Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

36

5. SEPTEMBER  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

NABYTOK

Vyrobna firma LOMI ponuka nabytok za vyrobne ceny:

- celocalunenu manzelsku postel od 8800
- valandu s uloznym priestorom od 2990
- kompletnu spalnu od 15 700
- obyvaciu stenu s. 3,2 m od 12 990

Adresa: Dom textilu, Nam. SNP 20, B. Bystrica, tel.: 088/4152106.
Nakupujte za vyrobne ceny, usetrite az 20% penaznych prostriedkov.

Pripomenuli si Den ustavy

Prvy september bol dnom pracovneho pokoja, kedy si na mnohych miestach a roznymi spoh0036g.jpg (17736 bytes)sobmi pripomenuli Den ustavy.
Ustavu Slovenskej republiky ako "symbol statnosti a zakladny zakon statu sluziaci vsetkym obcanom Slovenska na zabezpecenie ich zakladnych prav a slobod" prijala pred osmimi rokmi Slovenska narodna rada. Zavrsili sa tym narodne snahy Slovakov o sebaurcenie a znamenalo zavrsenie jednej etapy vyvoja Slovenska v spolocnom state Cechov a Slovakov a sucasne zaciatok noveho obdobia jeho statopravneho vyvoja.
V Brezne sa uz stalo tradiciou, ze v tento den miestny odbor Matice slovenskej a mestske kulturne stredisko organizuju malu slavnost. A tak pri Lipke statnosti sa popoludni stretlo bezmala patdesiat ucastnikov, ktorym sa prihovoril primator mesta Ing. Vladimir Fasko a s milym programom vystupili clenovia detskeho folklorneho suboru Stastne detstvo.

Minister spravodlivosti na navsteve okresu

V pondelok 28. augusta na jednodnovu navstevu Breznianskeho okresu zavital minister spravodlivosti Jan Carnogursky. Predpoludnim ho prijal prednosta okresneho uradu Ing. Jaroslav Demian, s ktorym hovoril o problemoch mesta a okresu. Okrem ineho zdoraznil potrebu ukoncenia sudneho sporu o hotel z juznej strany Chopka, ktory chatra, aby ho co najskor ziskal novy prevadzkovatel. Jedine riesenie zalostneho stavu mostarne vidi v urychleni sudneho konania, cim sa ulahci jej novy start. Navstivil aj okresny sud, ktory zhodnotil velmi pozitivne a povedal, ze sa s nim pocita aj nadalej.
Popoludni sa Jan Carnogursky zucastnil na spomienkovej slavnosti pri prilezitosti 56. vyrocia SNP v Polomke. Spolu s dalsimi hostami po pietnych aktoch pri chate pod Homolkou a pri pamatnikoch v obci si pozrel aj kulturny program v dome kultury.
"Je to pekny okres, kraj, krajina. Treba tu rozvinut ekonomiku, aby sa znizila nezamestnanost", - vyhlasil minister spravodlivosti na zaver svojho pobytu.

h0036f.jpg (11371 bytes) h0036e.jpg (19754 bytes)

Minister spravodlivosti Jan Carnogursky v rozhovore s prednostom okresneho uradu Ing. Jaroslavom Demianom.

V Polomke pri kladeni venca k pomniku padlym v SNP.

 

160. vyrocie zalozenia podbrezovskych zeleziarni

Zeleziarne Podbrezova si v tychto dnoch pripominaju svoje velke jubileum - 160. vyrocie svojho vzniku. Oslavy tohto
vyznamneho sviatku sa zacnu 13. septembra na futbalovom stadione v Podbrezovej stretnutim jubilantov. Vedenie podniku podakuje svojim jubilujucim zamestnancom za vernost podniku, zablahozela k zivotnym jubileam a popoludnie od 14. hodiny spestri bohaty kulturny program v podani Repete, hudobno - zabavnej skupiny Drislak a folklorneho suboru Urpin. Strnasteho septembra oslavia 160. vyrocie svojej fabriky byvali zamestnanci zeleziatni, dochodcovia, ktorych zabavia spevaci z Repete, ludova hudba Borievka s J. Ambrozom a ludovym rozpravacom J. Valentikom, R. Kajzerom a predstavi sa im aj folklorny subor Mostar. Po obidva popoludnia budu mat moznost vidiet kulturny program aj divaci z verejnosti, musia vsak respektovat pokyny usporiadatelov a usadit sa len na miesta, ktore nie su vyhradene pre pozvanych.
Vyvrcholenim bude 15. september - Hutnicky den, urceny pre pozvanych hosti, zamestnancov ZP a.s., ich rodinnych prislusnikov, dcerskych spolocnosti ZP a.s. Vstupenkou na popoludnajsi i vecerny program bude identifikacna karta zamestnanca ZP a.s. Tento den bude sprevadzat bohaty program, od 15. hodiny venovany detom, kde uvidia Martina Madeja s tanecnicami, Petra Nagya s detmi, Majstra N, skupinu Trend a detske folklorne subory regionu Horehronie. Uz od 13. hodiny budu na stadione k dispozicii rozne nafukovacie atrakcie, balony...
Podvecer bude patrit Dychovej hudbe ZP a.s., ktorej koncert bude zniet do 19.30 hodiny, kedy sa zacne velky galaprogram, v ktorom vystupia Miroslav Zbirka, Sisa Sklovska, skupina I.M.T. Smile, Marie Rottrova, moderovat bude Peter Kocis. Chysta sa zrebovanie patdesiatich lakavych cien. Jeden zo zamestnancov ZP a.s. sa stane majitelom Skody Fabie, dalsi maju sancu vyhrat zahranicne zajazdy, videokamery, televizory, hifi veze, horske bicykle...


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT