5. SEPTEMBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 8. kolo
9. septembra o 10.30
Podbrezova - Senica

III. liga 6. kolo
10. septembra o 15.30

K. Lieskovec - Dubova (Nather - Kosa, Maga - Hrmo)

IV. liga sk. Juh 6. kolo
10. septembra o 15.30

Brezno - V. Krtis (Petrinec - Bobka, Havran - Jasenak)

V. liga sk.C 6. kolo
10. septembra o 15.30

Valaska - Priechod (Budinec - Kubinec, Slbal - Tlcbaba), Predajna - Radvan (9. septembra, Sedlacek - M. Krahulec, Palik - Graus), C. Balog - Detva (Ocovay - Ziaran, Verkin - Supka)

I. trieda 6. kolo
10. septembra o 15.30

Jasenie - Bravacovo (Zeman - Melcer, Piar - Behan), Rakytovce B - P. C. Balog (sobota UHC, Dian - Malcek, Chladek - Cunderlik), Helpa - Salkova (Vrbovsky - Fencl, Malcek - Kosec), Osrblie - Myto (o 10.00, Mecele - Direr, Kosec - Hrcka)

II. trieda sk. A 6. kolo
10. septembra o 15.30

Nemecka - Strelniky (Polenkovic - Direr)

II. trieda sk. B 4. kolo

10. septembra o 15.30

P. Polhora - Hronec (Benko - Hartvich), Benus - Zavadka (Drazdik - Daubner), H. Lehota - Michalova (Chladek - L. Chriastel), Sumiac - Pohorela (J. Sitarcik - Milan Mojzis), Polomka - D. Lehota (Kadlec - Citara), Telgart - Sihla (D. Chriastel - Juraj Balaz)

III. liga SD a MD 6. kolo
10. septembra o 13.00 - 15.30

Brezno - Podbrezova (10.30 - 13.00, Sabo - Bobka, Havran - Jasenak), Filakovo - Dubova (Dobos - Filkus, Balajthy)

V. liga dorast sk. C 6. kolo
10. septembra o 13.00

C. Balog - Kremnicka (Verkin - Ziaran, Supka)

II. SZ a MZ sk. Juh 6. kolo
9. septembra o 10.00 - 12.00

Divin - Dubova (Zdechovan - Budinec, ObFZ - LC), Brezno - B. Bystrica B (Kadlec - Debnar, Benko), T. C. Balog - Radvan B (Medved - Braucok, P. Sitarcik), Podlavice - Podbrezova (v Rudlovej, Gajdos - Kratochvila, Direr)

IV. liga ziaci sk. C 6. kolo
9. septembra o 10.00

Zavadka - P. Polhora (Igor Rostar), Bravacovo - Sasova (Peter Turna)

I. trieda ziaci 6. kolo
10. septembra o 10.00

Medzibrod - Helpa (Janciar), Podkonice - Polomka (Weiss), Podbrezova B - Malachov (o 11.30, Daxner)

I. trieda MZ 4. kolo
9. septembra o 10.00

Podbrezova C - Selce (nedela UHC, Daxner), Sl. Lupca - Podbrezova B (nedela UHC, Piar), Kremnicka - Helpa (nedela UHC, Veky), JUPIE Podlavice - Podbrezova A (o 14.00 v Rudlovej, Krupa)

Stari pani 12. kolo
11. septembra o 16.00

Podbrezova - Riecka (J. Sitarcik), Nemecka - Jakub (Zeman)

Turnaj pripraviek 1. kolo
9. septembra o 9.30

sk. B usporiadatel Helpa A 

Clementisovou cestou

Mesto Tisovec a obec Pohorela pripravuju na sobotu 16. septembra 19. rocnik turistickeho prechodu Clementisovou cestou s odchodom z Pohorelej o siedmej hodine rano v smere Burda - Tisovec. Po prichode do Tisovca k pomniku Dr. V. Clementisa polozia kytice, kde vystupi Muzsky spevokol Dr. S. Daxnera a ucastnikov privita viceprimatorka mesta Mgr. Eva Manicova. Po prehliadke rodneho domu Dr. V. Clementisa a mestskeho muzea caka na ucastnikov kulturny program v kinosale mestskeho kulturneho strediska.

Sipkarska liga

S koncom prazdnin v Dart clube vyvrcholili aj letne sutaze a rozhodovalo sa o celkovych vitazoch tohto leta. Pohar prezidenta Dart clubu ziskal Palo Urda, v letnej lige v crickete sa najviac darilo Palovi Melicherovi a medzi juniormi bol najuspesnejsi Martin Skantar.
Tento piatok bol premierovym pre muzov, ktori odstartovali sezonu 2000/2001 a v uvodnom kole sa hned presadil Zdenko Pampurik ml., ktory si vo finale poradil s Petrom Pocklanom, na tretom mieste skoncil Jano Zifcak. Tak isto ako muzi aj juniori sa stretli v nedelu po prvykrat v novej sezone a hned na nich cakalo niekolko zmien. Do novej sezony vkrocili s novym nazvom sutaze, a to Fornetti cup. V kazdom turnaji bude na mlad cakat obcerstvenie v podobe fornetti kolacikov.Hlavnou zmenou vsak je rozdelenie sutaze na prvu a druhu ligu s tym, ze v prvej lige hraju desiati najlepsi juniori z minulej sezony a v druhej budu hravat ostatni hraci, kazdy polrok styria zostupia do nizsej sutaze a styria postupia.
V uvodnom kole sa v prvej lige presadil Mato Putnok, ktory si vo finale poradil s Milanom Majerom, treti skoncil Palo Melicher. V druhej lige sa presadil Ondro Kurek, na druhom mieste skoncil Karol Geregay a treti bol navratilec Berco Warszavsky.
V sobotu 2. septembra sa v Bacuchu v Stop bare konal sipkarsky turnaj Stop Bar Cup a Horehronci sa nicim nedali zahanbit. Vo finale sa stretli Rado Brenkus z Bravacova s Rastom Radocom z Benusa. Stastnejsie z tohto suboja napokon vysiel Rado Brenkus. Az na tretom mieste skoncil najlepsi z Breznanov Peter Pocklan.
Piatok bol zaverecnym pre stolnych futbalistov, ktori takto ukoncili seriu sedemkoloveho letneho turnaja. Absolutnymi vitazmi tohto leta po zhodnom pocte bodov sa stali Jozo Lalik s Janom Medvedom, na tretom mieste skoncila dvojica Ambros - Kovacik.
V nedelu 3. septembra sa na terase v hostinci Pod branou uskutocnil velky turnaj v elektronickych sipkach spolu so stolnym futbalom. Sipkarsku sutaz napokon vyhral mladucky Milan Majer, ktory vo finale zdolal Dusana Rusnaka z Revucej, na tretom mieste tentokrat skoncil Peter Pocklan. medzi futbalistami sa najviac darilo favorizovanej dvojici Lalik - Kolaj.
Tento ryzden v sobotu o 18. hodine hostinec Adamova v Pohorelej bude dejisko sipkarskeho turnaja v crickete o Pohar Pohorelej. Vsetci priaznivci tohto sportu su vitani. Futbalova liga startuje v piatok o 17. hodine svoj premierovy rocnik prvym kolom.

Stafetovy beh vdaky, mieru a svornosti
skoncil svoju put v Bratislave

V dnoch 27. a 28. augusta vitali ucastnikov 29. rocnika Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti Kalinov - Banska Bystrica v Breznianskom okrese (na snimke Viktora Sajgalika), kde sa k vyprave postupne pripajali miestne sportove druzstva.
Napriklad pred prichodom do Telgartu ich cakali na Pustom Poli a spolu so stafetou pribehli do obce, kde polozili kytice kvetov k pomniku padlych v SNP. V Sumiaci bezcov uz ako tradicne vital subor Sumiacan a starostka Ing. Maria Betakova v rozhovore s veducim vypravy PhDr. Milanom Sidorom vyslovila myslienku spoluprace pri organizovani dalsich rocnikov. V Pohorelej sa k stafete pridala skupinka cyklistov. V Helpe prave prebiehala prehliadka vojenskych folklornych suborov, s ich predstavitelmi sa tiez poklonili pri pomniku padlych. Po prvykrat sa bezci zastavili aj pri pomniku v Zavadke nad Hronom. V Polomke si prezreli aj pamatnu izbu v sprievode clenov zakladnej organizacie Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov. Do Bacucha dobehli prave vo chvili konania spomienkovych oslav. V Brezne ich vitali podvecer, s pozdravnou stuhou sa pripojili aj bezci z Cierneho Balogu, ktorych zorganizoval dlhorocny sportovec Julius Kliment.
Na druhy den pokracovala put stafety dolnou castou okresu s prvou zastavkou vo Valaskej a opat s pripojenim pozdravnej stuhy. V Hronci sa na prijati zucastnil aj starosta Osrblia a stafeta pokracovala dalej bohatsia o miestnych bezcov do Podbrezovej. Zvlast treba vyzdvihnut bezca ZP Sport Podbrezova Ladislava Molnara, ktory absolvoval trasu az do Banskej Bystrice. V Dolnej Lehote podobne ako v lanskom rocniku pribrali stvorclenne sportove druzstvo na cele s Mirkom Tazkym. Bezali az do Jasenia, kde ich v priestoroch sportoveho klubu privitala starostka Elena Kordikova. Aj tu vypravu po kulturnom programe, na ktorom sa zucastnili clenovia ZO SZPP a sportova verejnost, posilnilo stvorclenne druzstvo mladsich ziakov. Po pietnom akte v Nemeckej vyprava vyrazila do Banskej Bystrice.
Tento rocnik stafetoveho behu vsak nekoncil v Banskej Bystrici, ale prieskumne pokracoval do Zvolena, odkial z cintorinov ruskych a rumunskych vojakov smeroval na Jankov Vrsok, na Kosariska a Bradlo, kde si pri mohyle uctili pamiatku M. R. Stefanika. Odtial sa vydali na starobyly Devin a na Slavin. Prijatim u podpredsedu Narodnej rady Slovenskej republiky 29. rocnik Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti zakoncil svoju tohtorocnu kapitolu.

Podbrezovski bezci vo Svajciarsku

Koncom augusta sa clenovia bezeckeho oddielu ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnili na majstrovstvach Svajciarska v behu do vrchu. Na 15-kilometrovej trati s prevysenim 960 metrov spomedzi 560 pretekarov obsadil v hlavnej kategorii Pavol Fasko piate a Miroslav Haninec sieste miesto. Druheho septembra absolvovali JUNE-maraton vo Svajciarsku. Tato 42-kilometrova a 195-metrova trat patri k najtazsim v Europe. Za ucasti 3800 pretekarov zo 45 statov obsadil Pavol Fasko v hlavnej kategorii pekne 32. miesto a Miroslav Haninec 75. miesto. V kategorii nad 45 rokov bol vyborny Ondrej Gondas, ktory obsadil v silnej konkurencii 4. miesto.

Pavol Medved majstrom Slovenska

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova sa v chladnom a dazdivom pocasi zucastnil na tychto sutaziach: v piatok 1. septembra na Majstrovstvach Slovenska - casovka do vrchu v Tatranskej Strbe - Strbskom Plese, v sobotu 2. septembra na Majstrovstvach Slovenska - kriterium v Liptovskom Mikulasi a v nedelu 3. septembra na cyklistickych pretekoch v Liptovskom Mikulasi Okolo Liptovskej Mary za ucasti 213 pretekarov.

Vysledky: piatok: casovka: propag: 5. Pacera, dorast: 5. Kadak, 7. Prachar, kadeti: 7. Glovniak, 22. Hricak, 23. Molcan, juniori: 4. Orgonik, 7. Sidlo, muzi: 3. Bronis, 6. Palo Medved, sobota: kriterium: propag: 3. Pacera, dorast: 2. Kadak, 4. Prachar, kadeti: 3. Glovniak, 12. Hricak, 18. Molcan, juniori: 3. Orgonik, 4. Sidlo, muzi: 1. Palo Medved - majster Slovenska, 4. Bronis, 7. Glajza, nedela: preteky jednotlivcov: dorast: 2. Kadak, 3. Prachar, kadeti: 4. Glovniak, 8. Molcan, 14. Hricak, juniori: 2. Orgonik, 4. Sidlo, muzi: 1. Glajza - ostatni nedokoncili.

M. Strmen

Prevadzkove hodiny na plavarni

Od pondelka 11. augusta je plavaren v Brezne - Mazornikove opat otvorena. Otvaracie hodiny pre verejnost v pracovne dni od 14. do 21. hodiny, v sobotu od 10. do 20. hodiny a v nedelu od 12. do 20. hodiny.  

"Kockaci" v lete

Atraktivne cyklotury organizovane SCK Podbrezova, dobre pocasie a ucast prispeli k vydarenym cyklistickym akciam pocas letnych mesiacov.
Cyklotura na Kralovu holu v sychravom pocasi preverila sportovu zdatnost a volove vlastnosti rekordneho poctu 46 cyklistov v tejto sezone. O nic lahsia nebola trasa na Donovaly - Korytnica, kde akteri museli zdolat dva horske sedla Donovaly a Hiadel. V auguste cykloturisti vysliapali cez Lomnistu dolinu pod Durkove sedlo, kde po malom obcerstveni v rozostavanej chate peso vystupili na Chabenec. Odmenou bol perfektny vyhlad na panoramu Nizkych Tatier. Zaujimava trasa na Klenovsky Vepor, pekny zjazd do Klenovca a moznost vykupania sa v utulnom miestnom kupalisku. Clenovia SCK na bicykloch zavitali aj do Hrusova na Hontiansku paradu 2000, kde mali moznost vidiet rozne ludove remesla a historiu spracovania polnohospodarskych produktov. Druha skupina absolvovala cykloturu cez Muransku Planinu na Rodeo do Murana.
Cykloturistika je zasluzena drina, kde snahou kazdeho clena je robit nieco pre svoje zdravie, spoznavat krasy prirody, zazit kusok romantiky v dobrej partii nadsencov tohto sportu bez rozdielu pohlavia a veku.

Jozef Giertli

Vystup na Pusty hrad

Breznianski turisti v spolupraci s Maticou slovenskou pozyvaju v sobotu 9. septembra na sportovo-kulturno-spolocenske podujatie Vystup na Pusty hrad vo Zvolene. Nad touto akciou ma zastitu predseda Narodnej rady SR Jozef Migas spolu s primatorom Zvolena Vladom Mankom. Zraz je o pol siedmej rano pod zvonicou v Brezne.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT