8. AUGUST  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 9. do 16. augusta

Kino Fabova hola Polomka

12.sobota - HURIKAN (USA,MP/12,19.30) - Svoj najvacsi zapas zviedol o spravodlivost. Bol skvelym boxerom. Chcel sa stat najlepsim na svete. Jeho sen sa vsak zrutil. Bol zatknuty a obvineny z troch vrazd, ktore nespachal. Za kazdu dostal dozivotie. Vo vazeni sa rozhodol napisat svoj zivotny pribeh. Hoci sa jeho autobiografia objavila na pultoch knihkupectiev, nepomohla mu dostat sa na slobodu. Spravodlivost zostala slepa. Film podla skutocnej udalosti.

Kino Trangoska Valaska

15.utorok - TAKE NORMALNE DIEVCA (USA,MP/12,19.00) - Farebne a efektne vyrozpravany film o dospievajucich maturantoch v americkej skole, v ktorej hlavnu ulohu hra zakriknute dievca. Romanticka komedia.

Kino Mostar Brezno

12.sobota, 13.nedela o 19.30 - ZELENA MILA (MP/12) - Mentalita tazkych zlocincov, hrozostrasne prostredie a atmosfera v obdobi cakania na smrt i tragika moznosti, ze obvineny je nevinny a napriek tomu zomrie, je strhujucim sposobom prenesene do filmoveho pribehu. V hlavnej ulohe Tom Hanks. Drama.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika 13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu; na vystavu prac vytvarnikov regionu s nazvom Horehronske zdruzenie vytvarnikov vystavuje - v spolupraci so Stredoslovenskym muzeom v Banskej Bystrici a Lesnickym muzeom vo Zvolene na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia, ktora od 13. jula je v Lesnickom a drevarskom muzeu na Namesti SNP 31 vo Zvolene.

...

V ramci Breznianskeho kulturneho leta
- v piatok 18. augusta o 18. hodina sa na namesti v Brezne predstavia rockove skupiny v programe pod nazvom Rockovy podvecer.

...

V Kokave nad Rimavicou sa od 11. do 13. augusta uskutocni najvychyrenejsi festival Malohontu pod nazvom Koliesko 2000. V galaprograme v nedelu o 14. hodine na amfiteatri vystupia folklorne subory Skalican zo Skalice, ludova hudba Borievka so solistami, Danay zo Straznice

...

V dnoch 17. - 20. augusta sa v Jaseni uskutocnia Majstrovstva Slovenskej a Ceskej republiky v ryzovani zlata. Program: stvrtok: od 10.00 vychadzky do okolia s moznostou ryzovania, piatok: od 10.00 registracia, od 14.00 volne sutaze a sprievodny program, vecer posedenie pri taborovom ohni, sobota: do 10.00 registracia, od 11.00 otvorenie a vyradovacie kola, vecer country bal, nedela: od 10.00 finalove sutaze, od 14.00 vyhlasenie vysledkov, ukoncenie. Chutovky: strelba z perkusnych zbrani, skola ryzovania, vystava zlata a zlatokopeckeho vystroja, ryzovanie v zlatonosnych potokoch.

...

Obec Jasenie v sobotu 26. augusta pozyva na DRUHY JASENSKY JARMOK, ktory organizuje v spolupraci s Dobrovolnym poziarnym zborom v Jaseni. Zaujemcovia o predajne miesto na trhu prihlasky zasielajte na adresu: Obecny urad Jasenie, 976 75, tel./fax: 6192123.

Vazeni dlhodobo nezamestnani!

Zakon c.245/2000, ktorym sa meni a doplna Zakon NR SR c.387/96 o zamestnanosti vstupil do platnosti 1. augusta. Podla informacie z Narodneho uradu prace, Okresneho uradu prace v Brezne z 31. jula pracovne dohody pre dlhodobo evidovanych nezamestnanych budu uzatvarane od 7. augusta.
Vyber nezamestnanych bude vykonavany v spolupraci s okresnym uradom prace. Mestsky urad Brezno vratane jeho prispevkovych organizacii podal poziadavky okresnemu uradu prace, na zaklade coho bude robeny vyber na uzatvorenie pracovnych dohod.
Zaujemcovia hlaste sa v Okresnom urade prace, Mestskom urade, Technickych sluzbach, Mestskom sportovom klube a v Mestskom kulturnom stredisku v Brezne. 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT