27. NOVEMBER  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 27. novembra do 4. decembra

1. so, 2. ne – Kliatba zlateho kvetu (Hongkong/Cina, MP/12, 19.30) – Dobrodruzny film. Romanticka drama.


KULTURA

Koncert skupiny TUBLATANKA
Kedy?: 8. decembra
Kde?: DK Banska Bystrica
Predpredaj: TIK Brezno
Vstupne: 230 Sk

. . .


DAKUJEME ...  

   Miestny spolok Slovenskeho Cerveneho kriza v Brezne dakuje vsetkym, ktori sa podielali na organizovani a realizacii financnej zbierky v ramci projektu TESCO CHARITA 2007,  vedeniu a zamestnancom hypermarketu Tesco, studentom Hotelovej akademie, Sukromnej pedagogickej a socialnej akademie a Gymnazia Jana Chalupku v Brezne ako aj dobrovolnikom z radov SCK v Brezne. Uprimne podakovanie patri vsetkym, ktori pocas styroch vikendov od maja do oktobra prispievali dobrovolnou sumou do zbierky a vdaka tomu vyzbierali 59 591 korun (po odratani rezijnych nakladov je suma 56 092 korun). Financne prostriedky budu pouzite na zlepsenie socialnych sluzieb starostlivosti o starsich obcanov a na nakup chybajuceho casto zakladneho technickeho a materialneho vybavenia socialnych sluzieb SCK pre seniorov.

   Miestny spolok SCK vynos zbierky odovzdal Uzemnemu spolku SCK v B. Bystrici, ktory pre Klub dochodcov a Miestny spolok SCK v Brezne kupil tlakomery a osobnu vahu, pomocky, ktore v pripade potreby moze pouzit kazdy, kto chce vediet svoj krvny tlak a telesnu hmotnost.

   Od stvrtka 29. novembra v hypermarketoch Tesco zacne financna verejna zbierka pre neziskove organizacie. V Tescu v Brezne je urcena pre Domov socialnych sluzieb pre deti a mladez v Pohorelskej Masi.

...

   V utorok 20. novembra sa v telocvicni Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne uskutocnilo regionalne zrebovanie II. rocnika celoslovenskej pohybovej kampane Vyzvi srdce k pohybu. Podmienkou bolo mesiac robit pohybovu aktivitu, a to  tri a polhodiny tyzdenne. Z Breznianskeho okresu sa zapojilo 33 ucastnikov, spomedzi ktorych vyzrebovali a odmenili vecnymi cenami: Vieru Lamerovu, Mariu Murgasovu, Emila Urbana, Mgr. Elenu Foltenovu, Magdalenu Kesterovu, Mariu Parobekovu.
   Organizatori podujata vyhercom blahozelaju a za vecne dary dakuju sponzorom ZP Sport, a. s., Podbrezova, Coop Jednota  Brezno, sportovej predajni Isu sport v Brezne.


SPORT

Majstrovstva budu v Brezne

   Na zasadnuti Sutaznej komisie Slovenskeho atletickeho zvazu rozhodli, ze Majstrovstva SR v cezpolnom behu vsetkych kategorii pre rok 2008 sa uskutocnia v Brezne. Termin stanovili na 5. aprila a trate vytycia na Viselniciach (okolo nemocnice). Z terminovej listiny bude fanusikov atletiky urcite zaujimat Europsky pohar – 2. liga muzov a zien v Banskej Bystrici v dnoch 21. -  22. juna. Pri potvrdeni vysokej vykonnosti maju sancu startovat pretekarky AK Mostaren MSK Brezno Katrencikova v hode ostepom a Abelova v skoku do vysky.
   Najlepsich atletov roku 2007 vyhlasia v hoteli Bratislava City v piatok 21. decembra. Dolezitost podujatia znasobuje 110. vyrocie organizovanej atletiky na Slovensku, ako aj mimoriadne uspesne vystupenie slovenskych atletov na vrcholnych podujatiach v tomto roku.

. . .


  INE

Potrebujete kvalifikovanu opatrovatelku?
   Miestny spolok Slovenskeho Cerveneho kriza v Brezne eviduje opatrovatelky deti a dospelych s certifikatom opatrovatelky z Brezna a blizkeho okolia (susednych obci).
   V pripade potreby volajte na c. tel.: 0902 186898

.  . .

   Hotelova akademia v Brezne v spolupraci s hotelom Dumbier v Brezne opat srdecne pozyva na vystavu cukrarenskych vyrobkov, ukazok slavnostneho stolovania, pripravy miesanych napojov a zdobenia tradicnych vianocnych medovnikov GASTROVIANOCE 2007 v dnoch 4. a 5. decembra  vo velkej banketovej miestnosti hotela Dumbier v case od 9.00 do 18.00.
 Sucastou vystavy je prezentacia firiem spojena s predajom - Okrasa Cadca, Zepter Slovakia, kvetinarstvo Saintpaulia Brezno, studentskej spolocnosti Enter, Obchodnej akademie Brezno a vela dalsich zaujimavosti.

 . . .

Caro a krasa Vianoc 

   Zasnezena krajina nam pripomina, ze sa blizia najkrajsie dni v roku – Vianoce. Horehronske muzeum, tak ako po ine roky, aj v tomto pripravuje v predvianocnom obdobi uz tradicnu vystavu Caro a krasa Vianoc. Vystava je spojena s predajom vianocnych ozdob, peciva, odevnych doplnkov, keramiky a roznych inych darcekovych predmetov.
   Ak mate zaujem taketo vyrobky ponuknut na vystave, mozete ich prinasat
od 26. do 30. novembra do budovy Horehronskeho muzea na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 13 (Mestiansky dom) od 8.00 do 16.00 hodiny. Tesime sa na stalych, ale aj novych dodavatelov.

. . .

  Gymnazium Jana Chalupku v Brezne vo stvrtok 6. decembra  od 8. hodiny pozyva ziakov zakladnych skol na DEN OTVORENYCH DVERI.
   Vacsi zaujem treba nahlasit riaditelstvu skoly na c. tel.: 6114047.

   . . .

    Hotelova a obchodna akademia v Brezne v dnoch 4. a 5. decembra od 8.30 do 16.30 pozyvaju na DEN OTVORENYCH DVERI v priestoroch skoly.  Tel: 6112641 sekretariat, fax: 6113339, e-mail: habrezno@stonline.sk, www.habrezno.sk
   Ucast nahlaste na c. tel.: 6112743 (recepcia skoly).

. . .

Na Ondrejskom jarmoku aj Slovaci z Dolnej zeme
   Na zaklade pozvania Mestskeho kulturneho strediska a Mestskeho uradu v Brezne pod zastitou Domu slovenskej kultury v Bekescabe sa na tohtorocnom Ondrejskom jarmoku predstavia aj krajania zijuci na Dolnej zemi.
   Zavitaju do Brezna z Bacskeho Petrovca v Srbsku, z Nadlaku v Rumunsku, zo Sarvasa, Totkomlosu a z Bekesskej Caby v Madarsku. Pre navstevnikov jarmoku pripravia ich vychyrene speciality – bobgulas, klobasu, sarmu, papriku, domace cestoviny.... ako aj ludovoumelecke vyrobky. Pocas  prezentacie sa o dobru naladu postara ludova hudba zo Sarvasa, spevacky z Bacskeho Petrovca a dalsi solisti. Zahranicni priatelia svojim programom potesia aj nasich seniorov vo stvrtok 29. novembra o 17. hodine, kedy vystupia v klube dochodcov.
   Organizatori vsetkych pozyvaju k stankom hosti (pod zvonicou) a praju prijemnu zabavu.

. . .

Chata Zbojska pozyva na MIKULASSKY VIKENDOVY POBYT v termine od 7. do 9. decembra.
Cena pobytu: 1200 Sk/os.
Tel: 6199227, e-mail: zbojska@zoznam.sk

. . .

CS Service, s. r. o.

perspektiva dlhodobej prace

za vyhodne platove podmienky

bez poplatkov, bez starosti

* praca v Belgicku pre vyucenych a skusenych frezarov na CNC stroje (AJ/NJ, nastup ihned)

* vodarov – kurenarov

* stolarov

* robotnikov v sektore uprav interierov, exterierov, odstranovania azbestu a cistenia navesov nakladnych automobilov (C)

* upratovacky

* veduceho pracovnej skupiny (FJ)

ubytovanie, dopravu a vybavene ostatnych nalezitosti nechajte na nas

Spoznali ste svoju sancu? Cakame vas zivotopis

markova@csservice.info 045/5320922 (8.00 – 11.00)

CSService, s. r. o., Lucenecka cesta 2266/6, 960 96 Zvolen

 

 . . .

 

   Firma Brezno industry, s. r. o., prijme okamzite do staleho pracovneho pomeru, na zivnost, ako i na brigadu:

- pracovnika na kamenicek BN 102

- pracovnika na brusku na gulato BHV 32

- zvaracov so statnymi skuskami W01, W03

- horizontkarov

- striekaca vysokotlakym striekacim zariadenim

Nutna prax

Kontakt: p. Malikova, 0907 149541

Ing. Ciston 0905 551911

 

. . .

 

   Mesto Brezno na zaklade uznesenia c.188/2007 schvaleneho MsZ dna 13. 11. 2007 vyhlasuje verejne ponukove konanie na kupu osobneho automobilu VW PASAT, r. v. 1997, pocet nabehanych km: 435 000, kupna cena: 171 000 Sk, dohoda mozna.
   Ponuky zasielajte v zalepenej obalke na adresu: Ing. Jaroslav Demian - primator mesta, Namestie gen. M. R. Stefanika 1, 977 01 Brezno. Obalku viditelne oznacte textom: Neotvarat - ponuka osobny automobil.
   Blizsie informacie poskytnu v oddeleni pravnom a majetkovom Mestskeho uradu v Brezne - JUDr. Pavol Demko, c. tel.: 6306260 alebo Mgr. Peter Ciger, c. tel.: 6306263.
   Termin podavania ponukovych navrhov je do 7. decembra do 15. hodiny. Pri ponukach zasielanych postou nerozhoduje peciatka posty, ale fyzicka pritomnost zasielky. Na ponuky dorucene po uvedenom termine sa neprihliada.

 

. . .

 

Sukromne stredne odborne uciliste hutnicke ZP, a. s., Druzby 554/64, 976 81 Podbrezova , c. tel.: 6712738 realizuje projekt

Navrat osob s nedostatocnou kvalifikaciou na trh prace

   Cielom projektu je zvysit zamestnanost evidovanych nezamestnanych v regione prostrednictvom vzdelavania. Vo zvaracskej skole SSOUH ZP,  a. s., ucastnikov projektu vyskolia v rozsahu zakladneho kurzu zvarania v ochrannej atmosfere a ziskaju zvaracsky preukaz. Vybrani ucastnici s dostatocnou zrucnostou absolvuju pripravny kurz s uradnou skuskou a ziskaju certifikat.

   Po uspesnom  zlozeni skusok ucastnici ziskaju kvalifikaciu, ktora im umozni uspesne sa uchadzat o zamestnanie.

Projekt je financovany z Europskeho socialneho fondu. 

 


Rozpis lekarenskych pohotovostnych sluzieb  na december

    1. sobota: Medikament, Kuzmanyho 1, 2. nedela: Vitamin, Nam. M. R. Stefanika 31, 3. pondelok: Lekaren pri nemocnici s. r. o., Banisko 1, 4. utorok: Lekaren pri nemocnici, s. r. o., 5. streda: Afrodita, Nam. M. R. Stefanika 8, 6. stvrtok: Lekaren pri nemocnici s. r. o., 7. piatok: Aurum BB, Malinovskeho 2A, 8. sobota: Afrodita, 9. nedela: Lekaren na stadione, F. Krala 1, 10. pondelok: Yzop, Razusova ul., 11. utorok: Lekaren pri nemocnici, s. r. o., 12. streda: Lekaren na stadione, 13. stvrtok: Medikament, 14. piatok: Vitamin, 15. sobota: Lekaren pri nemocnici s. r. o., 16. nedela: Yzop, 17. pondelok: Medicentrum Brezno, s. r. o., CSA 60/12, 18. utorok: Yzop, 19. streda: Lekaren na stadione, 20. stvrtok: Lekaren pri nemocnici, 21. piatok: Lekaren pri nemocnici, s. r. o.,  22. sobota: Lekaren pri nemocnici, 23. nedela: Lekaren na stadione, 24. pondelok: Yzop, 25. utorok: Medicentrum Brezno, 26. streda: Lekaren pri nemocnici, s. r. o., 27. Stvrtok: Afrodita, 28. piatok: Lekaren pri nemocnici, s. r. o., 29. sobota: Aurum BB, 30. nedela: Lekaren pri nemocnici, s. r. o., 31. pondelok: Aurum BB.


Kedy vychadza - kedy zapada v decembri

   1. 7.11 (vychod Slnka), 15.48 (zapad Slnka); 2. 7.13, 15.47; 3. 7.14, 15.47; 4. 7.15, 15.46; 5. 7.16, 15,46; 6. 7.17, 15.46; 7. 7.18, 15,46; 8. 7.20, 15,45; 9. 7.21, 15,45 (o 18.40 je Mesiac v nove); 10. 7.22, 15.45; 11. 7.23, 15,45; 12. 7.24, 15.45; 13. 7.24, 15.45; 14. 7.25, 15.45; 15. 7.26, 15.45; 16. 7.27, 15,46; 17. 7.28, 15.46; 18. 7.28, 15.46; 19. 7.29, 15.46; 20. 7.30, 15.47; 21. 7.30, 15.47; 22. 7.31, 15.48 (o 7.08) zimny slnovrat - zaciatok astronomickej zimy, Slnko vstupuje do znamenia Kozorozec); 23. 7.31, 15.48; 24. 7.32, 15.49 (o 2.16 je Mesiac v splne); 25. 7.32, 15.49; 26. 7.32, 15.50; 27. 7.33, 15.51; 28. 7.33, 15.52; 29. 7.33, 15.52; 30. 7.33, 15.53; 31. 7.33, 15.54.

(jp)


Policia patra

   Policia v Brezne sa obracia na obcanov so ziadostou o pomoc a spolupracu  pri patrani po nezvestnom 50-rocnom Jurajovi Mekelovi z Telgartu.

   Juraja Mekela naposledy videli 26. oktobra tohto roku v popoludnajsich hodinach v mieste trvaleho bydliska, kedy odisiel na nezname miesto a doposial nepodal o sebe ziadnu spravu.

   Popis osoby:  vysoky 183  cm, stihlej  az  chudej   postavy,  ma  po  plecia  dlhe tmavohnede, rovne, ciastocne  presedivele  vlasy, modre  oci, nosi velke fuzy a bradu dlhu 

priblizne 30 cm.

   Popis oblecenia: naposledy  mal  oblecenu tmavu  pracovnu bluzu, hnede  mencestrove nohavice,  na  hlave  mal  sivu  siltovku a obute mal cierne gumene cizmy s vyhrnutym hornym okrajom.

   Akekolvek informacie o nezvestnom Jurajovi Mekelovi oznamte v ktoromkolvek utvare Policajneho zboru alebo na  znamom telefonnom cisle 158.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT