12. DECEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Breznianski kriminalisti vypatrali pachatela trestneho cinu lupeze a trestneho cinu porusovania domovej slobody. Je nim 42-rocny B. I. z Polomky, ktory bol uz dvakrat sudne trestany. Tento muz o jednej popoludni 18. novembra v Polomke potrundzeny alkoholom vosiel do rodinneho domu S. A. s tym, ze jej opravi vodomer. V chodbe ju vsak fyzicky napadol a pytal od nej peniaze, pricom ju udrel do laveho oka. Zena mu v strachu dala penazenku s dvesto korunami. Po tom, co vykrikla, pachatel ju pustil a usiel. Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol 6. decembra proti B. I. obvinenie z trestneho cinu lupeze a z trestneho cinu porusovania domovej slobody. Obvineny je stihany na slobode.

...

Niekedy od 28. novembra do 6. decembra sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty na Kunstovej v katastri Jarabej. Odniesol si paplon, presivany kabat, liehove napoje, kavu a parohy, cim majitelovi z Brezna vznikla skoda dovedna asi za 7000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pod ruskom siestej decembrovej noci sa v Ciernom Balogu ktosi vlamal do odstaveneho Fordu Tranzit 100. Vo vozidle poskodil panelovu dosku a ukradol autoradio Philips RC 448 a tlakovy spinac vodarnicky ATS. Majitelovi auta - firme Hydrotechnologia, s. r. o., Bratislava - zlodej sposobil skodu dovedna za 50 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Rozne potraviny, pochutiny, alkoholicke napoje roznych znaciek a 15 CD zmizlo v noci zo 4. na 5. decembra z objektu pizzerie Mida v Brezne. Skodu sposobenu majitelke vycislili na 24 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Popoludni 7. decembra od pol tretej do pol siedmej doteraz neznamy pachatel vnikol do rodinneho domu v Hronci, kde z vesiakovej steny na chodbe ukradol kluce od Daewoo Tico ev. c. LM060-AF, farby bordovej metalizy, vyrobeneho v roku 1996. Potom bez zjavnych znakov nasilia vnikol do garaze pri dome a z nej auto ukradol. Po vozidle za 89 500 korun a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Ciernobiely televizor Merkur, rychlovarnu kanvicu Tesla, elektricky ohrievac, spaci vak, deku, lyze Elan s viazanim Marker, dva litre rumu, rozne konzervy, hlinikovy kotlik, damske lyziarske topanky - toto vsetko zmizlo z chaty na Kumstovej v katastri Jarabej. Na kradez so skodou za 12 400 korun prisla majitelka z Bratislavy 6. decembra popoludni.

...

Do maringotky, ktora je zaparkovana v doline Male zelene v katastri Bacucha, sa ktosi vlamal od 5. do 7. decembra. Ukradol odtial rozne drevorubacske naradie, 20-litrovu bandasku a lekarnicku, cim Odstepnemu lesnemu zavodu Benus vznikla skoda dovedna za 5500 korun. Okrem toho zlodej lesnym robotnikom T. P. z Bravacova, L. J. z Benusa, B. P. z Benusa a K. F. z Pohorelej zobral rozne osobne veci v hodnotach od 150 do 370 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Na ceste II/530 v Brezne - Rohoznej sa 5. decembra o pol desiatej predpoludnim stala dopravna nehoda. Vodic bieleho vozidla znacky Peugeot alebo Daewoo nezisteneho evidencneho cisla siel v smere z Tisovca do Brezna a tym, ze castou vozidla presiel stredovu ciaru, ohrozil oprotiiduceho vodica nakladneho auta znacky Avia 30 L , ktory v snahe vyhnut sa zrazke, strhol riadenie vpravo. Vysiel na nespevnenu krajnicu, odkial ho odhodilo vpravo do priekopy vedla cesty, kde sa prevratil na pravy bok. Vinnik pokracoval dalej v jazde. Na Avii vznikla skoda asi za 50 000 korun a na prepravovanom tovare asi za 30 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. decembra

V piatok 1. decembra poziarna jednotka z Pohorelej likvidovala 2 C prudmi poziar chaty v Cernakovej doline pri Zavadke nad Hronom. V ten isty den breznianski poziarnici pomocou specialneho naradia otvarali dvere bytu na Krculovej ulici. V sobotu 2. decembra im nahlasili poziar vo dvore na namesti v Brezne. Po prichode zistili, ze islo len o priznaky horenia z palenia stareho papiera. Na hlavnej ceste Brezno - Vagnar sa stala dopravna nehoda. Prevratenu Skodu Octavia vytiahli pomocou navijaka na vozovku. Z priekopy vytiahli a nalozili na auto odtahovej sluzby vozidlo Kia Besta, ktore havarovalo v nedelu 3. decembra vo Valaskej.


155.jpg (4763 bytes) Zachranari vystartovali dovedna 26-krat, z toho po 3-krat k prihodam dychacieho systemu a k urazom, po 4-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k inym pripadom, 7-krat k mozgovym prihodam, po raze k brusnej prihode a k umrtiu pred prichodom sanitky a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice. V nedelu rano asi o siedmej hodine sa medzi Valaskou a Breznom stala dopravna nehoda. Styridsatpatrocneho vodica z Banskej Bystrice hospitalizovali v breznianskej nemocnici so zlomeninami rebier, pomliazdeninami hrudnika a brucha.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK v tomto tyzdni poskytli trikrat technicku pomoc. Majitelovi Favorita, ktory stratil kluce od auta, vo vozidle Opel Cadet opravili palivovu sustavu a v Skode 120 brzdy. Tentokrat odtiahli styri vozidla. Z Lopeja do Podbrezovej Opel Cadet s poruchou motora, po havarii z Valaskej do Banskej Bystrice Mazdu a z Vagnara do Brezna a neskor do Banskej Bystrice Skodu Octavia.

hs.jpg (5636 bytes) Cely tyzden prevladalo na horach jesenne pocasie. Od 2000 metrov je trochu snieziku. Clenovia Horskej sluzby vymienali a opravovali tyce, ktore boli poskodene namrazou.

Uzreli svetlo sveta image

Benjamin Babnic zo Zavadky nad Hronom, Zuzana Majtuchova z Brezna, Adrian Pancik z Cierneho Balogu, Jakub Budaj z Brezna, Alzbeta Rejdovianova z Telgartu, Monika Chramcova z Brezna, Anna Medvedova z Cierneho Balogu, Matej Repka z Brezna, Vladimir Hliva z Brezna, Karolina Pandulova zo Sumiaca.

Opustili nas_image

Elena Muranska (56) z Pohronskej Polhory, Ambroz Cellar (58) z Brezna, Bernardina Trangosova (80) z Brezna, Jan Fabry (93) z Brezna, Peter Ivan z Brezna (46), Otto Polony (74) z Brezna, Martin Lunter (84) z Telgartu, Jan Tokar (72) z Brezna, Titus Pancik (71) z Podbrezovej.

Podakovanie

Dakujeme zo srdca pribuznym a znamym, ktori sa 22. novembra zucastnili na poslednej rozlucke s nasim manzelom, otcom a starym otcom

Janom Skladanym.

Dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary. Zachovajte si na neho peknu spomienku.

...

Dakujeme susedom a vsetkym znamym, ktori sa snazili zmiernit nas zial kvetinovymi darmi a prejavmi sustrasti pri poslednej rozlucke dna 24. novembra s nasim otcom, starym a prastarym otcom

Alojzom Puobisom
z Brezna, ktory nas opustil vo veku 94 rokov.

S uctou smutiaca rodina.

...

Dna 1. decembra nas nahle opustil vo veku 19 rokov

Janko Ridzon z Hronca.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S laskou spominaju Helenka, Milan, krstna Maria z Hronca a priatelia z Klobusic.

Spomienky

Uz len kyticu kvetov na hrob ti mozeme dat, s uctou a laskou na teba spominat.

Dna 28. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, stary otec a brat

Fridrich Vrbovsky z Bravacova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina.

Odisiel si spomedzi nas, my ostali sme sami, navzdy zostanes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 29. novembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Pancik z Cierneho Balogu - Medvedova.

Spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Po tazkej chorobe zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked si tak velmi chcel zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy otec v nom.

Dna 30. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Tomas Tyciak z Pohronskej Polhory.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

Dotlklo dobre srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 3. decembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha

Julia Sendreiova z Brezna.

Spomina manzel, dcery a vnucky.

Dna 5. decembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy po tragickej nehode opustil

Peter Luptak z Myta pod Dumbierom.

Spomina rodina.

Dna 9. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Eduard Kostka z Michalovej.

S laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

Neplacte, ze som odisiel, len pokoj mi prajte, len vecnu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 13. decembra uplynie rok odvtedy, co vo veku 37 rokov tragicky zahynul nas syn, brat a stryko

Miroslav Precuch z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, brat a sestry s rodinami.

Odisla si davno a predsa zijes v nas...

Dna 13. decembra si pripominame trinaste vyrocie umrtia nasej milej manzelky, matky a starej matky

Rozalie Turnovej z Predajnej.

Kto ste ju poznali, venujte jej pamiatke tichu spomienku.

 

Blahozelanie_image

Nech tvoj usmev na tvari kvitne ako lucny kvet, este dlho uzivaj s nami tento krasny svet.

Dna 7. decembra sa dozila krasnych 60 rokov zivota nasa susedka, pani Helenka Tegelova z Brezna.

Vela zdravia, stastia a rodinnej pohody praju susedy Zikmudova s rodinou, Belkova, Zelena a Pavkova.


BARAN

Nemyslite stale na peniaze. V tomto tyzdni budu pre vas najdolezitejsie vzajomne vztahy a nezne city, ktore vas putaju k milovanej osobe. Cakaju vas krasne zazitky.

BYK

Na pracovisku, v rodinnych vztahoch ratajte so zmenami. Nestracajte trpezlivost, nic zle vam nehrozi. Prijimajte vsetko ako nutnu samozrejmost.

BLIZENCI

Budete zvlast dynamicki, plni cinorodeho usilia. Uspech mate na dosah ruky, ale pre istotu pozorne sludejte, ci niekto nestroji uklady proti vasej aktivite.

RAK

Konecne sa rozhodnete mysliet aj na seba. Nedovolte, aby vas znechutili malickosti, vyhnete sa tak mnohym problemom. Pocas vikendu sa venujte svojmu zdraviu.

LEV

Dostanete sa do situacie, v ktorej by ste mali byt ucastnikom, pripadne svedkom dvojitej hry. Pre vas je vsak hadi zivot odporny, zostante vo svojom reviri.

PANNA

Ked sa pozerate do svojho diara, neraz zavidite ludom, ktori maju menej uloh a starosti. Nech vas tesi svedomie, ze vzdy zasievate zrnka nadeje.

VAHY

Tyzden vam skomplikuje cudzia zavist a neprajnost. Nepomoze vam ani nenapadne spravanie a skromnost. Vyskusajte opacny postup a namiesto obrany necakane zautocte.

SKORPION

Nemusi sa stat nic zvlastne, k poteseniu vam staci, ze v jednej zalezitosti padne rozhodnutie vo vas prospech. Bude sa vam veselsie pripravovat na vikendove dni.

STRELEC

Zachovajte pokoj a rozvahu. Vo vasom pripade celkom plati, ze pomalym tempom sa dostanete dalej ako ti, ktori su vystaveni vetrom. Svoje ciele dosiahnete.

KOZOROZEC

Uz dlhsie pozorujete jednu tvar a postavu, jeden pohlad, ktory vas fascinuje. Necakajte necinne na zavolanie. Nech to dopadne akokolvek, urobte iniciativny krok.

VODNAR

Keby ste dokazali zmenit znamienko pred vasimi predstavami o svete a o medziludskych vztahoch na plus, mali by ste ruzovejsiu naladu. Pokuste sa o to!

RYBY

Stastie je na vasej strane. Prebehnite inzeraty, informujte sa, mozno aj nahoda vam nahradi sancu na lepsie miesto. Ak podnikate, budte opatrni pri vybere partnera.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT