20. JUN  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

III. liga
Dohravka
18. kolo 14. juna
Dubova - Lucenec 2:1 (1:1), goly domacich: Luptak, Panis, rozh. Bacsa, 70 div.Domaci boli jednoznacne lepsim muzstvom. Hru mali pod kontrolou pocas celeho stretnutia a len streleckou smolou ci nemohucnostou nezvitazili vyraznejsim rozdielom.

30. kolo 18. juna
K. Lieskovec - Dubova 2:2 (0:1), goly hosti: Figlus, Luptak, rozh. Hrcka, 300 div.Hostia odohrali jedno z najlepsich stretnuti sezony. Zial, doplatili na staru bolest - nepremienanie aj tych najvylozenejsich sanci, takze namiesto vitazstva dosiahli len remizu.

Jan Chamko

Namestovo - Lucenec 2:1, Cadca - Tornala 2:0, L. Mikulas - Revuca 4:1, Kremnicka - Bela 6:1, Zilina B-Strazov - Rudina 2:3, Martin - Bytca 5:0, Selce - Istebne 1:1, dohravka 18. kola: Namestovo - Martin 2:1.

IV. liga sk. Juh
26. kolo 18. juna
L. Vieska - Brezno 3:1 (0:1), gol hosti: Gemzicky (z 11-tky), rozh. Petrinec, 80 div.Zapas bol vyrovnany. V prvom polcase v sestnastke po faule na Slobodu rozhodca nariadil pokutovy kop, ktory premenil Gemzicky. Po tomto gole sa utoky striedali na obidvoch stranach. V druhom polcase futbalisti Brezna stratili uzemnu prevahu a taktickymi chybami v obrane inkasovali od 75. do 85. minuty tri goly. V tomto polcase Brezno nebolo spokojne s vykonom rozhodcu.

Zvolen - Tomasovce 3:1, Kalinovo - Filakovo 2:3, Tisovec - V. Krtis 2:1, Kremnica - Hrinova 4:1, Hrochot - Rakytovce 2:1, Dukla B. Bystrica B - N. Bana 1:3, dohravky 16. kola: Rakytovce - Kalinovo 5:0, N. Bana - Kremnica 1:3.

V. liga sk. C
26. kolo 18. juna
C. Balog - Zarnovica 5:2 (3:0), goly domacich: Kliment 2, Zemko 2, Kopor, rozh. Palik, 250 div.Hraci Tatrana sa v poslednom domacom zapase chceli dobrym vykonom a vysledkom odvdacit divakom za ich podporu a priazen. Hlavne prvy polcas, v ktorom strelili tri pekne goly, bol zo strany domacich velmi dobry. V druhom polcase pridali dalsie goly a za stavu 5:0 sa ocakaval debakel. Tatran vsak nepochopitelne polavil, hral nedorazne, nekoncentrovane a umoznil hostom prikraslit vysledok.

Dusan Potkany

Predajna - Podbrezova B-Valaska 1:0 (1:0), gol domacich: Stacho, rozh. Ziakovic, 200 div.Derby stretnutia malo dobru uroven a slusny priebeh bez napominania hracov. Domaci vyhrali zasluzene, ked hlavne v prvom polcase boli lepsi a vypracovali si viac golovych prilezitosti. Jediny gol stretnutia strelil Stacho v 26. minute, ked sa uvolnil v superovej sestnastke a kriznou strelou prekonal brankara hosti. V dalsom priebehu zapasu sa uz skore nezmenilo, ked obe muzstva napriek moznostiam gol nestrelili. Hraci Predajnej opat potvrdili, ze na domacom ihrisku vedia zahrat lepsie ako na superovych a dokazu sa presadit aj proti dobremu superovi, tak ako v tomto stretnuti. Za vitaznu rozlucku v domacom prostredi v tejto sezone sa im treba podakovat.

Ing. Jan Bulla

Hlinik - Radvan 2:0, Poniky - Detva 2:1, Brusno - Sliac 0:0, Priechod - D. Hamre 1:1.

I. trieda
Dohravka
20. kolo 14.juna

Bravacovo - Osrblie: v 38.minute za stavu 1:3 pre prietrz mracien ukoncene.

Miroslav Sperka

26. kolo 18. juna
Myto - Helpa 5:1 (1:0), goly: Danis 2, Keresteny, Macko, Stancik - Skladany, rozh. Fencl, 80 div.Myto aj v poslednom zapase na domacej pode potvrdilo dobru formu a bez vacsich problemov si poradilo so snazivym superom z Helpy.

Badin - P. C. Balog 0:0, rozh. Dian, 40 div.Slusne hrane stretnutie prinieslo vcelku dobry zapas. Domaci zacali s respektom, hostia dobre kombinovali, v strede ihriska mali prevahu, ale v utocnej faze sa nedokazali presadit. V druhom polcase sa domaci trochu osmelili, ale obrana hosti hrala spolahlivo, a ked utocnici nedokazali dat gol, nakoniec sa zrodila zasluzena remiza.

Ivan Belko

Osrblie - Podkonice 0:2 (0:0), rozh. Direr, 70 div.Obidve muzstva z konca tabulky bojovali pocas celeho zapasu. Domaci si vypracovali golove sance na dve stretnutia, ale gol sa im strelit nepodarilo. V druhom polcase hostia vyuzili nepozornost domacej obrany, dali dva goly a o vysledku rozhodli.

Emil Trnik

Bravacovo - Kraliky 2:6 (1:2), goly domacich: M. Vrbovsky, J. Srnka, rozh. Melcer, 150 div.Za chladneho pocasia videla pekna divacka kulisa vcelku dobre stretnutie, o ktore sa pricinili hlavne hostia. Domaci urobili v obrannej cinnosti vela skolackych chyb, ktore by mozno stacili aj na tri stretnutia. To dokonale a s prehladom hrajuci hraci Kralik vyuzili, a tak dali domacim futbalovu lekciu.

Miroslav Sperka

Malachov - S.Lupca 1:3, Vlkanova - Jakub 3:4, Salkova - Balaze 1:0.

II. trieda sk. A
26. kolo 18. juna
Nemecka - Hronsek 2:1 (1:0), goly: P. Srot, S. Kuprianov - Moravcik, rozh. Adamec, 100 div.Domaci zacali stretnutie vo velkom style, ked uz v 2. minute po peknom centri Ruzinskeho usmernil loptu do siete hosti P. Srot. Po gole hostia ozili a mali dobre prilezitosti na upravenie vysledku. V druhom polcase obidve muzstva pridali na doraze. Golove sance sa striedali na obidvoch stranach. Hostia vyuzili prvi prilezitost na vyrovnanie golom Moravcika. Po tomte gole domaci prejavili vacsiu snahu po vitazstve, ktoru korunovali golom Sergeja Kuprianova. Domaci dali aj treti gol, ktory rozhodca pre nas z neznamych dovodov neuznal. Hostia sa predstavili ako zdatny kolektiv, ale Nemecka bola o ten gol lepsia a zasluzene zvitazila.

Vladimir Pejko

II. trieda sk B
26. kolo 18. juna
Pohorela - Sumiac 1:1 (0:0), goly: Milan Tlucak - Marek Melo, rozh.Malcek, 130. div.Zapas v dobrej divackej kulise a na relativne dobrom terene v prvom polcase sa nevymykal priemeru. Akcie sa striedali na obidvoch stranach a obidve muzstva hladali strelecku musku. V druhom polcase domaci spresnili po preskupeni a striedani hru v strednej formacii a od tohto momentu prevzali iniciativu. Ovladali stred ihriska a kratkymi prihravkami sa casto dostavali do sestnastky hosti. Len strelecky vychylena muska domacich a jedna chyba pri standardnej situacii po aute umoznila hostom ujat sa vedenia. Domaci neustale tlacili, ale az na jednu prilezitost, ktoru vyuzil ich kanonier Tlucak, ostatne ostali nevyuzite. Hostia mozu byt spokojni s remizou. Z domacich si zasluzia pochvalu Jozef Halak, Syc, Lihan, ako aj cele muzstvo a aj vykon rozhodcu.

Jan Lakanda

Polomka - Hronec 0:1 (0:0), goly: Kubesa, rozh. Sico, 50 div.Prvy polcas sa odvijal medzi sestnastkami, dominovali v nom obrany. Druhy polcas zacali lepsie hostia, ktori sa ujali vedenia v 50. minute. Domaci od toho okamihu boli aktivnejsi, vypracovali si aj dobre golove prilezitosti, ktore vsak ostali nepremenene. Za predvedeny vykon by bola spravodlivejsia remiza.

Roman Kohut

Telgart - Benus hostia nepricestovali, 3:0 kontumacne.

Jasenie - Horna Lehota 7:1 (4:0), goly: J. Weinsbacher 3, H. Weinsenbacher, Mistrik, Kovacik, Vajda - Ivan Demian z jedenastky, rozh.Vrbovsky, 110 div.Ani na jar sa slepsujuce muzstvo Hornej Lehoty neubranilo vysokej prehre s veducim Jasenim. Postup do 1. triedy zacali domaci naplnat uz v uvodnej minute zapasu, ked nastartovali svoj golostroj. Hostia korigovali vysledok za stavu 4:0, z prisne nariadeneho pokutoveho kopu. Obe muzstva slusnou hrou ulahcili pracu rozhodcu. Jasenie si tymto vitazstvom definitivne zabezpecilo postup, za co patri podakovanie vsetkym hracom ktory sa o tento uspech pricinili a taktiez aj divakom, ktory pocas celej sezony svojimi hlasivkami podporovali domace muzstvo.

Milan Hrecok

Zavadka - P. Polhora 1:3 (1:0), goly: Dudas - Kan, Belko, Michalik, rozh. Sico, 30 div.Zaujimave stretnutie ktore nenasvedcovalo, ze sa konci sezona. Domaci vychadzali zo zabezpecenej obrany, podnikali rychle protiutoky, z ktorych strelili aj gol. Nevyuzili este viacere prilezitosti. Hostia zvratili vysledok za poslednych desat minut. Do ramca stretnutia nezapadol slaby vykon rozhodcu, ktory sa bal vylucit hostujuceho hraca za hrubu urazku a tiez sa bal odpiskat pokutovy kop proti hostom. Stretnutie mohlo dopadnut uplne inak.

Jozef Bartosik

Sihla - Michalova 0:4 (0:2), goly: Trnavsky-3, Krupa, rozh. Benko, 30 div.Za chladneho pocasia vhodneho skor pre hokej sa pocas celeho zapasu hral pre oko divakov prekny futbal. Domaci nedokazali pocas celeho zapasu zuzitkovat mnozstvo vylozenych golovych sanci, ktore im uspesne maril vynikajuci brankar hosti. V tomto zapase sa na sto percent potvrdilo pravidlo nedas - dostanes. Hostia rychlymi brejkami z piatich sanci pocas celeho zapasu vytazili styri goly.

Vojtech Ilcik

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT