4. JUL 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

     V case od 18. do 23. juna do 14. hodiny sa neznamy zlodej vlamal do rekreacneho domu v Telgarte, cast Pod Besnikom. Z chaty ukradol naftovu elektrocentralu znacky Honda cervenej farby s elektronickym zapalovanim. Majitelke S. M. z Bratislavy sposobil kradezou skodu vo vyske 75 000 korun a poskodenim zariadenia 3000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Od 17. hodiny 15. juna do 19. hodiny 23. juna sa ktosi vlamal do rekreacnej chaty v Podkorenovej. Kmin si odniesol dve deky, elektricky dvojplatnickovy varic, antikorovy pribor a sest sklenenych misiek. Okrem toho porozbijal 25 sklenenych vyplni dveri, jedalenksu supravu a sest sklenenych poharov. Majitelovi chaty F. M. z Brezna sposobil kradezou skodu za 4600 korun a poskodenim zariadenia za 2950 korun. Pripad preveruje OO PZ Brezno.

...

Vodic osobneho motoroveh vozidla Skoda 120 z Cierneho Balogu viedol 26. juna predpoludnim dopravnu nehodu. Na statnej ceste II/529 v smere Brezno - Cierny Balog pravotocivej zakrute zacal predchadzat pred nim iduci autobus, presiel s vozidlom do protismeru, kde sa celne zrazil s oproti iducou Feliciou, ktoru naraz odhodil dopriekopy. Vodic Felicie utrpel lahsie zranenie s predpokladanou dobou liecenia sedem dni, vodic Skody 120 cazke zranenie, z ktoreho sa ude liecit viac ako 42 dni. Dopravnu nehodu eviduje a objasnuje ODI Brezno.

...

Vo vecernych hodinach 29. juna 64-rocny J. Z. z Brezna v napadol v byte svoju manzelku. Zahanal sa na nu sekerou so slovami "Zabijem ta" a "Dnes ta musim zabit". Pritom ju poranil ostrim sekery na dlani lavej ruky, ktorou si kryla hlavu. Vycinanie ukoncila az privolana hliadka. Manzelku s povrchovou reznou ranou, ktora si vyziada asi 7-dnove liecenie, previezli do nemocnice. Manzela vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne zadrzal a umiestnil do cely policajneho zaistenia za trestny cin pokusu ublizenia na zdravi. 

 

Dopravnu nehodu na ceste I/66 medzi obcami CervenaSkala a Valkovna zapricinil vodic motocykla Yamaha 558 M. H. Popoludni 28. juna pri prechadzani pravotocivej zakruty neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a dostal smyk. Pri dopravnej nehode utrpel pomliazdenie tvare, trzne rany na tvari a odierky tela, ktoru si bude liecit desat dni. Pri dychovej skuske mu elektricky merac nameral 1,2 promile alkoholu. Nehodu eviduje a objasnuje SDN.

...

Pol hodinu po polnoci oznamil veduci hotela Bystra v Bystrej, ze hori strazna budka pri parkovisku hotela. Pravdepodobnou pricinou poziaru, ktory lokalizovali poziarnici z Brezna, bol skrat elektrickeho vedenia. Firme SBS Jupiter Banska Bystrica vznikla skoda 5000 korun.

...

V Podbrezovej v lokalite Hajna Hora nasiel pri lesnych pracach L. K. tri kusy municie a 30. juna popoludni to oznamil OO PZ v Podbrezovej. Privolany pyrotechnik z KR PZ Banska Bystrica zistil, ze ide o dva minometne granaty rumunskej vyroby a jeden delostrelecky granat z druhej svetovej vojny a vzal ich na zneskodnenie.

...

Medzi 7.30 a 9.30 h 30. juna sa neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu v Benusi, cast Gasparovo. Z domu si odniesol hotovost 950 korun, stereomagnetofon a sluchadla Panasonic, volkmen Philips, 21 kusov CD diskov, 20 kusov audiokaziet, skolsky ruksak, alkohol, dvoje panskych naramkovych hodin Quartz. Majitelke sposobil skodu vo vyske 25 617 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a.s. oznamil 23. juna o 8. hodine v OO PZ Podbrezova, ze na srotovom poli v podniku nasiel styri delostrelecke granaty. Pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu v Banskej Bystrici zistil, ze ide o dva delostrelecke granaty kalibru 120 mm, jeden tankovy granat do tanku T 72 kalibru 125 mm a jeden protilietadlovy granat z druhej svetovej vojny. Vsetky zobral na zneskodnenie.

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. jula

.V piatok 23. juna sa poziarna jednotka vratila dohasit poziar lesneho porastu v Osrbli. Tento rok si "Jansky ohen" zalozili deti na Budovatelskej ceste (pri garazach) v Brezne. Poziarnici ho uhasili pomocou vysokeho tlaku. V pondelok asistovali pri dopravnej nehode na Vrchdolinke, ktorej pricinou bolo porusenie dopravnych predpisov. V ten isty den im nahlasili mozny poziar, ktory mohol vzniknut v rodinnom dome v Telgarte. V stredu v Cervenej Skale pri havarii osobneho auta sa zranila jedna osoba, poziarnici z Pohorelej pomahali pri nakladani do sanitky. Vo Valaskej v oblasti Potocky uhasili lesny poziar, ktory bol zalozeny neznamou osobou. V piatok rano pri chate Biela Medvedica horela drevena buda na parkovisku, ktoru uhasili jednym lasetovym prudom (predbezna skoda je 5000 korun). Pricina poziaru zatial nie je znama, pripad vysetruje policia.

154.jpg (4764 bytes) Cestni zachranari odtahovali tri vozidla. Z Predajnej do Dolnej Lehoty Skodu 100 so zlomenym ramenom, z Krpacova do Lopeja BMW so zohnutym prednym ramenom a z Lopeja do Brezna Favorit s rozbitou prednou polosou. Pomoc na cestach poskytli vodicom dvakrat. V Hornej Lehote otvarali Mitschubischi, v ktorom si majitel zabuchol kluce a v Predajnej pomohli vodicke s vymenou rezervy na Alfe Romeo. Neodmietli ani pomoc na pretekoch do vrchu v Sturci.

155.jpg (4763 bytes) Uplynuly tyzden sanitka RZP vystartovala dovedna 32-krat. Z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 6-krat, k mozgovym prihodam 8-krat, k brusnym 4-krat, k urazom 7-krat, raz k prihode dychacieho systemu, 5-krat k inym a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V piatok 23. juna vecer o 9. hodine lekarov privolali k asi 28-rocnemu muzovi zo Zavadky nad Hronom, ktory si podrezal zily. V sobotu 24. juna v nocnych hodinach vysetrili v nemocnici zenu, ktoru prepadli na Clementisovej ulici v Brezne. V stredu 26. juna v dopoludnajsich hodinach sa stala v Ciernom Balogu dopravna nehoda, pri ktorej sa zranil muz. S roznymi poraneniami a zlomeninou nohy ho zahranari previezli do breznianskej nemocnice.

hs.jpg (5636 bytes)

Pocasie na horach je i nadalej chladne (na hrebeni Dumbiera a Chopku su len 4°C). Lanovka zo Srdiecka na Kosodrevinu z technickych pricin nepremava, navstevnost turistov je slabsia. Clenova Horskej sluzby sa pravidelne venuju udrzbe chodnikov a obnove technickeho znacenia.

Uzreli svetlo sveta image

Lenka Srnkova z Benusa, Eduard Fasko z Bravacova, Nikola Harvanova z Polomky, Samuel-Filip Halaj z Predajnej, Sopfie-Anna-Miroslava Simanova z Pohorelej, Samuel Floch z Podbrezovej, Michal Kovacik z Brezna, Michal Borcin z Brezna.

Opustili nas_image

Julius Medved (68) z Cierneho Balogu, Jolana Bartosova (71) z Brezna, Jozef Barancok (68) z Valkovne, Emilia Dupejova (67) z Polomky, Michal Durcenka (79) z Polomky, Antos Schön (72) z Cierneho Balogu.

Spomienky

 

Cas plynie, bolest stale trva a pocujeme mamulienka tvoje slova: "Ked pride ta chvila neplacte a nechajte nas s ockom tisko spat, co komu je sudene, to sa musi stat." Za vasu lasku, pracovitost, obetavost dakujeme a do vecneho snicka chceme posepkat, nech sa vam sniva, ze zijete s nami tak, ako vy zijete v nas.

Dna 23. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Michal Hanes

a dna 22. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Maria Hanesova z Valaskej.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

...

Dotlkli dobre srdcia, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam rodicia za vsetkych nas.

Dna 30. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila

Olga Giertlova

a dna 5. jula si pripomenieme nedozitych osemdesiatstyri rokov

Antona Giertliho.z Brezna - Zadnych Halan.

S laskou spominaju dcery Olga, Maria, vnukovia Stefan a Jan s manzelkou Andrejou a pravnucik Janik.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.

Dna 2. jula uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Frantisek Lovic z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 3. jula uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec


Marek Kovacik.

S laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

 


BARAN

Azda ste si uz povsimli alebo poculi, ze urcite rysy, ktore byvaju zdrojom sympatie a lasky, neskor su pricinou rozchodu. Prekonajte v sebe tuto ludsku slabost.

BYK

Dni v kalendari by sa mohli oznacovat aj farbami. U vas by cely tyzden dostal cierny symbol, farbu smutku. Niekomu ste totiz naivne doverovali a oklamal vas.

BLIZENCI

Niekedy vyvolavate slovne suboje, ktore vam sice prinesu vitazstvo, ale nemate z nich radost. Nediktujte program na vikend, respektujte aj ostatnych.

RAK

Konecne uverite tomu, co uz aj vrabce cvirikaju - ze totiz blizka osoba sa s vami ochotne rozdeli o radosti a starosti. Bravo, ved vo dvojici vsetko zvladnete.

LEV

Mate uz plne zuby reality, zapasov, ktore nikam nevedu. Zachcelo sa vam snivat, vysnivat si svoju vytuzenu skutocnost. Ale co maju robit ludia okolo vas?

PANNA

Budete suhlasit s navrhom zivotneho partnera napriek tomu, ze ste mali o vikendovom programe inu predstavu. Vyzera to tak, ako keby ste sa zmierili s demokraciou.

VAHY

Ste privelmi kriticki, vase poznamky a pripomienky nebudu mat zelany ohlas. Zmente nebadane taktiku a uprednostnujte zaluby a zaujmy svojich rodinnych prislusnikov.

SKORPION

Mali by ste riesit zlozite zalezitosti, ale hladanych ludi nestretnete, nedovolate sa ich. Medzi nahodnymi priatelmi, ktorych najdete pri pive, zabudnete na problemy.

STRELEC

Len ziadne nahlenie a nebodaj nasilie! Vasi najblizsi su pripraveni na to, aby prejavili zaujem o aktivitu vo vztahu k vyletu. Sledujte, co sa bude diat.

KOZOROZEC

Na svoje prostredie posobite priam magickou pritazlivostou. Priatelstvo, ktore zacalo upadat, ste schopni zachranit tym, ze trpezlivo vypocujete druhu stranu.

VODNAR

Prestante uz vymyslat nespolahlive projekty. Zaradte sa skromne medzi ostatnych ludi a plnte si povinnosti. Prislusnici rodiny budu radi, ked im date za pravdu.

RYBY

Tak ako hodinove rucicky postupuju dopredu, narasta aj vas pocit radosti z toho, ze ste sa dali prehovorit. Caka vas dovolenka s rodinou v krasnom prostredi.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT