11. april 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

    Breznianski policajti vypatrali 41-rocneho L. J. z Podbrezovej, ktory sa 25. marca dopustil trestneho cinu sprenevery. V tento den si z pozicovne Tiffany v Brezne pozical desat videokaziet, sedem predal, peniaze za ne minul a tri kazety unho zaistili. Tymto konanim sposobil firme Tiffany skodu za 11 640 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pred motorestom Nemecka prveho aprila na prave poludnie vodic firmy Ekos Trans z Bratislavy pri odbocovani na odstavnu plochu sa nedostatocne venoval vedeniu vozidla a zachytil zadnu pravu cast osobneho auta, ktore tu zaparkoval B. M. z Brezna. Nepozorny vodic mu sposobil skodu za 15 000 korun.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol 1. aprila obvinenie z trestneho cinu kradeze voci 19-rocnemu nezamestnanemu a uz sudne trestanemu F. D. z Podbrezovej. Tento muz sa 1. aprila 41 minut po polnoci vlamal do restauracie Texas, odkial ukradol cukrovinky, kavu, caj, cukor, elektricku rychlovarnu kanvicu Roventa, radio s kazetovym prehravacom Fugison a elektricky predlzovaci kabel. Majitelovi S. J. sposobil kradezou skodu vo vyske nejmenej 3000 korun a poskodenim zariadenia tristokorunovu skodu. Pachatela zadrzala hliadka Obvodneho odelenia PZ v Podbrezovej tesne po spachani tohto trestneho cinu. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

Postelnu bielizen, stereoradio Sony, bezecke lyze Rosignol s palicami a topankami, dva elektricke dvojplatnickove varice a tkane koberce zmizli z chaty v katastri Bacucha na mieste zvanom Malo Zeleno. Kradezou, ktora sa stala niekledy od 18. marca do 2. aprila, vznikla majitelovi G. L. z Brezna skoda dovedna za 23 700 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Pocas prveho apriloveho vikendu mali nezelanu navstevu v budove Zakladnej skoly na Komenskeho ulici v Polomke. Z kancelarie riaditelky kmin uchmatol kompletnu pocitacovu supravu Pentium s prislusenstvom a tri digitalne stopky. Odboru skolstva, mladeze a telesnej kultury Okresneho uradu v Brezne sposobil kradezou skodu bezmala za 62 000 korun a na zariadeni nechal tisickorunovu skodu. Preveruje OO PZ Pohorela.

Pravdepodobne pod ruskom stvrtej aprilovej noci sa neznamy pachatel na Sturovej ulici vo Valaskej vlamal do odstavenej Skody Octavie. Majitela M. J. obral o autoradio Sony, cim mu sposobil skodu dovedna asi za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O stvrt na desat 30. marca doslo na ceste II/530 v smere Tisovec - Brezno k dopravnej nehode. Vodic nakladneho motoroveho vozidla sa vyhybal inemu autu, ktore stalo v protismernom jazdnom pruhu, pravym prednym kolesom vysiel na nespevnenu krajnicu, odkial ho zosmyklo vpravo do priekopy vedla cesty. Pri nehode sa poskodila palivova nadrz, z ktorej vytieklo do blizkeho potoka asi 15 litrov motorovej nafty. Na miesto privolali pracovnicku odboru zivotneho prostredia Okresneho uradu v Brezne. Nehodu eviduje ODI OR PZ Brezno.

...

Radiomagnetofon Philips, dve flase konaku, liter vodky a liter bieleho vina si 2. aprila odniesol zlodej z rekreacneho domu v Pohorelej, ktory patri F. E. z Bratislavy. Kradezou vznikla skoda za 7000 korun a poskodenim zariadenia za 3000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V rekreacnej chatke v Pohorelskej Masi ktosi vycinal 2. aprila, ked odtial ukradol dva nastenne konvertory, prietokovy ohrievac Tatramat a nastenny elektricky konvertor. Majitel objektu Gindura s. r. o. Trnava prisiel kradezou o 17 500 korun a poskodenim zariadenia o 7300 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Desat minut po jedenastej hodine 5. aprila na Ulici MPCL v Brezne J. J. z Brezna zaparkoval Aviu a vzdialil sa. Lenze auto dostatocne nezabezpecil proti pohybu a to sa pohlo smerom dozadu, kde narazilo do zadnej casti zaparkovaneho osobneho vozidla Slovenskej posty (skoda za 10 000 korun).

...

S. M. z Dolnej Lehoty za volantom Daevoo 5. aprila o 14.05 na parkovisku pred Zeleziarnami Podbrezova nevenoval dostatocnu pozornost pri otacani a cuvani. Zachytil prichadzajuce Daevoo, ktore viedol CH. M. z Hornej Lehoty, pricom na autach vznikla skoda za 10 000 a za 5000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 31. marca do 7. aprila

. V utorok 4. aprila poziarnikom hlasili dve dopravne nehody v Brezne, na Ulici CSA a pod Skalkou, odkial auto zbehnute mimo cesty vytahovali pomocou navijaka. Nasledujuce dni ich zamestnavali vykyvy pocasia, najma dazd a silny vietor. V stredu spolu s pracovnikmi okresnej spravy ciest a lesnikmi pilili stromy spadnute na cestu v Jarabej, potom pri hoteli Partizan odstranovali stromy, ktore pri padani na elektricke vedenie sposobili skrat. Necele dve hodiny po polnoci 6. aprila silny vietor povalal stromy na asi 30-metrovom useku cesty vo Vagnari. Pre velmi nepriaznive pocasie museli poziarnici pracu nacas prerusit a vozovka bola uzavreta. Nadranom zabezpecili miesto nehody v Bujakove, kde stromy na kolajniciach sposobili vykolajenie motoroveho osobneho vlaku. Kamion Scania, ktory zbehol mimo vozovku, vytiahli pomocou Tatry 815 a LKP 80 7.aprila za Bujakovom. Vodic sa nezranil, sposobena skoda je asi za 40-50 00 korun.

154.jpg (4764 bytes).Cestni zachranari, ktori sidlia v Lopeji, mali tentokrat pomerne pokojny tyzden. Odtahovu sluzbu vyuzili traja motoristi, Zlty anjel pomohol vodicom na cestach dvakrat - na Certovici a v Krpacove.

155.jpg (4763 bytes) V uplynulom tyzdni sanitka RZP zasahovala 27-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 7-krat, k mozgovym prihodam 8-krat, k dychacim a brusnym po 2-krat, k inym a k urazom po 3-krat a dvoch pacientov previezla do Banskej Bystrice. Vo stvrtok sa stali nehody dve. Prva doobeda asi okolo 9.20 hodiny, kedy si 80-rocny pan pri pileni dreva na cirkularke porezal ruku. Bol osetreny v breznianskej nemocnici, ziadne vazne poranenia neutrpel. Druha sa stala vo vecernych hodinach asi okolo 17.55 hodiny, kedy do potoka v Bacuchu spadol 5-rocny chlapec. Asi po styristo metroch sa ludom z dediny podarilo maleho chlapceka este pred prichodom sanitky vytiahnut. Zachranari ho rychlo osetrili a previezli do nemocnice v Brezne. Po stabilizovani stavu bol prevezeny do Banskej Bystrice, kde mu vaznejsie poranenia hlavy nezistili.

hs.jpg (5636 bytes) V prvy aprilovy den utrpel na svahoch komplikovanu zlomeninu predkolenia lyziar z Levic. Clenovia horskej sluzby ho transportovali na Srdiecko a odtial ho previezli do breznianskej nemocnice. Prilev chladneho pocasia (v piatok 7. aprila bolo na Chopku -15 stupnov Celzia a fukal severozapadny narazovy vietor) sposobil, ze z Chopku sa stala ladova hora, na ktorej sa neda pohybovat na lyziach, ale len s pouzitim "maciek" - horolezeckych stupacich zeliez.

Uzreli svetlo sveta image

Filip Marek z Brezna, Martin Putnok z Brezna, Nikola Konova z Telgartu, Tatiana Stachurova z Pohronskej Polhory, Greta Harsanova z Pohorelej, Juraj Kmet z Brezna, Filip Gregor z Brezna, Katarina Puskova z Brezna.

Opustili nas_image

Ondrej Piliarkin (62) z Polomky, Michal Krsacok (92) zo Zavadky nad Hronom, Cyril Bruchac (32) zo Zavadky nad Hronom, Jan Sagat (44) z Jasenia, Matilda Mistrikova (86) z Jasenia, Julius Chomic (71) z Hornej Lehoty, Ladislav Kiss (79) z Brezna, Andrejka Kirdajova (13) z Brezna, Adela Faskova (86) z Benusa, Alzbeta - Judita Dolinkova rod. Rostarova (74) z Dolnej Lehoty, Anna Patinova (78) z Helpy, Zuzana Dekretova (80) z Cierneho Balogu, Jozef Turis (63) z Podbrezovej, Julius Ciz (91) z Valaskej, Ivan Rochocky (57) z Jasenia.

Spomienky

Zhasli jej oci plne lasky, dotlklo srdce, ktore hrialo, klesli ruky, co vedeli objimat, stichol dom, ktory bol aj nasim domovom, uz nas tam nikto necaka, mama...

Dna 8.aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Emilie Obrtancovej,

ktora spi svoj vecny sen na cintorine v Polomke.

So smutkom spomina dcera Milka a vnucky Janka a Simonka.

...

 

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 8. aprila uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil otec, syn a svagor

Ivan Ciz z Brezna - Zadnych Halan.

Spomina smutiaca rodina.

...

 

"Najkrajsia hviezdicka z celeho nebicka je tvoja mamicka, co ti Boh dal..."

Dna 9. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia mamy, starej a prastarej mamy

Anny Jamriskovej z Jasenia.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

 

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 10. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jana Pohancanika.

S laskou a uctou spomina manzelka a deti s rodinami.

...

 

Neplacte za mnou, ze som odisiel, ten pokojny spanok mi prajte, len vo svojich srdciach tichu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 16. aprila uplynie sedem rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Suchy z Hronca.

S laskou spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

 


BARAN

Vdaka necakanej pozvanke a ucasti na podujati dokazete svoje improvizacne schopnosti. Ziskate si novych znamych, medzi nimi aj takych, ktori vam budu moct pomoct.

BYK
Pripadne nedorozumenia v rodinnych vztahoch sa snazte odstranovat v okamihu ich vzniku. Postupom casu by mohli prerast do neprimeranych rozmerov.

BLIZENCI
Pri rieseni niektorych problemov budete potrebovat sinu podporu dobreho priatela. Cez vikend vas pocasie zlaka do volnej prirody. Nevahajte dlho, potrebujete oddych.

RAK
Stale myslite na lepsie vyuzitie svojich odbornych vedomosti a laka vas sucasne aj vyssia pozicia. Pohovorte si o tejto otazke so svojim priatelom, azda vam poradi.

LEV
To najtazsie uz mate za sebou, ale este nie ste vo svojej typickej forme. Spravne ste hladali cestu k zmieru s okolnostami a mali ste dost sil uzavriet kompromis.

PANNA
Tento tyzden vela slubuje, ale nesmiete si ho pokazit. Vasi najmilsi ocakavaju od vas nieco nevsedne, zaujimave. Vychadzajte im v ustrety, budu vam vdacni.

VAHY
Nejde vam do hlavy, ako je to mozne, ze vas niektori ludia nechapu. Oni si zas myslia to iste o vas. Respektujte aj logicke, aj citove argumenty, dosiahnete kompromis.

SKORPION
Mate konecne dni, ktore si zasluzia privlastok prijemne. Budete mat radost aj zo spolocnikov. Mozete sa vyzivat v radostiach pestreho, pokojneho vikendu.

STRELEC
Vplyvom Venuse vas ovladnu najma milostne predstavy. Privedu vas k nezodpovednemu utracaniu. Mali by ste byt opatrnejsi, aby ste sa vyhli zbytocnym konfliktom.

KOZOROZEC
V celom tele, najma v koncatinach, citite prichod jari. To iste vam zvestuje pofukujuci vetrik. Cez vikend nesmiete vynechat rodinny vylet do lesa.

VODNAR
Tvarite sa tak, ako keby ste nic nevyviedli. Ste pozorni, obetavi, mate pre kazdeho privetive slovo. Naucili ste sa aj usmievat. Mate azda vycitky svedomia?

RYBY
Aj ked vas prebudzajuca jar laka do prirody, majte pochopenie aj pre ostatnych clenov rodiny. V citovej oblasti sa zmierte s terajsou situaciou.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT