13. JUN  2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

III. liga 30. kolo
18. juna o 17.00

K. Lieskovec - Dubova (Hrcka - Dobos, Halaj - Hrmo)

IV. liga sk. Juh 26. kolo
18. juna o 17.00

L. Vieska - Brezno (Petrinec - Hives, Potocsni - Perasin)

V. liga sk. C 26. kolo
18. juna o 17.00
Dubova B-Predajna - Podbrezova B-Valaska (Igor Rostar - S. Laucek, Hubka - Truban), C. Balog - Zarnovica (Palik - Budinec, Toth - Gombar)

I. trieda 26. kolo
18. juna o 17.00
Osrblie - Podkonice (Direr - Vanik, Turna - Kosec), Badin - P. C. Balog (Dian - Weiss - Hric), Bravacovo - Kraliky (Melcer - Drazdik, Hikker - Kotran), Myto - Helpa (L. Chriastel - Fencl, Citara - Cunderlik)

II. trieda sk. A 26. kolo
18. juna o 17.00

Nemecka - Hronsek (Adamec)

II. trieda sk. B 26. kolo
18. juna o 17.00
Jasenie - H. Lehota (Vrbovsky - Suchy - Behan), Telgart - Benus (D. Chriastel), Zavadka - P. Polhora (v Polomke o 14.00, Hartvich - Sico), Sihla - Michalova (Milan Mojzis - Benko), Pohorela - Sumiac (Malcek), Polomka - Hronec (Sico - Hartvich)

III. liga dorast 26. kolo
18. juna o 14.30
Brezno - Dubova (I. Sabo - Medved, Turna - Kutel)

IV. liga dorast sk. Juh 26. kolo
18. juna o 14.30
H. Nemce - Podbrezova
(Dado - ObFZ ZV)

V. liga dorast sk. C 26. kolo
18. juna o 14.30
C. Balog - B. Bela (Toth - Budinec - Gombar)

II. liga SZ a MD 26. kolo
17. juna o 10.00 a 12.00
Dubova - D. Kubin (Sulek - Svrcina, Sedliak)

III. liga SZ a MD sk. Stred
22. kolo
17. juna o 10.00 a 12.00
Podlavice - Brezno (Horny - Gajdos), Podbrezova - Ruzomberok C (Kralka - Kadlec), Zavadka - C. Balog (Ridzon - Cunderlik)

IV. liga ziaci sk. C 22. kolo
17. juna o 10.00
B. Stiavnica - Bravacovo (Berta)


MZ 30. kolo
17. juna o 10.00
Podbrezova A - Dubova (Malcek), Helpa - Sl. Lupca (nedela 12.00, D. Chriastel), Brezno - Radvan (nedela UHC, P. Sitarcik), Priechod - Podbrezova C (Krupa), P. C. Balog - Dukla B. Bystrica B (nedela UHC, Marian Mojzis)

MZ dohravka 17. kola
20. juna o 17.00
Dubova - Dukla B. Bystrica C (v Nemeckej, Citara)

Budinsky ziskal hetrik

V stredu 7. juna Klub karate Horehronia usporiadal III. rocnik majstrovstiev za ucasti mladeze zo zakladnych skol miest a obci okresu Brezno. Sportovci sutazili v subornych cviceniach kata a v sportovom zapase jednotlivcov. Najlepsi vykon podali a v obidvoch disciplinach zvitazili Peter Budinsky, Andrej Hlasnik a Zuzana Ridzonova. Peter Budinsky tymto vitazstvom ziskal hetrik. Vitazom blahozelame a prajeme vela uspechov na otvorenych majstrovstvach Breznianskeho okresu mladeze v karate a v bojovych umeniach, ktore sa uskutocnia v sobotu 24. juna v sportovej hale Zakladnej skoly v Nemeckej za ucasti sportovych klubov z Brezna, Banskej Bystrice, Bratislavy a madarskeho Komaromu.
Vysledky: suborne cvicenie kata - mladsi ziaci: 1. P. Budinsky, ZS Cierny Balog, 2. V. Dasko, 3. M. Rehula (obaja ZS Podbrezova), starsi ziaci: 1. A. Hlasnik, 2. M. Ridzon, 3. M. Stefancik (vsetci ZS Podbrezova), starsie ziacky: 1. Z. Ridzonova, ZS Podbrezova, 2. Z. Sycova, ZS Pionierska 2, Brezno, 3. P. Budinska, ZS Cierny Balog - Janosovka, sportovy zapas jednotlivcov do 35 kg: 1. P. Budinsky, ZS C. Balog, 2. M. Kubis, ZS Valaska, 3. L. Ivan, ZS Podbrezova, do 45 kg: 1. A. Hlasnik, 2. M. Ridzon, 3. M. Stefancik (vsetci ZS Podbrezova), do 50kg: 1. Z. Ridzonova, ZS Podbrezova, 2. Z. Sycova, ZS Pionierska 2, Brezno, 3. P. Budinska, ZS Cierny Balog - Janosovka, dzudo do 45 kg: 1. M. Stefancik, 2. J. Eremias, 3. L. Ivan (vsetci ZS Podbrezova).V sobotu 10. juna Slovensky zvaz karate v Bratislave usporiadal IV. rocnik Europskeho pohara v karate za ucasti vyse 400 pretekarov zo statov strednej Europy a Ruska. Klub karate Horehronie reprezentovala ziacka Zakladnej skoly v Podbrezovej Zuzka Ridzonova, ktora absolvovala dve sportove discipliny, kde sutazilo 64 pretekarok. V sportovom zapase napriek neuspechu zviedla dobry zapas s pretekarkou Lucin Jelena zo sportoveho klubu UCKA RIEKA z Chorvatska, nositelkou majstrovskeho stupna dan a v subornom cviceni kata sa umiestnila na 16. mieste.

Vlastimil Bury

Pozvanka na cestny beh

Obecny urad v Pohronskej Polhore pozyva zaujemcov o sport na jubilejny 15. rocnik cestneho behu Z okresu do okresu, ktory sa uskutocni v nedelu 25. juna a je zaradeny do slovenskej bezeckej ligy. Kategorie: muzi, zeny, veterani, ramcove preteky zakladnej a materskej skoly. Dlzka trate hlavnych kategorii je 10 km, ziackych kategorii 1 a 2 km a materskej skoly 50 m. Start bude pred nakupnym strediskom v Pohronskej Polhore o 10. hodine.

Pripravky v Ciernom Balogu

SK Partizan Cierny Balog usporiada v sobotu 17. juna so zaciatkom o 8.30 hodine futbalovy turnaj pripraviek o Pohar Lubomira Auxta. Prvu skupinu tvoria muzstva SK Partizan Cierny Balog, Rimavska Sobota, Revuca, Martin, Zilina, druhu vitazi skupin okresov Banska Bystrica a Brezno a jej vitaz sa stane majstrom oblastneho futbaloveho zvazu. Ucastnikov turnaja caka aj cesta vlacikom po Ciernohronskej zeleznici.

 

Dufajme, ze to nie je posledny uspech

V dnoch 10. a 11. juna sa v Handlovej uskutocnili plavecke preteky v kategorii ”C”. Celoslovenske preteky desatrocnych plavcov sa uz tradicne konaju v handlovskej ”dvadsatpatke”. Tentoraz za ucasti vyse 160 plavcov z celeho Slovenska.
Po rokoch 1998,1999 sa aj v tomto roku plavci ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper nevratili s prazdnymi rukami. Sabina Kastanova, Zuzana Babiakova a Peter Marek nadviazali na uspechy klubu. Vo svojich disciplinach obsadili miesta v prvej desiatke. Za umorneho tepla sa najviac darilo ( nedarilo) S. Kastanovej, ktora po velkych zdravotnych problemoch doslova vybojovala dve tretie miesta. Vo svojich osobnych najlepsich vykonoch zabojovali Z. Babiakova a P. Marek. Dovedna ziskali dve tretie miesta a ako to dakedy byva, k tomu este styrikrat stvrte ”smolne” umiestnenie. Superenie plavcov v tejto najmladsej vekovej kategorii byva doslova na noze, lebo su to prve preteky na najvyssej urovni a zacinaju alebo ukoncuju plavecku karieru tychto ”malych” bojovnikov. Sme radi, ze kolektivu trenerov ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper sa dari kazdym rokom (stvrtym) nadviazat na uspech - celoslovensky a tym padom reprezentuju pracu svojich plavcov a nas region v ociach slovenskej plaveckej verejnosti.

Michal Miklovic

Mestska liga v malom futbale

V stredu 7. juna sa stretol vykonny vybor MUMF v Brezne, aby prehodnotil doterajsi priebeh mestskej ligy v malom futbale a zhodnotil pracu jednotlivych komisii. Hovorili o velkych nedostatkoch vo vedeni evidencie trestov, o spracovani podkladov z jednotlivych kol sutaze, ale hlavne o nedostatocnej spolupraci jednotlivych clenov komisii a komisii medzi sebou. Konstatovali nedostatocnu informovanost niektorych veducich druzstiev o pravidlach, postupoch pri previneniach hracov alebo druzstiev, ale aj velku nevolu niektorych hracov a funkcionarov respektovat sutazny poriadok, ktory bol schvaleny na stretnuti veducich druzstiev 24. februara a nasledne konferenciou 17. aprila. V uradnej sprave, ktoru vydali, sa okrem ineho pise: vysledok zapasu 12. kola SKP - Torpedo je kontumovany na 5:0 pre SKP. Doriesit!
Vykonny vybor oznamuje vsetkym druzstvam, ktore hraju tento sutazny rocnik, ze sa 21. juna o 18. hodine uskutocni v zasadacke zimneho stadiona v Brezne stretnutie veducich druzstiev. Zucastnit sa mozu aj zaujemcovia o novy sutazny rocnik.

Jozef Stefus

Junovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Nedela 18. juna - zraz o 8.30 hodine pri zvonici v Brezne. Trasa A: Na Muransku planinu. Brezno - Polomka - Cervena Skala - Zupkov - sedlo Javorinka - Velka Luka - Studna - Nizna Klakova - Patina - Zavadka nad Hronom - Brezno (95 km/520 m). Trasa B: Do Slovenskeho raja. Brezno - Polomka- Cervena Skala - Telgart - sedlo Besnik - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratena - Dedinky a spat (135 km/380 m). Usek Brezno - Cervena Skala je mozne absolvovat vlakom s odchodom z Brezna o 9.30 hodine.Nedela 25. juna - zraz o 9. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Trasa A, B: Janska jazda. Chvatimech - Hronec - Svaty Jan - Kamenista dolina - Sihla - Tlsty Javor - Brotova dolina - Dobroc - Kram - Hroncianska dolina - Chvatimech (55 km/480 m).V dnoch od 30. juna do 8. jula vas pozyvame na Klubovu cykloturisticku dovolenku na Sumavu.Trasa A je pre horske a trekingove bicykle a trasa B pre cestne bicykle.Blizsie informacie na c. tel: 6176362, 6115394, 0905 690506.

O Pohar Bukovinky

Bielohandelske kulturne zdruzenie Bukovinka usporiadalo v sobotu 3. juna volejbalovy turnaj za ucasti druzstiev z Bravacova, Benusa, Gasparova, Pohorelej a z Lopeja. Najlepsie sa darilo druzstvu z Lopeja, ktore bez straty setu zvitazilo, druhe skoncilo domace Bravacovo a tretia Pohorela. Ucastnici turnaja, ktorych privital bravacovsky sportovo-kulturny areal i nadherne pocasie, sa s pocitom sportoveho vyzitia rozchadzali az v neskorych vecernych hodinach.

Bronis a Prachar najuspesnejsi
Cez vikend 10. a 11. juna sa CK ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnil na 5. kole kriteria medzinarodneho Slovenskeho pohara v Dudinciach a na 6. kole Slovenskeho pohara v cestnej cyklistike v Krupine za ucasti 170 pretekarov z Ciech a zo Slovenska.Vysledky: sobota: propag: 6. Pacera, dorast: 1. Prachar, juniori: 1. Orgonik, 4. Sidlo, 25. Brozman, kadeti: 8. Glovniak, 10. Molcan, 16. Hricak, muzi: 2. Liska, Pavol Medved, 6. Spak, 9. Sihelsky.Nedela: propag: 10. Pacera, dorast: 2. Prachar, kadeti: 10. Glovniak, 21. Molcan, 24. Hricak, juniori: 2. Orgonik, 4. Sidlo, Brozman nedokoncil, muzi: 1. Sihelsky, 8. Pavol Medved, 16. Spak.Veducim pretekarom v Slovenskom pohari je medzi muzmi Bronis a medzi dorastom Prachar.

M. Strmen

Sipkarska liga
Uplynuly tyzden v utorok v sutazi Split Score zvitazil P. Urda pred I. Tschampom a P. Pocklanom. Vo stvrtok vo dvojiciach si prve miesto odniesli P. Melicher - A. Skantar, druhe P. Pocklan - M. Dolinsky a tretie P. Sütto - P. Michalko. V piatok sa medzi muzmi najviac darilo D. Rusnakovi, ktory porazil P. Pocklana a I. Tschampu. V nedelu medzi mladsimi juniormi sa z vitazstva tesil M. Juhaniak, druhy skoncil J. Pancik a treti J. Stugner. V kategorii starsich juniorov obsadil prve miesto P. Melicher, druhe M. Dolinsky a tretie M. Skantar. V stredoskolskej lige bolo poradie: 1. T. Taraj, 2. M. Siraky, 3. M. Gernic. V Horehronskej lige najvacsi uspech dosiahol P. Sütto, na druhom mieste skoncil J. Srnka a na tretom R. Radoc. Predposledne kolo sa uskutocni v sobotu 17. juna o 18. hodine v hostinci Peklo v Polomke.

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT