25. JANUAR 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Na statnej ceste II/529 medzi Breznom a Ciernym Balogom sa 13. januara vecer stala dopravna nehoda. Vodic motoroveho vozidla VW Golf Variant nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a narazil do zvodidla na pravej strane. Pri nehode neuradoval alkohol a k zraneniu osob nastastie nedoslo. Odnieslo si to len auto, na ktorom je skoda asi za 20 000 korun.

...

Asi dvadsat minut po jedenastej vecer 12. januara vznikol poziar drevenej rekreacnej chalupy v Hronci, ktora patri M. P. z Bratislavy. Poziar lokalizovala vyjazdova skupina Poziarneho utvaru z Brezna o stvrtej rano 13. januara. Podla vyjadrenia poziarneho technika pricinou poziaru bolo samovznietenie elektrickeho vedenia bez zavinenia inou osobou. Ohen sposobil skodu za 550 000 korun.

...

Pred pol druhou v noci 14. januara sa neznamy pachatel vlamal do predajne zlatnictva majitelky R. S. na namesti v Brezne. Z vykladu ukradol podnos s patnastimi striebornymi naramkami roznej dlzky a priemeru, troje naramkovych hodiniek a tri kusy ruzoveho porcelanu, cim spolumajitelovi P. S. z Jasenia vznikla skoda za 13 300 korun. Na zariadeni nechal zlodej 7900-korunovu skodu.

...

Nevolanych nocnych navstevnikov mali 14. januara v potravinach Mix v Osrbli. Z predajne chybaju tabakove vyrobky, alkoholicke napoje, potraviny a drogeriovy tovar roznych druhov a znaciek. Skodu sposobenu Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno odhadli dovedna aj s poskodenim zariadenia na 45 700 korun.

...

 

Sedem damskych a sedem panskych lyziarskych kombinez zmizlo z predajne Coimex v Bystrej. Kmin tu sarapatil popoludni 16. januara od stvrtej do jedenastej hodiny. Kradezou sposobil majitelovi O. V. z Bystrej skodu za 55 500 korun.

Daewo Tico zaparkovane na parkovisku pred hotelom Bystra v Bystrej nedalo pokoja odvazlivcovi, ktory tu vycinal 17. januara popoludni od druhej do stvrtej. Ukradol z neho styri pary lyzi s viazanim, panske korcule a dva reproduktory. Skodu sposobenu K. A., obcanovi Madarska, odhadli na 37 700 korun.

...

Elektricke zasuvky, ziarovky, vypinace, bodove svietidla, gramofon, dva reproduktory, kavovar, radiobudik a stolove hodiny- takyto lup si ktosi odniesol zo zahradnej chaty v Piesku. Kradez sa stala niekedy od 12. do 17. januara a zlodej nou majitela U. I. z Podbrezovej obral bezmala o 9800 korun.

...

Pod ruskom osemnastej januarovej noci sa neznamy pachatel vlamal do potravin Horehronskeho spotrebneho druzstva v Bravacove. V lupe za 123 000 korun boli liehove napoje, cigarety, kava roznych znaciek a mrazena hydina.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne 17. januara zastavil trestne stihanie pre trestny cin kradeze. Mal sa jej dopustit neznamy pachatel tym, ze v Brezne na Ulici CSA 3. decembra ukradol terenne vozidlo Suzuki Sidekisk JX za 450 000 korun s popradskym evidencnym cislom. Auto obcana USA, ktory je na trvaly pobyt prihlaseny v Poprade, mal v case kradeze v prenajme S. M. z Brezna.

...

O piatej rano 15. januara recepcna hotela Dumbier M. B. z Brezna telefonicky oznamila, ze dvaja zakaznici, ktori sa u nich ubytovali 14. januara, ukradli z izieb dva televizory a odnasaju ich prec. Policajna hliadka zlodejov zadrzala na autobusovom nastupisti, kde obidva televizory v hodnote 18 000 korun zaistili. Po predvedeni na policajne oddelenie sa ukazalo, ze ide o 23-rocneho S. J. a 26-rocneho N. P. z Rimavskej Soboty, ktori mali u seba obcianske preukazy na ine mena. Podobnych trestnych cinov sa tato dvojica, ktoru prevzali revucki policajti, dopustila aj v inych okresoch Banskobystrickeho kraja..

(st)

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. januara

V utorok 18. januara hlasili poziarnikom dym na schodisti v panelaku na Razusovej ulici v Brezne. Po prichode na miesto nenasli ziadny zdroj poziaru. Kolegovia z vysunuteho pracoviska v Pohorelej v tento utorok v Polomke na Bucniku Tatrou 815 vytahovali z priekopy Opel Omega. Nehoda skoncila bez zranenia. Nasledujuci den bol v Telgarte na Besniku cez cestu skrizeny kamion z Litvy. Poziarnici ho vytiahli na vrch. Dalsie nakladne auto bolo skrizene na Pustom Poli. Kedze to uz bolo na uzemi okresu Poprad, po jeho vyrovnani na dalsiu pomoc zavolali tamojsich poziarnikov.

h155.jpg (2913 bytes) V minulom tyzdni sanitka RZP uskutocnila 29 vyjazdov. Desat zasahov si vynutili zlyhania srdca a obehu. Pri nahlych prihodach mozgu zasahovala sanitka 5-krat, k brusnym a dychacim po 2-krat, k urazom 3-krat, 1-krat k umrtiu, 1-krat prevazali pacienta do Banskej Bystrice a jeden vyjazd bol zbytocny pre neopravnene pouzitie RZP. Tentokrat vystartovala sanitka aste aj k styrom inym pripadom, ked niektore z nich zapricinila chripka a niekolko pacientov museli s vysokymi teplotami a s celkovou slabostou previezt do nemocnice. Aj ked sa mnohym zda chripka ako lahke ochorenie, v ziadnom pripade netreba tuto chorobu podcenovat a pri jej priznakoch a zvysenych teplotach navstivte lekara.

Uzreli svetlo sveta

Patricia Harvanova zo Sumiaca, Tomas Spevak z Bacucha, Dajana Harvanova z Telgartu, Diana Blazeniakova z Michalovej, Mario Baran z Cierneho Balogu, Michaela Bariova z Brezna, Erik Svantner z Valaskej, Jan Durica z Helpy, Vanesa Antalova z Valaskej, Lenka Svedova z Brezna.

Opustili nas

Maria Filipova (94) z Brezna, Stefan Fasko (63) z Benusa, Rudolf Kovacik (83) z Brezna, Maria Plamenova (71) z Podbrezovej, Marta Hlasnikova (42) z Dolnej Lehoty, Alzbeta Miseckova (89) zo Sumiaca, Anna Gondova (87) z Brezna, Tibor Knazovicky (71) z Predajnej, Pavlina Turnova (93) z Hronca, Anna Cizmarova (84) z Raztoky, Jan Divok (94) z Benusa, Anna Snekova (88) zo Sihly, Anna Ilievova (92) z Hronca, Alzbeta Fujkova (79) zo Sumiaca, Margita Plankova (78) z Brezna, MUDr. Juraj Rosiar (41) z Banskej Bystrice.

Podakovanie

Uprimne dakujem vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori sa akymkolvek sposobom snazili zmiernit moj zial nad stratou mojej drahej manzelky Marty.

Ing. Julius Starke s detmi, vnucatami a

Spomienky

Spi otecko sladky sen, nech ta hreje cierna zem. Nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu.

Dna 30. januara uplynu dva roky odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustil manzel, otec a stary otec

Jan Tazky
z Pusteho.

S laskou spominaju manzelka, synovia, dcery, nevesta, zat a vnucata.

Spomienky


Spi sladko otec nas milovany, smrt ta nam vzala, ked sme ta najviac potrebovali.

Dna 23. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Vladimira Pauliaka

z Bravacova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spomina manzelka Maria, syn Milan s rodinou, dcery Maria a Renata s rodinami.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj ochod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas, my v tebe, nie sme sami. Mozno, ze zostanu uz navzdy usta neme, stiahnute krcom bezmoci, no spomienka v nasich

srdciach neonemie, ta bude volat: Otecko chybas mi!

Dna 25. januara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil otec a manzel

Miroslav Luptak

z Cierneho Balogu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

 

...


Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 30. januara si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Mikulasa Leichenbergera

z Hronca.

S laskou spominaju manzelka, dcery Anna a Maria, syn Vladimir s rodinami, vnucata a pravnucata.


BARAN

Podari sa vam realizovat davnejsie vysneny obchodny plan a uspech splodi dalsie napady. Svoje zrychlene tempo vsak neprenasajte bezcitne a mechanicky na kolegov. Vsimajte si ludi, s ktorymi prichadzate do kontaktu, snazte sa zlepsovat vzajomne vztahy.

BYK

Tento tyzden patri novym cinom a planom, ale mnozstvo telefonatov a navstev vam bude prekazat pri ich realizacii. Urobte si aspon zaznam o svojich dobrych projektoch. Bude asi potrebne, aby ste sa vyzbrojili na pracu vacsim optimizmom.

BLIZENCI

Neraz mavate taky pocit, ze vas ktosi sleduje svojim horucim a povzbudzujucim pohladom. Su to krasne predstavy, ale sucasne aj zdroje vasej tvorivosti. V rozhovore so sympatickou osobou sa vam podari vyriesit problem, ktory vas trapil uz dost dlhy cas.

RAK

Vo vasej aktivite po serii vynikajucich dni na zaciatku noveho roka by sa mohla vyskytnut vazna prekazka. Nezachovajte sa ako pstros. Prekonajte ju a uspesne dokoncite vsetky ulohy. Neponahlajte sa ale s presadzovanim vlastnych navrhov.

LEV

Vo svojich aktivitach konajte praktickejsie, ved chyb ste v uplynulom obdobi narobili dost. Vasa naladovost moze byt prekazkou na ceste k vytycenym cielom. Prestante sa uzatvarat pred okolim. Stastie v laske bude trvat, len pozor, partner sa nesmie nudit.

PANNA

V dolezitej zalezitosti sa neuspokojite iba so slubmi a preto mate pred sebou konflikt. Na vas nezaposobi bohvieako, ale protivnik to bude brat uplne tragicky. Nedajte sa znechutit nedorozumeniami, zbytocne by ste prisli o vzacnu a tazko ziskanu rovnovahu.

VAHY

Zaznamenali ste niekolko ponuk, ktore slubuju nove moznosti ako uplatnovat svoje schopnosti. Nebudte vsak naivni, sluby sa slubuju ... Poradte sa so svojim sucasnym sefom. Koniec tyzdna, teda vikend, venujte fyzickej praci a sportu.

SKORPION

Vo vasom zamestnani sa nic mimoriadne neudeje. Tuzite po odpocinku a odzrkadli sa to aj na vasom pristupe k praci a ku kolegom. Nie vsetko, na co vynalozite energiu a namahu, bude mat hodnotu. Mali by ste sa viac rozhybat v oblasti lasky.

STRELEC

Jednoznacna prevaha priaznivych aspektov vam bude otvarat dvere k dobrym pracovnym vysledkom a k podnikatelskemu uspechu. Podari sa vam nacas splnit ulohy v zamestnani a budete mat cas aj na osobne zalezitosti. Dobre sa vam bude darit aj v citovej oblasti.

KOZOROZEC

Ak si myslite, ze v praci nie ste dostatocne vyuziti, to neznamena, ze vas vedenie nedocenuje alebo nebodaj obchadza. Pochybnosti o vernosti partnera su vam naivne a smiesne. Ostatne otazky, ktore vas trapia, nerieste teraz, ale odlozte na neskor.

VODNAR

Na pracovisku i mimo neho vam vsetko pojde ako po masle. Nebudu vas vzrusovat mudre rady veduceho, ani hlupe rady kolegov. Vy ste vsak zabudli na to, ze usmev lieci. Rozdavajte vo svojom blizkom okoli optimizmus a dobru naladu.

RYBY

Budete mat mimoriadne zaujimave napady a vydari sa vam kazda samostatna praca, ktora je narocna z hladiska trpezlivosti. Na obzore sa rysuju neprijemnosti, ktore sa vsak nijako neprejavia, ak budete drzat jazyk mudro za zubami.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT