12. DECEMBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Futbalovy turnaj O pohar primatora

V sobotu 9. decembra sa uskutocnil treti rocnik futbaloveho turnaja O pohar primatora, na ktorom si zmerali sily druzstva mestskeho uradu, BYPOS-u a Technickych sluzieb mesta Brezna. Turnaj preveril futbalovy kumst zucastnenych, ale hlavne utuzil priatelskeho a kolegialneho ducha zucastnenych. Je skoda, ze sa nezucastnil vlanajsi organizator - druzstvo Lesov mesta Brezna. Buduci rocnik organizuju Technicke sluzby mesta Brezna. Organizatori turnaja ZO SOZ-s BYTOS Brezno, s.r.o., dakuju sponzorom - BYPOS s.r.o., mestskemu uradu, primatorovi Brezna, ktory turnaj slavnostne ukoncil a riaditelovi SPS, ktory poskytol telocvicnu.

Vysledky: 1. miesto BYPOS Brezno s.r.o., 2. miesto Mestky urad Brezno, 3. miesto Technicke sluzby mesta Brezna. Zapasy: MsU - TS mesta Brezna 5:1, BYPOS - TS mesta Brezna 5:0, BYPOS - MsU 3:2.

Vyrazne vitazstvo extraligistov

Extraliga muzov: Lokomotiva Vrutky - ZP Sport Podbrezova A 5401:5729, (rozdiel 320 zvalenych kolov, 1:19), Ivan Cech 953, Ondrej Kyselica 870, Zelimir Mirkovic 956, Gejza Knapp 970, Radoslav Foltin 1014, Jovan Calic 966. Tentoraz aj nevyrovane vykony stacili na vyrazne vitazstvo.
I. liga zien: ZP Sport Podbrezova - Lokomotiva Vrutky 2428:2419 (10:10), Eva Babelova 442, Desanka Petrincova 396, Jana Turcanova 388, Edita Hiadlovska 409, Veronika Laukova 398, Elena Habinakova 395 - striedala Kutova. V smoliarskom sapase sa podarilo hostom ukradnut bod.
I. liga muzov: FTC Filakovo - ZP Sport Podbrezova B 4894:4757 (13:7). Velmi slaby vykon celeho druzsva nestacil na nadsene bojujucich domacich.

Jan Daucik.

Podbrezovski futbalisti v hale

Futbalove druzstvo ZP Sport, a.s., Podbrezova sa v dnoch 2. - 3. decembra zucastnilo na 4. rocniku haloveho turnaja o Pohar novohradskych novin v Lucenci. Hralo sa vo dvoch skupinach za ucasti Dukly B. Bystrica, vyberu SsFZ, ZSNP Ziar nad Hronom, ZP Sport Podbrezova.
Podbrezovski hraci dosiahli tieto vysledky: Ziar - Podbrezova 6:2, vyber SsFZ - Podbrezova 4:6, Dukla B. Bystrica - Podbrezova 0:0. V nedelu 3. decembra postupili do semifinale, ktore sa hralo na dvakrat dvadsat minut.
V stretnuti s Dubovou a po nerozhodnom vysledku 4:4 zvitazili na pokutove kopy 8:7 a postupili do finale, kde sa stretli s druzstvom Dukly B. Bystrica. Zapas prehrali 2:1 (0:1), gol strelil Pisoja. Celkovo skoncili na druhom mieste.

Marian Lauer

 

Zvitazil HK C. Balog

 V sobotu 9. decembra vo vecernych hodinach odohralo muzstvo HK C. Balog priatelske stretnutie s SKHK - Tisovec. Uvod bol poznamenany nervozitou, co malo za nasledok vylucenie dvoch hracov C. Balogu. Hostia sa ujali vedenia, postupne sa hra vyrovnala a navrch zacali mat Ciernobalocania. Dobre kombinovali a ich prechod do utoku bol vyrazne lepsi, cim predstihli supera. Zaver stretnutia bol na obidvoch stranach rozharany, miestami chaoticky. Stretnutie sa skoncilo v riadnom hracom case pomerom 8:4 pre HK C. Balog. Goly domacich: Balla 2, Bystersky 2, Turon 2, Bukovec, Kralik.

Michal Prachar majstrom Slovenska

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova sa cez vikend 9. - 10. decembra zucastnil v Zelenci na 11. -12. kole Slovenskeho pohara o pohar Zeleziarni a.s. Podbrezova v cyklokrose a v sobotu zaroven na majstrovstvach Slovenska v kategoriach dorast, kadeti a juniori. Za zleho dazdiveho pocasia pretekalo 95 cyklistov zo Slovenska.
Vysledky: sobota - M-SR, dorast: 1. Prachar M-SR, 6. Engler, kadeti: S. Hricak, muzi: 1. Glajza, 3. Palo Medved, 4. Spak, 6. Peter Medved, 10. Orgonik, 11. Sidlo, nedela - dorast: 4. Engler, kadeti: 2. Prachar startoval o jednu kategoriu vyssie, 4. Hricak, muzi: 1. Glajza, 2. Palo Medved, 3. Spak, 6. Peter Medved, 10. Sidlo. Pre chorobu nestartovali - Kadak, Molcan, Pacera, Brozman. Celkove poradie Slovenskeho pohara: dorast: 1. Prachar, 4. Kadak, 8. Engler, 10. Pacera, kadeti: 3. Hricak, 8. Molcan, juniori: 5. Glovniak, 10. Brozman. Zaroven dakujeme vsetkym cyklistom za dobry vykon a hlavne Pracharovi za M-SR ako najlepsi dar k mojim narodeninam.

M. Strmen

 Pavol Fasko vitazne

Clen atletickeho klubu ZP Sport, a.s., Podbrezova Pavol Fasko sa v sobotu 9. decembra zucastnil na nultom rocniku memorialu Ondreja Vybocha vo Zvolene v krose. Za ucasti 40 pretekarov na 8-kilometrovej trati zvitazil.

Spod vysokej siete

Muzska volejbalova extraliga pokracovala stretnutiami 10. kola, kde Petrochema Dubova zvitazila v Myjave 3:0 (-24, -23, -22). V stretnuti mala Petrochema dobry zaciatok a stale viedla o styri az pat bodov. Domaci dotahovali v kazdom sete aj tym, ze hostia urobili vzdy niekolko nevynutenych chyb. Vitazstvo aj ked v jednotlivych setoch bolo tesne, avsak s prehladom zasluzene. Petrochema podala kolektivny vykon, kde vynikli Prochazka a Harvanek. Zostava: Turiansky, Kmet, Prochazka, Moiseenko, Vanik, Harvanek (libero Skladany, Jonak, Murgas, Ostrihon).

Tabulka

1. Puchov
2. Myjava
3. Dubova
4. Presov
5. Zilina
6. VKP
7. Humenne
8. Zvolen
18 17 1 53:10 35
18 12 6 39:21 30
18 12 6 41:25 30
18 12 6 39:26 30
18 9 9 36:36 27
18 5 13 24:43 23
18 5 13 20:40 23
18 0 18 3:54 18
VKP Bratislava - Petrochema Dubova 3:1 (18, -21, 16, 17). V druhom stretnuti Dubova sklamala na celej ciare. Takyto vysledok neocakaval asi nik a ani hostia. Lenze nic nie je vopred vyhrate a aj ked VKP je predposlene a chlapci su mladi, bez zabran sa pustili do favorita a v tretom a stvrtom sete hostia posobili ako zaciatocnici. Novy nahravac Chochol, ktory je uz skuseny, dobre dirigoval mladikov a ti sa chytili sance. Skusenosti, profesionalita a rutina tentokrat neznamenali nic. V druzstve hosti nenastupil chory nahravac Turiansky. Zostava: Jonak, Kmet, Prochazka, Moissenko, Vanik, Harvanek (libero Skladany, Murgas, Gal, Ostrihon).

Najblisi program je narocny a treba mysliet uz na buduce zapasy. V stredu 13. decembra odohraju dalsi zapas v TOP TEAMS CUPE v Belehrade, nasleduje extraliga v sobotu 16. decembra o 16. hodine, kde privitaju Humenne a v nedelu 17. decembra o 11. hodine nastupia proti Presovu na domacej palubovke.

Vladimir Urban

HK Brezno infomuje

II. slovenska narodna hokejova liga muzov - skupina Stred

HK MSK VTJ Brezno - HK Olympik Zilina 1:7 (0:2, 0:1, 1.4), gol domacich: Paucik, Po VIII. kole si Zilina aj vysledkom v Brezne upevnila svoje veduce postavenie v skupine Stred. Jej zastupcovia maju vyssie ciele - ucinkovanie v I. lige od buducej sezony. Tento poloprofesionalny klub ma k tomu aj financne prostredie. V tejto suvislosti je potom mozne posudzovat aj ucinkovanie hokejistov domaceho muzstva. Hra Breznanov bola v prvych dvoch tretinach na urovni ich lepsieho priemeru, ale goly davali Zilincania. Je preto paradoxne, ked cestny uspech domacich za stavu 0:6 natolko rozculil supera, ze zaradil pastnu vlozku, vratane posil zo striedacky. Je neprijemne, ak to rozhodcovia posudia len obojstranym vyssim trestom pre jednotlivca z kazeho muzstva, ak pravidla ponukaju aj inu interpretaciu... Kolektiv Ziliny bol pre Brezno silnejsim superom. Sila Detvy je priamo umerna moznostiam dotacie zvolenskymi kadrami, ze dava nevyspytatelne ocakavanie aj priebehu posledneho domaceho zapasu Brezna v zakladnej casti sutaze, na ktory vas srdecne pozyvame v sobotu 16. decembra o 17. hodine.
II. liga dorastencov: HK Magnezit Revuca - HK MSK VTJ Brezno 7:5 (2:2, 2:1, 3:2), goly Brezna: Maly 2, Havrila, Babela, Medved. Vyrovnane stretnutie ovplyvnili chyby v obrannnej cinnosti a pomalsie korculovanie hracov Brezna. V piatok 15. decembra o 17. hodine vas pozyvame na ich zapas so Ziarom nad Hronom.
II. liga starsich ziakov: HK MSK VTJ Brezno - SK ZSNP Ziar nad Hronom 9:5 (5:1, 3:3, 1:1), goly domacich: Sihlesky 2, Kolarovic 2, Richter 2, Mlynarcik 2, Martin Pastva. Pomer sil vystihuje hlavne prva tretina, zvysok je vysledkom vyuzitia ponuknutej prilezitosti pre cely koletkiv hracov.
II.liga mladsich ziakov: HK MSK VTJ Brezno - SK ZSNP Ziarn nad Hronom 4:4 (1:4, 2:0, 1:0), goly domacich: Kysel 2, Stubniak 2. Lacne inkasovane goly v prvej tretine sa v dalsich podarilo do konca zapasu vyrovnat a nechybalo vela k vitazstvu.
Oba ziacke kolektivy hraju v nedelu 17. decembra predpoludnim doma s Ruzomberkom. O 17. hodine potom nastupi HK Sport Team proti Rimavskej Sobote.

Miriam Fararikova tretia

Uz avizovany Europsky pohar v elektronickych sipkach, ktory sa konal cez vikend 9. - 10. decembra v Bratislave, bol pre Slovensko viac nez uspesny. Medzi muzmi sice sklamali favoriti v slovenskych farbach, ale plne ich nahradil Palo Guris z Piestan. Po jednoznacnom finale zo strany Gorana Protegu z Chorvatska, ktory vo finale zdolal rakuskeho zastupcu Franza Hanesa, si tretie miesto z Bratislavy odniesol Palo Guris.
Medzi zenami opat zaziaril slovensky talent Zuzana Raczova, ktora potvrdila, ze momentalne patri medzi absolutnu europsku spicku a turnaj vyhrala bez jedineho zavahania. Na druhom mieste skoncila Radka Kalova z Ciech a potesenim bolo tretie miesto hracky 1. DC Brezno Mirky Fararikovej. Trosku smutna ostala Iveta Mozerova, ktorej patrilo stvrte miesto. Z breznianskych hracok sa do prvej desiatky este prebojovala Eva Sitarcikova, ktora skoncila deviata. Aj tieto uspechy breznianskych hracok na medzinarodnej pode potvrdzuju uspesnu pracu 1. DC Brezno. Mensim sklamanim bol turnaj juniorov, kde sa uz tak Breznanom nedarilo a najlepsie z nich obstal len Michal Sykora, ktory si vybojoval stvrte miesto. Na piatom mieste zhodne skoncili dalsi dvaja zastupcovia 1. DC Milan Majer a Palo Melicher.
Upozornenie: Dalsie kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale sa uskutocni v sobotu 16. decembra v Jeka klube vo Zvolene. Zaujemcovia o tento turnaj sa v priebehu tyzdna mozu prihlasit u personalu v Dart clube.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT