5. SEPTEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  O pol tretej popoludni 1. septembra na ucelovej komunikacii v Hornej Lehote v smere do Krpacova sa stala dopravna nehoda. Vodic H. P. z Banskej Bystrice tu nevenoval pozornost vedeniu vozidla, nereagoval na vzniknutu situaciu (pes na ceste) a havaroval mimo vozovky. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, sa obisla bez zraneni. Odnieslo si to len auto so skodou za 30 000 korun. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Od desiatej hodiny vecer 2. septembra do druhej popoludni 3. septembra sa doteraz neznamy pachatel vlamal do letnej terasy Country clubu v Brezne. Kradezou roznych druhov alkoholickych napojov, cukroviniek a cigariet vznikla majitelovi K. K. z Brezna skoda za 2500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 25. augustovej noci sarapatil ktosi v objekte jazdeckeho arealu na Zapacoch v Myte pod Dumbierom. Vlamal sa sem a ukradol jazdecke sedla a rozne suciastky jazdeckych postrojov, cim majitelovi K. M. z Bystrej sposobil skodu vo vyske 190 000 korun.

 ...

V noci z 28. na 29. augusta z dvora rodinneho domu v Lopeji zmizol slivkovomodry Volkswagen Golf. Majitelke B. B. z Nemecka vznikla kradezou skoda za 800 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

 ...

Niekedy od 18. do 27. augusta sa neznamy pachatel vlamal do pivnice rekreacnej chaty na Kosarisku v katastri Brezna. Odniesol si medeny kotlik, farby a laky. Skodu sposobenu majitelovi D. S. z Brezna vycislili na 4800 korun. Preveruje OO PZ Brezno

O tristvrte na sedem vecer 26. augusta sa stala dopravna nehoda v Ciernom Balogu. Pred Sitarkou maloleta cyklistka Z. P. nahle vybocila z jazdnej drahy pod osobne auto iduce v tom istom smere. Vodic T. M. zrazke uz nedokazal zabranit a po zrazeni chodkyne s vozidlom narazil do telefonneho stlpa. Dievca s tazkym zranenim odviezli do breznianskej nemocnice, kde ju hospitalizovali. Na aute a na bicykli vznikla skoda za 28 000 korun.

...

Cas od pol siedmej do pol desiatej vecer 30. augusta stacil akemusi odvazlivcovi na to, aby zo Skody Felicie zaparkovanej na Tisovej ulici (kde?) ukradol osobne doklady, financnu hotovost a mobilny telefon. Majitelke K. A. z Cierneho Balogu sposobil kradezou skodu za 44 500 korun.

...

Dopravni policajti vykonali 29. augusta v Podbrezovej akciu zameranu na technicky stav vozidiel a dodrziavanie rychlosti. Dovedna skontrolovali dvesto vozidiel, pri ktorych v sedemedesiatich pripadoch doslo k prekroceniu povolenej rychlosti, co riesili blokovou pokutou priamo na mieste. V osmich pripadoch zistili, ze kontrolovane auta nevyhovuju po technickej stranke, a preto ich majitelom zadrzali osvedcenia o technickom preukaze.

 

...

V prvy septembrovy den o pol osmej vecer na parkovisku pred hotelom Dumbier v Brezne neznamy vodic narazil do Hyundai Accent, ktory tam zaparkoval G. A. z Hrinovej. Vodic, ktory za sebou nechal skodu za 5000 korun, z miesta nehody usiel. Objasnuje SDN ODI Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 25. do 31. augusta

.V sobotu 26. augusta poziarna jednotka z Pohorelej absolvovala vyjazd do Zavadky nad Hronom, cast Palenica. Po prichode pomocou lafety uhasila horiace seno na pokosenej luke. V utorok 29. augusta sa v Brezne na Mazornikove stala dopravna nehoda. Poziarnici s pomocou obcanov vyprostili z priekopy osobne auto, na ktorom nevznikla ziadna skoda.

154.jpg (4764 bytes) Cestni zachranari NAMK v tomto tyzdni odtahovali tri vozidla. Z Lopeja do Hronca Wartburg s odtrhnutym prednym kolesom, z Lopeja do Piesku a do Banskej Bystrice Pickup s poskodenou prevodovkou, z Brezna do Banskej Bystrice Ford Escort s prasknutou hlavou. Technicku pomoc poskytli styrikrat. Vymenili hadicu v autobuse Ikarus, zlomenu zadnu polos v Skode 105, do Podbrezovej doviezli naftu, ktora sa minula vozidlu Mercedes, v Lopeji vymenili ramienka rozdelovaca a nastavili motor v Skode 120. V sobotu 26. augusta pomahali pri organizacii Polmaratonu SNP v Brezne.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari v poslednom prazdninovom tyzdni absolvovali dovedna 23 vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu vystartovali 6-krat, po raze k dychacej a k brusnej prihode, po 2-krat k mozgovym prihodam a k zneuzitiam, 3-krat k urazom, 7-krat k inym a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V sobotu 26. augusta v podvecer zrazilo osobne auto v Ciernom Balogu malolete dieta. S pomliazdeninami hrudnika, brucha a s roztrhnutou slezinou ho rychlo previezli do nemocnice v Brezne, neskor do Banskej Bystrice. Upozornenie: Vinou obcanov, ktori vyvolaju neopodstatneny vyjazd, nemozu lekari RZP pomoct tym, ktori to prave potrebuju.

hs.jpg (5636 bytes) Zacinajuci skolsky rok a chladnejsie pocasie v horach (13 - 14 °C) znizili navstevnost turistov. Mozno pekna jesen ich prilaka spat. Clenovia Horskej sluzby sa zucastnili na patracej akcii po dlhodobejsie nezvestnych v Liptovskej Teplicke a vo Velkej Fatre, pri com im pomahal aj lavinovy pes. Nadalej pokracuju v priprave horskeho terenu na zimu.

Uzreli svetlo sveta image

Tomas Gajda z Pohorelej, Filip Pokos zo Zavadky nad Hronom, Kristina Danielicova z Polomky, Nikola Blazeniakova z Pohronskej Polhory, Matus Ridzon z Michalovej, David Bartos z Cierneho Balogu.

Opustili nas_image

Bozena Babnicova (50) z Brezna, Michal Zugec (69) z Nemeckej, Jan Saradin (76) z Nemeckej, Julius Cipciar (82) z Valaskej, Ivan Sajgal (48) z Brezna, Jozef Zluky (79) z Bacucha, Jakub Sedliak (72) z Nemeckej, Abel Pindiak (79) z Pohronskej Polhory, Jan Bubeliny (47) z Brezna, MUDr. Frantisek Vojtko (54) z Brezna, Jan Hrasko (71) z Brezna, Ivan Fryvaldsky (70) z Brezna, Jan Zak (89) z Brezna, Ladislav Fasko (72) z Gasparova.

 

Spomienky

Uz je tomu veru 5 rokov, co ta medzi nami niet, no ver nasa draha mama, ze slzy neprestali tiect. Naveky zavrela si oci, stichol tvoj zvonivy hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Nad tvojim hrobom denne sa sklaname a kyticku kvetov nan davame.

Dna 14. augusta uplynulo pat rokov odvtedy, co nas vo veku 63 rokov opustila nasa mama, stara mama

Antonia Svantnerova z Cierneho Balogu - Noveho Kramu.

S uctou spomina cela smutiaca rodina.

...

Cas plynie, ale srdcia neprestavaju krvacat, oci sa zalievaju slzami.

Dna 5. septembra uplynulo dlhych dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec

Jozef Stulajter z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori sa na chvilu pozastavia a spomenu si. So smutkom v srdci spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami, bratia, svagrovci a ostatna smutiaca rodina.

Kto v srdci zije, neumiera!

...

Nezomrel. Spi. Ale ma sen, je krasny, zda sa mu o tych, ktorych miloval a ktori milovali jeho.

Dna 7. septembra uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil

Lubomir Luptak z Brezna.

Venujme mu tichu spomienku. Manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Spi otecko sladky sen, nech ta hreje cierna zem, nech ti vtaci stale peju tvoju piesen oblubenu. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 9. septembra uplynie sedem rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Jurus.

S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami a syn.

...

Dna 11.septembra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana matka, svokra a starka

Elena Vrabcova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.


BARAN

Vase sance su vyborne, ale vam sa bude zdat, ze preslapujete na mieste. Z pokoja vas vyrusi osoba, ktora vam nie je lahostajna. Ak obchodujete, mate postarane o dobre meno.

BYK

Zalezitosti, ktore suvisia s budovanim kariery, prestavaju byt pre vas zivotne dolezite. Asi dokazete zharmonizovat vlastny domov i okolie. Obratite sa na priatelov a zapojite sa do spolocenskeho zivota.

BLIZENCI

Caka vas slubne obdobie, lebo vela ludi bude chciet vyuzit vase sluzby. Len od vas zavisi, pre co a pre koho sa rozhodnete. Vas sarm a dobra vola zaposobia na okolie.

RAK

Zhorsovanie situacie. Bez dosledkov tazkosti prekonaju len skromnejsi Raci. Pracovat budete bez chuti, mozne su konflikty. Vase vztahy k okoliu sa vyraznejsie zhorsia.

LEV

Nova situacia bude vyzadovat rychle reakcie. Vase vystupovanie bude bezchybne a prinesie obdiv okolia. Vdaka nahodnej znamosti mozete ziskat vyhody.

PANNA

Budete pozitivne naladeni, stupne vam sebavedomie a budete si vedomi sarmu. Asi sa k vam prihlasi stary znamy. S jeho pomocou posuniete niektore zalezitosti dopredu.

VAHY

Ak sa objavia konflikty, vyriesite ich diplomaticky. Nehanbite sa za nazory, len ich podate opartne. Cakaju vas zmeny v laske. Predstierat city, ktore vyprchali, nema zmysel.

SKORPION

Hned na zaciatku tyzdna vas mozu znepokojit nejake spravy. Ukaze sa, ze ide o nepravdive informacie. Zachovajte pokoj a vyckajte na dalsi vyvoj.

STRELEC

Hviezdy stastie neslubuju. Najvacsie problemy budete mat s dodrzanim terminov. Asi zmeskate niekolko dolezitych schodzok. Budete mat vela ponuk suvisiacich s cestovanim.

KOZOROZEC

Menite pracovisko alebo cestujete? Cakaju vas stretnutia s neznamymi ludmi, lebo hviezdy hovoria o udalostiach, ktore vas citovo rozrusia.

VODNAR

Nic nenechavajte na nahodu a ani sa pred nicim neskryvajte. Vsetky problemy by ste mali ventilovat. Ostatni sa na vas budu hnevat, ale aj ocenia uprimnost.

RYBY

Este stale musite rarat s komplikaciami v rodine alebo v zamestnani. Asi sa sustredite len na vlastne problemy. Vacsiu pozornost by ste mali venovat partnerovi.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT