20. JUN  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 21. do 28. juna

Kino Fabova hola Polomka

24.sobota - STIGMATA (USA,MP/15,19.30) - Zivot Frankie sa zmeni, ked jej matka z cesty posle suvenir - ruzenec. Vatikan vysle svojho zastupcu, aby pripad vysetril. Ten sa zmeni na ochrancu, ochotneho obhajovat Frankie i za cenu straty knazskeho postavenia. Akcny thriller.

Kino Panorama Podbrezova

24.sobota - MYSIAK STUART LITTLE (USA,MP,19.00) - Rodina Littleova sa trochu rozrastla, novy clen rodiny je vsak akysi zvlastny. Rodinna komedia. Slovensky dabing.

25.nedela - STIGMY (USA,MP/12,19.00) - Posol musi byt umlcany. Patricia Arquette a Gabriel Byrne v hlavnych ulohach thrilleru.

Kino Trangoska Valaska

27.utorok - TITANIC (USA,MP/12,19.00) - Tragicka plavba Titanicom a pribehy ludi, ktori sa na nom plavili. Najvacsi milostny pribeh na pozadi najznamejsej katastrofy storocia. V hlavnych ulohach Leonardo di Caprio a Kate Winsletova.

Kino Mostar Brezno

23.piatok o 19.30 - JEDEN SVET NESTACI (MP/12) - Bondovka o legendarnom agentovi 007, ktory sa s nadhladom, vtipom a sarmom dokaze vyrovnat i s tym najzlozitejsim pripadom. Komedia.

24.sobota, 25.nedela o 19.30 - PIKANTNE POKUSENIE (MP/12) - Komedia o tom, ako prist o panictvo. Styria nadejni maturanti uzavru zmluvu - kym absolvuju, musia poznat, ake je to byt prvy raz s dievcatom.

Filmovy klub

27.utorok o 19.30 - HOTEL BAGDAD - Laskava komedia o medziludskych vztahoch a postupnom zblizovani sa dvoch zien s odlisnym socialnym a etnickym zazemim.

Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici
a Obecny urad v Helpe s podporou statneho fondu kultury Pro Slovakia
vas v dnoch
23. - 25. juna pozyvaju na 35. rocnik
Horehronskych dni
spevu a tanca v Helpe

PROGRAM

Piatok 23. juna
Amfiteater

19.00 PRIVITANKA - otvaraci program v podani domacich folklornych kolektivov
20.00 NA KRALOVEJ HOLI - hudobny program spevaka ludovych piesni Jana Ambroza, ludovej hudby Borievka a hosti
21.30 PRIBEH GYMNIK - samostatny program folklorneho suboru Gymnik venovany k 35. vyrociu jeho vzniku

Sobota 24. juna
Namestie v Helpe

10.00 PRISLI HOSTIA ZDALEKA I ZBLIZKA - vystupenie folklornych suborov, ludovych hudieb, solistov spevakov, instrumentalistov a spevackych skupin z roznych regionov Slovenska
15.30 SPRIEVOD - krojovany sprievod ucinkujucich

Amfiteater

17.00 HRAME SA A TANCUJEME - program detskych folklornych suborov regionov Brezno a Banska Bystrica
18.00 JUBILANTI - program jubilujucich folklornych kolektivov regionov Brezno a Banska Bystrica
20.00 EJ DALI STE MNA MAMKO - program dedinskych folklornych skupin a folklornych suborov zamerany na predstavenie predsvadobnych a svadobnych obycajov
21.30 50 ROKOV KRASY - celovecerny program folklorneho suboru Lucnica

Nedela 25. juna
Zakladna skola v Helpa
9.30 SKOLA TANCA
- tanecna kultura obci Horehronia

Amfiteater

14.00 EUROFOLKLOR - program zahranicnych folklornych kolektivov z Ceskej republiky, Ruska a z Bulharska
15.00 HORICKA, HORICKA, VARUJ SI JANICKA - galaprogram zamerany na predstavenie hudobneho a tanecneho folkloru Horehronia
VYSTAVY: HOREHRONIE V KROJI - historia, vyvoj a sucasne podoby tradicneho ludoveho odevu na Horehroni, miesto: drevenica v areali amfiteatra, realizator: Horehronske muzeum v Brezne
HOREHRONIE VO FOTOGRAFII - krajina, zvyky a obycaje horehronskeho regionu objektivom fotoamaterov, miesto: Zakladna skola v Helpe

Rezervacia vstupeniek na c. tel: 6186237 

 

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!

- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika 13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu; na vystavu prac vytvarnikov regionu s nazvom Horehronske zdruzenie vytvarnikov vystavuje

- v spolupraci so Stredoslovenskym muzeom v Banskej Bystrici a Lesnickym muzeom vo Zvolene na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia, ktora je v Thurzovom dome na Namesti SNP 4 v B. Bystrici.

...

Statna opera v Banskej Bystrici ponuka:

- vo stvrtok 22. juna o 18.30 - Premiera - M.de Falla: CARODEJNA LASKA - o vitazstve lasky andaluzskych ciganov nad kliatbou;

G. Gershwin: AMERICAN V PARIZI - symfonicky obraz s prologom o autorovej navsteve Pariza a jeho stretnutie s muzou,

- v piatok 23. juna o 17.00 - Zaverecny koncert tanecneho odboru ZUS J. Cikkera.

...

Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva na zaverecny ziacky koncert, ktory sa uskutocni vo stvrtok 22. juna o 17.30 h v koncertnej sale skoly.

...

V mestskom kulturnom stredisku sa vo stvrtok 22. juna uskutocni okresne kolo 33. rocnika Vansovej Lomnicky, sutaznej prehliadky v prednese poezie a prozy zien.

...

Centrum vychovnej a psychologickej prevencie pozyva od 19. do 23. juna od 9. do 15. h do synagogy na vystavu prac ziakov a studentov pod nazvom Problem nas vsetkych.

Mesto Tisovec vas pozyva na 6. DNI MESTA, ktore sa konaju pod zastitou
prezidenta Slovenskej republiky Rudolfa Schustera

v dnoch 22. - 25. juna.

V ramci Dni mesta je zaujimavou akciou koncert skupiny The Back Wards (Beatles) z Kosic, ktory sa uskutocni 24. juna o 15. h na namesti. Vstupne 50 Sk. Predpredaj vstupeniek v Mestskom kulturnom stredisku v Tisovci od 7.30 do 15.30. V pripade zaujmu kolektivov (nad 20 ludi) mesto poskytuje 20% zlavu.
Vo stvrtok 22. juna na namesti o 15. h autogramiada E. Vacvalovej a . Andrasyho, v kinosale o 19. h DERES s E. Vacvalovou, O. Andrasym a hostami.

Detsky domov vo Valaskej
v spolupraci s Osobitnou skolou internatnou a Obecnym uradom vo Valaskej
pozyvaju na

II. rocnik Krajskeho domovackeho festivalu,

ktory sa uskutocni pod zastitou prednostu Krajskeho uradu v Banskej Bystrici Ing. Pavla Seckara, CSc. a veducej odboru socialnych veci krajskeho uradu Mgr. Edity Plankovej v piatok 23. juna o 12.30 h na namesti vo Valaskej.
Na podujati ukazu svoje schopnosti a zrucnosti deti z dvanastich detskych domovov a troch osobitnych skol internatnych Banskobystrickeho kraja.
Pridte medzi nas! Svojou ucastou vyjadrite, ze okolity svet nie je voci nam lahostajny.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT