24. APRIL 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Doteraz neznamy pachatel sarapatil 16. aprila v rekreacnej chate v katastri Zavadky nad Hronom. Pouzitim nasilia sa dostal dnu a ukradol dvesto malych flasticiek s alkoholom roznych znaciek, dva pary lyzi s viazanim Elan a Blizard, snovbord Crazy Creky s viazanim a rozne sportove veci. Majitelovi chaty S. R. zo Serede vznikla skoda za 47 000 korun.

...

Zamestnanec Straznej bezpecnostnej sluzby Zeleziarni Podbrezova a. s. 18. aprila oznamil podbrezovskym policajtom, ze v ten den pracovnici prevadzky srotove pole nasli municiu, pravdepodobne letecku pumu z obdobia druhej svetovej vojny. Na miesto privolali pyrotechnika Krajskeho riaditelstva PZ v Banskej Bystrici, ktory nalez zaistil a zneskodnil.

...

Niekedy od 9. do 17. aprila sa neznamy pachatel s pouzitim nasilia vlamal do rodinneho domu v Ciernom Balogu. So sebou si odniesol elektricky varic, pracku Verona a ovci kozuch. Pracku a kozuch policajti nasli v kotolni blizkeho rodinneho domu. Patranie po pachatelovi pokracuje.

...

Trestneho cinu neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla sa dopustil K. J. z Cierneho Balogu. Podla zistenia policajtov Obvodneho oddelenia PZ v Brezne tento muz 14. aprila pre vlastnu potrebu pouzil jemu zverene specialne vozidlo - lesny kolesovy traktor.

...

Osemnasteho aprila sa na ceste c. I/72 stala dopravna nehoda. V. P. za volantom Skody Felicie z nezistenych pricin presiel do protismeru, kde narazil do dvoch chodcov iducich po krajnici. M. P. utrpel tazke zranenia celeho tela a L. J. bude praceneschopny asi tyzden.

...

Pod ruskom tmy z 18. na 19. aprila sa neznamy pachatel vlamal do susiarne v pivnicnych priestoroch na Ulici CSA v Brezne. Ukradol odtial horsky bicykel Pionier, cim majitelovi D. D. sposobil skodu za 3000 korun a Stavebnemu bytovemu druzstvu Brezno poskodenim dveri tisickorunovu skodu.

...

Na Starom kute v Sihle 19. aprila z nezistenych pricin zacala horiet hospodarska budova pri rekreacnej chalupe majitela z Detvy. Na miesto sa dostavili breznianski poziarnici, ktori spolu s miestnym dobrovolnym poziarnym zborom poziar uhasili. "Cerveny kohut" nechal po sebe skodu za 80 000 korun.

...

V noci z 19. na 20. aprila neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do osobneho motoroveho vozidla, ktore bolo zaparkovane na parkovisku pred hotelom Partizan na Taloch. Z auta ukradol autoradio Panasonic, doklady od vozidla a 800 korun. Autopozicovni z Brna sposobil skodu dovedna za 7800 korun.

...

Vo vecernych hodinach 22. aprila P. K. z Valaskej oznamila podbrezovskym policajtom, ze toho isteho dna o pol piatej popoludni sa jej druh L. M. v mieste trvaleho bydliska vyhrazal zaskrtenim. Pretoze vzbudil obavu, ze svoje vyhrazky uskutocni, obratila sa na policiu.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci na 22. aprila sa ktosi vlamal do hospodarskej budovy v Myte pod Dumbierom. Ukradol 200-litrovy sud s motorovou naftou, 10-litrovy kanister s benzinom, dvojkolesovu karu a cierny moped Babeta 210.100 (vyrobne cislo ramu 479345), cim C. B. vznikla skoda dovedna bezmala za 32 000 korun.

...

V objekte mestskej trznice na namesti v Brezne sarapatil ktosi v drevenom predajnom stanku majitela K. J. Stalo sa to v noci z 21. na 22. aprila a zlodej si odtial odniesol rozny textilny tovar za 100 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 20. aprila

Dovedna trikrat vystartovali k poziarom, ktore vznikli pri vypalovani suchej travy v Bujakove, v Brezne, cast Kozlovo a na Banisku. V sobotu 14. aprila vysokym tlakom uhasili poziar chaty v Hornej Lehote. V nedelu ich privolali do Podbrezovej, kde horelo osobne auto Audi. Do ich prichodu osadka vozidla poziar lokalizovala dvoma rucnymi hasiacimi pristrojmi, potom ho odstranili vysokym tlakom. Na Velkonocny pondelok uhasili horiacu drevenu budu pri Zlievarnach v Hronci, ktora sa nachadzala v blizkosti rozvodu zemneho plynu. V utorok 17. aprila v Rohoznej pomocou oceloveho lana vytiahli na vozovku Tatru 815. Na druhy den vysokym tlakom uhasili ohen v teplovzdusnom kanali na stavbe na Cernakovej ulici v Brezne a 1C prudom zlikvidovali poziar sila na zber reziva v Polomke. Poslednykrat v tomto tyzdni absolvovali vyjazd do Sihly, kde v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi i z Lomu nad Rimavicou 2C prudmi a vysokym tlakom odstranili poziar hospodarskej budovy.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli pat vozidiel. Z Brezna do Rohoznej Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, z Chvatimechu do Jasenia Isuzu po havarii, z Myta do Banskej Bystrice Feliciu po zrazeni dvoch chodcov, z Predajnej do Brezna Favorit s roztrhnutym prednym chladicom a z Valaskej do Brezna Skodu 100 s odtrhnutym prednym ramenom. Technicku pomoc poskytli trikrat. Opravili palivovu sustavu v Skode Favorit, otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce a nadrz v Lade 1500. Na Velkonocny pondelok vystartovali do Pohorelej, kde po prichode na miesto zistili, ze islo o zneuzitie ,,vyjazdovky".

 

155.jpg (4763 bytes) Streda 18. aprila bola nestastnym dnom pre dvoch chodcov, ktorych vo vecernych hodinach v Myte pod Dumbierom zrazilo osobne vozidlo. Zachranari RZP jedneho s otrasom mozgu a druheho s vnutrolebecnym poranenim previezli do breznianskej nemocnice, kde su hospitalizovani. Dovedna absolvovali 30 vyjazdov, 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, 6 k urazom, 2 k inym pripadom, po jednom ku gynekologickej a k brusnej prihode, k zneuzitiu a k umrtiu este pred prichodom sanitky a styroch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes)

Po rusnom a tragickom velkonocnom vikende (piseme o nom na strane 2) pocas tyzdna nemuseli clenovia Horskej sluzby zasahovat. Podmienky na lyzovanie a skialpinizmus su dobre. Prevladalo premenlive pocasie, prevadzka na lanovych drahach je obmedzena len na vikendove dni.

Blahozelanie_image

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 22. aprila oslavil sestdesiate narodeniny
Pavel Jasensky z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju manzelka Terka, dcera Dana s manzelom, syn Pavol s manzelkou. Vnucata Lucka, Lukasko, Zuzanka a Janka starkeho bozkavaju.

Uzreli svetlo sveta image

 

Hugo Zahradnicek z Brezna, Anna Solavova z Podbrezovej, Barbora Pokosova z Brezna, Marek Puska z Brezna, Natalia Kisova z Telgartu, Marek Pohancanik z Polomky, Frederik Horvath z Nemeckej, Adriana Baranova z Valaskej, Zuzana Lukacova z Brezna, Erik Racak z Brezna

Opustili nas_image

Jolana Sankova (90) z Nemeckej, Maria Mikloskova (73) z Nemeckej, Zuzana Ziakova (61) zo Zavadky nad Hronom, Daniela Svantnerova (45) z Brezna, Maria Vasilova (70) zo Zavadky nad Hronom, Marian Macula (44) z Bravacova, Jan Nosko (40) zo Zavadky nad Hronom, Veronika Faskova (84) z Benusa, Milan Krc (38) zo Zavadky nad Hronom, Dusan Pepich (58) z Brezna, Maria Majtanova (75) z Valaskej, Viliam Floch (78) z Myta pod Dumbierom, Bozena Sarnikova (71) z Osrblia, Jan Ridzon (56) z Drabska, Maria Reginova (74) z Valaskej, Jan Holka (42) z Predajnej, Attila Balog (35) z Brezna, Agnesa Samasova (82) z Brezna, Stefan Turna (69) z Cierneho Balogu - Dobroce

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 26. marca odprevadit nasu mamu, staru a prastaru mamu

Antoniu Balazovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.
Smutiaca rodina

 

Spomienky

Nebolo mi dopriate s vami viac byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma v tichosti spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 3. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil manzel

Ladislav Slabeni z Valaskej.

S laskou spominaju manzelka, synovia, dcera, zat a vnucata.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 6. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Molcan z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S laskou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Stastie je len v laske, v myslienke a v dobrote srdca. Vsetko ostatne je bolest.

Dna 8. aprila uplynul rok odvtedy, co nas nahle vo veku nedozitych patdesiatosem rokov opustil nas otec, brat, svagor, priatel

Stefan Kilvady z Brezna.

S laskou a uctou spomina cela smutiaca rodina. Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 13. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary otec, prastary otec

Juraj Zivcak z Brezna.

Spominaju manzelka s rodinou, dcery a zat s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 14. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas vo veku styridsattri rokov navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Marian Vraniak z Pohronskej Polhory.

Spominaju manzelka, syn Marek, dcery Marika a Iveta s rodinami, vnucata Maria, Karin a Lenka.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 23. aprila uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Anton Zemko z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju manzelka, dcera Olga s rodinou, Jana s rodinou, Eva, synovia Jozef a Lubomir, vnucata Stanko, Katka, Janka, Radka, Simon, svagrina Malika z Chebu a ostatna rodina.

...

Uz rok spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a spominat.

Dna 26. aprila uplynie rok odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustila nasa starostliva a dobra sestra, svagrina a teta

Maria Auxtova z Brezna.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku. S uctou a laskou spominaju bratia s rodinami.

Podakovanie

Uprimne podakovanie patri blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa dna 29. marca prisli rozlucit a vzdat uctu nasmu najdrahsiemu ockovi, laskavemu staremu a prastaremu ockovi, manzelovi

Juliusovi Goceliakovi z Valaskej.

Ocko opustil si nas a velmi to boli.
Smutiaca rodina


BARAN

Mate radost z toho, ze na pracovisku vam to bezi naozaj dobre, no v lubostnom vztahu sa objavuju stale nove problemy. Pocas vikendovych dni venujte viac pozornosti zalubam partnera.

BYK
Pre vase pracovne a spolocenske aktivity priaznive aspekty vladnucich planet vytvaraju idealne podmienky. Vela vsak zalezi na tom, ako tieto moznosti vyuzijete.

BLIZENCI
Svoju pravdu nemusite zamlcat, co ale neznamena, ze musite niekoho urazit alebo ponizit. Mate dost skusenosti a znalosti, aby ste tuto otazku riesili diplomaticky.

RAK
Stale rozmyslate o necakanom stasti, o velkej vyhre. Je to v poriadku, mali by ste ratat aj s prehrou. Aspon budete opatrnejsi, realnejsie budete brat riziko.

LEV
Ked niekomu poskytnete pomoc, o ktoru vas poziadaju, robte to velmi velkoryso a nezistne. Ked totiz automaticky zakalkulujete vdacnost, mozete byt neskor hlboko sklamani.

PANNA
Budete potrebovat vela energie, aby ste ulohy, ktore mate pred sebou, zvladli co najlepsie. Nepremeskajte priaznive podmienky na aktivny odpocinok v pomaly rozkvitajucej zahrade.

VAHY
Prenasleduje vas pocit, ze vam kazdy by chcel iba zle. Nepomaha vam ani jarna nalada a lubostny vztah, nedoverujete dokonca ani sam sebe. Potrebujete viac humoru.

SKORPION
Ocitnete sa v spolocnosti, ktora prejavi o vas zvyseny zaujem. Vas vsak nikto z nich nebude zaujimat - okrem jednej osoby. Spravaje sa tak, aby ste nevyvovali konflikt.

STRELEC
Zbavili ste sa vaznych starosti financneho charakteru, konecne si mozete vydychnut. Tento tyzden dostanete cely rad roznych prislubov, ktore vsak prijmite s usmevom a rezervou.

KOZOROZEC
Citite priliv zivotnej energie, co sa odrazi aj v dosahovani uspechov v oblasti odbornej vykonnosti. Povrchnostou a nevsimavostou mozete ohrozit pokracovanie kurzu.

VODNAR
Neraz si myslite, ze nikto nema tolko starosti ako vy, pridete vsak na to, ze je to iba zdanie. Vyplyva to z toho, ze vsetky svoje zavazky beriete prilis vazne. Mali by ste si konecne oddychnut.

RYBY
Konecne sa dostavate zo svojej ulice a uz je to vyznamny pokrok. V zamestnani sa sustredte na hlavne ulohy, drobne prace tentoraz prenechajte na spolupracovnikov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT