15. JANUAR 2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kín od 15. do 22. januára

Kino Mostár Brezno

19. so, 20. ne – INVÁZIA (USA, MP/15, 19.30) – Akčný sci-fi thriller.

Kino Panoráma Podbrezová

20. ne – FIMFÁRUM (ČR, MP, 16.30) – Rozprávok nie je nikdy dosť ….

o 19.00 – ROZHOVOR S NEPRIATEĽOM (SR, MP/15) – Vojnový thriller.


KULTURA

  Bombura klub v Brezne v sobotu 19. januára o 20. h pozýva na Tučnolist (www.tucnolist.sk), the Sako z Bratislavy (www.myspace.com/thesako).

 . . .

   Asociácia UN -VETERÁN Slovakia, VÚ 5574 Nemecká nad Hronom, mesto Brezno, Banskobystrický samosprávny kraj a Horehronské múzeum v Brezne pozývajú na vernisáž výstavy
   FOTOGRAFIE A DOKUMENTY pri príležitosti 15. výročia pôsobenia slovenských vojakov v mierových misiách na Balkáne,
   INSITNÉ MAĽBY VOJVODINSKÝCH SLOVÁKOV pod záštitou primátora mesta Brezna Ing. Jaroslava Demiana a prvého slovenského kozmonauta Ivana Bellu
   v piatok 18. januára o 15. h v Horehronskom múzeu na Nám. gen. M. R. Štefánika 13 v Brezne. Výstava potrvá do 25. januára.


DAKUJEME ...  

   Ďakujeme hypermarketu Brezno - Tesco stores, a. s., za poskytnutie mikulášskych balíčkov a predajni v Brezne – Billa, spol. s r. o. za vianočný stromček pre deti z Domova pre  osamelých rodičov pri Mestskom úrade v Brezne.

(mú)

...

  Charita pri katolíckej farnosti v Brezne ďakuje poslancovi Petrovi Muránskemu a Pekárni u Flosníkov za finančný dar venovaný zdravotne postihnutým deťom. Poďakovanie za príjemnú atmosféru na predvianočnej besiedke 15. decembra patrí dekanovi Jozefovi Hrtúsovi.

...

   Poďakovanie patrí všetkým učiteľkám, učiteľom, vychovávateľkám ZŠ s MŠ K. Rapoša na Pionierskej 4 v Brezne, ktorí pracovali s deťmi na nácviku programu vianočnej akadémie. Vytvorili obsah recitácií, scénok, dvadielok, choreografie, dokonca šili a vyrobili kostými, maľovali rekvizity. Všetky deti malé či veľké sa výborne predviedli v hereckých, speváckych či športových úlohách, za čo im touto formou ďakuje Mgr. Lámerová.

...

   Občianske združenie Spevácky zbor mesta Brezna ďakuje  svojim členom, priaznivcom, sympatizantom, darcom a sponzorom za ich doterajšiu podporu, za poskytnutú finančnú i materiálnu pomoc, priazeň i dôveru. V novom roku praje všetkým veľa zdravia, šťastia a mnoho krásnych umeleckých zážitkov.

...

   Dvadsaťtriročný Mirko Kvietok sa v decembri zúčastnil na vynikajúcej plaveckej akcii pod názvom Plávame pre nádej, kde zastupoval ťažko zdravotne postihnutých mesta Brezna a odštartoval vianočný projekt Zvonky šťastia – finančnú zbierku pre postihnuté deti, ktoré budú môcť v roku 2008  navštevovať  plaveckú výuku v športovom plaveckom klube Flipper. Ďakujem celému vedeniu  plaveckého oddielu Flipper, ale hlavne trpezlivej vedúcej trénerke Ľubici Vičanovej, ktorá ochotne prijala medzi svojich zverencov aj postihnutého chlapca. Ďakujem nielen za seba, ale aj za rodičov všetkých zdravých detí, ktoré sú členmi oddielu, kde sa im plne, zodpovedne, trpezlivo a s láskou venujú všetci tréneri a trénerky. V novom roku želám všetkým detičkám veľa plaveckých úspechov, ako aj úspechov v škole. Rodičom prajem, aby nezabudli svojim deťom rozdávať plným priehrštím lásku. Kolektívu Flipper želám veľa osobných úspechov, ale aj to, aby sa im podarilo vychovať veľa vynikajúcich  reprezentantov. V neposlednom rade prajem všetkým ľuďom s podobným osudom ako mám ja, ktorí majú  zdravotne postihnuté dieťa, či už aj dospelé, aby mali veľa trpezlivosti, síl a lásky pri ich výchove.

Bc. Ivana Kvietková

   Na Silvestra o 16.30 môj syn cestoval spojom z Brezna do Banskej Bystrice, kedy v autobuse stratil peňaženku s dokladmi a finančnou sumou. Touto formou sa chcem z úprimného srdca poďakovať vodičovi Pavlovi Kochanovi, ktorý peňaženku osobne priniesol   k nám domov do Filipova.

Katarína Obernauerová


SPORT

Do lyžiarskeho strediska hľadáme brigádnika do kostýmu maskota medveďa Huga. Podmienkou je štíhla postava s výškou 165 - 180 cm a aktívny prístup k návštevníkom strediska.
   Pracovná doba: víkendy a špeciálne podujatia, prázdninové dni, 10.00 – 15.00. Platové podmienky: 100 Sk/h.
   Žiadosť môžete poslať na adresu: Tále, a. s., Tále 100, Horná Lehota, 977 01 Brezno, infotale@tale.sk, č. tel.: 6712201.

. . .


  INE

Oznamujem cteným pacientom, že aj naďalej ordinujem v očnej ambulancii na 4. poschodí v Nemocnici s poliklinikou v Brezne (č. tel.: 6113688).
   Do nového roku prajem veľa zdravia, síl a úspechov.
S úctou MUDr. Eva Wolframová
očná lekárka   

. . .

Základná škola s materskou školou MPČĽ 35 v Brezne v nedeľu 20. januára o 13.30 pozýva do školskej jedálne všetkých budúcich prváčikov a ich rodičov na slávnostný zápis do 1. ročníka.

   Škola má najdlhšiu tradíciu výučby cudzích jazykov od 1. ročníka, používa moderné metódy – ITV, Waldorfská pedagogika, vyučovanie cez projekty. Základy práce s počítačom deti získavajú v materskej škole, pracujú v špeciálnych, počítačových, prírodovedných a jazykových učebniach.

   Žiaci sa môžu samovzdelávať v školskej knižnici. V prípade potreby škola ponúka odbornú pomoc špeciálneho pedagóga.

   Rozšírené aktivity: školský klub so záujmovými krúžkami (športové hry, tanečný, gymnastický, výtvarný, poznávací, PC, anglický jazyk...), futbalová prípravka.

   Viac na stránke: www.zssmsbreznomazornik.edupage.org

   Na zápis treba priniesť rodný list dieťaťa, OP, pero a 200 Sk.

   Teší sa na vás ústretový pracovný kolektív.

 . . .

      Základná škola s materskou školou K. Rapoša na Pionierskej 4 v Brezne v nedeľu 20. januára o 14.00 pozýva všetkých budúcich prváčikov mesta Brezna a okolia na slávnostný zápis do 1. ročníka pre školský rok 2008/2009.

   Žiaci majú od 1. ročníka tieto možnosti:zaradenie do triedy olympijských nádejí – v spolupráci so športovými klubmi ŽP Šport Podbrezová a plaveckým oddielom Flipper Brezno, v popoludňajších hodinách možnosť zaradenia do prípravky – futbalový tréningový proces na umelom trávniku s osvetlením, možnosť výučby cudzieho jazyka (nemeckého, anglického, francúzskeho, ruského), od 3. ročníka v zmysle koncepcie vlády SR je cudzí jazyk povinným predmetom, výučba infomatickej výchovy (práca s počítačom), lego-triedy, zaradenie do triedy s uplatňovaním prvkov alternatívneho vyučovania.

   Od 5. ročníka môžu žiaci byť zaradení do triedy s rozšíreným vyučovaním matematiky a prírodovedných predmetov, športovej triedy so zameraním na futbal a gymnastiku.

   Z ďalších aktivít škola ponúka: stravovanie v školskej jedálni, v popoludňajších hodinách činnosť detí v ŠKD, v krúžkoch – počítačový, gymnastický, matematický, strelecký, lego, výtvarný, zdravotnícky, turistický, volejbalový, hasičský, loptové hry, mladý kuchár, nebojím sa slovenčiny, stolnotenisový a iné.

   Na zápis treba priniesť: občiansky preukaz, rodný list dieťaťa, 200 Sk na pracovné zošity pre prváka.

   Deti do 1. ročníka je možné zapísať aj v kancelárii riaditeľa školy od 15. januára do 15. februára denne od 8. do 15. hodiny.

 . . .

 Základná škola s materskou školou na Pionierskej 2 v Brezne zaradená do európskej siete škôl podporujúcich zdravie v nedeľu 20. januára o 14. hodine pozýva do školskej jedálne na SLÁVNOSTNÝ ZÁPIS DETÍ

   Škola je zameraná na: výučbu cudzích jazykov od prvého ročníka, alternatívne vyučovanie (ITV, flauty, projektové vyučovanie), športovú prípravu, prácu s počítačom a internetom, výchovu k zdravému spôsobu života.

   Ponúka: školský klub – rozvoj záujmovej činnosti, výborné podmienky na vyučovanie odborných predmetov v špecializovaných učebniach – multimediálna učebňa, ktorá sa využíva na predmetoch: slovenský jazyk, cudzie jazyky, prírodoveda, zemepis, dejepis, chémia, prírodopis, fyzika, možnosť pracovať v rôznych zájumových krúžkoch (aerobik, gymnastika, anglický jazyk, golf, turistický, výtvarný, rozhlasový, divadelný, šachový, škola hrou...), stravovanie – výber z dvoch jedál.

   Bližšie informácie o škole nájdete na: www.zbreznoedu.sk

   Na učebné pomôcky: 200 Sk.

   Každý rodič má právo zapísať svoje dieťa do 1. ročníka základnej školy, ktorú si sám vyberie.

(doniesť treba pero, občiansky preukaz a rodný list dieťaťa)

. . .

   Mesto Brezno, Námestie gen. M. R. Štefánika 1, 977 01  Brezno, zastúpené Ing. Jaroslavom Demianom, primátorom mesta

vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie

riaditeľa Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša

so sídlom Pionierska 4, 977 01  Brezno.

   Uchádzač o uvedenú funkciu musí spĺňať:

   Kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné predpoklady na vykonávanie funkcie podľa osobitného predpisu: vzdelávanie VŠ druhého stupňa v zmysle zákona č. 596/2003 Z. z. v znení neskorších predpisov a osobitného predpisu vyhlášky MŠ SR č. 41/1996 Z. z. v znení  neskorších predpisov, prvá kvalifikačná skúška alebo jej  náhrada podľa osobitného predpisu vyhlášky MŠ SR č. 41/1996 Z. z. v znení neskorších predpisov, pedagogická prax min. 5 rokov,

   predpoklady výkonu práce vo verejnom záujme: spôsobilosť na právne úkony, bezúhonnosť, zdravotná spôsobilosť na prácu, ktorú má vykonávať,

   a iné kritériá a požiadavky v súvislosti s obsadzovanou  funkciou: predloženie koncepcie rozvoja školy alebo školského zariadenia.

   Zoznam požadovaných dokladov, ktoré je uchádzač povinný predložiť: doklady alebo overené fotokópie dokladov o splnení kvalifikačných predpokladov a osobitných kvalifikačných predpokladov, výpis RT nie starší ako tri mesiace, doklad o zdravotnej spôsobilosti na prácu, ktorú má vykonávať (potvrdenie od obvodného lekára), koncepcia rozvoja školy alebo školského zariadenia.

   Uvedené doklady je uchádzač povinný predložiť SPOLU so žiadosťou o účasť na výberovom konaní v termíne do 31. januára podateľni Mestského úradu Brezno, alebo poslať poštou na adresu: Mesto Brezno, Námestie gen. M. R. Štefánika 1, 977 01  Brezno.

  V prípade výberového konania nie je možné zaslať žiadosť s dokladmi faxom alebo e-mailom.

   Bližšie informácie poskytne: Mgr. Chudíková - 6306290, chudikova.msu@brezno.sk, Mgr. Cígerová - 6306223, cigerova.msu@brezno.sk

 

. . .

OBEC ČIERNY BALOG

   Obecné zastupiteľstvo v Čiernom Balogu, uznesením OZ č. 171/2007, podľa § 281 a Obchodného zákonníka VYHLASUJE VEREJNÚ SÚŤAŽ na predaj 10 pozemkov nachádzajúcich sa v miestnej časti Medveďov – Bexeľ, určených na výstavbu rodinných domov s výmerou asi 800 m2.

   VYVOLÁVACIA CENA: 500 Sk/m2.

   Pozemky budú predané záujemcom, ktorí ponúknu najvyššie kúpne ceny.

   NÁVRH KÚPNEJ CENY vyjadrený výlučne konkrétnym číselným údajom v Sk/m2 treba doručiť v zalepenej obálke s heslom POZEMKY BEXEĽ podateľni Obecného úradu, Závodie 2/2, 976 52  Čierny Balog do 13. hodiny 13. februára.

   OTVÁRANIE OBÁLOK A VYHODNOTENIE VEREJNEJ SÚŤAŽE bude 13. februára o 13.30 v zasadacej miestnosti Obecného úradu v Čiernom Balogu.

  Informácie o verejnej súťaži poskytne L. Kupcová, č. tel. 6304317.

. . .

Oznámenie o vyhlásení obchodnej verejnej súťaže

   Mesto Brezno na základe schváleného uznesenia MsZ č. 189/2007 vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž na predaj nehnuteľného majetku mesta Brezna evidovanom na LV č. 2351, v k. ú. Brezna, obec Brezno, a to:

   Stavba: budova technickej vybavenosti sídla - KOTOLŇA  s. č. 2301 na parcele reg. C-KN č. 3676/4

   Pozemky: parcela reg. C-KN č. 3676/2 v častiach zastavané plochy a nádvoria s výmerou 1310 m˛ a záhrady s výmerou 52 m˛, parcela reg. C - KN č. 3676/4 – zastavané plochy a nádvoria s výmerou 535 m˛.

   Podmienky súťaže sú zverejnené na úradnej tabuli a na internetovej stránke www.brezno.sk.

   Bližšie informácie poskytnú v oddelení právnom a majetkovom Mestského úradu v Brezne: Adriana Nomilnerová, č. tel.: 6306261, Mgr. Peter Cíger, č. tel.: 6306263.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT