13. JUN 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

     Tri malolete dievcata z Pohronskej Polhory, 8-rocna J. N., 9-rocna B. S. a 9-rocna K. A., v presne nezisteny den 27. alebo 28. maja prisli k budove katolickej fary v Pohronskej Polhore, kde skalou rozbili pivnicne okno a cez pivnicu vosli do kancelarie. Zo zasuvky stola ukradli 650 korun ku skode I. I. z Banskej Bystrice, okrem toho rozbitim okna sposobili patstokorunovu skodu. Zlodejky vypatrali breznianski policajti. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom siedmej junovej noci sarapatil zlodej v stolarskej dielni v Ciernom Balogu, cast Puste. Stolarstvu Giertli Cierny Balog vznikla kradezou elektrickej pasovej brusky Metabo BaE 1975, vrtacky Narex EV13C-2 a troch frezovacich hlav skoda dovedna za 23 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Sest litrov Coca-coly a cigarety znacky Mars, Marlboro Carda a Petra uchmatol neznamy pachatel z bufetu, ktory sa nachadza na Janosovke v Ciernom Balogu. Kradezou vlamanim, ktora sa stala niekedy od desiatej predpoludnim 6. juna do druhej popoludni nasledujuceho dna, sposobil zlodej majitelke S. L. z Cierneho Balogu skodu za 6300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od pol osmej vecer 7. juna do pol piatej rano 8. juna na Clementisovej ulici v Zavadke nad Hronom sa neznamy pachatel vlamal do Mazdy 626, ktora bola zaparkovana v nezamknutej garazi rodinneho domu, a ukradol 20 000 korun v hotovosti. B. J. zo Zavadky vznikla skoda dovedna asi za 35 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Patnastrocny K. M. a jeho o rok mladsi kumpan K. M. z Drabska sa 30. aprila vlamali do rekreacnej chaty na Kysuci v katastri Drabska. Odniesli si odtial masove konzervy a po kuchyni rozliali cistiaci prostriedok (skoda asi za 1050 korun). Tuto kradez vlamanim nahlasil majitel chaty R. J. z Lomu nad Rimavicou prislusnikom Policajnej stanice v Ciernom Balogu, ktori 8. juna chlapcov vypatrali. Preveruje OO PZ Brezno.

Neprijemne prekvapenie cakalo Z. L. z Brezna, majitela rekreacnej chaty v Krpacove, ktory po prichode 3. juna o pol osmej rano zistil, ze ho vykradli. Zlodej si so sebou odniesol audiosystem Sony, 20 CD diskov, 20 MG kaziet, vodne cerpadlo Niagara, turisticky batoh Biker, termoizolacnu prikryvku Winston a tepelny ohrievac Eta. Okrem toho z priestranstva za chatou ukradol volne polozene dva plastove clny. Kradezou sposobil majitelovi skodu za 35 000 korun a na zariadeni nechal skodu za dve tisicky. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O stvrt na styri rano 5. juna sa 17-rocny R. V. z Brezna vlamal do predajne Fotosluzba Slavkovsky na Razusovej ulici v Brezne. Prave vo chvili, ked sa pokusal odniest fotoaparaty Akica KR 727 a Akica KR 777 (skoda pre firmu Forks distrubution bezmala za 5400 korun), bol zadrzany na mieste cinu. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Niekedy od popoludnia 4. juna do rana nasledujuceho dna neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do objektu firmy CKKJ Kov-plast v Piesku. Z dielne ukradol tri elektricke vrtacky Narex, elektricku vrtacku Bosch, rychlootackovu brusku Bosch a tri rozbrusovacky Bosch. Potom sa este vlamal do kancelarie, z ktorej ukradol dva telefony, cim tejto firme sposobil skodu za 35 000 korun a poskodenim zariadenia za 2000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Piateho juna M. J. z Brezna oznamil, ze v uvedeny den o druhej popoludni nasiel pri plote svojho domu skorodovanu municiu, pravdepodobne delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny. Asi ho ktosi vykopal pri polnohospodarskych pracach na poli za jeho domom. Muz nalez priniesol do svojej oplotenej zahrady, odkial ho hliadka previezla na obvodne oddelenie. Eviduje OO PZ Brezno.

...

 

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. juna

.V piatok 2. juna na Ceste osloboditelov v Brezne zbehol do priekopy domiesavac Tatra 815. Po vytiahnuti zeriavom pokracoval v ceste. V sobotu poziarnici otvorili dvere s pokazenym zamkom v predajni Skonto na Mazornikove, v Bacuchu pomahali po tragickej dopravnej nehode. Z Lopeja im v nedelu nahlasili poziar auta, pri ktorom nezasahovali. Na Razusovej ulici v Brezne sa 5. juna zrazili Felicia a multikara, niksa nezranil. V utorok najprv hasili poziar na okraji lesneho porastu v Dolnej Lehote - Krpacove, ktory vznikol zo zatial nezistenych pricin, potom vysokym tlakom uhasili poziar kamiona na Ulici CSA v Brezne, ktory sposobili prehriate brzdy. Nasledky burky vyvolali dva dalsie vyjazdy bez zasahu - do chaty Myto v Myte pod Dumbierom a do Cierneho Balogu, kde sa vylial potok. Na SLN mali 7. juna otvarat zabuchnute dvere bytu, ale predtym prisiel majitelkin syn s klucmi. Po polnoci 9. juna vo Valkovni "asistovali" zlodejom zliezt zo strechy potravin.

154.jpg (4764 bytes) Cestna sluzba NAMK v tomto tyzdni dvakrat poskytla technicku pomoc. Vo Valaskej pri benzinom cerpadle opravili rozdelovac na Skode 105, za Lopejom smerom na Predajna dostala defekt Felicia. Vodicovi, ktory nemal rezervu, pozicali a vymenili pneumatiku. Vo Valaskej pomocou Avie s navijakom vytiahli z priekopy Volkswagen Passat. Z Bacucha do kovosrotu v Lopeji odtiahli havarovanu Ladu 1500 a v Lopeji Skodu 120 so zadretym motorom.

155.jpg (4763 bytes) Uplynuly tyzden sanitka RZP vystartovala dovedna 30-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 9-krat, po 3-krat k dychacim prihodam, k inym a k umrtiam, 6-krat k urazom, 2-krat k mozgovym prihodam, raz k zneuzitiu a troch pacientov previezla do Banskej Bystrice. V sobotu 3. juna vecer o deviatej hodine zachranarov privolali do Bacucha, kde sa stala tragicka dopravna nehoda. Zo stvorclennej posadky osobneho auta si zivot zachranili iba dvaja spolujazdci - mlady muz, ktory lezi v traumatologickom oddeleni nemocnice v Brezne a dievca, ktore v tazkom stave previezli do Banskej Bystrice. V utorok 6. juna vo vecernych hodinach nasledkom zasahu blesku pocas neprijemnej burky zahynul 73-rocny muz z Michalovej. Na tom istom mieste zasiahol aj 19-rocne dievca, ktore lekari v soku a s popaleninami hrudnika previezli do breznianskej nemocnice. Toho casu lezi v oddeleni anesteziologie a intenzivnej mediciny, jej stav sa zlepsuje.

hs.jpg (5636 bytes) Na horach este stale panuje medzisezona. Pokoj narusuju skolske skupiny na vyletoch, tie sa vsak pohybuju v nizsich polohach, najviac po Dumbiersku chatu. Pocasie je tak trochu jesenne - noci su chladne, cez den sa otepli, ale vsetkych vita krasna modra obloha.

Uzreli svetlo sveta imageKatarina Palackova z Pohronskej Polhory, Peter Demo z Telgartu, Andrej Macula z Brezna, Daniela Pletkova z Pohorelej, Svetlana Pustajova z Telgartu, Peter Golian z Brezna, Michal Stulajter z Valaskej, Nikola a Eva Suche z Telgartu.

Opustili nas_imageJulius Gramla (66) z Bacucha, Vladimir Betka (28) z Bacucha, Dominik Cibula (85) z Bacucha, Maria Schusterova (89) z Brezna, Miroslav Janostiak (38) z Pohronskej Polhory, Maria Piliarova (79) z Hronca, Ludmila Dibdiakova (76) z Pohronskej Polhory, Jozef Jakab (75) z Brezna, Juraj Martinec (63) z Helpy, Anna Potancokova (16) z Bacucha, Maria Kvackajova (66) z Myta, Jan Veverka (73) z Michalovej, Pavol Demian (47) z Hornej Lehoty, Bozenka Kvackajova (76) z Brezna, Emilia Mikulova (68) z Polomky. .

Spomienky

 

Dna 7. juna uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy

Jozef Medved z Cierneho Balogu.

S uctou a laskou spomina manzelka a dve dcery s rodinami.

...

Dna 13. juna uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil milovany manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Jozef Fasko z Brezna.

S laskou spomina manzelka Elena, synovia a dcera s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit. Spi sladko, otecko nas milovany, smrt ta nam vzala, ked sme ta najviac potrebovali.

Dna 14. juna uplynie osemnast rokov odvtedy, co nas opustil

Stefan Pevny.

S laskou spominaju manzelka Olga a synovia Stefan a Jan.

...

Dna 17. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas drahy

Ondrej Kuvik z Brezna.

S laskou spomina manzelka a dcery.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostava v nasich srdciach.

Dna 18. juna uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Bullova z Valaskej.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

 

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste nasho draheho

Zdena Laciku z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

 


BARAN

Nerobte si starosti z toho, ze ste si este nevybrali dovolenku. Zasadnite s rodinou za spolocny stol, pozrite ponukove katalogy a najma zhodnotte financnu situaciu.

BYK

Nepodari sa vam presadit nove predstavy ani doma, ani v praci. Budete z toho znechuteni, ale nakoniec najdete vychodisko. Pripravte pre rodinu specialny vikend.

BLIZENCI

Citite sa vo vybornej telesnej i dusevnej pohode. Mate predpoklady, aby ste zvysili aktivitu vo vsetkych oblastiach svojej cinnosti. Budete stacit aj na splnenie slubov.

RAK

V tomto tyzdni vyuzijete schopnost vychadzat s ludmi co najlepsie. Objavi sa neprijemna situacia, ked vas dve oproti sebe stojace skupiny poziadaju o stanovisko.

LEV

Nerobte si zbytocne starosti tym, ze stale myslite iba na pomstu. Ani neviete, kto ublizil "vasej kralovskej milosti". Je celkom mozne, ze ste si ublizili sami.

PANNA

Zostava rozhodujucich hviezd slubuje priaznive podmienky pre tvorivych jedincov. Ich fantazia dostane orlie kridla. Ostatni budu musiet robit za tazsich podmienok.

VAHY

Ked sa bojuje o vitazstvo, sami seba prekvapujete svojou huzevnatostou. Pride vam na pomoc aj osud a na striebornom podnose prinesie symbol pre vitaza.

SKORPION

Ovladne vas akesi napatie a budete reagovat podrazdene. Snazte sa odreagovat zaujmom o opacne pohlavie. Mozno sa objavi aj vyhliadka na romanticky flirt.

STRELEC

Dostali ste niekolko ponuk, ktore su v podstate rovnako vyhodne. Ked budete uvazovat o vybere, vychadzajte predovsetkym zo svojich zalub a osobnych ambicii.

KOZOROZEC

V tomto tyzdni upevnite partnersky vztah. Nedorozumenia a spory sa urovnaju, vysvetlia. Partner prejavi radost nad vasou toleranciou a plnym pochopenim.

VODNAR

Podari sa vam dokoncit dlho odkladanu pracu. Cez vikend sa budete venovat najma osobnym zalezitostiam, cim potesite partnera. Vyhnite sa velkym nakupom.

RYBY

Privelke pracovne tempo vam prinesie docasny neuspech i pocit neistoty. Doprajte si radsej trochu volna. Caka vas pozvanie do zaujimavej spolocnosti


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT