27. MAJ 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

 

Uzreli svetlo sveta: Nina Kubizniaková z Brezna, Michaela Gičová z Predajnej, Kristián Bartoš z Brezna, Soňa Borošová z Podbrezovej, Patrik Pagáč z Jasenia, Adam Švec z Valaskej, Nikola Harvanová z Heľpy, Jozef Šajša z Pohorelej.

 

 

                 Opustili nas_image

     

 

Opustili nás: Ľubomír Krbila (52) z Podbrezovej, Jarmila Badinková (83) z Hronca ,Alžbeta Luptáková (84) z Mýta pod Ďumbierom, Štefan Kamenský (48) z Brezna, Václav Nevím (56) z Brezna, Anna Zlatohlavá (85) z Brezna ,Alena Nosáľová (46) z Jasenia, Mária Jarošová (55) z Michalovej.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

   V tretí májový piatok hasičov požiadali o otvorenie bytu na Sládkovičovej ulici v Brezne, po vniknutí našli už mŕtveho majiteľa. Na druhý deň v Čiernom Balogu v spolupráci s tamojšími dobrovoľníkmi vysokým tlakom zlikvidovali požiar budovy pre skladovanie a po havárii v Polomke odpojili batérie z áut a vapexom vyčistili vozovku. Nahlásili im zrážku chodca osobným vozidlom vo Valaskej, po príchode zistili, že na mieste nehody sa nikto nenachádza. V utorok 20. mája v Lome nad Rimavicou absolvovali požiarno-previerkové cvičenie.

 

155  

   Lekári v Brezne poskytli pomoc pri 9 srdcovo-cievnych príhodách (išlo hlavne o kolapsové stavy), 4 dýchacích príhodách, 5 poruchách tráviacieho systému, 6 neurologických príhodách, úraze a pri 5 iných prípadoch (intoxikácie, predávkovanie liekmi). V Bystrej vyštartovali 26-krát, z toho 8-krát k neurologickým príhodám, 6-krát k poruchám srdca a obehu, 3-krát k príhodám dýchania, 4-krát k úrazom, 2-krát k otrave liekmi a prepravili 3 pacientov.  Záchranári v Heľpe zaevidovali 3 bolesti v hrudníku, 5 úrazov, po 2 kolapsy a zranenia po dopravnej nehode, 4 poruchy vedomia, respiračné zlyhanie, pôrodné bolesti a 2 srdcovo-cievne príhody. V Lome nad Rimavicou previezli pacientov s poruchou srdca a obehu, úrazom, neurologickou príhodou, 3 chirurgickými príhodami a zevidovali zneužitie.

 

 Cestná záchranná služba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby prepravili  na recykláciu Ladu 2105 a dve škodovky. Z Banskej Bystrice do Brezna odtiahli Fiat s odtrhnutou polosou a z Heľpy do Brezna Renault s poškodenou olejovou vaňou. Pomoc poskytli po troch dopravných nehodách v Žiari nad Hronom, Brezne a vo Vydrove.

 

 Horská záchranná služba
6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby skonštatovali, že týždeň od 16. do 23. mája bol pokojný. V týchto dňoch im nenahlásili žiadny úraz ani pátraciu akciu.

 

Blahozelanie

 

   Nech ste šťastní ako teraz, to vám praje vaša dcéra. Nech ste zdraví, ako inak, to je prianie vášho syna. Od vnúčeniec prianie hlasné, nech vám úsmev nevyhasne. Žite dlho medzi nami, kým vás máme, nie sme sami.

   K narodeninám manželom Švidraňovcom zo srdca želá dcéra s priateľom a syn s rodinou.

 

 

Podakovanie

    Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 12. mája odprevadili na poslednej ceste našu drahú

Annu Farárikovú z Brezna.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.

Dcéra s rodinou

 

Spomienky

 Ten, kto bol milovaný, nie je nikdy zabudnutý.
  
Dňa 15. mája uplynuli dva roky odvtedy, čo nás navždy opustila naša milovaná

Ruženka Králová z Brezna.

   S láskou spomína manžel, syn a dcéry s rodinami.

 . . .

   Tam v diaľke prestalo ti srdce biť, nestihol si sa s nami ani rozlúčiť. Smútok dolieha na náš dom, veľmi nám chýbaš drahý v ňom.
  
Dňa 18. mája uplynulo päť rokov odvtedy, čo nás opustil náš syn, brat, švagor

Marek Kováčik z Čierneho Balogu – Dobroče.

   S láskou spomínajú rodičia, súrodenci a ostatná rodina.

 . . .

   Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať, pokojný spánok ti priať, modlitbu tichú odriekať a s bolesťou v srdci na teba spomínať.
  
Dňa 20. mája uplynulo štrnásť rokov odvtedy, čo nás navždy opustil

Dezider Nemčok z Braväcova.

   S láskou spomína manželka, synovia Ján a Martin a dcéry Drahomíra, Darina a Zdena s rodinami a vnúčatá.
   Tí, ktorí ste ho poznali, venujte mu prosím tichú spomienku.

 . . .

   Ťažko je bez teba, smutno je nám všetkým. Už nič nie je také, ako bolo predtým. Len bolesť v srdci vrytá, je v našich srdciach skrytá.
  
Dňa 24. mája sme si pripomenuli prvé výročie úmrtia nášho manžela, otca, starého otca

Jána Kindela z Brezna.

   S láskou a úctou spomína manželka, dcéry Eva, Zdenka a Marika s rodinami.

 . . .

   Kto žije v srdciach svojich milých, nie je mŕtvy, je len vzdialený.
  
Dňa 25. mája uplynulo päť rokov odvtedy, čo nás opustila naša sestra

Mária Širgelová.

   Spomínajú sestry, bratia a ostatná rodina.

 . . .

   Smrť je len nenávratno, iba zabudnutie je koniec života.
  
Dňa 26. mája sme si pripomenuli pätnáste výročie úmrtia

Rudolfa Auxta z Čierneho Balogu.

   Tí, čo ťa mali radi, nikdy neprestanú spomínať.
   S úctou spomínajú manželka, dcéra a synovia s rodinami.

 . . .

   Odišiel tíško, už nie je medzi nami, no v našich srdciach stále žije spomienkami.
  
Dňa 26. mája uplynul rok odvtedy, čo nás opustil náš manžel, otec a starý otec

Milan Veverka z Pohronskej Polhory.

   S láskou spomínajú manželka, dcéry a syn s rodinami.
   Ďakujeme všetkým, ktorí mu venujú tichú spomienku.

 . . .

   Posledný stisk ruky, no mysľou boli v diaľ, nám zostala spomienka a žiaľ.
  
Dňa 29. mája uplynie rok, odvtedy čo nás navždy opustil môj synovec

Peter Pauliak

a dňa 28. júna uplynú dva roky od úmrtia môjho brata, švagra a uja

Borisa Pauliaka z Braväcova.

   S láskou spomína teta a sestra Darina s rodinou.

 . . .

   Dňa 29. mája uplynie desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil drahý brat, otec, starý otec a manžel

Ladislav Zákalický z Brezna.

   Tí, ktorí ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichú spomienku.

 . . .

   Dňa 30. mája uplynie desať rokov odvtedy, čo nás opustil manžel, otec a starý otec

Jaroslav Vanák z Brezna.

   S láskou a úctou spomína manželka, dcéra s rodinou, syn a ostatná rodina.

 . . .

   Dotĺklo dobré srdce, zhasli oči, stíchol i tvoj milý hlas. Odišla si náhle bez rozlúčky a tvoja smrť veľmi bolí všetkých nás, spomienky na teba zostanú navždy v nás.
  
Dňa 1. júna uplynie osem rokov odvtedy, čo nás opustila naša manželka, mama a stará mama

Anna Kondelčíková z Valaskej.

   S láskou a úctou spomína manžel Benjamín, syn Slavomír, dcéry Miladka, Alena s manželom Romanom a vnučky Andrejka a Veronika.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Šťastie by malo stáť pri vás, či sa chystáte zmeniť zamestnanie, začínate podnikať, alebo si hľadáte partnera. Len sa nepokúšajte zvládnuť všetko naraz.

 Býk
   Očakávajte zlepšenie situácie. Nie je vylúčené, že vás šéf prekvapí mimoriadnou odmenou. To by mohlo vyriešiť váš osobný problém, pretože okolo partnera sa pohybuje osoba, ktorá vám takticky začína kaziť vzťah.

 Blíženci
  
V zamestnaní sa nepreťažujte a pokiaľ ide o diskusie, držte sa radšej bokom. Urobte všetko potrebné a snažte sa čo najskôr odísť. V týchto dňoch vás na pracovisku nič príjemné nečaká.

 Rak
   Výpočty ukazujú na nepriazeň hviezd pri športovaní a zábave. Buď nie je všetko v poriadku s vašou kondíciou alebo s vaším zdravím. Tak či onak by ste sa športom a spoločenským zábavám mali tento týždeň vyhnúť.

 Lev
  
Napriek tomu, že je teplé počasie a svieti slniečko, dbajte na obliekanie. Je koniec mája, prechladnutie a choroba by veľmi nepriaznivo ovplyvnili niekoľko ďaľších týždňov.

 Panna
   Mnohých z vás čaká nečakaná ponuka, ktorá môže, ale nemusí byť priaznivá. Doprajte si čas na rozmyslenie a dostatočne pouvažujte, ako na ňu odpoviete.

 Váhy
   Týždeň strávený v kruhu rodiny je presne to, čo práve potrebujete. Vyjdite si spolu na malú jarnú prechádzku alebo aj do kina, ale hlavne si pohovorte o všetkom, čo máte na srdci.

 Škorpión
   Nemyslite si pri prvom neúspechu, že sa vám všetko zrútilo. Radšej premýšľajte, kde ste urobili chybu. S partnerom to máte naozaj ťažké.

 Strelec
   Vyberte sa na potulky po obchodných domoch. Nebojte sa trochu viac míňať, za tú radosť z nového prírastku do šatníka či do domácnosti to stojí. Cestou si môžete zájsť do príjemnej reštaurácie na obed.

 Kozorožec
   Mal by to byť veľmi rozmanitý týždeň. Čo je však najdôležitejšie, zdravie by ste mali mať ako zo železa. Hviezdy budú priať aj erotike. Najlepšie obdobie na akékoľvek dôležitejšie aktivity je dopoludnie.

 Vodnár
   Udalosti sa vyvinú tak, že pocítite hranice možností a značne obmedzenú voľnosť v konaní. Napriek tomu si splníte všetky povinnosti bez chyby.

 Ryby
   Pracovná morálka vašich spolupracovníkov, prípadne podriadených spôsobí, že na nich zmeníte názor. Pokiaľ spojíte ráznosť s ohľaduplnosťou a taktickým zaobchádzaním, každú i nepredvídanú situáciu zvládnete na jednotku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT