17. JÚN 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

 

    Ján Štajer z Polomky, Martin Pavlík z Brezna, Martin Šaling z Podbrezovej, Miroslav Chovanec z Brezna, Oliver Pustaj z Čierneho Balogu, Vanesa Gábrišová z Brezna, Radko Puška z Brezna, Lukáš Cenkov z Podbrezovej, Paulína Pekníková z Brezna, Paulínka Vránska z Čierneho Balogu, Natália Gábrišová z Brezna, Patrícia Pušková z Brezna, Daniela Kováčiková z Brezna.

 

                 Opustili nas_image

     

 

 

   Helena Telková (80) z Michalovej, Ing. Erik Formánek (33) z Brezna, Mária Škultétyová (86) z Dolnej Lehoty, Zita Trepáčová (74) z Brezna, Ondrej Kolesár (55) z Brezna, Oto Trangoš (68) z Valaskej, Mária Kúdelková (90) z Valaskej, Boris Koľaj (15) z Valaskej.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

Záchranné zložky zasahovali
150

   Hasiči zaevidovali tri výjazdy. V pondelok deviateho vo Valaskej havarovali dve vozidlá, po dopravnej nehode vyčistili vozovku, k zraneniam našťastie nedošlo. Vyštartovali do Čierneho Balogu - Medveďova, kde osobné auto zrazilo muža. Vo štvrtok dvoma vysokými tlakmi zlikvidovali požiar chaty v Krpačove, predbežnú škodu vyčíslili na dva a pol milióna korún. Absolvovali požiarno-previerkové cvičenie zamerané na uhasenie požiaru strechy rodinného domu.

 

155  

    Breznianski lekári zaznamenali 44 výjazdov, najväčší počet bol 19 k srdcovo-cievnym príhodám , poskytli pomoc pri 11  neurologických príhodách, pri 3 dýchacích príhodách a iných prípadoch, 7 úrazoch a tráviacej príhode. Lekári v Bystrej pomohli 18-krát, 4-krát pri neurologických príhodách, 9-krát pri poruchách srdca a obehu, po 2-krát pri poruchách dýchania, brušných príhodách a prepravili jedného pacienta. Záchranári v Lome nad Rimavicou zaevidovali 7 prevozov, väčšinou z Lomu nad Rimavicou a z Čierneho Balogu do Brezna. V štatistike výjazdov v Heľpe je  zapísaných 16 prípadov, z toho 7 k srdcovo-cievnym príhodám, 4 k nerologickým príhodám, 3 k iným prípadom, poskytli pomoc pri pôrode a mužovi, ktorý sa pri práci zranil motorovou pílou.

 

Cestná záchranná služba
16 154
0903 745988

  Zamestnanci Cestnej záchrannej služby v Bacúchu vytiahli na cestu Peugeot, ktorý bol prevrátený na boku. Odtiahli Octaviu a Feliciu po dopravných nehodách v Čiernom Balogu, v Sipišskej Novej Vsi, prepravili Škodu 120 na recykláciu. Pomohli vodičovi, ktorému vo vozidle došla nafta, majiteľovi Škody 120 so zlomenou polosou a  Renaulta s poškodeným motorom.

 

Horská záchranná služba
6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby sa od 6. do 13. júna venovali odstráneniu zimného tyčovania. Krásy vysokohorskej prírody obdivovalo mnoho turistov, pri potulkách si nespôsobili žiadny úraz ani nezablúdili.

 

Blahozelanie

 

   Strieborné nitky pretkávajú tvoje vlasy, na čele hĺbia sa nové vrásky. Starosti pribúdajú s rokmi, čas kráča míľovými krokmi. My by sme chceli zastaviť ten čas a povedať ti, aby si nikdy, nikdy neodišla od nás a šetri sa, veď máš nás...

   Dňa 20. júna oslávi osemdesiat rokov naša mama, stará a prastará mama

Antónia Michalisková zo Závadky.

   Všetko najlepšie želajú dcéra s manželom, vnuk Ľubko s rodinou a vnuk Zdenko.

 

Podakovanie

   

   Ďakujeme všetkým príbuzným, spolupracovníkom, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 28. mája odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Jána Luptáka z Brezna.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.

Smútiaca rodina

 . . .

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, tiež dychovej hudbe z Podbrezovej, ktorí dňa 7. júna odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Jána Čellára z Michalovej.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina
 

Spomienky

   Života kniha zavrela sa, zápis v nej zlatým písmom hlása: V pokojnom spánku odpočíva pamiatka ich večne živá.
   Dňa 11. marca uplynulo trinásť rokov od smrti nášho ocka

Jána Baláža z Valaskej

a dňa 19. júna si pripomenieme desiate výročie úmrtia našej mamičky

Terézie Balážovej z Valaskej.

   Spomína deväť detí s rodinami.

 . . .

   Dňa 28. mája uplynulo pätnásť rokov odvtedy, čo nás opustil náš otec a starý otec

Stanislav Vlček z Pohronskej Polhory.

   S láskou a úctou na neho spomína manželka Anna, deti, vnúčatá.

 . . .

   Odišiel tíško, už nie je medzi nami, no v našich srdciach stále žije spomienkami.
   Dňa 8. júna uplynulo dvadsaťpäť rokov odvtedy, čo nás opustil náš brat, švagor a kamarát

Slavko Dunajský z Brezna – Zadných Halán.

   Kto ste ho poznali a mali radi, prosíme o tichú spomienku.

   Ďakujeme.

 . . .

   Dňa 16. júna uplynulo desať rokov odvtedy, čo nás opustila naša drahá mamička, stará a prastará mama

Irena Kotránová z Podbrezovej.

   S úctou a láskou spomína dcéra Marika a syn Belo s rodinami.

 . . .

   Už stíchli kroky známe, niet hlasu, čo nás domov volal, niet už cesty, ktorá vedie k mamke. Prázdno a ticho, bolesť a žiaľ, kdeže je tvoja usmiata tvár? Chceli by sme zastaviť tú chvíľu a späť vrátiť čas, pre nás si však nezomrela, vždy budeš žiť v nás.
   Dňa 16. júna uplynulo smutných šesť rokov odvtedy, čo nás navždy opustila naša milovaná mamička, babička a manželka

Evka Krahulcová.

   S úctou a láskou spomínajú manžel Milan, deti Monika, Michal, Eva, Martina, zaťkovia, nevesta, všetky vnúčatká, mama Etela, sestry a švagrovci.

 . . .

   Dňa 17. júna si s láskou, úctou a krásnymi spomienkami pripomíname už desiate výročie úmrtia našej drahej

Magdalény Jergelovej.

   Spomína manžel a deti s rodinami.

 . . .

   Prázdno a ticho, bolesť a žiaľ, kdeže je tvoja usmiata tvár? Chceli by sme zastaviť tú chvíľu a späť vrátiť čas, pre nás si však nezomrela, vždy budeš žiť v nás.
   Dňa 18. júna uplynie desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustila naša drahá mama, stará a prastará mama

Mária Bullová z Valaskej.

   S úctou a láskou spomínajú synovia a dcéry s rodinami.

 . . .

   Zavrel si oči, srdce prestalo biť, aj keď tak veľmi chcelo žiť. Smútok a ticho dolieha na náš dom, veľmi nám chýbaš v ňom.
   Dňa 18. júna uplynie rok odvtedy, čo nás náhle opustil manžel, otec, starý otec

Milan Husenica z Brezna.

   S úctou a láskou spomínajú manželka, synovia Milan a Ľuboš s rodinou.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Sú ľudia, ktorí pre nás v živote znamenajú viac, ako tí ostatní. O to ťažšie je naučiť sa bez nich žiť.
   Dňa 18. júna uplynie šesť rokov odvtedy, čo nás opustila naša mama, stará mama a prastará mama

Terézia Švantnerová.

   S láskou a úctou spomínajú synovia a dcéry s rodinami.

 . . .

   Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
   Dňa 19. júna si pripomenieme prvé výročie úmrtia manžela, nášho otca, starého otca a prastarého otca

Štefana Gašperíka.

   S úctou spomínajú manželka, dcéra a synovia s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Dotĺklo srdce, ktoré sme tak milovali, klesli ruky, čo pre nás pracovali, zhasli oči, stíchol hlas, vďaka ti mama za všetkých nás.
   Dňa 21. júna uplynú dva roky odvtedy, čo nás opustila naša mama a sestra

Elena Abrhamová z Valaskej.

   S láskou a úctou spomína dcéra Evka s deťmi a syn Jožo s dcérou, sestra Mária s deťmi.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Nervy máte pod sústavným tlakom. Pravdepodobne vás v posledných dňoch prenasleduje stále tá istá myšlienka. To znamená, že máte nejaké súkromné problémy.

 Býk
   Tento týždeň je priaznivý nielen na investície každého druhu, ale aj na nákupy, a to najmä drahých vecí do domácnosti. Malo by vám pri tom naozaj priať šťastie a je možné, že dokonca niečo zaujímavé vyhráte.

 Blíženci
  
Ak si myslíte, že máte dosť peňazí a žijete nudný a všedný život, využite ponuky cestovných kancelárií a vyberte si dovolenku podľa vlastných predstáv. V zamestnaní aj na obchodných rokovaniach budete úspešný.

 Rak
   Nedajte si pokaziť náladu a chuť do práce hneď na začiatku týždňa menšou krízou na pracovisku. Spoľahnite sa na svoju výrečnosť, pomocou ktorej sa dokážete vysekať aj z tých najnepríjemnejších situácií.

 Lev
   Niečo vám zrejme pokazilo náladu. Nedávajte to však príliš najavo a nebuďte nedotklivý k ľuďom, ktorí za to nemôžu. Nepodliehajte emóciám, zostaňte pokojný a čoskoro sa presvedčíte, že sa všetko opäť urovná.

 Panna
  
Nie veľmi si rozumiete so svojím okolím, najmä s nadriadenými a kolegami, ale aj s partnerom. Snažte sa byť tolerantný a po práci sa venujte partnerovi a rodine. Dovolenka je pred dverami.

 Váhy
  
Tento týždeň bude významný pre všetky nesmelé Váhy. Tie by mali prekonať zábrany a osloviť človeka, po ktorom túžia. Majú veľkú šancu, že ich idol prijme vyznanie a povie svoje áno aj pred oltárom.

 Škorpión
  
Tieto dni sú ideálne na akúkoľvek prácu. Vydariť sa môže aj návšteva u známych, najmä však u priateľov, s ktorými ste naladený na rovnakú strunu.

 Strelec
   Tento týždeň bude pre vás dôležitý. Nezabudnite, čo všetko ste si predsavzali. Aj tí, ktorí chcú nejaké to kilo schudnúť, aby sa zmestili do plaviek, majú poslednú šancu začať, a to tým, že budú aspoň dopoludnia a večer iba piť.

 Kozorožec
   Tento týždeň vám asi pokazia náladu nezhody v zamestnaní aj v rodine, najmä so staršími kolegami a s rodinnými príslušníkmi. Neoponujte im, bola by to voda na ich mlyn.

 Vodnár
   Zdá sa vám, že musíte urobiť čo najviac, a podľa možnosti naraz. To je to najhoršie, čoho sa môžete dopustiť. Ak budete chcieť zabiť viac múch jednou ranou, určite vám všetky uletia.

 Ryby
   Dávajte si pozor na ľudí vo vašej bezprostrednej blízkosti. V rodine hrozia menšie spory pri stretnutí so staršími príbuznými. Ak vám niekto ponúkne víkendový pobyt, rozhodne to neodmietnite.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT