8. AUGUST 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Niekedy od 8. do 28. jula sa neznamy pachatel vlamal do rekreacneho domu na Uhliarke v katastri Lomu nad Rimavicou. Ukradol odtial mlynceky, kuchynske noze, pretrolejove lampy, dva demizony, kotlik s trojnozkou, grilovacie razne, odstavovaci hrniec, lopatu, vidly, krompac, kosu, dva spacie vaky, paplon, vrecuskovu polievku, kavu, cigarety a poskodil murovany sporak. Majitelovi K. J. z Brezna vznikla skoda bezmala za 23 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci na prelome jula a augusta spred rekreacnej chaty Drotovne Hlohovec na Hruskove v katastri Hronca zmizla cervena Skoda Favorit 135 GLX. V aute P. D. z Hlohovca sa nachadzal plnoautomaticky fotoaparat Fomi (skoda dovedna za 102 526 korun). Desat minut pred druhou popoludni 1. augusta majitel svoje vozidlo nasiel v obci na Hlobisove, avsak poskodene (skoda za 20 000 korun). Pripad preveruje OO PZ Podbrezova ako trestny cin neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla.

...

Nemile prekvapenie cakalo P. J. z Banskej Bystrice pri prichode do svojej chaty pri prameni Sama Chalupku v rekreacnej oblasti Krpacovo podvecer 31. jula. Vykradli ho totiz a zlodej ho obral o pat kozusinovych podloziek a sest diek, co vycislili na 6000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Podlozky z ovcej vlny, nocne lampy, rozkladacie lezadlo, krbova suprava, dvojplatnickovy varic, toto vsetko zmizlo z dalsej rekreacnej chaty v Krpacove. Kradezou vlamanim, ktora sa stala niekedy od 24. jula do 2. augusta, sposobil zlodej majitelovi F. B. z Valaskej skodu vo vyske 11 200 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Rozny dreveny kuchynsky riad, crpaky a petrolejove lampy ukradol neznamy pachatel z rekreacnej chaty v Hronci niekedy od popoludnia 25. jula do 14. hodiny 5. augusta. Majitelovi A. T. z Bratislavy sposobil zlodej skodu vo vyske 5900 korun. Pripad preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V sobotu 5. augusta popoludni doslo k smrtelnemu urazu v Pohronskej Polhore, kde E. G. v zahrade pri rodinnom dome nasla mrtveho svojho manzela. Policajti OO PZ Brezno zistili, ze isiel kosit zahradu podomacky vyrobenou kosackou na elektricky prud a pri manipulacii s nou z doposial nezistenych pricin utrpel smrtelny uraz. Lekar pri obhliadke konstatoval, ze smrt nastala v dosledku zlyhania srdca nasledkom elektrickeho prudu bez zavinenia cudzou osobou.

...

Prveho augusta dopravni policajti na cestach Slovenska uskutocnili akciu zameranu na dodrziavanie povinnosti vodicov voci chodcom. Brezniansky Okresny dopravny inspektorat pri kontrole v Brezne a na troch dalsich miestach v okrese zistil tridsatosem priestupkov.

...

O jedenastej predpoludnim 2. augusta sa na miestnej komunikacii v Hronci stala dopravna nehoda. Vodic z Bratislavy, ktory jazdil v smere od Hronca do Valaskej, z nezistenych pricin zbehol mimo spevnenej casti vozovky a narazil do dreveneho stlpa. Pri nehode utrpel odreniny na cele a otras mozgu, z coho sa bude liecit asi tyzden. Na aute vznikla skoda asi za 100 000 korun. Objasnuje SDN.

Co sa udialo v tyzdni od 28. jula do 4. augusta

.V sobotu 29. jula ostal po dopravnej nehode medzi Bravacovom a Benusom na ceste Fiat 125. Prekazal v cestnej premavke, a tak ho poziarnici pomocou navijaka odtiahli z cesty. V nedelu vodou zlikvidovali poziar Daewo Nexia, ktory vznikol po havarii. Na Ulici SLN v Brezne pri novinovom stanku zrazil 31. jula vodic Nissanu Patrol dieta. Dalsi poziar auta, Skody 120, likvidovali pomocou vysokotlakoveho cerpadla na Sedmaku v Sihle. Pricinou bol asi elektricky skrat. V Hroncianskej doline pomocou Tatry 815 vytiahli v prvy augustovy den Skodu Favorit, ktoru den predtym niekto odcudzil z parkoviska chaty Drotovne Hlohovec. V Hronci pri Vtacniku 2. jula havarovalo Daewoo Lamos. Pomocou Tatry 815 ho vytiahli z priekopy.

154.jpg (4764 bytes) Cestna sluzba v tomto tyzdni odtahovala pat vozidiel. Skodu 105 so zlomenou zadnou polosou z Podbrezovej do Lopeja, Ladu 1500 s odtrhnutym prednym ramenom do Lopeja, Octaviu s poruchou spojky z Bystrej do Banskej Bystrice, Daewoo po dopravnej nehode do Hronca a nasledne do Banskej Bystrice. Styrikrat poskytli technicku pomoc, z toho dvakrat opravovali auta vo svojom servisnom stredisku, v Nemeckej opravili spojkovy valec na Liaze a v Bystrej pred Bielou medvedicou otvorili Hondu Accord, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

155.jpg (4763 bytes) Opat vysoky pocet vyjazdov (36) zaznamenala sanitka RZP. Z toho 9 bolo k nahlym prihodam srdca a obehu, po 7 k mozgovym prihodam a urazom, 5 k inym pripadom, troch pacientov sekundarne previezli do B. Bystrice a pat ludi zomrelo pred prichodom sanitky. Dva z nich boli pripady, ked si sami zobrali zivot. V piatok 28. jula na Lichardovej ulici u mladeho muza skonstatovali uz len smrt, vo stvrtok v Laznej nasli obeseneho mladeho muza. Pocas tyzdna bolo aj niekolko dopravnych nehod, napriklad 30. jula z Polomky priviezli na osetrenie muza s lahsim poranenim hlavy, 2. jula pred obedom z Hronca dvoch lahsie zranenych.

 

hs.jpg (5636 bytes) V pondelok 31. jula oznamil pan z Prahy, ze pri turistike sa v oblasti Talov stratila jeho 14-rocna dcera. Clenovia Horskej sluzby ju po vyse hodinovom hladani so sluzobnym psom nasli v oblasti Krpacova. Dievcina pri turistike zisla z chodnika a zabludila. Od augusta zacala premavat lanovka zo Srdiecka na Kosodrevinu, co prinieslo aj ozivenie zaujmu turistov a navstevnikov hor.

 

Uzreli svetlo sveta image

Lukas Miklosko z Bravacova, Igor Nemcok z Brezna, Simon Bartos z Brezna, Mikulas Margeta z Cierneho Balogu, Richard Alexander Opecka z Brezna, Ivana Thotova z Cierneho Balogu, Natalia Jackova z Telgartu, Ronald Berky z Valaskej, Adam Kubajda z Helpy, Juraj Budovec z Cierneho Balogu, Alexandra Babiakova z Valaskej, Peter Strelec z Cierneho Balogu, Zaneta Adamekova z Pohronskej Polhory, Patrik Balciar z Valaskej.

Opustili nas_image

Antonia Michelcikova (92) z Nemeckej, Karolina Noskova (57) zo Zavadky nad Hronom, Jan Kochan (74) z Benusa, Mgr. Slavomir Stromko (29) z Brezna, Jan Kovacik (67) z Brezna, Vilma Spisiakova (81) z Osrblia, Anna Knapova (72) z Telgartu, Anna Suchanova (87) z Brezna, Stefan Fasko (70) z Brezna, Rastislav Kolecar (65) z Valaskej, Jan Kovacik (67) z Brezna, Katarina Vraniakova (32) z Michalovej, Anna Skivrova (74) z Brezna, MUDr. Peter Mistrik (61) z Predajnej, Anna Amtmanova (82) z Brezna, Daniel Strigac (43) z Brezna, Adela Haviarova (78) z Cierneho Balogu, Ing. Frantisek Durcenka (55) z Brezna, Maria Klimkova (41) z Helpy.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali , klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 4. augusta uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Alexander Izdinsky.

So smutkom v srdci spomina manzelka a dcery s rodinami

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihla si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas draha v nom.

Dna 9. augusta si pripomenieme pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha

Vlasta Slobodnikovaz Podbrezovej.

S laskou spominaju syn Maros s rodinou

...

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s kvetmi mozeme prist.

Dna 11. augusta uplynie strnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Lubomir Dunajskyz Hornej Lehoty.

Spominaju manzelka, syn, dcery s rodinami a ostatna rodina

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 13. augusta si pripomenieme rok odvtedy, co nas opustil nas drahy

Ladislav Mondl z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka Jaroslava, dcera Elena, syn Jaroslav a Ladislav s rodinami a ostatna rodina

Podakovania

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori 26. jula na poslednej ceste vyprevadili

Jana Bogdanaz Valaskej.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, byvalym kolegom, priatelom, susedom a znamym za zmiernenie bolesti a za kvetinove dary pri poslednej rozlucke s nasim milovanym

Janom Kovacikom,

ktory nas po kratkej a tazkej chorobe opustil dna 30. jula vo veku nedozitych 67 rokov.

S laskou, uctou a bolestou v srdci spominaju mama, manzelka, dcery, synovia s rodinami, vnucata Dasenka, Petko a Paulinka


BARAN

Teraz nastava priaznive obdobie na upevnenie vasho zdravia. Zavedte si pokusne zeleninove jedla, kupujte vela ovocia a chodievajte pravidelne na turisticke tury.

BYK

Jeden magicky pohlad by vas mohol vyviest z rovnovahy. Pri dotyku by ste mohli stratit aj hlavu. Pripravte sa na taketo posobive letne stretnutie.

BLIZENCI

Casto kritizujete svojich priatelov, pritom vsak zabudate na to, ze ani vy nie ste vzorom vernosti a spolahlivosti. To sa ukaze konkretne cez vikend pri stretnuti s partnerom.

RAK

Svoj osud mate vo svojich rukach, zalezi len od vas, ci bude fantasticky alebo nebude stat za nic. Vase slova su rozhodujuce a z toho vyplyva vsetko.

LEV

Aj ked sa na vas neusmieva slnko celou tvarou, nemate sa co stazovat. Prave v takej psychickej situacii mozete dokazat, ze viete prekonat aj seba.

PANNA

Na jednej strane by ste chceli dosiahnut zvysenie platu, na druhej zasa stale vyvolavate hadku so svojim sefom. Pochopte, nemozete sediet sucasne na dvoch stolickach.

VAHY

V partnerskom vztahu vas caka nepochopenie a vycitky. Nevyhnete sa ostrym prejavom ziarlivosti. Mozno by pomohla zdanliva lahostajnost, nenechajte sa strhnut.

SKORPION

Svojich najblizsich musite ziskat pre svoje ciele, potom urcite budu mat pochopenie pre vasu zvysenu aktivitu. Urobte tak, ved to, co ziskate bude spolocne.

STRELEC

Velmi dolezity odhad moze byt uplne nestastny, takze radsej najskor napocitajte do desat a vsetko dokladne uvazte. Ak sa neprenahlite, mate sancu zaziarit.

KOZOROZEC

Napatie a rivalita na pracovisku vyvola u vas zdravotne problemy. Potrebujete pokoj, a ten nemate. Vyhlada vas clovek, ktory potrebuje pomoc, ale pozor, uz vas raz sklamal.

VODNAR

Mate za sebou bohaty dovolenkovy zazitok, co pozitivne vplyva na vsetky vase skutky, ciny, reakcie. Mate vynikajucu kondiciu i naladu, hovori sa o vas v superlativoch.

RYBY

Mate vybornu fyzicku i psychicku kondiciu a zvysi sa vas sarm. Polahky dokazete riesit aj narocne ulohy suvisiace s financiami. Objavite nove zdroje prijmov.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT