, ze svedkami takehoto zapasu nemohli byt vsetci breznianski fanusikovia. Ta takmer stovka breznianskych divakov, ktori pricestovali do Detvy na sukromnych autach ci osobitnom fanusikovskom autobuse, urcite nelutovala nedelne popoludnie venovane podpore svojich priaznivcov v zapase s dovtedy neporazenym superom. Hraci oboch muzstiev takmer neurobili chybu. To sa len nahle zmocnil puku v druhej polovici prvej tretiny Miroslav Bendik a Pavol Babic z urovne kruhov prekonal brankara Detvy. Viac domaci brankar nepustil, ale este lepsie zo vzajomneho suboja brankarov vysiel Jan Pecnik. Brankar Brezna chytal v pohode a s prehladom, istota v jeho vykone sa coskoro preniesla z ihriska i medzi fanusikov Brezna v hladisku. Stretnutie dvoch najhorucejsich kandidatov na prvenstvo v skupine skoncilo vitazstvom hosti, ktore je odvetou za domacu prehru v 1. kole, kedy Brezno prehralo s Detvou doma 5:6. Boj o vitaza vychodnej skupiny tak nestratil iskru ani motivaciu.
   V zapase takych vyspelych a vyrovnanych superov, kedy na vznik rozhodujuceho momentu v zapase moze mat vplyv aj to, ci niektory hrac v pripade potreby stihol cez prestavku navstivit toaletu, doslo k neprijemnej administrativnej chybe. Hrac hosti Pavol Kan po odpykani dvojminutoveho trestu, voci ktoremu nikto nemal vecne ani formalne pripomienky, strelil v 37. minute druhy gol Brezna. Vtedy vsak funkcionari Detvy vystupili s argumentom, ze uvedeny hrac nie je na supiske hracov v tomto zapase. Zial, ich argumenty sa ukazali pravdive, a tak rozhodcovia tento gol neuznali a jeho autora poslali do satne. Tato administrativna chyba sa tak stala jedinym kazom na skvelom hokejovom divadle oboch akterov. Vyvrsenie sa detvianskych „fanusikov“ na autobuse breznianskych navstevnikov tohto zapasu je uz iny pribeh.

   Vo zvysnych stretnutiach 6. kola prehral doma Lucenec s Ruzomberkom 1:7 (0:1, 1:2, 0:4) a druhy nedelny zapas Sabinova s Michalovcami skoncil s vysledkom 3:7 (2:2, 0:2, 1:3). Sabinov hra doma aj nasledujucu prvu decembrovu nedelu. Superom mu budu prave hokejisti HK Brezno.

1. Brezno            6  5  0  1  52 : 13  15

2. Detva              6  5  0  1  42 : 13  15

3. Michalovce     6  4  0  2  54 : 30  12

4. Ruzomberok   6  3  0  3  34 : 45    9

5. Sabinov           5  0  0  5  10 : 51   0

6. Lucenec          5  0  0  5  10  : 52   0

1. liga dorastencov

MHK Dolny Kubin - HK Brezno 3:1 (2:0, 1:1, 0:0), gol Brezna: Miroslav Branecky (Matej Kajnar)

   Z dvojice zapasov Brezna bol zaujimavejsi prvy. Po dvoch goloch Kubincanov v prvej tretine odpovedali v 27. minute hostia a v polovici zapasu zvysili na 3:1 domaci dorastenci. Pocas celeho zapasu vsak oravski hokejisti prevysovali Breznanov v streleckej aktivite a v tejto statistickej hodnote boli lepsi pomerom 5:1. Najma v zavere prvej tretiny doslo k viacerym vzajomnym roztrzkam, ktore oslabili obe druzstva.

MsHK Zilina a. s. B - HK Brezno 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)

   Zilinski hokejisti boli v tomto zapase lepsi ako ich protihraci vo vacsine rozhodujucich ukazovatelov a zasluzene vyhrali.

   Najblizsi vikend caka dorastencov Brezna iba jeden zapas v Spisskej Novej Vsi a 8. a 9. decembra domace dvojstretnutie s Presovom a Humennym.

2. liga starsich ziakov

HK Brezno - HC 07 Detva 1:3 (0:1, 1:1, 0:1), gol Brezna: Matus Breznican (Michal Strelec)

   Pribudajuci pocet sutaznych kol postupne spresnuje postavenie ucastnikov na jednotlivych miestach tabulky. Po vyrovnani bodoveho naskoku Brezna minulu nedelu starsimi ziakmi Ziaru, sa dostali na hodnotu jeho doterajsieho bodoveho zisku aj hokejisti Detvy. Uvedeny vyvoj je skor dosledkom vyzrebovania sutaze, ako ukazovatelom aktualneho vyvoja hokejovej sily starsich ziakov Brezna.

2. liga mladsich ziakov

HK Brezno - HC 07 Detva 4:25 (0:5, 3:6, 1:14), goly Brezna: Adrian Sandor (Filip Kubala), Matej Vais (Jicchak Soltes), Matus Kocka (David Kovac, Jakub Miklos), Filip Kubala

   Dalsi vysledok, ktory pokazil katarinsku nedelu domacim hracom, trenerom i priaznivcom hokejistov tejto vekovej kategorie. Ani polovica golov na konte breznianskych mladsich ziakov by nebola uspokojiva, ale uplne odovzdanie v poslednych desiatich minutach prinieslo golovu lavinu.

   Oba ziacke timy uvidime doma az 16. decembra v zapasoch s Puchovom. Mladsi ziaci maju dovtedy volno, starsich ziakov caka nasledujucu nedelu super v Zlatych Moravciach a dalsi tyzden zapas v Lucenci.

Ing. Jozef Kolarovic

 

Podbrezova vyhrala nad Interom

I. liga 17. kolo

24. novembra

Podbrezova – Inter 2:1 (1:0), goly domacich: Tomko, Svintek, ZK domacich: Koncek, Gajdosik, rozhodca: Sipos, 1900 divakov.

   Na vyborne pripravenom travniku sa predstavil atraktivny super z Bratislavy. Do prvej sance sa dostali hostia, ale domaci brankar Hanak bol pozorny. V 17. minute udreli domaci, ked si na Turnov center nabehol Uskrt, ale z cistej golovej pozicie netrafil dobre loptu. Domaci mali este jednu dobru sancu, ale ani Gottwald nedokazal zuzitkovat idealnu prihravku do patky. V 45. minute hodil Kentos dlhy aut do sestnastky hosti, Gottwald pritukol loptu Tomkovi a ten sa uz nemylil. Domaci tak isli do satne s jednogolovym naskokom. V druhom polcase hostia zaskocili domacich hned v uvode, ked domaca obrana zle zahrala ofsajd system a hrac hosti Majtan vyrovnal na 1:1. Domaci sa snazili znovu ziskat vedenie, ale v koncovke boli nepresni. Dokonca v 52. minute Kentos nepremenil pokutovy kop, ktory nariadil rozhodca za faul Majernika na Tomka v pokutovom uzemi. Domaci potom znervozneli a hostia sa chytili. Mohli ist do vedenia, ale Majtan uz druhykrat Hanaka neprekonal. V zavere domaci vyvinuli mierny tlak, z ktoreho padol v 88. minute gol. Tirerov priamy kop v sestnastke predlzil Gajdosik na volneho Svinteka a ten hlavou ziskal vitazstvo pre domace farby. Divaci v poslednom domacom zapase videli rusne a zaujimave stretnutie zasluhou obidvoch muzstiev.

   V poslednom kole cestuju zeleziari do Trebisova, kde sa v sobotu 1. decembra o 13. hodine stretnu s domacim Slavojom.

Marian Lauer

   Humenne – Prievidza 1:0, Presov – Trebisov 7:0, Sala – Rimavska Sobota 0:1, Michalovce – Lucenec 2:1, Kosice B – Stara Lubovna 3:2.

1. Presov           17       14         2          1          41:8    44

2. Podbrez.        17       9          5          3          26:13  32

3. Kosice B        17       7          4          6          26:21  25

4. R. Sobota       17       7          3          7          22:22  24

5. Inter               17       7          3          7          24:26  24

6. Michalovce      17      7          2          8          23:21  23

7. Sala               17       6          5          6          19:19  23

8. Lucenec         17       6          4          7          29:26  22

9. Prievidza        17       5          5          7          23:33  20

10. Humenne      17      4          7          6          16:19  19

11. Trebisov        17      4          3          10        17:40  15

12. S. Lubov.      17      3          3          11        16:34  12


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT