5. SEPTEMBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga
7. kolo 2. septembra

Prievidza - Podbrezova 0:2 (0:0), goly: v 69. minute Puspoky, v 73. minute Pelegrin, rozhodca: Marincak, 1003 divakov.

Zeleziari doboru hrou potvrdili umiestnenie v tabulke. Po dobrom vykone zasluzene zvitazili.

Jozef Karas

D. Streda - Bardejov 4:3, Senica - Topolcany 3:0, Senec - Cana 3:1, Martin - SKP Devin 2:2, Sl. Grob - Humenne 1:0.

III. liga
15. kolo 29. augusta

L. Mikulas - Dubova 1:0 (0:0), rozhodca: Cerchlan, 350 divakov.

Hostia napriek tomu, ze v priebehu celeho stretnutia mali hru pod kontrolou nedokazali premenit vytvorene sance. To sa im vypomstilo 10 minut pred koncom stretnutia, ked hostia po jednom z mala unikov dosiahli vitazny gol.

5. kolo 2. septembra

Dubova - Bytca 0:0, rozhodca: Vojtek, 150 divakov.

Hostia mali pocas celeho stretnutia hernu prevahu, no ich vykon bol " bezzuby". Dokazali si vytvorit pomerne malo sanci a ani tie nedokazali zurocit na gol. Svojim vykonom sklamali vsetkych pritomnych divakov.

Jan Chamko

Ziar nad Hronom - Namestovo 2:2, Rakytovce - T. Teplice 0:1, Zilina B-Strazov - Selce 1:2, Lucenec - K. Lieskovec 4:1, K. N. Mesto - Istebne 1:1, L. Mikulas - Kremnicka 3:1, Cadca - Tornala 0:0.

IV. liga sk. Juh
5. kolo 3. septembra

Kalinovo - Brezno 0:1 (0:1), gol: Valach, rozhodca: Libiak, 150 divakov.

Domaci vyrukovali hned od zaciatku na hracov Brezna velmi agresivnou hrou. Vela zakrokov bolo za hranicou regulernosti. Benevolenciou rozhodcu si dovolili domaci hraci vela nerovnych zakrokov na futbalistov Brezna. Domaci na to napokon doplatili vylucenim hraca. V 40. minute sa zrodila najkrajsia akcia zapasu, ked pred 16-tkou Kupec idealne uvolnil Valacha a ten strelou rozvlnil siet Kalinova. Ak do prestavky bol vykon rozhodcu slaby, po prestavke bol az katastrofalny. Domaci nadalej pokracovali v surovej hre, avsak gol sa im ani za velkej podpory rozhodcu nepodarilo strelit. Aj tentoraz treba vyzdvihnut dobru obrannu hru Brezna a hlavne takticku disciplinu, cim sa podarilo udrzat vysledok do konca zapasu. Ba dokonca v 90. minute po perfektnom centri Cabana mohol Turic hlavou prikraslit vysledok, avsak lopta z jeho hlavy minula tesne branu domacich. Za predvedenu hru si hostia vitazstvo plne zasluzili.

Ladislav Hanzlovic

Hrochot - Zvolen 2:0, Kremnica - Tisovec 1:3, V. Krtis - Tomasovce 3:2, Hlinik nad Hronom - N. Bana 3:0, Dukla B. Bystrica B - Hrinova 6:0, D. Strehova-Ziar nad Hronom - L. Vieska 3:0.

V. liga sk.C
5. kolo 3. septembra

Sasova - Predajna 1:0 (1:0), rozhodca: Kubinec, 200 divakov.

Uvod stretnutia mal vyrovnany priebeh. Prvu moznost skorovat mali hostia, potom sa presadili domaci a v 15. minute skorovali. Sasova zvitazila zasluzene, lebo si vypracovala viac golovych prilezitosti ako hostia. Nastastie pre Predajnu mali domaci slabu koncovku a viackrat dobre zasiahol brankar hosti Lassak. Predajna doplatila v tomto stretnuti na slabu hru v obrannej cinnosti a na nepresne prihravky v utocnej faze. V zavere sa snazili hostia o vyrovnanie, gol sa im vsak nepodarilo strelit, a tak prehrali.

Ing. Jan Bulla

Poniky - C. Balog 2:2 (1:1), goly hosti: Figlus, Stulajter, rozhodca: Toth, 150 divakov.

Poniky sa uz v 1. minute ujali vedenia a dostali hosti pod tlak. S pribudajucimi minutami hostia hru vyrovnali a svoju snahu korunovali krasnym golom Figlusa. V druhom polcase po hluchej 20 - minutovke isli domaci znova do vedenia. Hosti gol, vyprovokoval k vacsej akcii, vypracovali si niekolko dobrych prilezitosti a jednu premenili na vyrovnavajuci gol. Zaver zapasu patril Tatranu, ktory sa snazil strhnut vitazstvo na svoju stranu, no dbobre golove prilezitosti, ktore si vypracoval, nepremenil.

Dusan Potkany

Radvan - Valaska 2:1 (0:0), gol hosti: Patras, rozhodca: Verkin, 150 divakov.

Od uvodnych minut sa hral obojstranne rychly utocny futbal. S pribudajucimi minutami ziskalo hernu prevahu hostujuce muzstvo s viacerymi streleckymi zakonceniami. V 18. minute dal regularny gol Patras hlavou do sibenice, ktory rozhodca na prekvapenie vsetkych neuznal. V 35. minute namiesto pokutoveho kopu za zranenie utocnika hosti pred patkou "vymyslel" nepriamy kop spoza sestnastky! V druhom polcase natlakova hra hosti pokracovala a v 58. minute po peknej kriznej prihravke Skantara volnemu Patrasovi, ktory obstrelil vybiehajuceho domaceho brankara, ziskavaju vedenie 1:0. Zlomova pre hosti bola 70. minuta, ked Patras na dvakrat zblizka nedokazal prekonat domaceho brankara a do tohto casu aj viacej vylozenych nepremenenych prilezitosti. Domace muzstvo sa vzchopilo a v 75. minute a 85. minute po chybach a nedoslednom pristupe k hre obranou a brankarom hosti zvratilo vysledok vo svoj prospech.

Juraj Cibula

Brusno - D. Niva 3:0, Detva - Kraliky 0:1, Priechod - Zarnovica 2:1.

I. trieda
5. kolo 3. septembra

Podkonice - Jasenie 2:0 (0:0) ZK hosti: Cizmar, CK hosti: Demeter, Kovacik, rozhodca: Kosec, 80 divakov.

Hostia zacali zapas bez respektu a na domacich si zjavne trufali. Trufal si vsak aj hlavny rozhodca, ktory uz v 15. minute poslal pod sprchy hraca hosti zu udajne umyselne hranie rukou, hoci neslo o golovu sancu. Napriek tomu sa domaci tazko presadzovali a po dvoch strelach hostujucih hracov stalo pri nich stastie, ked tieto sa odrazili od brvna ich branky. V druhom polcase hostia inkasovali nahodny gol, nevzdavali sa a pri dvoch prienikoch do pokutoveho uzemia Podkonic zostalta pistalka hlavneho rozhodcu nema, hoci minimalne jeden zo zakrokov domacich obrancov zavanal pokutovym kopom. V nervoznom zavere zapasu, ktory svojimi verdiktami navodil hlavny rozhodca, bol vyluceny dalsi hrac hosti ( taktiez za hranie rukou ) a na spestrenie situacie aj hrac domacich (za kopnutie supera).

Milan Strecok Sl. Lupca - Helpa 5:1 (2:1), gol hosti: Martin Durica, rozhodca: Trso, 120 divakov.

Hostia boli vyrovananym partnerom superovi pocas celeho prveho polcasu, ked sance si vytvarali obe muzstva. V druhom polcase v priebehu niekolkych minut, ked hostia urobili chyby v obrane, domaci zvysili naskok a do konca zaasu hrali v pohode a s prehladom.

Jozef Klimko

Myto - Balaze 3:2 (2:0), goly domacich: Smola 2, Dusan Vrtal, rozhodca: Hikker, 140 divakov.

Myto podalo v prvom polcase vyborny vykon a po utesenych akciach viedlo dvojgolovym rozdielom. V uvode druheho polcasu Balaze z prisne nariadeneho jednastmetroveho kopu znizili, no domaci opat po vybornej akcii zvysili svoj naskok. V zavere zapasu lider sutaze z neprehladnej situacie znizil, no s chutou hrajuce Myto svoj naskok udrzalo.

P.C. Balog - Bravacovo 4:0 (3:0), goly: Kovalcik 2, Meskan, Pliestik, rozhodca: Malcek, 120 divakov.

V stretnuti dobrej urovne zasluzene zvitazili domaci. O vysokom vitazstve rozodli uz v provm polcase, ked dokazali strelit goly a ukazali aj pekny futbal. Hostia sa pocas vacsiny zapasu branili, podnikali ale rychle protiutoky, no domaceho brankara neprekonali. V druhom polcase domaci znovu utocili, ale prehustenu obranu hosti sa im podarilo prekonat len raz a pritom mnozstvo sanci zoastalo nevyuzitych.

Ivan Belko

Badin - Osrblie 6:3 (1:1), goly hosti: Semancik, Trnik, Havran, rozhodca: Horny, 70 divakov.

Prvy polcas bol jednoznacne v rukach hosti, ked uz v 25. minute sa ujali vedenia golom Semancika. Domaci o pat minut asi z 30 metrov vyrovanali tvrdou strelou, kotra brankara hosti prekvapila. Zaciatok druheho polcasu opat patril hostom, ale zaver nezvladli a po niekolkych hrubych chabach (vratane brankara), to domaci vyuzili a vysoke vitazstvo strhli na svoju stranu.

Emil Trnik

Salkova - Podlavice 2:2, Jakub - Vlkanova 1:1.

II. trieda sk. A
5. kolo 2. septembra

Medzibrod - Nemecka 1:3 (1:2), goly hosti: Psenko, M. Bartos, rozhodca: Piar, 150 divakov.

Nemecka sa v porovnani s minulym zapasom vyrazne zlepsila, o com hovori i samotny vysledok. Muzstvo podalo ako celok dobry vykon. Velky kus prace odviedol Lubomir Bartos, ktory bol motorom kolektivu Nemeckej. Prinosom muzstva bol prichod Jozefa Psenku. Rozhodcovia sa zhostili svojho poslania dobre. Po piatom kole ma Nemckla 13 bodov a potvrdila prvenstvo v tabulke.

Vladimir Pejko

II. trieda sk.B
3. kolo 3. septembra

Michalova - Benus 0:6 (0:1), goly: P. Kan 2, J. Kan, Srnka, Francisci, Slabej, rozhodca: Citara, 70 divakov.

Domacim sa zapas opat nevydaril. Technickejsi hostia mali v prvom polcase prevahu, ktoru vyuzili na strelenie uvodneho golu. V druhom polcase sa domaci snazili vyrovnat, ale boli to hostia, ktori z protiutokov do odkrytej obrany domacich vyuzivali sance a zvysovali skore.

Jaroslav Vojtas

Pohorela - H. Lehota 1:1 (0:0), goly: Jozef Halak - vlastny, Jaroslav Halak, rozhodca: P. Sitarcik, 80 divakov.

V domacom muzstve pretrvavaju problemy so zostavou. Viacej hracov zo zakladu je zranenych a aj tetno zapas dohrali len s jedenastimi hracmi. V prvom polcase obidve muzstva produkovali neurodnu hru s mnozstvom nepresnych prihravok a zakonceni, hlavne u hostujuceho muzastva. V druhom polcase prevzali iniciativu domaci, z ktorej rezultovali po peknej akcii Matusa gol, ktory strelil Jozef Halak. Po tejto akcii zauradovali u domaceho hraca a strelca golu nervy a za nemiestnu kritiku rozhodcu nasledovalo prisne a jeho zbytocne vylucenie. Bolo to v 80. minute, odkedy sa domaci muslei bat o vysledok a nakoniec dve minuty pred zaverom zapase tecoval domaci obranca Jaroslav Halak strelu hostujuceho hraca do opacneho rohu domacej brany, ktoremu domaci brankar Sajsa uz nemohol zabranit.

Jan Lakanda

Zavadka - Hronec 1:4 (1:3), goly: Jacko - Malcek, Frim, Danis, Hutzenpicher, rozhodca: Citara, 50 divakov.

Stretnutie priemernej urovne. Hostia rozhodli o vysledku zapasu v prvom polcase, kde ponuknute golove prilezitosti premenili.

...

Ziaci Zavadky nad Hronom odohrali zapas v B. Belej s vysledkom 2:0 (0:2).

Jozef Bartosik

D. Lehota - Sumiac 8:1 (5:0), goly: Babic 2, Zahradnicek 2, Migo, Parak, Kürty, Kazar - Durco, rozhodca: Fencl, 80 divakov.

Divaci videli pekny futbal a vela golov. Uz v 12. minute strelil prvy gol Babic, v 20. minute Migo zvysil na 2:0, v 25. minute Zahradnicek na 3:0, v 27. minute Parak na 4:0, v 29. minute Kurty z 11-tky na 5:0. V druhom polcase hostia dobre branili a ich brankar si dobre zachytal. V 52. minute Zahradnicek zvysil na 6:0, v 85. minute Babic na 7:0, v 86. minute hostia znizili na 7:1 a v 90. minute Kazar zvysil na konecnych 8:1. Divaci odchadzali zo zapasu spokojni. K dobremu priebehu prispel aj rozhodca Fencl, ktory piskal dobre, i ked bol sam.

Milan Tazky

Sihla - Polomka 1:1 (0:1), goly: M. Havlicek - Tokar, rozhodca: Daxner, 50 divakov.

Vo veternom pocasi sa hral obojstranne vyrovnany futbal, pricom hostia zaskocili domacich rychlou kombinacnou hrou, ked uz v 8. minute vsietili gol. Po zmene stran domaci prebrali iniciativu a v 50. minute Havlicke excelentnou strelou z pokutoveho kopu vyrovnal. Napriek tomu, ze domaci v druhom polcase zlepsili hru a zatlacili hosti, nedokazali prevahu zuzitkovat na dosiahnutie vitazstva. Zvlast dobre mozno hodnotit objektivny pristup rozhodcov za ich prisne, ale spravodlive rozhodnutie.

Vojtech Ilcik

Telgart - P. Polhora 1:2 (0:1), goly: Vrbiar - Milan Krupa, Maros Krupa, rozhodca, Vrbovsky, 60 divakov.

Vo vyrovnanom zapase sa ziadnemu z muzstiev nepodarilo ziskat trvalejsiu prevahu. O vzruch pred brankarmi sa striedavo starali obe muzstva. Obrany robili pod tlakom chyby a domaci i hostia si vypracovali dostatok prilezitosti na skorovanie. Z vitazstva sa nakoniec tesili skusenejsi a strelecky ekefektivnejsi hraci Polhory.

Ivan Citterberg

Ziaci z Pohronskej Polhory odohrali zapas s Lovcicou -Trubin s vysledkom 0:1 (0:0). Domaci si dali vlastny gol.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT