11. april  2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 25. kolo
22. aprila o 16.00

Podbrezova - Levice

III. liga 20. kolo
23. aprila o 16.00

Dubova - Revuca (Hrcka - Chovanec, Kahan - Melichercik)

IV. liga sk. Juh 18. kolo
23. aprila o 16.00

Brezno - Tomasovce (Löcsös - Tomcik, T. Kucera - Konecny)

V. liga sk. C 18. kolo
23. aprila o 16.00

Hlinik - Dubova B-Predajna (Filkus - Bacsa, Siman - Bomba), C. Balog - Brusno (Rucka st. - Rucka ml., Droppa - Majerik), Podbrezova B-Valaska - Detva (Hubka - Ihring, Verkin - Gombar)

III. liga dorast 18. kolo
23. aprila o 13.30

Bytca - Brezno (Nosal - Banas, ObFZ ZA - Uhrin), Dubova - Lucenec (Chovanec - Kahan, ObFZ BB - Mellichercik)

I. trieda 18. kolo
23. aprila o 16.00

Bravacovo - Rakytovce B (Kosec - Turna, Daxner - Kanka), Myto - Badin (Kadlec - Dian, Direr - Hric), Helpa - Osrblie (Krupa - Weis, Sedliak - Cunderlik), Jakub - P. C. Balog (Vrbovsky - Chladek, Suchy - Turna)

II. trieda sk. A 18. kolo
23. aprila o 16.00

Harmanec - Nemecka (sobota UHC, Dolok - Palenkovic)

II. trieda sk. B 18. kolo
23. aprila o 16.00

Jasenie - Sihla (Karina - Adamec), Pohorela - P. Polhora (D. Chriastel - Pavliak), Polomka - Telgart (Malcek - Kvoriak), Sumiac - H. Lehota (v Telgarte, Sico - Hartvich), Michalova - D. Lehota (L. Chriastel - Milan Mojzis), Zavadka - Benus (v Polomke, 13.00, Kvoriak - Malcek)

IV. liga dorast sk. Juh 18. kolo
23. aprila o 13.30

Podbrezova - Detva (Ihring - Verkin - Gombar)

V. liga dorast sk. C 18. kolo
23. aprila o 13.30

C. Balog - Kremnicka (Droppa - Rucka ml. - Majerik)

II. liga SZ a MD 18. kolo
22. aprila o 10.00 a 12.00

Zilina B - Dubova (Hreus - Coma, ObFZ ZA)

III. liga SZ a MD sk. Stred 14. kolo
22. aprila o 10.00 a 12.00

Martin B - Podbrezova (Vojvoda - Podhradsky), Zavadka - T. Teplice (M. Krahulec - Cunderlik), C. Balog - Podlavice (Ridzon - Braucok), Brezno - Sl. Lupca (Kadlec - Medved)

IV. liga ziaci sk. C 14. kolo
22. aprila o 10.00

Bravacovo - D. Hamre (Igor Rostar)

Ziaci I. trieda sk. B 13. kolo
23. aprila

Polomka - P. Polhora (11.00, Malcek), Myto - Helpa (10.00, Pavliak), Pohorela - Osrblie (14.00, Sico)

MZ 20. kolo
22. aprila o 10.00

P. C. Balog - Brezno (nedela UHC, P. Sitarcik), Dukla B. B. B - Helpa (9.30, Veky - Kostial), Podlavice - Podbrezova A (Dian), Podbrezova C - Podbrezova B (nedela UHC, Marian Mojzis), Brusno - Dubova (Mandyzevsky)

Posledna lyzovacka

Vdaka majitelom a vedeniu SKI Centrum Myto pod Dumbierom sa mohol uskutocnit lyziarsky vycvik deti z Myta a Bystrej. Skolu pod vedenim trenera Sarika navstevovalo dvadsat deti od styroch do trinast rokov. Co sa deti naucili, predviedli 8. aprila na zaverecnych pretekoch. Sutazilo sa v styroch vekovych kategoriach. Diplomy a vecne odmeny vitazom odovzdal starosta obce. O dobry priebeh pretekov sa zasluzili aj sponzori potraviny Majerova, hotel Myto, penzion Rojas, lyziarska skola SB SPORT, vdaka ktorym si deti pochutili na obcerstveni a sladkostiach.
Za vsetkych rodicov dakujem majitelom, vedeniu SKI Centra Myto pod Dumbierom, sponzorom a trenerovi, ze umoznili nasim detom zdokonalit sa v lyzovani.

A. Kovacikova

Pre zle pocasie sa planovany Dordikov okruh preklada na 23. aprila. Zraz je pri zvonici o 13.00 h. Trasa: Brezno - Vrchdolinka - Kram - Hroncianska dolina - Chvatimech - Bystra - Myto pod Dumbierom - Vagnar - Brezno.
Trasa vyhovuje pre vsetky druhy bicyklov.

CK - ZP Sport, a.s., Podbrezova informuje

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova sa zucastnil v sobotu 15. aprila v Puchove na kriteriu a na druhy den v Lednickych Rovniach na cyklistickych pretekoch za ucasti 220 cyklistov zo Slovenska (Inter Bratislava, ZTS Dubnica, Denardi Dukla Trencin atd.), z Ciech (Wusdenrot ZVVZ, Uni Expert Hradec Kralove, Joko Velamos) a jedneho rakuskeho druzstva.
Vysledky: 15. aprila - dorast: 1. Prachar, 3. Kadak, kadeti: 4. Glovniak, 19. Hricak, 20. Molcan, juniori: 10. Sidlo, 25. Brozman, muzi: 4. Bronis, 8. Spak, 10. Liska, 12. Sihelsky
16. aprila - dorast: 2. Kadak, 7. Prachar, kadeti: 5. Glovniak, 21. Molcan, juniori: 9. Sidlo, Brozman nedokoncil, muzi: 4.Liska najlepsi Slovak, 7.Medved, 13. Bronis

M. Strmen

Urban treti

Styristodvadsat pretekarov z 52 karate klubov sa zislo v sobotu 15. aprila v Sportovej hale SVK v sutazi Zvolen - KARATE Cup 2000. Od 10. hodiny zacala sutaz KATA (suborne cvicenie proti imaginarnemu bojovnikovi) a po nej nastupili bojovnici - KUMITE. Divaci mali moznost porovnavat technicku pripravenost a bojovnost slovenskych, ceskych a srbskych karatistov. Vyvrcholenim zvolenskeho pohara bolo odovzdavanie cien trom najlepsim v kata - v kategorii deti, mladsi a starsi ziaci, mladsi a starsi dorastenci. V KUMITE bojovali pretekari v rovnakych kategoriach, okrem deti od 10 rokov a pribudla kategoria juniorov, kde sme v akcii videli aj tohtorocnu majsterku SR Cernu.
Karate klub MP pri MSK Brezno reprezentovali na tejto akcii 11 clenovia. Najlepsie sa darilo Vladimirovi Urbanovi (na snimke) v kategorii starsich ziakov nad 50 kg, v ktorej si vybojoval 3. miesto. Tibor Stehlik a Radoslav Katreniak sa v kategorii starsich dorastencov nad 65 kg prebojovali do prvej osmicky. Tazku poziciu mali nasi pretekari Anna Karolyova a Peter Babiak. V prvom - rozhodujucom zapase bojovali so slovenskymi reprezentantmi a hoci nezvitazili, dokazali byt v boji rovnocennymi partnermi.
K dosiahnutym vykonom, pri takej masovej akcii, vsetkym karatistom blahozelame a tesime sa na ich dalsie sutazne vystupenia.

Spod vysokej siete

Vo volejbalovej extralige pozname uz finalistu. Vo finalovom zapase sa stretnu Matador Puchov a Petrochema Dubova. Tretie semifinalove zapasy obidva kolektivy vyhrali, Puchov v Ziline 0:3, Dubova doma s Myjavou taktiez 3:0 (29, 19, 15), celkove na zapasy oba kolektivy zvitazili 3:0.
Hraci Dubovej v 1. sete pred plnym hladiskom hrali velmi nervozne, pricom superovi ponukli sancu i tym, ze kazili vela podani. Myjave sa tak naskytla posledna sanca zmenit situaciu v semifinale, pricom hostia mali az sest setbalov. Domaci hraci aj zasluhou skvelych divakov vyvoj zmenili a zasluzene set vyhrali 31:29. Vyhratym prvym setom sa hraci Petrochemy ukludnili a nenechali nikoho na pochybach v tom, kto zvitazi. Svoje tempo spravne stupnovali a 3. set uz vyhrali 25:15. Za predvedeny vykon treba pochvalit vsetkych hracov a skoda, ze sa v 2.sete zranil Grun (vyron clenka). Dobre ho nahradil Kysela, ktory doliecoval vyron spred dvoch tyzdnov. Zostava: Kardos, Vavrek, Vanik, Valentik, Moiseenko, Grun (libero Harvanek, Kysela, Skladany).
Finalove zapasy zacinaju v piatok 21. aprila a v sobotu 22.aprila v Puchove. Odveta je v Dubovej v stredu 26. aprila pripadne vo stvrtok 27. aprila vzdy o 18. hodine. Finale sa hra na tri vyhrate zapasy.

Vladimir Urban

Podbrezovski bezci zacali uspesne

Po narocnom zimnom treningu zacala pre clenov bezeckeho oddielu SZ Sport, a.s., Podbrezova, dlhodoba sezona. V marci a na zaciatku aprila sa zucastnili na viacerych bezeckych podujatiach s vybornymi vysledkami.
V Ciernych Klacanoch pri Zlatych Moravciach za ucasti 80 pretekarov na 15 km trati obsadil Pavol Fasko v kategorii do 40 rokov 3. miesto, v kategorii nad 40 rokov Stefan Ziak 5. miesto. V Dolnej Lehote obsadili obaja zhodne vo svojich kategoriach 1. miesta. V Sielnici na 10 km trati za ucasti 60 pretekarov P. Fasko opat zvitazil a S. Ziak tiez skoncil prvy a v pretekoch vo Zvolene na 10 km trati medzi 70 pretekarmi treti. P. Fasko absolvoval narocny horsky beh vo Svajciarsku v Liendstav, ked na 32 km trati za ucasti 550 pretekarov obsadil 2. miesto, co svedci o jeho bezeckych kvalitach.

Kolkarom sa opat darilo

Extraliga muzov: Spoje Bratislava - ZP Sport Podbrezova 7:13 5651:5743, Radoslav Foltin 980, Gejza Knapp 904, Ivan Cech 1015, Ondrej Kyselica 945, Jovan Calic 1017, Zelimir Mirkovic 882. Vyborne vykony Cecha a Calica, ale aj Foltina rozhodli o bezproblemovom vitazstve. ZP Sport potvrdilo ambicie na zisk titulu majstra slovenska.

I. liga zien: Slovan Duslo Sala - ZP Sport Podbrezova 7:13 2327:2473, Silvia Lehotska 426, Eva Babelova 404, Ing. Jana Turcanova 394, Janka Petkova 405, Iveta Vankova 399, Edita Hiadlovska 445. Dobry vysledok sa zrodil po kolektivnom vykone celeho druzstva.

II. liga muzi - vychod: SKP B. Bystrica - ZP Sport Podbrezova 3:17 5106:5280, Peter Hricak 814, Ivan Nather 876, Ing. Julius Kryvan 893, Matej Srsen 897, Jaroslav Zabka 899, Pavel Pavlecko 901. Suverenne vitazstvo B druzstva sa opieralo o vykony hlavne Pavlecku, Zabku, Ing. Krivana, Srsna.

Jan Daucik

Sipkarska liga

Uplynuly tyzden sa v utorok v Split Score umiestnil na prvom mieste M. Majer, na druhom M. Skantar a na tretom I. Vajcik. V sutazi o zajazd do Chorvatska bol najuspesnejsi M. Majer pred M. Skantarom a M. Muchom. V piatok v lige muzov si prvenstvo odniesol P. Urda, druhy skoncil I. Svantner a treti R. Cupar.

Mladez hrala v nedelu. V kategorii mladsich juniorov sa z prveho miesta tesil M. Juhaniak, z druheho K. Stugner a z tretieho M. Nosko. Medzi starsimi juniormi zvitazil M. Mucha pred M. Dolinskym a M. Skantarom. V stredoskolskej lige si prve miesto odniesol M. Hajduch, druhe M. Gernic a tretie P. Kvietok.

V Horehronskej lige sa z vitazstva tesil P. Podhorsky, druhy skoncil R. Radoc a treti J. Krupa.

Po peknej navsteve sa peloton Horehronskych sipkarov presunie 22. aprila o 18. hodine do hostinca Peklo v Polomke. Vsetkych srdecne pozyvame.

 

 

Klub slovenskych turistov - OT MSK Brezno vas pozyva

na VYSTUP NA SIP

(vrchol na rozhrani Chocskeho pohoria a Malej Fatry, na sutoku Oravy a Vahu) spojeny s navstevou Vlkolinca.

Odchod je v nedelu 23. aprila o 7. hodine spred futbaloveho stadiona.

Informacie podava Eva Benackova, c. t. 6116213

Sipkari pozor! 1. Dart club Brezno s ucinnostou od 1. maja zavadza pre svojich clenov tieto vyhody: kazdy clen 1. Dart clubu bude mat moznost si mesacne zakupit minimalne 20 a maximalne 60 zetonov v hodnote jeden zeton = 5 korun. Zetony budu pouzitelne iba na strojoch umiestnenych v Dart clube; kazdy clen, ktory sa zucastni na Mastri a podobnych vacsich turnajoch usporiadanych 1. Dart clubom, bude mat na nasledujucom turnaji zlavu na startovnom 20 percent; od 1. maja budu na turnajoch usporiadanych v Dart clube Brezno hraci vyhodnocovani takto: pocet hracov 1 - 12 odmeneni prvi traja, 13 - 17 odmeneni prvi styria, 18 - 32 odmeneni prvi siesti, 33 - 64 odmeneni prvi osmi; kazdy den maju moznost vsetci navstevnici Dart clubu od 18. hodiny hrat hru 501 za polovicnu cenu.

Clenske na jeden rok je 200 korun. Clenom 1. Dart clubu sa moze stat fanusik sipkarskeho sportu, ktory nie je clenom ziadneho ineho sipkarskeho klubu. Kazdy clen obdrzi preukaz so svojim poradovym cislom. Prihlasky za clenov sa prijimaju od dvadsiateho dna v mesiaci s ucinnostou preukazu od prveho dna nasledujuceho mesiaca. Prihlasky za clena si mozete vyzdvihnut v Dart clube. Clenovia, ktori si uz clenske zaplatili, musia najskor doplatit zvysnu sumu a potom sa im vystavia nove preukazy. Podrobnejsie informacie poskytujeme priamo v Dart clube alebo na c. tel. 6116302.

(lh)

Biatlonisti SSSM - MSK Brezno hodnotili zimnu sezonu 1999/2000

Bodkou za uspesnou sezonou mladych biatlonistov boli majstrovstva SR, kde sa naposledy delili body do celoslovenskeho rebricka v Slovenskom pohari. Po rozdeleni poslednych medaili na majstrovstva Slovenska, kde nasi pretekari ziskali devat cennych kovov, je tu cas na zhrnutie celkovych vysledkov mladych nadeji.
V konecnom hodnoteni sa najviac darilo Tomasovi Sanitrovi, ked v kategorii ziakov 14 - 15-rocnych nazbieral 591,54 boda. Dievcata v tej istej kategorii: Kvietkova 568,81 b, Mondlova 557,67 b, Sulejova 536,31 b, Kamenska 511,88 b, Svikruhova 488,51 b. Kategoria ziacok 12 - 13-rocnych: Kolesarova 526,85 b. V najmladsej kategorii bodoval M. Sanitra 498,18 b, Siman 442,46 b.
Touto formou sa chceme podakovat mestskemu uradu, MSK Brezno, Slovenskemu zvazu biatlonu, firme Nicholtrackt Lucenec, Polnochemu Nitra, Ostspolu Brezno, Kone lift Bratislava, ktori sa postarali o financne zabezpecenie sportovcov a tym umoznili pripravu, ktora pod vedenim trenera Kamenskeho priniesla taketo vynikajuce vysledky. Zaroven pozyvame dalsich zaujemcov o biatlon, ktori sa mozu prihlasit v MSK Brezno alebo na c. tel.: 6113638.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT