Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

27

4. JUL  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

NABYTOK

Vyrobna firma LOMI ponuka nabytok za vyrobne ceny:

- celocalunenu manzelsku postel od 8800
- valandu s uloznym priestorom od 2990
- kompletnu spalnu od 15 700
- obyvaciu stenu s. 3,2 m od 12 990

Adresa: Dom textilu, Nam. SNP 20, B. Bystrica, tel.: 088/4152106.
Nakupujte za vyrobne ceny, usetrite az 20% penaznych prostriedkov.

 

Dvojdnovy pracovny vyjazd vlady

O problemoch regionu
V dnoch 28. a 29. juna sa z iniciativy krajskeho uradu, okresnych uradov, predstavitelov samospravy a politickych stran uskutocnilo pracovne zasadnutie vladneho kabinetu v Banskobystrickom kraji. Clenovia vlady sa oboznamili s problemami regionu prostrednictvom svojich vyjazdov.
V stredu 28. juna navstivil okres Brezno minister hospodarstva Lubomir Harach, riaditel sekcie pre cestovny ruch ministerstva hospodarstva Michal Sevcik a podpredseda vlady pre legislativu Lubomir Fogas. Po stretnuti s prednostom a zamestnancami okresneho uradu, prvi dvaja odisli do Zavadky nad Hronom. V rozhovore so starostami a podnikatelmi z vychodnej casti okresu dominovali otazky cestovneho ruchu, plynofikacie dedin, najma Telgart a Sumiac a rajonizacie poplatkov v tychto oblastiach.
Podpredseda vlady pre legislativu na rokovani so starostami zo zapadnej casti okresu rozoberal najma otazky noveho uzemneho clenenia - vyssich uzemnych celkov a prechod kompetencii zo statnej spravy na samospravu. V dvojhodinovej plodnej diskusii odpovedal Lubomir Fogas na mnohe otazky starostov.
Vo stvrtok sa v Banskej Bystrici uskutocnilo stretnutie vlady s vyse dvesto zastupcami samospravy a statnej spavy z Banskobystrickeho kraja. Nosnym problemom stretnutia bolo tiez vytvaranie vyssich uzemnych celkov a prechod kompetencii. Predseda vlady a ministri v ramci stretnutia s primatormi, starostami a zastupcami statnej spravy prerokovali najtazivejsie otazky, s ktorymi sa stretavaju vo svojej praci v Banskobystrickom kraji.

Druha sanca
Atraktivny hotel Stupka na Taloch sa od piatka 23. jula stal sedemdnovym miestom pobytu detskych pacientov po transplantacii kostnej drene a ich darcov z roznych kutov Slovenska. Tato prijemna dovolenka spestrila dvadsiatim siestim detom vo veku od troch do osemnastich rokov obdobie po operacnom zakroku. O tomto peknom podujati nam viacej porozpravala zastupkyna hotela Stupka Maria Turnova:

- Stretnutie pripravili pracovnici transplantacnej jednotky kostnej drene z II. detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, ktori zabezpecili aj staly dohlad lekarov a zdravotnych sestier. Detskych pacientov sprevadzali darcovia krvotvornych buniek - vacsinou priami pribuzni a rodicia. Pocas celeho pobytu mali navstevnici moznost vyuzivat aktivity hotela - bazen, saunu, fitnescentrum, bicykle a dva tenisove kurty. Tyzden, ktoremu prialo aj pocasie, si sprijemnili vyletmi do blizkeho okolia. V nedelu 25. jula zaujimavy program zabezpecila Nadacia Markiza pod vedenim Pavla Ruska a zastupcov televizie Markiza Vladimira Repcika s manzelkou, Evy Cernej, Miroslava Luptaka a mnohych inych. V predposledny den pobytu prijali od ZP Podbrezova a.s. pozvanie na prehliadku noveho zavodu. Lekari sa stretli so snahou sponzorov, ktorym nie su lahostajne osudy a problemy inych ludi, najma deti. Vacsinu financnych nakladov spojenych s pobytom uhradzali ZP Podbrezova a.s., za co im patri velka vdaka. Personal hotela sa snazil pocas siedmich dni vytvorit ucastnikom druhy domov a veri, ze spomienky na Tale im ostanu este dlho vryte v srdiecku i v pamati.  

h0027g.jpg (14650 bytes)V pondelok 26. juna, presne v den, ked pred devatdesiatimi rokmi bola odovzdana do uzivania statna skola pre vzdelavanie najmladsich obyvatelov Brezna, vyvrcholili slavnostnou akademiou v mestskom dome kultury oslavy tohto vyrocia. Hosti, medzi ktorymi bol aj prednosta okresneho uradu Ing. Jaroslav Demian s manzelkou, zastupcovia odboru skolstva, mladeze a telesnej kultury na cele s veducou Mgr. Ivou Urbanovou, prednosta mestskeho uradu Ing. Jan Medved, ale aj ucitelov, ziakov, rodicov a priatelov skoly privitala riaditelka Mgr. Danka Jarabova. Akademia s pestrym programom mladsich i starsich ziakov bola pokracovanim mnozstva zaujimavych podujati. Patril k nim den otvorenych dveri, vystava ziackych prac a uspechov skoly, otvorenie pamatnej izby, ktora zostane aj do buducnosti spomienkou na 90. vyrocie skoly. Zakladna skola Karola Raposa na Skolskej ulici v Brezne ako spravna oslavenkyna dostala aj darceky - od okresneho uradu desat tisic korun a od podnikatela Milana Palovcika pocitac.

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT