12. DECEMBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Mikulasska nadielka karatistov

Spravodajsto HKSK Sport teamu

Traja clenovia Karate klubu MP pre MSK Brezno postupili z druhych a tretich miest na Majstrovstva kraja stredneho Slovenska v kumite starsich dorastencov a juniorov, ktore sa uskutocnili 25. novembra v Ziline a na masjstrovstva SR v roku 2001. Ucast na najvyssom sampionate dorastencov a juniorov si vybojovali - zo starsich dorastencov v kategorii do 55 a 60 kg Marek Sihelsky v kategoriach do 75 kg Radosalv Katreniak. Klub ma zastupenie aj v kategorii junioriek do 55 kg v ktorej bude startovat Dorota Stavinova. Nemenej uspesni boli aj clenovia klubu z nizsich kategorii, ktori zozali individualne i kolektivny uspech v 1. rocniku Mikulasskeho karate cup 2000 v spolocenskej hale PKO v Bratislave v nedelu 3. decembra. Na bratislavskeho pohari sa zucastnilo 200 pretekarov z 15 klubov. V hodnoteni klubov - v pocte zlatych medaili v kumite i napriek ucasti len 4 pretekarov, sa klub poctom dvoch zlatych medaili umiestnil na 3. mieste. Na vynikajucom klubovom umiestneni sa individualnymi uspechmi podielali: v kategorii mladsich ziakov do 30 kg vitazstvom Lukas Kucerak, v kategorii starsich ziacok do 40 kg druhym miestom Lucia Kovacikova a v kategorii mladsich dorasteniek do 50 kg 1. miestom Anna Karolyova.

J. Kolesarova

Mesto Brezno pripravuje
TOP 10

Mesto Brezno v spolupraci so ZP Sport a.s., Klubom biatlonu Osrblie a inymi podporovatelmi pripravuje 16. februara 2001 vyhlasenie najuspesnejsich sportovcov okresu Brezno za rok 2000.
Vyhodnotenie bude prebiehat v kategoriach: dospelych a mladeze (v kazdej po desat) a v kategorii kolektivov dospelych a mladeze (v kazdej kategorii tri najuspesnejsie kolektivy).
Ziadame preto sportove kluby oddiely a subjekty vykonavajuce na uzemi okresu Brezno vykonnostnu a vrcholovu soprtovu cinnost, aby prihlasili svojich najuspesnejsich sportovcov do ankety TOP 10. U nominovaneho sportovca popri inicialoch musi prihlasovatel uviest, za aky vykon (vykony) sportovca svojho klubu nominuje. Nominacie posielajte na adresu: Mestsky sportovy klub, SLN 34, 977 01 Brezno, informacie na cislach 6111458 alebo 611368.

Na Mikulas karate cup 2000 aj
clenovia KK Horehronie

Ako nas informoval Vlastimil Bury z Klubu karate Horehronie, na I. rocniku Mikulas carate cup 2000 v Bratislave sa zucastnili aj jeho zverenci, kde v kategorii mladsich dorastencov 60 kg Andrej Hlasnik zvitazil a Zuzana Ridzonova (obaja z Hornej Lehoty) v kategorii mladsich dorasteniek 60 kg obsadila druhe miesto.

HK SK Sport team - HK SK Sokol Telgart 6:4 (2:2, 2:1, 2:1), goly: 13,15 Halka, 26.Jurina, 26. Gaspar, 47. Muka, 55. Simko - 3. Cernak, 16. Polovka, 28. Sifra, 44. Valigura, vylucenia: 3:4 na 2 min, 400 divakov.

Bohatu vikendovu nadielku v podobe hokeja na Stadione Laca Horskeho zavrsili hokejisti HKSK Sport Teamu, kde odohrali majstovske stretnutie s chlapcami z Telgartu. Zapas od uvodneho vhadzovania niesol nadych "horehronskeho derby", ale bol to nadych korektneho, bojovneho a slusneho zapasu. Lepsie zacali hostia, ked v 3. minute otvoril skore Pavol Cernak. Tato faza zapasu pripominala zapas v Revucej, ked hraci Sport Teamu mali velky respekt zo svojho supera. Ten vsak opadol v 13. minute po gole Pala Halku a bolo vyrovnane. Konecne sa zacali presadzovat hraci Brezna kombinacne a dominavali aj v osobnych subojoch. V 16. minute stal Peto Halka opat na spravnom mieste a svojou strelou prekvapil superovho golmana a samozrejme aj dostal Sport Team do vedenia. Super vsak v priebehu minutky kontroval golom Martina Polovku. Pomerom golov 2:2 sa hraci oboch muzsitev rozisli do satni. Na lad v druhej tretine nastupili domaci hraci s odhodlanim golovo sa odputat od supera, co sa aj podarilo a v 26. minute v priebehu 10 sekund Sport Team videol uz 4:2. Najskor v bezprostrednej blizkosti pred branou skoroval Vendo Jurina, v tej chvili jeho priaznivci aj s cervenou vlajkou vo vzduchu skandovali jeho meno a o 10 sekund sa Rastik Gaspar presadil svojou palicovou technikou. Ako to vsak v nasich pripadoch byva, muzstvo polavilo, co super v 28. minute vyuzil a po samostatnej akcii Pavla Sifru znizil na 4:3. Tretia tretina dala sipit, ze sa bude pritvrdzovat, ved Sport Team chcel vyhrat a super samozrejeme aspon vyrovnat. To sa mu podarilo v 44. minute golom Petra Valiguru a zacalo sa prakticky od zaciatku. V tychto minutach zapasu sa vyznamenal domaci brankar Mato Daxner, ked zlikvidoval niekolko najazdov na neho a nedovolil supera dostat do vedenia. Hra naberala na gradoch, publikum salelo vo vytrzeni a samostatna hra zniesla tie najprisnejsie kriteria. V 47. minute prisiel zlom zapasu, ked Ducko Muka kriznou strelou do modrej skoroval a bolo 5:4. Od tychto minut Sport Team kontroloval hru a v 55. minute krasnou hokejovou akciou a s pozdravom pre divakov zavrsil skore na 6:4 Misko Simko. Touto vyhrou si Sport Team pripisal prve dva bodiky do tabulky pravdy.

Sport Team dakuje svojim fanusikom aj rodinam, ze prisli povzbudzovat, a tak boli dalsim hracom na ihrisku. Podakovanie patri aj sponzorom. Sport Team srdecne pozyva v utorok 5. decembra o 18.45 na priatelske "mikulasske" stretnutie s muzstvom Old Boys a v nedelu 17. decembra o 17. hodine na dalsie majstrovske stretnutie s muzstvom Transexpress Rimavska Sobota.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT