Týždenník pre mesto Brezno  a obce okresu Brezno
       ROČNÍK  15 

 ČÍSLO  1

15.januar 2007

 CENA  9,- SK

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Vážení spoluobčania, Brezňania,

   dovoľte mi, aby som vás na prahu nového roka čo najsrdečnejšie pozdravil a poprial vám pevné zdravie, rodinnú pohodu, veľa šťastia, osobných a pracovných úspechov v novom roku 2008. Vstupujeme do nového roka s vedomím, že nás čaká veľa povinností a úloh. Naše plány sú rozsiahle a k mnohým sme už urobili prvé kroky v predchádzajúcom období. Verím, že tento rok bude rokom úspešným, pretože vynaložíme maximálne úsilie na splnenie stanovených plánov a predsavzatí.

   Šťastný nový rok 2008 vám želá

primátor Brezna Ing. Jaroslav Demian

 


Otvorenie plesovej sezóny v Brezne

   Na piatom Mestskom reprezentačnom plese v hoteli Ďumbier v sobotu 12. januára bezmála stoštyridsať hostí zažilo večer plný tanca, hudby a vynikajúceho jedla. Svoje kreácie predviedla tanečná skupina Stella zo Žiaru nad Hronom, ktorá je niekoľkonásobným majstrom Slovenska v spoločenských tancoch, ale aj tanečná skupina ExtravaDansa z Bratislavy. O tanečnú zábavu sa postarali Maxim Turbulens zo susedného Česka, ale aj naša hudobná kapela The Elements z Čierneho Balogu. Prekvapením večera bola speváčka Iveta Bartošová.

Foto: Peter Gašperan


 Biatlonová Európa sa sťahuje do Brezna - Osrblia

   Tento týždeň  sa v biatlonovom areáli v Osrblí od 17. do 20. januára uskutoční 6. kolo Európskeho pohára v biatlone. Najviac informácií o tomto podujatí má prezident Slovenského zväzu biatlonu a predseda organizačného výboru pohára PaedDr. Juraj Sanitra, preto sme sa ho opýtali:

Koľko štátov je prihlásených a na ktoré mená z biatlonovej špičky sa môžeme tešiť?
   - Po neúspešnej minulej sezóne, keď nám počasie neumožnilo uskutočniť preteky Svetového pohára, sa v Brezne - Osrblí koná významné európske podujatie, na ktoré je prihlásených 25 štátov a na štart sa postaví približne 250 pretekárov. Preteky sa uskutočnia v štyroch kategóriách: muži, ženy, juniori a juniorky. Na programe sú preteky v šprinte, v stíhacích pretekoch a preteky štafiet. Očakávame účasť špičkových pretekárov z Nemecka, Ruska, Nórska, Francúzska. V prihláške sa objavujú aj mená známych medailistov z významných svetových biatlonových súťaží, jednou z najznámejších je Kathrin Hitzer z Nemecka.

Kto bude reprezentovať naše farby?
   - Samozrejme očakávame, že sa presadia aj naši pretekári, preto sme sa rozhodli postaviť na štart najsilnejšie mužské družstvo na čele s Marekom Matiaškom a Pavlom Hurajtom. V kategórii juniorov a junioriek sa predstavia aj úspešní pretekári z nášho regiónu Terézia Poliaková, medailistka z majstrovstiev Európy Martina Darmová a tiež Peter Kazár, Tomáš Hasilla a Norbert Gröne, ktorí majú za sebou dobré výsledky v juniorských kategóriách. V kategórii žien sa predstaví úspešná Breznianka Eliška Švikruhová.

Prečo by sme sa mali prísť pozrieť na preteky do Osrblia?
   - Organizátori urobili všetko preto, aby  pripravili na vysokej úrovni významnú európsku súťaž. Organizačný výbor Brezno -Osrblie pozýva všetkých občanov Horehronia, aby si prišli pozrieť špičkový svetový biatlon. Tí, ktorí nebudú mať možnosť byť priamymi účastníkmi pretekov, si môžu v sobotu 19. januára o 10. hodine, resp. o 13. hodine pozrieť preteky v priamom prenose na STV 2. Verím, že občania Brezna a okolia prídu povzbudiť našich pretekárov v boji s európskou biatlonovou špičkou.

(r)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT