20. JUN 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

     Pred pol piatou rano 14. juna oznamil P. J. z Vrbovej ulice v Brezne, ze asi desat minut pred tretou doslo v prizemnej neobyvanej casti jeho rodinneho domu k poziaru. Ohen znicil zariadenie izby a dvere v hodnote 50 000 korun. Poziar, ktory vznikol z nezistenych pricin, lokalizovali breznianski poziarnici. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 15. junovej noci z Krculovej ulice v Brezne zmizla tmavoseda Skoda 105 L. Auto nasla 16. juna predpoludnim policajna hliadka na Cachove s odmontovanou castou motora a svetlami v batozinovom priestore. Vozidlo vratili majitelke K. A. z Brezna.

...

Sedy privesny vozik PV ev. c. BR608-YA, ktory bol zapnuty za Skodou 105, ukradli od pol jedenastej do polnoci 15. juna z parkoviska pred pohostinstvom pri futbalovom ihrisku v Michalovej. Majitelovi A. M. z Pohronskej Polhory vznikla kradezou skoda za 14 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Patnasteho juna zadrzali a do vazby vzali celostatne hladaneho nezamestnaneho a uz raz sudne trestaneho 25-rocneho S. Ch. zo Ziliny. Na rovasi ma spolocne s dalsim kumpanom, ktory je zatial na uteku, lupez sperkov a penazi v predajni zmiesaneho tovaru v Helpe z 30. marca so skodou pre majitela R. V. za vyse 300 000 korun.

...

M. V. z Bratislavy 17. juna oznamil OO PZ v Podbrezovej kradez vlamanim do jeho rekreacneho domu v Lopeji na Hamri (skoda dovedna za 42 600 korun). S pouzitim sluzobneho psa podbrezovski policajti coskoro zistili a usvedcili 38-rocneho P. B. z Brezna, ktory ukradnute veci vratil.

...

Nezelanych navstevnikov v chate NAPANTu vo Vajskovskej doline v katastri D. Lehoty hlasil aj H. D. z B. Bystrice. Aj v tomto pripade boli podbrezovski policajti uspesni a z kradeze sekery, hrnca s pokrievkou, lyzicky a vidlicky usvedcili 37-rocneho P. M. z Brezna.

Od popoludnia 9. juna do skorych rannych hodin nasledujuceho dna sa ktosi vlamal do predajne lahodok oproti vchodu do Zeleziarni Podbrezova a. s. Ukradol tam cigarety, alkoholicke napoje, masove vyrobky, cukrovinky, kavu a iny tovar, cim majitelovi C. J. z Hornej Lehoty sposobil skodu dovedna za 18 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Popoludni 10. juna medzi pol tretou a stvrtou hodinou na Trangoske zatial neznamy vodic za volantom auta nezistenej znacky narazil do zadnej casti Volkswagenu Passat s bratislavskym evidencnym cislom, ktory tam zaparkoval B. V. z Bratislavy. Sofer, ktory z miesta cinu usiel, sposobil firme HT Computers, a. s., Bratislava skodu za 100 000 korun. Po neznamom vodicovi vyhlasili patranie.

...

Breznianski kriminalisti zo spachania viacerych trestnych cinov usvedcili 29-rocneho nezamestnaneho R. O. z Banskej Bystrice. Tento muz viackrat trestany pre roznu trestnu cinnost sa od 20. januara do 21. marca v piatich pripadoch dopustil trestneho cinu neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla, kde sposobil skodu asi za 80 000 korun a v Podbrezovej vo dvoch pripadoch kradeze vlamanim do motorovych vozidiel zanechal skodu za 20 500 korun.

...

O desiatej predpoludnim 11. juna na miestnej komunikacii v Helpe R. P. pri cuvani narazil do dalsieho auta. Poskodenim prednej kapoty a prednej masky sposobil majitelovi J. J. z Helpy skodu dovedna za 15 000 korun.

...

Pred restauraciou Stavbar v Brezne pravdepodobne pod ruskom 14. junovej noci sa neznamy pachatel vlamal do Skody Felicie. Firmu Oktan, a. s., Kezmarok obral o autoradio Blaupunkt a nabijacku na mobilny telefon Nokia. Skodu vycislili na6500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pri prechadzani Hornou ulicou v Jaseni doteraz neznamy vodic zachytil lavu stranu Skody Felicie, ktoru tu zaparkovala R. E. z Jasenia. Pri nehode, ktora sa stala niekedy od 18.40 do 18.50 12. juna, vznikla skoda za 30 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. juna

.

V sobotu 10. juna hodinu po polnoci poziarnici z Pohorelej vytiahli na cestu v Zavadke nad Hronom havarovane auto so zlomenou polosou. O nieco neskor pomohli odtahovat auto odtahovej sluzby z Lopeja. Vecer na Malinovskeho ulici v Brezne pomocou specialneho naradia otvorili zabuchnute dvere bytu. V Podbrezovej, cast Skalica, vznikol zo zatial neznamych pricin v pondelok poziar lesneho porastu. Uhasili ho vodou, ale podzemne sirenie v tomto teplom pocasi sposobilo, ze sa tam vratili aj nasledujuci den. Okrem toho pomahali podbrezovskym poziarnikom pri haseni ohna na Taloch, ktory vznikol vypalovanim haluzin. Poobede na Tisovskej ceste otvarali garazove dvere. Dva pozaire ich cakali aj 14. juna. Na Vrbovej ulici v Brezne zhorelo prizemie domu, priciny vysetruje policia, v Benusi hasili sennik, do ktoreho udrel blesk. Vecer v Predajnej vytiahli po dopravnej nehode z priekopy havarovanu Skodu 120.

154.jpg (4764 bytes) Cestni zachranari odtahovali tri vozidla. Z Helpy do lopeja Favorit s porusenou prednou napravou, z Predajnej do Brezna Skodu 120 po dopravnej nehode a z Nemeckej do Banskej Bystrice Renault so zadretym loziskom prednej napravy. Pomoc vodicom na cestach tiez poskytli trikrat. V Predajnej na Skode 120 vymenili defekt, v Podbrezovej otvarali Skodu 105, v ktorej si majitel zabuchol kluce a Favoritu do Dubovej priviezli benzin.

155.jpg (4763 bytes)

Pocas horucich dni zachranari absolvovali dovedna 28 vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu vystartovali 9-krat, k mozgovym prihodam 4-krat, po raze k urazom a k prihodam dychacieho systemu a 13-krat k inym. V stredu 14. juna o 18. hodine nasledkom silneho vetra havarovalo pri hlavnej ceste v Predajnej osobne auto, v ktorom sedeli dvaja muzi. Neutrpeli ziadne vazne poranenia, jeden z nich bol osetreny v breznianskej nemocnici. Vo stvrtok 15. juna prevladali u starsich ludi a diabetikov kolapsove stavy a odpadnutia sposobene dehydrataciou organizmu a pobytom na prudkom slnku. Lekari odporucaju v case najvacsich horucav dostatocny prijem tekutin a obmedzit pohyb po uliciach.

hs.jpg (5636 bytes) V uplynulom tyzdni bolo pocasie na horach pekne, niekedy popoludni prerusene miernym dazdom. Vo stvrtok sa zacalo ochladzovat a piatok bolo na Srdiecku okolo sest stupnov Celzia. Navstevnikov teraz tvoria hlavne skolske zajazdy. Clenovia Horskej sluzby sa venovali najma prierezu chodnikov.

 

Uzreli svetlo sveta image

Lenka Hlasnikova z Dolnej Lehoty, Julia Machyniakova z Hronca, Michal Bartos z Brezna, Patrik Bevelaqua z Bacucha, Alexandra Kovalcikova z Cierneho Balogu, Patricia Pustajova z Telgartu, Miroslava Svantnerova z Brezna, Lucia Simovcekova z Lopeja, Miroslav Bartos z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_imageSona Gottierova (63) z Brezna, Milan Dandul (59) z Brezna, Adela Svantnerova (87) z Gasparova, Elena Uhrinova (52) z Michalovej, Anna Korenova (74) z Helpy, Jan Garaj (63) z Helpy, Eva Strakova (60) z Valaskej, Emil Chmeliar (60) z Hornej Lehoty, Margita Sliacanova (87) z Hronca, Margita Babicova (75) z Lopeja, Jan Medved (39) z Cierneho Balogu.

Spomienky

 

Dna 6. juna uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Dubiny z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 21. juna uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Piater z Brezna.

S uctou a laskou spomina manzelka Emilia, syn Robert a dcera Lenka s rodinou.

...

Nezomrela. Spi. Ak ma sen, je krasny, zda sa jej o tych, ktorych milovala a ktori milovali ju.

Dna 22. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, starka a babka

Rozalia Belkova z Michalovej.

Spominaju dcery, synovia, vnucata a pravnucata s rodinami.

...

Dna 22. juna uplynie desat rokov odvtedy, co nas vo veku dvadsatosem rokov navzdy opustil

Ing. Ondrej Lamer,

ktory tragicky zahynul ako vojensky pilot pri havarii lietadla nedaleko obce Krajne.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Spominaju najblizsi, ktorym v mysliach a v srdciach zostal navzdy.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a kyticku kvetov ti vzdy na hrob polozime. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 23. juna si pripomenieme druhe smutne vyrocie umrtia

Bohumila Demiana z Podbrezovej.

S uctou a laskou na teba spomina manzelka, dcera, vnuk a ostatna rodina.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary pri poslednej rozlucke 9. juna s nasou drahou

Mariou Schusterovou z Brezna.

Smutiaca rodina


BARAN

Zucastnujete sa na roznych sutaziach a hrach, ale najviac prezivate preteky sami so sebou. Na tomto useku pre vas ruze nekvitnu. Dufajte, ze v niecom vyhrate.

BYK

Niekomu ste uz davnejsie padli do oka, romanca sa teraz zacne rozvijat na vyssej urovni. Nehovorte vela, ale ani malo. Trvajte na pravidelnom stretavani.

BLIZENCI

Venusa ma osobitne silny vplyv na zintenzivnenie vasho lubostneho zivota. Cakaju na vas krasne stretnutia, vecerne prechadzky a vychutnavanie lasky.

RAK

V tychto dnoch sa vam zacne darit v takych situaciach a oblastiach, kde hra hlavnu ulohu stastie. O pomoc vas poziada niekto, kto este nedavno bol na tom lepsie ako vy.

LEV

Kazdy clovek hlada v zivote akusi vyrovnanost, rovnovahu. Pridete na to, ze vasa tazko nadobudnuta vyrovnanost v kritickej situacii je uplne labilna.

PANNA

Neverite svojim najblizsim, ani svojim usiam, neverite nikomu. S nedovercivostou to trochu prehanate. S horkou prichutou v ustach zistite, ze ani vam neveria.

VAHY

Vase myslienky sice sidlia vo vasej hlave, ale niekedy zabludia kdesi v zahmlenych dialavach. Vtedy je vidiet, ze vas nieco v hlbke duse trapi. Odpocinte si.

SKORPION

Budte rozvazni a pokojni, udrzte na uzde impulzivnost. Nedomyslene kroky ci rozhodnutia by ste mohli trpko olutovat. Nevydavajte sa v tomto obdobi na dlhsie cesty autom.

STRELEC

Ak chcete drzat krok s narastajucimi cenami, budete nuteni siahnut na svoje tajne financne zasoby. Ale v buducnosti by ste mali lepsie hospodarit a setrit.

KOZOROZEC

Prakticke hladisko vam moze ako jedine napovedat, ze je potrebne robit ustupky a hladat cestu k primeriu. Inak tazko vybojovane postavenie v praci neudrzite.

VODNAR

Caka vas skuska nervov a trpezlivosti. Keby ste sa vsak vzdali a utiahli do uzadia, mali by ste sice nacas pokoj, ale malo penazi. Pomoct vam moze dobra informacia.

RYBY

Postupne sa zacne menit vase pracovne zaradenie i postavenie. Paralelne sa budu zlepsovat aj vzajomne pracovne vztahy ku kolegom a predstavenym.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT