4. JUL  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 5. juna do 12. jula

Kino Fabova hola Polomka

8. sobota - DVE RUKY (Australia, MP/15, 19.30) - Pribeh 19-rocneho Jimmyho, ktory pracuje ako vyhadzovac v nocnom striptizovom klube. Jeho zivot sa meni, ked dostava ponuku na "lahky" zarobok od miestneho obchodnika s drogami a zaroven stretava Alex - dievca svojich snov. Film v roku 1999 ziskal pat hlavnych cien od Australskej filmovej akademie. Hraju: Heath Ledger, Bryan Brown, Susie Porter. Akcny thriller.

Kino Panorama Podbrezova

6. stvrtok - DAVID A SANDY (Polsko, MP, 17.00) - Rozpravka o priatelstve chlapca a zvierat. Animovany.

8. sobota - TOY STORY 2 (USA, MP, 19.00) - Nove, este dokonalejsie pokracovanie pribehu priatelov Woodyho a Buza a ostatnych hraciek. Slovensky dabing.

9. nedela - NEPOBOZKANA (USA, MP/12, 19.00) - Nikdy nevynikala, nebola okuzlujuca ani oblubena. Az raz... V hlavnej ulohe Drew Barymoreova a David Arquette. Komedia.

Kino Trangoska Valaska

11. utorok - SOUTH PARK (USA, MP/15, 19.00) - Styria kamarati sa tentoraz zapletu do vojny Spojenych statov americkych s Kanadou, ktoru rozputali ich matky kvoli sprostemu kanadskemu filmu, ktory udajne mravne ohrozuje ich "poslusne deti. Animovana komedia.

Kino Mostar Brezno

Od 1. do 23. jula dovolenka.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!
- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika 13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu; na vystavu prac vytvarnikov regionu s nazvom Horehronske zdruzenie vytvarnikov vystavuje
- v spolupraci so Stredoslovenskym muzeom v Banskej Bystrici a Lesnickym muzeom vo Zvolene na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia, ktora je v Thurzovom dome na Namesti SNP 4 v B. Bystrici.

...

Statna opera v Banskej Bystrici ponuka:

ZAMOCKE HRY ZVOLENSKE - operna cast:
- vo stvrtok 6. jula o 21.00 velke nadvorie - Dvojtitul - P. Mascagni: Sedliacka cest, R. Leoncavallo: Komedianti,
- v piatok 7. jula o 19.00 stlpova sien - Koncert opernych arii v podani hosti z krajin visegradskej stvorky,
- v sobotu 8. jula o 21.00 velke nadvorie - Vecer s Bohemou...

V ramci Breznianskeho kulturneho leta:
- v piatok 7. jula vo dvore mestskeho kulturneho leta vystupi DFS Stastne detstvo po navrate zo Svajciarska a Francuzska.

...

Obec Polomka a ranc HP pozyvaju na Western Riding a rodeo, ktore sa uskutocni v piatok a v sobotu 7. a 8. jula. V sobotu o 20. h country bal (crazy country skupina Tucna Anca, country skupina Tulibanda)

...

Divadelny subor Jana Chalupku v Brezne pozyva milovnikov divadelneho umenia na predstavenie hry Petra Kovacika Krcma Pod zelenym stromom. Netradicne predstavenie sa uskutocni v sobotu 8. jula o 21. hodine v hostinci Pod branou na terase (Nezabudka). Predpredaj vstupeniek u personalu na terase hostinca.

...

Pri prilezitosti 8. vyrocia vyhlasenia Deklaracie o zvrchovanosti Slovenskej republiky vas organizacny vybor pozyva na
Vatru zvrchovanosti,
ktora sa bude konat v piatok 14. jula o 16. hodine na Jamach. Hlavnymi ucastnikmi su zastupcovia troch stran SNS, HZDS, SDL.
V programe uvidite lety teplovzdusnym balonom a ultralahkym lietadlom, vystupenie folklorneho suboru i mnohe dalsie. Nebudu chybat ani stanky s obcerstvenim a gulas. Zapalenie vatry o 20. hodine.

 ...

Obec Sumiac pozyva na Vatru zvrchovanosti Sumiac - Kralova hola, ktora sa uskutocni v sobotu 15. jula pri prilezitosti 8. vyrocia podpisania Deklaracie zvrchovanosti SR.
Program: 16.00 - otvorenie vystavy miestnych remesiel, 16.30 - prijatie hosti v obradnej sieni obecneho uradu, 17.30 - presun na kulturny program na Uboc, 18.00 - otvorenie kulturneho programu, 20.00 - zapalenie vatier zvrchovanosti, 22.00 - posedenie hosti v sale Obecneho uradu v Sumiaci.

Pri prilezitosti ukoncenia skolskeho roka nam sedemrocna Mirka Benackova zo Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne napisala peknu basnicku:

Skola

Zvoni skolsky zvon,
chodte deti von.
Tesite sa na prazdniny,
vela ste sa naucili.
Pride potom druha trieda,
ahoj - ahoj prva trieda.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT