18. MAREC 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

   Karin Pušková z Piesku, Radoslav Bláha z Telgártu, Marek Longauer z Brezna, Ján Bartoš z Brezna, Milan Harvan z Telgártu, Kristián Holub zo Šumiaca, Romana Reisingerová z Brezna, Oliver Černák z Polomky, Maroš Pokoš z Telgártu.

 

                Opustili nas_image

     

 

   Slavolúb Jančo (59) z Bacúcha, Daniel Lopušný (87) z Brezna, Ján Mrkvík (64) z Jasenia, Štefánia Loceková (69) z Brezna, Miroslav Frgelec (63) z Predných Halán, Júlia Hvolková (73) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasiči zaevidovali dva výjazdy. V druhú marcovú sobotu  v spolupráci s dobrovoľníkmi z Beňuša 1C prúdom a dvoma vysokými tlakmi zlikvidovali požiar drevenice v Beňuši, predbežná škoda je 400 000 korún. Po dopravnej nehode v Pohronskej Polhore vytiahli z priekopy osobné vozidlo Alfa Romeo, pri havárii k zraneniu osôb nedošlo.

 

155
   Lekári v Brezne vyštartovali 35-krát, z toho 17-krát k náhlym príhodám srdca a obehu, po 2-krát k brušným a gynekologickým príhodám, 4-krát k úrazom (z toho v jednom prípade v Beňuši pomohli mužovi, ktorého dopichali nožom), 7-krát k iným prípadom, 3-krát k neurologickým príhodám.  V Bystrej zaevidovali 7 neurologických príhod, po 4 náhle príhody srdca a obehu a iné prípady, po 2 poruchy dýchania, sekundárne prevozy do Banskej Bystrice a 3 úrazy. Záchranári v Lome nad Rimavicou zaznamenali bolesti v hrudníku, brušné problémy, neurologickú príhodu, pôrod, iné prípady a do nemocnice v Banskej Bystrici prepravili 2 pacientov. V Heľpe absolvovali 16 výjazdov, z toho po 3 k srdcovo-cievnym príhodám, k úrazom, 4 k pôrodom, k poruche dýchania, k neurologickej príhode, po 2 k brušným bolestiam a k iným prípadom.

        

Cestná záchranná služba
0903 745988
16 154  

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby zhodnotili, že v týchto marcových dňoch poskytovali hlavne technickú pomoc. Prepravili Aviu a Octaviu s poruchou motora, Škodu s odtrhnutou zadnou polosou, Volkswagen s poškodenou prednou nápravou. Odtiahli Feliciu a Octaviu po dopravných nehodách v Brezne a na Čertovici.

  

Horská záchranná služba
6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby v stredu večer na Kosodrevine poskytli pomoc lyžiarke, ktorá mala problémy s kolenom, previezli ju do breznianskej nemocnice. Zaznamenali niekoľko úrazov na zjazdovkách.

 

   

Blahozelanie

   K rokom tým zdravie prajeme, nech žitia prameň stále silný je. Nech voda toho prameňa napája dlho smädných tvojho roku, veď tvoje bytie, slovo, lásku chceme piť ďalej sťa živú vodu.
  
Dňa 22. marca sa krásnych sedemdesiatych narodenín dožije náš otec, starý otec a manžel

Ondrej Morong z Brezna – Mazorníkova.

   Všetko dobré, veľa zdravia a životného optimizmu praje manželka Anna a synovia Ján, Stanislav a Marián s rodinami.  

     

Podakovanie

   Rodina po zosnulej Márii Kvietkovej touto formou ďakuje všetkým, ktorí prišli zosnulú vyprevadiť na jej poslednej ceste.

   Ďakujeme za prejavy sústrasti a za kvetinové dary.

   Smútiaca rodina Matošová a Kvietková

 

Spomienky

    Čas plynie ako tichej vody prúd, kto ťa mal rád, nevie zabudnúť.
  
Dňa 10. marca uplynul rok odvtedy, čo nás bez rozlúčky navždy opustil manžel, otec, starký

Ján Šimko.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.
   Spomína manželka a dcéry s rodinami.

 . . .

   Dňa 11. marca uplynulo dvadsať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil náš milovaný manžel, otec a starý otec

Štefan Auxt z Čierneho Balogu.

   Spomína smútiaca rodina.

 . . .

   Čas plynie a život sa skončí, zostanú len slzy, smútok a spomienky. Stíchlo srdce i tvoj hlas, ale ty navždy zostaneš žiť v našich spomienkach.
  
Dňa 13. marca uplynulo osem rokov odvtedy, čo nás navždy opustila matka, svokra, stará a prastará mama

Mária Biacovská.

   S láskou spomínajú syn Milan s manželkou a deťmi.

 . . .

   Dotĺklo srdce, ktoré som tak miloval, zhasli oči, stíchol hlas, s tebou letí aj dnes moje zbohom.
  
Dňa 21. marca uplynú dva roky odvtedy, čo nás opustila

Mária Búdovcová z Brezna.

   S láskou spomína manžel, syn s manželkou a vnukmi.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichú spomienku.

 . . .

   Tak rýchlo ten čas letí, tak rýchlo uteká, no každý deň, mamka, ocko, vám patrí naša spomienka. Už sa nám nikdy nesplní ten sen, uvidieť vaše tváre, čo i na chvíľku len.
  
Dňa 21. marca uplynú štyri roky od úmrtia našej mamičky, starkej a prastarkej

Žofie Hégerovej

a dňa 24. júna uplynie pätnásť rokov od úmrtia nášho ocka, starkého a prastarkého

Jána Hégera z Brezna.

   Všetci, ktorí ste ich poznali, spomeňte si na nich.
   S láskou na nich spomína dcéra Mária s rodinou.

 . . .

   Mal som vás všetkých rád a chcel som ešte žiť, ale prišla tá chvíľa, keď musel som vás opustiť. Neplačte, nechajte ma tíško spať, čo mi bolo súdené, muselo sa stať.
  
Dňa 21. marca uplynie dvadsať rokov odvtedy, čo nás opustil otec, starý a prastarý otec

Július Pôbiš z Brezna.

   Spomína syn Ľubomír, dcéry Viera, Jana a Anna s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Dotĺklo dobré srdce, zhasli oči, stíchol i tvoj milý hlas. Odišla si bez rozlúčky a tvoja smrť veľmi bolí všetkých nás, spomienky na teba zostanú navždy v nás.
  
Dňa 22. marca si pripomenieme prvé výročie úmrtia našej milovanej manželky, mamy a starej mamy

Anny Donovalovej z Brezna.

   Dňa 19. februára sme si zároveň pripomenuli nedožitých šesťdesiatpäť rokov.
   S láskou a úctou spomína manžel a dcéry s rodinami.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichú spomienku.

 . . .

   Dňa 23. marca uplynie rok odvtedy, čo nás opustil manžel, otec a starý otec

Ján Ürge z Valaskej.

   Všetci, ktorí ste ho poznali, venujte mu, prosím, tichú spomienku.
  S láskou a úctou spomína smútiaca rodina.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Osud tento týždeň nesmelých Baranov povbudzuje a poslušných iba sprevádza, dôležité však je, že opraty máte pevne v rukách. Ale nezabúdajte, že z toho vyplývajú aj povinnosti a to i počas veľkonočných sviatkov.

 Býk
   Neraz sa stalo, že ste dokázali múdro poradiť iným, no sebe často pomôcť nedokážete. Nestrácajte hlavu, na Veľkonočný pondelok sa stretnete s istou osobu, ktorá vám naznačí, ako pokračovať.

 Blíženci
   Vďaka vašej schopnosti empatie dokážete pružne reagovať na pozitívny prísľub nasledujúcich dní. Harmonické momenty by mali kulminovať práve v období sviatkov.

 Rak
   Citovo založené príslušníčky tohto znamenia by sa nemali stať obeťou extrémnych pokušení. Muži by zase nemali zaváhať, na realizáciu predstáv je vhodný Veľkonočný pondelok.

 Lev
   Máte pred sebou stretnutia, ktoré na istý čas ovplyvnia váš život. Konajte  tak, aby ste nezranili partnerove city. Pripravte sa na množstvo návštev, s ktorými si spríjemníte sviatočné dni.

 Panna
   Máte radosť zo svojich pracovných úspechov, ale najradšej by ste už mali pracovný týždeň za sebou. Nemusíte sa trápiť, vo štvrtok večer začnete relaxovať a v piatok môžete začať s prípravami na sviatky jari.

 Váhy
   Mierne vás môže vyviesť z rovnováhy takmer nevinná šéfova poznámka. Ak sa to dá, radšej sa nad ňou nezamýšľajte. Počas dní pracovného pokoja aj vy, aj on na všetko zabudnete.

 Škorpión
   Absolútne si nemusíte robiť starosti o svoje zdravie. Zrýchlený tlkot srdca je spôsobený vzrušením, pretože sa neviete dočkať víkendu. Ste v napätí, a to aj napriek tomu, že neviete, čo vás čaká.

 Strelec
   Budete mať nepriaznivé dni, ale neberte to tragicky, jednoducho ste unavený z celého týždňa. Veľa energie a síl načerpáte v kruhu rodiny a priateľov, s ktorými strávite veľkonočné sviatky. 

 Kozorožec
   Na toto obdobie sa veľmi tešíte, pretože milujete vôňu veľkonočného pečiva a prípravy na sviatky jari. Ak budete mať veľa práce, môžete sa spoľahnúť na partnerovu pomocnú ruku.

 Vodnár
   Vyhľadá vás blízky priateľ, ktorý potrebuje vašu pomoc. Máte nevšedný talent na riešenie problémov, preto vaše rady sú vzácne. Veľkonočnej kúpačke sa snažíte vyhýbať, preto bude lepšie, ak sa s rodinou vyberiete do prírody.

 Ryby
  Veľkonočný pondelok nie je vaším obľúbeným dňom, preto sa mu snažíte vyhnúť. Tešte sa aspoň z príprav na sviatky, vychutnajte si pohodu a na prácu ani nepomyslite.   


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT