24. APRIL  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Vyborne vykony bezca Faska

V sobotu 21. aprila clen bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova Pavel Fasko sa zucastnil na 13. rocniku Turcianskeho maratonu slobody, kde medzi 51 pretekarmi na 42 195 metrovej trati dosiahol dalsie vynikajuce umiestnenie za reprezentantov Slovenska a skoncil druhy.

Mestska liga stolnych tenistov

V nedelu 29. aprila o 8.30 hodine sa na sutazi zucastnia: Kotva (veduci L. Istvan), Taverna I. (D. Giertl - Cicero), Durbak (L. Hugec), Slov. Sporitelna (I. Stulajterova), Dentist (MUDr. M. Krajc), Mestske lesy Brezno (Ing. M. Dolnan), Prievidza (D. Mojzis). Informacie u Dusana Berkyho na tel. c. 6122483, 0904 642855.

Spod vysokej siete

Je to uspech nas vsetkych a tohto regionu

Dozvuky na adresu volejbaloveho majstra Petrochemu Dubova neustavaju a prichadzaju rozne gratulacie, ci uz pisomne, telegraficke, telefonicke, alebo osobne. Citit tu, ze mnoho priaznivcov zo Slovenska, ale i spoza hranic to celemu kolektivu Petrochemy Dubova uprimne zelalo. O vlasok to uslo uz minulu sezonu, a preto je vynikajuce, ze sa tento uspech dostavil hned v tejto sezone.
V hracskom kadri od minulej sezony doslo k znacnej zmene, ked pribudli velke nadeje - juniorski reprezentanti Lubos Gal a Tomas Kmet, ktory uz reprezentoval aj v muzskej kategorii. Je vsak dalej na nich, aby i nadalej pracovali na sebe. Tito v prvej polovici sutaze a taktiez v europskej sutazi v Top Teams Cupe nahradili na blokarskom poste Valentika, ktory odisiel do Nemecka, a Mariana Vavreka, ktory hral do konca minuleho roka v Grecku. Este v lete sa vratil Vlado Prochazka, ktory tvrdo pracoval na sebe a bol vyhodnoteny ako najlepsi hrac extraligy a po pol druha roku sa vratil znova do reprezentacie. Prichodom dalsieho reprezentanta Martina Jankovica sa skoncilo doplnovanie druzstva. Na smeciarskom poste takto nahradili smeciarov Kyselu a Grüna (obaja Svajciarsko). Z druzstva odisiel este Jozef Skladany na hostovanie do Zvolena. Takto cely kolektiv mohol pevne ist za svojim cielom, kde SK Petrochema Dubova na cele s riaditelom Antonom Halajom a sportovym riaditelom Dusanom Sankom sa snazila naplnit poziadavky trenerov a hracov na dosiahnutie tohto ciela. Tento uspech by sa nedosiahol bez pochopenia a podpory predstavitelov Petrochemy Dubova, a. s., na cele s generalnym riaditelom Ing. Janom Matasom, riaditelmi Ing. Tiborom Gajdosom, Ing. Janom Grenerom, Ing. Jozefom Surabom a Ing. Jozefom Smutnym. K tomuto uspechu prispeli dalsi, ktori na roznom stupni tejto hierarchie posobili, ako Pikulova, Pfejffer, Andrejcak, Obernauer a usporiadatelia. Za velmi vynikajucu spolupracu sa treba podakovat Vojenskemu utvaru v Brezne na cele s plukovnikom Ing. Janom Kantarikom. Neda sa nespomenut tych, ktori pomahali zo Zakladnej skoly Nemecka na cele s riaditelom PeadDr. Jozefom Chlebovcom. Tazko je vsetkych vymenovat, ale nechceme zabudnut na nikoho, a preto este raz srdecna vdaka vsetkym, ktori pomohli. Je to uspech nas vsetkych a tohto regionu. Pod uspech volejbalistov Petrochemy Dubova sa taktiez podpisali reklamni sponzori.
Udrzat tuto vysoku sportovu uroven bude i nadalej velmi narocne po ekonomickej stranke, bola by vsak skoda vracat sa spat. Sportovy ciel je ist stale vyssie. Verime, ze sme pocas celeho sportoveho rocnika ponukli peknu sportovu zabavu celemu Pohroniu, vzorne sme reprezentovali nas sportovy klub a podnik Petrochema Dubova, a. s. Treba vratit aj do minulosti, ked tento uspech je postaveny na pevnom zaklade vzniku klubu v 50-tych rokoch, ked druzstvo tvorili hraci a funkcionari Vlado Cizmarik, Jan Skladany, Michal Zrubak, Tibor Marcok, Milan Cizmarik, Vladimir Skrabala. V 60. - 70-tych rokoch Kondelcik, Jassniker, Andel, Sanko, Urban, Ziacik, Mizdos, MUDr. Rybar, Meskan, Bobocek, Moravec, Ballek. Tato partia pod vedenim trenera Jana Skladaneho vyhrala slovensku I. ligu patkrat, naposledy v roku 1978 a dvakrat hrala ceskoslovensku ligu, raz ako jedine slovenske druzstvo v spolocnosti ceskych druzstiev. V 80. - 90-tych rokoch to bolo obdobie hracov Zora Skladaneho, Borosa, bratov Moravcikovcov, bratov Mukovcov, Vaneka, Migalu.
Prepacte trochu spomienok a nostalgie, ale priviedol ma k nim jeden krasny list od niekdajsieho rozhodcu a funkcionara Dr. Olivera Horaka, v ktorom sa vracia k zapasu na antuke v Dubovej a k nasmu vitazstvu nad CH Bratislava 3:2. Zaiste si spominaju i ti skor narodeni. Verime, ze nezaspime na vavrinoch a tento uspech zurocime v podobe podchytenia mladych ludi pre volejbal.

Vladimir Urban

 Masters 2001

V dnoch 21. a 22. aprila sa v Presove uskutocnili medzinarodne majstrovstva Slovenska v plavani MASTERS 2001. Medzi vyse 150 plavcami z Madarska, Ceska, Rakuska, Ruska a Slovenska boli aj treneri ZP Sport, a. s., Podbrezova PK Flipper. Preteky sprevadzala vyborna atmosfera a kvalitne vykony plavcov veteranov v desiatich vekovych kategoriach muzov a zien.
Vysledky plavcov PK Flipper: vekova kategoria (VK) 25 : R. Vican 2. (50 m prsia), 3. (100 m v. sp.), 4. (50 m delfin), VK 35: M. Lukac 8. (50 m prsia), 11. (50 m delfin), 54. (100 m prsia), 8. (50 m v. sp.), VK 40: M. Miklovic:1. (200 m poloh. preteky), 2. (50 m prsia), 4. (50 m v. sp.).

Kolkari potvrdili svoju formu

Extraliga muzov: Hutne stavby Kosice - ZP Sport Podbrezova A 5198:5487 (4:16), Gejza Knapp 908, Ivan Cech 947, Zelimir Mirkovic 916, Ondrej Kyselica 879, Radoslav Foltin 935, Jovan Calic 902.
Vitazstvo Podbrezovej aj na nekvalitnej drahe v Kosiciach potvrdzuje dobru formu celeho druzstva.
I. liga muzov: KK Zlate Klasy - ZP Sport Podbrezova B 4877:5041 (4:16), Ivan Nather 810, Ladislav Bosko 877, Karol Paulecko 787, Pavel Paulecko 835, Jaroslav Zabka 887, Peter Hricak 848.
B-druzstvo potvrdilo dobru formu vyrovnanymi vykonmi a vitazstvom.
Zeny ZP Sport Podbrezova - KK Zlate Klasy 2549:2667 (7:13), Eva Babelova 414, Edita Hiadlovska 419, Jana Turcanova 439, Iveta Vankova 453, Jana Petkova 419, Veronika Laukova 405.
Ani kvalitny vykon domacich nestacil na vynikajuce vykony zien zo Zlatych Klasov.

Jan Daucik

Mestsky sportovy klub ponuka lacne ubytovanie v turistickej ubytovni na zimnom stadione v Brezne. Tel. 6113838, 6113638.

SK Partizan Cierny Balog a Petrochema Dubova v Parizi

Uz po stvrtykrat pocas velkonocnych sviatkov zorganizoval SK Partizan Cierny Balog zajazd na futbalovy turnaj do Pariza. V dnoch 11. - 16. aprila SK P. C. Balog v spolupraci s Petrochemou Dubova reprezentovali svoje sportove kluby i region na medzinarodnom futbalovom turnaji vo francuzskom Lieusant.
Na turnaji sa zucastnilo 28 muzstiev z Francuzska, Anglicka, Holandska, Madarska a zo Slovenska. SK P. C. Balog reprezentovalo muzstvo trinastrocnych s trenermi Ballom a Hrosom. Chlapci sa nenechali zahanbit, predviedli dobre vykony, co sa napokon odzrkadlilo ich pstupom do finale. Zo skupiny s vysledkami: C. Balog - Ris Orangis 2:0, C. Balog - Brevannes 0:5, C. Balog - Lieusant II. 3:0, Ronchin - C. Balog 0:2, Virien - C. Balog 0:1 postupili do semifinale. Stretli sa s Centre Pariz, nad ktorym zvitazili 0:2. Vo finale nastupili proti domacim. Zapas bol vyrovnany, zaujimavy, sanci bolo pomenej, a tak rozhodla zbytocna chyba, z coho bol jedenastmetrovy kop, ktorym domaci napokon aj zvitazili. Chlapci obsadili druhe miesto, na ktore pred turnajom ani nepomysleli, lebo prisli zbierat hlavne skusenosti. Najlepsim strelcom muzstva bol Lukas Niznik s piatimi golmi a najlepsim hracom Andrej Luptovciak.
Druhe muzstvo tvoril kolektiv mladsieho dorastu Petrochemy Dubova s trenerom Igorom Hraskom. Predviedli vyborny vykon po vsetkych strankach a vidno, ze spolu hravaju dlhsi cas. Uz v skupine ukazali najlepsi futbal a isli zodpovedne za vitazstvom s vysledkami: Dubova - Limel 1:0, Dubova - Raims 4:0, Dubova - Estaives 2:0, Dubova - Port Fravel 1:1. Postupili do semifinale, kde v dobrom, ale tvrdom zapase zdolali madarsky Bacsalmas 2:0. Finalovy zapas zvladli vyborne a nad domacim Lieusantom zvitazili 4:0. V celom turnaji stratili len jeden bod a zasluzene sa stali najlepsim kolektivom. Najlepsim strelcom bol Klinec so siedmimi golmi a najlepsim hracom Brna.
Obidve muzstva sa stretli s roznymi stylmi hry, co im moze v ich raste len pomoct. Okrem sportoveho zazitku spoznali krasy Strasburgu a najznamejsie pamiatky Pariza. Obidvom kolektivom treba podakovat za vzornu a uspesnu reprezentaciu svojich klubov a organizatorom zajazdu a rodicom za to, ze chlapcom umoznili vycestovat.

Ivan Belko

Kam za futbalom

II. liga 26. kolo
28. aprila o 16.00
Podbrezova - Nitra

II. liga 27. kolo
2. maja o 16.30
S. Grob - Podbrezova

III. liga 21. kolo
28. aprila o 16.00

Dubova - K. Lieskovec (Reguly - Kubani, Kubacka - Repa)

Dohravka
III. liga 16. kolo
1. maja o 16.30

Cadca - Dubova (Rendko - Putra, T. Kucera)

IV. liga sk. Juh 19. kolo
29. aprila o 16.00
V. Krtis - Brezno (Dado - Bariak, Libiak - Hrmo)

Dohravka
IV. liga sk. Juh 14. kolo
1. maja o 16.30

Zvolen - Brezno (Brtka - Bobka, Laciak - Tlacbaba)

V. liga sk. C 19. kolo
29. aprila o 16.00
Priechod - Podbrezova B (Martin - Pavlovova, Ligac - D. Hrcka), Radvan B - Dubova B (Bulla - Budinec, Debnar - S. Krahulec), Detva - C. Balog (Berta - Toth, Vrabel - Siraky)

Dohravky
V. liga sk. C 14. kolo
1. maja o 16.30
Dubova B - C. Balog (Horny - Igor Rostar, Kralka - Slatinsky), Podbrezova B - Brusno (Gonda - Polacek, Majer - Uhrin)

I. trieda 19. kolo
29. aprila o 16.00

Bravacovo - Jasenie (Suchy - Chladek, Soucek - Mojzis), P. C. Balog - Rakytovce B (Direr - Kosec, Cunderlik), Salkova - Helpa (Vanik - Piar, SsFZ - Hric), Myto - Osrblie (o 10.00, Malcek - Zeman, Kadlec - Kosec)

Dohravky
I. trieda 14. kolo
1. maja o 16.30
Jasenie - Selce B (Dian - Melcer, Hikker - Mojzis), Helpa - Osrblie (Soucek - Daxner, Balaz - Kotran), Bravacovo - Myto (Vanik - Horny, Direr - Cunderlik), P. C. Balog - Sl. Lupca (Chladek - Suchy, Malcek - Krahulec)

II. trieda sk. A 19. kolo
29. aprila o 16.00
Strelniky - Nemecka (Mecele - Drazdik)

Dohravka
II. trieda sk. A 14. kolo
1. maja o 16.30
Nemecka - H. Prsany (Fencl - Krupa)

II. trieda sk. B 15. kolo
29. aprila o 16.00

Hronec - P. Polhora (Dian - Adamec, Trso - Kosec), Zavadka - Benus (Pribylina - Jan Sitarcik), Michalova - H. Lehota (Vyknicka - Malcek), Pohorela - Sumiac (Jozef Sitarcik - Melos), D. Lehota - Polomka (Daubner - Priwitzer), Sihla - Telgart (o 10.00, Jan Sitarcik - Jozef Sitarcik)

III. LSD a III. LMD 19. kolo
29. aprila o 13.30 - 16.00

Podbrezova - Brezno (Samotny - Svrcina, ObFZ BB - Jan Hromadka), Dubova - Filakovo (Romanec - Ambroz, ObFZ BB - Orsag)

Dohravky
III. LSD a III. LMD 14. kolo

1. maja o 14.00 - 16.30
Brezno - Bytca (Ronec - Kratochvila, Melos - Jan Hromadka), Podbrezova - N. Bana (o 10.30 - 13.00, Polacek - Majer, Krupa, Sihelsky), Dubova - Lucenec (Veky)

V. liga dorast sk. C 19. kolo
29. aprila o 13.30

Kremnicka - C. Balog (Debnar)

Dohravka
V. liga dorast sk. C 14. kolo
1. maja o 13.00
Medzibrod - T. C. Balog (Segul - Jozef Sitarcik)

II. LSZJ a II. LMZJ 19. kolo
28. aprila o 10.00 - 12.00

Dubova - Divin (Samotny - Segul, Trso), Dukla B. Bystrica B - Brezno (24.4. o 14.30 - 16.30, ihrisko Jakub, Kadlec - Kralka, Zeman), Radvan B - T. C. Balog (ihrisko P. C. Balog, Cunderlik - Igor Rostar, Jozef Sitarcik), Podbrezova - Podlavice (ihrisko D. Lehota, Gajdos - Kratochvila, Adamec)

IV. liga ziaci sk. C 19. kolo
28. aprila o 10.00
P. Polhora - Zavadka (Peter Turna), Sasova - Bravacovo (Debnar)

Ziaci I. trieda 19. kolo
29. aprila o 10.00

Helpa - Medzibrod (Melos), Malachov - Podbrezova (o 14.00, Dolog - Polenkovic)

Dohravky
Ziaci I. trieda 14. kolo
1. maja o 10.00

Medzibrod - Podbrezova B (Trso - Majan), Badin - Polomka (Kostial - Dobis), Helpa - Radvan C (Balaz - Melos)

MZ 15. kolo
28. aprila o 10.00
Podbrezova B - Sl. Lupca (o 11.30, Balaz - Melos), Helpa - Kremnicka (29.4. o 12.00, Melos), Podbrezova A - Podlavice (Melos - Balaz)

Dohravky
MZ 1. maja o 10.00
Podbrezova B - Helpa (Suchy)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT