27. NOVEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

 

   Samuel Bartosik zo Zavadky, Dusan Pribilinec z Hnuste, David Bari z Brezna, Erik Harvan z Telgartu, Matus Kilvady z Lopeja, Tatiana Sivkova z Brezna, Alexandra Markusova z Brezna, Vanesa Bartosova z Cierneho Balogu, Natalia Harantova z Podbrezovej, Ema Zimmermannova z Polomky, Liliana Tothova z Polomky, Kevin Mirga z Banskej Bystrice, Martin Tazky z Brezna.

  

         Opustili nas_image

     

 

   Pavel Tazky (69) z Valkovne, Imrich Horcik (55) z Jasenia, Jozef Kolar (67) z Brezna, Viktor Danis (78) z Hronca, Pavol Hugec (71) z Brezna, Emanuel Jariabka (57) z Dolnej Lehoty, Elenka Pobisova (84) z Benusa, Alzbeta Hanesova (75) z Brezna, Olga Simkova (77) z Pohronskej Polhory, Milos Mikulik (64) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V sobotu 17. novembra hasicom nahlasili poziar strechy rodinneho domu v Zadnych Halnoch, ktory zlikvidovali vysokym tlakom. Po dopravnej nehode v Gasparove doslo k zraneniu osoby, ktoru previezli do breznianskej nemocnice, a zistili, ci z vozidla nevyteka prevadzkova kvapalina. Zaznamenali neohlaseny poziar v objekte SAD Brezno, kde rozpalovali vraky autobusov a poziar bez zasahu v Pohorelej, ked v komine horeli sadze.

 

 155

   Breznianski lekari vystartovali 17-krat k srdcovo-cievnym prihodam, po 2-krat k umrtiam a k porucham dychania, 4-krat k traviacim prihodam, 9-krat k neurologickym a psychiatrickym prihodam, 5-krat k urazom (z nehodovosti islo o zranenia chodkyne a cyklistu, ktorych zrazili osobne vozidla). V statistike vyjazdov zachranarov v Lome nad Rimavicou je zapisanych 5 prevozov do nemocnic v Brezne, Kosiciach a v Hnusti. Lekari v Bystrej absolvovali 18 vyjazdov, z toho po 5 k prihodam srdca a obehu a k inym pripadom, 4 k urazom, po 1 k prihode dychania a k neurologickej priihode a previezli 2 pacientov. V Helpe pomohli pri 3 srdcovo-cievnych prihodach a urazoch, neurologickej prihode, 2 porodoch a bolestiach v hrudniku, do nemocnice prepravili dieta s teplotnymi krcmi a resuscitovali pacienta.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby zhodnotili, ze   predposledny novembrovy vikend bol celkom pokojny, pomohli po dvoch dopravnych nehodach vo Valaskej a v Brezne. Odtiahli Daciu s odtrhnutou zadnou napravou, Skodu 120 s pokazenou zadnou polosou, Feliciu s poruchou motora. Poskytli pomoc vodicom skodoviek s poskodenou olejovou vanou a prevodovkou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

   Dvaja clenovia Horskej zachrannej sluzby sa zucastnili na skoleni lavinovych psov v Tatranskej Strbe. Vo vysokohorskom prostredi prevladali zimne podmienky.

  

Blahozelanie

      Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, zi ocko este dlho medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.
   V tychto dnoch sa krasnych sedemdesiatych narodenin doziva nas otec, starky, manzel a brat

Pavel Auxt z Brezna – Vrchdolinky.

   Vsetko najlepsie, pevne zdravie a vela spokojnosti praje manzelka, dcera Zuzka s detmi, synovia Pavol, Dusan, Jan s rodinami a brat Slavo s rodinou, za vsetky vnucata starkeho objima a bozkava najmladsi vnucik Radko.

 . . .

   Vyrocie sedemdesiatych narodenin si v tychto dnoch pripomina nasa draha manzelka, matka, starka a prastarka

Maria Gromusova, rodena Feltlova z Hronca.

   K jej zivotnemu jubileu zelaju vela zdravia, lasky a sily manzel Dezider, dcery a syn s rodinami, sest vnucat s rodinami a za vsetkych prastarku bozkava pravnucka Kristinka.

 

Podakovanie

 

Spomienky

   Spomienky na teba su aj  v tychto dnoch cerstve ako v den, ked si nas navzdy opustil.
   Dna 20. novembra sme si pripomenuli dva roky od umrtia nasho milovaneho manzela a otecka

Stanislava Licka z Benusa.

   S laskou a uctou spominaju manzelka s detmi.

 . . .

   Kyticku kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 21. novembra uplynulo dvadsatdva rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha

Maria Schőnova z Cierneho Balogu – Komova.

   S uctou spomina manzel a dcery s rodinami.

 . . .

   Dna 23. novembra uplynulo smutne prve vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jana Krajciho z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami a ostatni pribuzni.
   Spomienka na teba ostane v nasich srdciach.

 . . .

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 27. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama a stara mama

Darina Frisova z Brezna.

   Spomina syn a dcery s rodinami.

 . . .

   Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.
   Dna 27. novembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil

Robert Nikel z Bacucha.

   Spomina smutiaca rodina.

 . . .

   Cely zivot tvrdo pracoval a nikdy sa nestazoval. Sam sebe pokoj nedoprial, vzdy sa o vsetko s usmevom postaral. Jeho zlate srdce kazdemu prialo, z jeho oci ziarila dobrota, preto nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 29. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, stary otec a prastary otec

Jan Pancik z Cierneho Balogu – Medvedova.

   Spominaju deti s rodinami.

 . . .

   Styri roky chybas medzi nami. Odisiel si nahle, zostali sme sami. Tazko nam je bez teba, smutno je vsetkym, uz nic nie je take, ake bolo predtym. Stichlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nas. Cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad, nevie zabudnut.
   Dna 29. novembra uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil

Vojtech Reis z Brezna.

   S laskou spomina manzelka a dcery s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 . . .

   Dna 30. novembra uplynie jedenast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Olga Molcanova z Hronca.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

 . . .

   Cas rychlo plynie, ale pekna spomienka na vas ostala v nasich srdciach.

   Dna 1. decembra uplynie desat rokov od smrti nasej drahej mamy, svokry a starej mamy

Marie Pancikovej

a sedemnast rokov od umrtia nasho otca, stareho otca a svokra

Martina Pancika.

   Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku. S laskou a uctou spominaju dcera Anka s rodinou a nevesta Evka s rodinou.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Tento tyzden budete mat pravdepodobne lepsiu naladu. Mali by ste vsak krotit svoj temperament, inak vam ktosi zacne robit problemy, ktore by mohli spomalit vas rychly postup.

 Byk
   To, ze ste kritizovali svojho sefa a pritom ste sa nepozreli, kto stoji za vami, nebolo od vas mudre. Teraz sa budete isty cas trapne pokusat situaciu zachranit.

 Blizenci
  
Zbavte sa pochmurnych myslienok a vyhodte si z kopytka, aby ste sa trochu psychicky zotavili. V praci rozhodne nezostavajte dlhsie, iba ako je nevyhnutne.

 Rak
   Prejavte u partnera nepredstierany zaujem o vsetko, co robi a cim sa zaobera. Bude velmi prekvapeny a poteseny, nakoniec vam nejaky ten prehresok z predchadzajucich dni odpusti.

 Lev
   Drzte si stanoveny kurz vynikajuceho pracanta. Budete schopny mimoriadneho pracovneho vykonu, podari sa vam pravdepodobne sikovny tah, ktory sa premietne na vasom zivote v buducnosti.

Panna
    Aj ti najvacsi zvodcovia dostanu v tychto dnoch poriadnu priucku. Vsetky osvedcene metody sa minu ucinkom, niektore budu dokonca uplne trapne.

 Vahy
   Nepozerate sa na svet privetivo. Svoje okolie doma aj na pracovisku neusetrite od ziadnych vasich mrzutych nalad. Na vsetkom vidite iba zle a na kazdom hladate chyby, len na sebe nie.

 Skorpion
   Mozete sa dostat do vazneho konfliktu s nadriadenym, ktory nebude nakloneny nicomu, co navrhujete, aj keby islo o najinteligentnejsi, najgenialnejsi napad.

 Strelec
   Hviezdy prilis nepraju partnerskej laske, preto si dajte pozor na ironicke slovicka a zbytocne gesta. Ak mate malolete deti, prekvapia vas niecim, co by ste o nich nikdy nepovedali.

 Kozorozec
   Mal by to byt pre vas vynikajuci tyzden, na ktory sa nezabuda! Vyuzite ho podla svojich najsmelsich predstav a vyvarujte sa len velikasskym sklonom a frajerinam!

 Vodnar
   Pritahujete velky okruh priatelov, hlavne odvaznych a sportovo zalozenych ludi. Hlavne Blizenci, Vahy a Baran su dobrymi partnermi vo vasom vtipnom a zabavnom dialogu, najma vazni starsi ludia.

 Ryby
   Zaciatok tyzdna vas zastihne v skvelej nalade. Aj starsie rocniky sa budu citit nezvycajne mlado a sviezo. Partner je vami ocareny a milo prekvapeny, najma ked si spomenie, ako ste sa tvarili koncom minuleho tyzdna.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT