13. JUN  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
34. kolo 11. juna
Rimavska Sobota - Podbrezova 1:2 (0:2), goly hosti: Jancik, Dolka, rozh. Gadosi, 557 div.Zeleziari svojou hrou potvrdili umiestnenie v druholigovej tabulke. Po presvedcivej hre zasluzene zvitazili.

Jan Karas

Levice - Puchov 0:3, Licartovce - Sala 5:4, Stropkov - Novaky 1:2, Lokomotiva - SKP Devin 2:2, Senica - Nove Zamky 2:1, Slovan B - Inter B 3:1, Ziar nad Hronom - Spisska Nova Ves 3:1, Bardejov - Piestany 2:0.

III. liga
28. kolo 7. juna
Zilina B-Strazov - Dubova 1:4 (1:1), goly hosti: Stacho, Panis, Hurik, Frisnic, rozh. Kubanyi, 30 div.Hostia boli jednoznacne lepsim celkom, vytvorili si dostatok golovych sanci a zasluzene zvitazili.

29. kolo 11. juna
Dubova - Kremnicka 3:2 (1:0), goly domacich: Stacho, Gaspar 2, rozh. Bobka, 150 div.Stretnutie malo len priemernu uroven. Iniciativnejsi boli domaci, mali hernu prevahu a viac golovych sanci. Hostia sa pred domaceho brankara dostavali len sporadicky, no naplno vyuzili poskytnute sance.

Jan Chamko

Istebne - Namestovo 1:0, Bytca - Selce 4:3, Rudina - Martin 2:3, Bela - Zilina B-Strazov 1:2, Revuca - K. Lieskovec 5:1, Tornala - L. Mikulas 2:0, Lucenec - Cadca 2:0.

IV. liga sk. Juh
25. kolo 11. juna

Brezno - Dukla B. Bystrica B 0:2 (0:1), rozh. Havran, 40 div.Domaci proti papierovo lepsiemu superovi hrali opatrnejsie, vychadzali zo zabezpecenej obrany a nevrhali sa do bezhlaveho utocenia za umornej horucavy. Uz v 8. minute golovu prilezitost spalil Vodecky. V 23. minute Krsacok z vlastnej polovice presiel slalomovym sposobom az do sestnastky a vystrelil do brankara. V 32. minute nastalo nedorozumenie v domacej obrane, co vyuzil Stevica a bolo 1:0. Potom sa hrala obojstranne "uspavanka" bez akehokolvek vzruchu. Do druheho polcasu poslal domaci trener dve cerstve sily, ale ani tieto zmeny nepomohli. V 67. minute Valachovu bombu Radovic vyrazil na roh. V 89. minute domaca obrana opat vyprodukovala chybu a Vodecky zaznamenal druhy gol. Hostia nastrelili dvakrat zrd a raz tyc. Bol to najslabsi zapas jarnej casti na domacej pode, hral sa futbalovy odvar, ako caj pri redukcnej diete. Vykonom neoslnil ani rozhodca, ktory zapadol do ramca zapasu.

Tibor Gilla

Nova Bana - Zvolen 0:2, Rakytovce - L. Vieska 5:1, Hrinova - Hrochot 3:1, V. Krtis - Kremnica 1:2, Filakovo - Tisovec 1:0.

V. liga sk. C
25. kolo 11. juna
Sliac - Predajna 3:0 (1:0), rozh. Berta, 100 div.Hoci stretnutie malo v poli pomerne vyrovnany priebeh, zvitazili nakoniec domaci zasluzene, lebo prejavili vacsiu snahu po dosiahnuti vitazstva a trikrat sa golovo presadili. Hostia svojim vykonom sklamali a hoci si vypracovali golove prilezitosti, nestrelili ani jeden gol a dosiahli nelichotivy vysledok.

Ing. Jan Bulla

Podbrezova B-Valaska - Cierny Balog 2:1 (1:1), goly: Sokol, Turna (z pokutoveho kopu) - Kvietok st. (z pokutoveho kopu), rozh. Frolo, 250 div.V stretnuti dvoch susediacich muzstiev islo o prestiz a celkove umiestnenie v tabulke. Domace muzstvo v prvom polcase malo miernu uzemnu prevahu a vypracovane golove prilezitosti najma v 15. minute z trestneho kopu, v 21. minute spoza sestnastky Sokolom, v 25. minute Jankom. Prvu strelu hosti v 30. minute brankar domacich chyta, ale v 31. minute z pokutoveho kopu Kvietok st. dostava hosti do vedenia 1:0. V 38. minute Sokol hlavou vyrovnava na 1:1. V druhom polcase v 55. minute pekna akcia hosti, ktori centrovanu loptu hlavou posielaju vedla Petrincovej brany. Od 56. do 70. minuty najvyraznejsi tlak domaceho muzstva, ale strely Vaclavika, Paceru, Sokola minaju svoj ciel. V 70. minute po chybe obrany domacich hostia preniknutu sancu nevyuzili. V 75. minute dalsiu prilezitost hosti chyta Petrinec. V 78. minute za protestovanie druhu zltu a vzapati cervenu kartu dostava domaci hrac Janko. V 82. minute domaci Turna pokutovym kopom upravuje vysledok stretnutia na 2:1. V 93. minute hostia nevyuzili nukajucu sa prilezitost na vyrovnanie, ked prudka hlavicka minula Petrincovu branu. "Stretnutie vcelku vyrovnane, bojovne, ale korektne, bez zakernych centrov hracov hrajucich muzstiev," povedal po zapase trener hostujuceho muzstva Jozef Makusa.

Juraj Cibula

D. Hamre - Hlinik 1:6, Zarnovica - Priechod 1:2, Detva - Sasova 1:3, Radvan - Poniky 3:0.

I. trieda
25. kolo 11. juna
Helpa - Malachov 4:0 (3:0), goly: Mihnak 2, Kostal, Belan, rozh. L. Chriastel, 100 div.V stretnuti, v ktorom obe muzstva potrebovali ziskat body na zachranu, zacali domaci s plnym futbalovym nasadenim a s velkou chutou zvitazit. Pocas celeho stretnutia sa s velkou bojovnostou venovali hre, vytvarali si mnoho sanci a k zaveru prveho polcasu este vystupnovali tempo a vsietili dalsie dva goly po pripravenych prilezitostiach. Hostia sa nespamatali, do konca zapasu tahali za kratsi koniec a z iluzie o bodoch na zachranu nebolo nic, pretoze vyborne hrajuci domaci im v celom stretnuti nedovolili vypracovat si vacsiu sancu. Domaci v druhom polcase z mnoho sanci premenili iba jednu, ked nastrelili este tri brvna. Divaci im casto za hru i vytvorene sance zatlieskali a odchadzali domov spokojni.

Jozef Klimko

Kraliky - Myto 2:4 (0:0), goly hosti: Macko 2, Danis 2, rozh. Debnar, 160 div.Nespravodlivost, ktora postihla hracov Myta v jesennom zapase s muzstvom Kralik na domacom ihrisku, ich zdravo vyburcovala a ukazali uz postupujucemu muzstvu Kralik lekciu z futbalu a ze o postupujucom by sa malo rozhodnut nie za zelenym stolom, ale vykonom na ihrisku. Skoda mensej koncentracie hosti v zavere stretnutia, ked dovolili domacemu muzstvu skorigovat a tym odvratit zahanbujucu prehru.

Balaze - Bravacovo 1:5 (0:2), goly hosti: Knizka 2, Vrtal, M. Vrbovsky, J. Vrbovsky, rozh. Fencl, 40 div.Hraci Bravacova podali vyborny vykon, a tak zasluzene vysoko zvitazili. Bolo to ich prve vitazstvo na ihrisku v Balazoch.

Miroslav Sperka

Sl. Lupca - Osrblie 3:0 (2:0), rozh. Marian Mojzis, 150 div.Hostia nastupili na zapas s umyslom zahrat co najlepsi vysledok, ale domaci v 15. minute dali veduci gol. Hosti vsak nezlomil a bojovali o kazdu loptu. Potom prisiel pokutovy kop (rozhodca nevedel ani co odpiskal) a domaci zvysili na 2:0. V druhom polcase sa opat bojovalo na oboch stranach, hosti treba pochvalit za bojovnost, vypracovali si golove sance, ale goly z nich nepadli. V zaverecnej minute domaci dali treti gol. Na vysledku ma najvacsiu zasluhu rozhodca.

Emil Trnik

P. C. Balog - Rakytovce B 3:2 (2:2), goly domacich: Müllner, Giertl, Kovalcik, rozh. Vanik, 130 div.Stretnutie dvoch vyspelych muzstiev prinieslo vyborny zapas. Domacich uvod zaskocil, ked od 5. minuty hrali oslabeni o vyluceneho hraca, co hostia vyuzili a viedli dvoma golmi. Domacich to nezlomilo a do konca polcasu sa im podarilo vyrovnat. Druhy polcas uz vyznel jednoznacne v prospech domacich a aj ked hrali oslabeni a rozhodca im neuznal dva goly, nakoniec zasluzene zvitazili golom Kovalcika. Bola to uspesna bodka za poslednym domacim zapasom, divaci videli tri pekne goly v podani domacich.

Ivan Belko

Jakub - Salkova 4:3, Podkonice - Badin 6:4.

II. trieda sk. A
25. kolo 11. juna

Hiadel - Nemecka 3:5 (2:2), goly hosti: L. Jablonsky 2, Rastislav Ruzinsky 2, Lubomir Bartos, rozh. Daubner, 80 div.Muzstvo Nemeckej konecne potvrdilo, ze je kolektivom na solidnej technickej urovni, o com hovori aj samotny vysledok, ked na superovom ihrisku strelil pat golov. Za stavu 3:4 podrzal Nemecku brankar Vanco, ktory zneskodnil prisne nariadeny pokutovy kop. Nemecka za svoju hernu prevahu zasluzene zvitazila. Vyzdvihnut treba dobre vykony Vladimira Sojaka, Lubomira Jablonskeho, Rastislava Ruzinskeho a Jozefa Vancu. Rozhodcovia sa zhostili svojho poslania "dobre".

Vladimir Pejko

II. trieda sk.B
25. kolo 11. juna
Hronec - Jasenie 1:1 (1:1), goly: Kubesa - Kovacik, ZK: Gromus, Kubesa - Sekac,Cizmar, rozh. Horny, 100 div. V Hronci sa hral slager kola, lebo hral treti s prvym. Ale pravdu povediac, nebol to pekny futbal. Na ihrisku panovala obojstranne velka nervozita. Viac sa cakalo od hosti, ze ako uz isty vitaz ukazu viac zo svojho umenia. Domaci hrali pomerne dobre najma v obrannej cinnosti. Nebyt jedinej chyby, ked v 40. minute prveho polcasu nechali uplne volneho hraca hosti Kovacika, ktory polahky vyrovnal na 1:1. Ako sa ukazalo neskorsie, tato chyba ich stala vitazstvo. A tak s remizou boli obaja spokojni. Kedze domaci hrali posledny zapas na domacej pode, vyslovujeme im podakovanie za uspesne ucinkovanie v tejto sutazi.

Jozef Zahurak

D.Lehota - Telgart 3:1 (0:1) goly: Babic 2,Fasko vlastny - Demcik, rozh. Kadlec, 60 div.Uz uvodne minuty naznacili, ze zapas sa bude vyvijat v prospech domacich. Vytvorili si dobre golove prilezitosti, ktore vsak trestuhodne zahodili. Hovori sa - nedas, dostanes, a to sa v 35. minute potvrdilo, ked sa hostia ujali vedenia 1:0. Od tejto chvile boli domaci futbalisti ako zakliati - nie a nie dat gol. V 70. minute po rohovom kope si dali hostia vlastny gol, co domacich povzbudilo. O pat minut hlavickou do sibenice Babic zvysil na 2:1. V 85. minute to bol opat Babic, ktory domacim zabezpecil vitazstvo 3:1. Vitazstvo, i ked je tesne, je zasluzene. Hostia hrali tiez velmi dobre a slusne.

Milan Tazky

Sumiac - Polomka 5:1 (2:1) goly: M. Melo 2, Fujka, Voletz, Kaniarik (11m) - Brozman, ZK: Kubik - Stefan Kohut, Hojcus, Roman Kohut, rozh. Benko, 40 div.Uvod posledneho domaceho zapasu vysiel hracom Sumiaca nad ocakavanie, ked uz v 1. minute Melo po chybe obrany hosti strelil prvy gol. V 20. minute sa dostal k odrazenej lopte Fujka a spoza sestnastky preloboval brankara. Hostia do konca polcasu iba korigovali vysledok golom Brozmana. V druhom polcase boli aktivnejsi hostia, ale golovo sa presadit nedokazali. To sa podarilo domacim a golmi Voletza v 77. minute, Kaniarika z pokutoveho kopu v 83. minute a Mela v 87. minute si poistili vitazstvo.

Jaroslav Fujka

Michalova - Pohorela - super sa nedostavil na stretnutie

Benus - P.Polhora 3:5 (0:1), goly: Pocklan, Srnka, Michalko - Kan 3, 1 z 11-tky, Vajs, Zluky, rozh. Suchy, 40 div.Aj ked hostia pricestovali s desiatimi hracmi, po cely zapas boli jednoznacne lepsim muzstvom a zasluzene zvitazili.

Kamil Kosik

Zavadka - Sihla 1:3 (0:2), goly: Kolarovic - P. Nomilner 3, rozh. Kvoriak, 50 div.Domaci nastupili na stretnutie nekoncentrovani a zacali brat zapas vazne az ked prehravali 0:2. Potom si vytvorili uzemnu prevahu a zatlacili hosti do defenzivy, ale z vytvorenych golovych prilezitosti premenili len jednu.

Jozef Bartosik

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT