24. APRIL  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Vikendove futbalove zrdkadlo

II. liga
25. kolo 22. aprila
Senica - Podbrezova 1:1 (1:1), goly: v 7. minute Gulas, v 36. minute Ferik, rozh. Hracho, 900 div.
Zeleziari po nemastnom a neslanom vykone len remizovali na pode posledneho muzstva druholigovej tabulky.

Jozef Karas

Dun. Streda - Humenne 2:0, Martin - Rim. Sobota 1:1, Prievidza - B. Bystrica 3:1, Senec - Bardejov 0:0, Nitra - Topolcany 2:0, Slov. Grob - Novaky 0:0, Licartovce - SKP Devin 1:1, Cana - Dubnica 1:2.

III. liga
20. kolo 22. aprila
Bytca - Dubova 3:1 (1:1), gol hosti: v 43. minute Frisnic, rozh. Dobos, 150 div.
Muzstvo Dubovej pokracovalo v nevyraznych vykonoch aj v tomto stretnuti. Vykon hosti nemoze ospravedlinit ani tazky teren. O veduci gol domacich sa uz v 3. minute postaral ciarovy rozhodca, ktory neodmaval jasne postavenie mimo hry. Hostia vyrovnali v zavere prveho polcasu peknou hlavickou Frisnica. Zaciatok druheho polcasu naznacoval, ze vyrovnavajuci gol priaznivo ovplyvni vykon hosti, ale opak sa stal pravdou. Po nepochopitelnych chybach obrany hosti strelili domaci dalsie dva goly a len vdaka vykonu brankara Bohunskeho neutrzilo muzstvo Dubovej vyssiu porazku.

Jan Chamko

T. Teplice - Rakytovce 3:2, Istebne - K. N. Mesto 1:4, Kremnicka - L. Mikulas 3:1, Tornala - Cadca 2:1, Selce - Zilina B/Strazov 1:2, K. Lieskovec - Lucenec 2:0, Namestovo - Ziar n/Hr. - nehrali.

IV. liga sk. Juh
18. kolo 22. aprila

Brezno - Kalinovo 4:0 (1:0), goly: Valach 2, Caban, J. Kupec, rozh. Balazs, 400 div.
Domaci hraci sa vyply k dobremu a najma zodpovednemu vykonu, pretoze dve tretiny zapasu hrali oslabeni - 29. min. bol po dvoch zltych kartach vyluceny Macula. Vzhladom na stav hracej plochy sa hralo sluzne, bez zakernosti. Aj ked sa zdalo, ze zapas je vyrovnany, ton hry udavali domaci hraci a naviac mali obute strelecke kopacky. Uz v 8. minute Valach dorazil do siete Ocelovu strelu a bolo 1:1. V 20. minute Kupec I. spalil golovu prilezitost. V 42. minute Kristofik vystrelil tesne vedla v 45. minute Caban nad branu. V 54. minute zaznamenal druhy uspech Caban strelou z osemnastich metrov a bolo 2:0. V 57. minute kopal Ocel rohovy kop, najvyssie vyskocil Valach a hlavou zvysil na 3:0. V 64. minute Kupec II. vystriedal Kristofika a bol to prave on, ktory v 87. minute obohral obrancov supera a zvysil na 4:0. Hostia aj ked sa snazili o strelenie golu vaznejsiu prilezitost si nevytvorili, pretoze im to nedovolila dobre hrajuca domaca obrana na cele s brankarom Radovicom.

III. liga starsi dorast: Brezno - Dubova 1:0 (1:0), gol: Bohacik, mladsi dorast: Brezno - Dubova 0:0, II. liga starsi a mladsi ziaci: Brezno - Radvan B pre nesposobily teren sa nehralo.

Tibor Gilla

Zvolen - Hrochot 4:2, Tisovec - Kremnica 4:0, Tomasovce - V. Krtis 2:2, N. Bana - Hlinik n/Hr. 1:1 - nedohrane, Hrinova - Dukla B. Bystrica B 0:5, Ziar n/Hr. B/L. Vieska - D. Strehova 2:1.

V. liga sk. C
18. kolo 22. aprila
C. Balog - Poniky 3:2 (2:1), goly domacich: Kliment, M. Melicher, Jozef Kvietok st., rozh. Parobek, 300 div.Tazky a rozmoceny teren poznacil kvalitu hry, no napriek tomu snahu oboch muzstiev nemozno popriet. Po uvodnom tlaku domacich, ked si vytvorili niekolko slubnych prilezitosti, pohrozili hostia a ujali sa vedenia. Domacich gol vyprovokoval k este vacsej aktivite a jej vysledkom bol vyrovnavajuci gol Klimenta. Tatran po prudkej strele Mareka Melichera pridal druhy gol a do satne siel s jednogolovym vedenim. Druhy polcas sa podobal prvemu, znova po uvodnom tlaku domacich sa dostali k slovu hostia a vyrovnali stav na 2:2. Pat minut pred koncom zapasu domaci krasnym golom Jozefa Kvietka st. strhli vitazstvo na svoju stranu a ,,pretavili" svoju bojovnost na zasluzene vitazstvo.

Dusan Potkany

Dubova B - Sasova 1:0 (1:0), gol: Zdeno Hauer, rozh. Jodas, 100 div. Za dazdiveho pocasia nastupovalo domace muzstvo s cielom ziskat vitazstvo a upevnit si svoje postavenie v strede tabulky. Svojou hrou vsak tento ciel splnilo len v prvom polcase, ked vyvinulo na svojho supera dostatocny tlak, ktory korunovalo vitaznym golom Zdena Hauera. Mnozstvo sanci zostalo nevyuzitych. Strelou J. Demetera z priameho kopu spoza sestnastky brankar hosti s namahou vytlacil na rohovy kop. Hra v druhom polcase upadla do priemeru. Domaci sa uspokojili v jednogolovym vedenim, za co mohli pykat. Hostia v poslednych 20 minutach mali na kopackach vyrovnavajuci gol. Samostatny prienik hostujuceho hraca brankar domacich zlikvidoval a strela z priameho kopu zatriasla brvnom domacej brany. Domaci sa vydychali az po konecnom hvizde rozhodcu.

Jan Lehotsky

Podbrezova B-Valaska - Radvan 2:1 (1:1), goly domacich: Skantar, Konosik, rozh. Szabo, 350 div.Domace muzstvo ziskalo uzemnu prevahu od zaciatku stretnutia, ale vacsina dobre rozhranych akcii koncila pred finalnou golovou prihravkou. V 4. minute Gajanov center Skantar hlavou z patky posiela nad branu hosti. V 10. minute unikol do sestnastky Pisoja, kde bol zrazeny. Pokutovy kop Pisoja nepremenil. Hosti nepremeneny pokutovy kop vzpruzil a niekolkokrat popreverovali obranu domaceho muzstva. V 20. minute prudky center Svantnera umiestnuje hlavou Skantar do laveho horneho rohu brany hosti. V 25. a 26. minute nevyuzili golove prilezitosti hlavou Gajan a Cibula. V 37. minute po nedorozumeni v obrane domacich hostia golovu prilezitost premarnili. Domace muzstvo bolo stale v tlaku, ale bez goloveho efektu. V 45. minute Gajan po vniknuti do sestnastky z lavej strany bombou nastrluje pravu tyc superovej brany. Z protiutoku ziskali hostia roh, z ktoreho Oboril po odrazenej lopte z hranice sestnasky striela vyrovnavajuci gol. V druhom polcase muzstvo domacich vacsinou hralo na polovici supera, ale golove prilezitosti sa nedarilo domacim realizovat. V 48. minute Sokol prudkou strelou z 18 m natiahol brankara hosti, ktory loptu vyrazil, ale stacil ju este chytit. V 54. minute divaci uz kricali ,,gol", no Svantnerova strela sa na ciare odrazila od nohy obrancu hosti. Hostia nebezpecne zautocili v 55. a 57. minute, ale ich strely s istotou chytil domaci brankar. V 60. minute Pisojov center Skantar hlavickuje do brankara hosti. V 70. minute Konosik hlavickou upravuje stav stretnutia na 2:1. V zavere zapasu dobru prilezitost nevyuzil Gajan. Poslednu golovu prilezitost mali v 92. minute hostia. Podla predvedenej hry je vitazstvo domaceho muzstva zasluzene.

Juraj Cibula

D. Niva - Brusno 3:2, Kraliky - Detva 3:0, Zarnovica - Priechod 0:3, D. Hamre - Lovcica 2:1.

I. trieda
18. kolo 22. aprila
Jasenie - Podkonice 1:0 (0:0), gol: J. Weisenbacher, ZK: Petras - Turcan, rozh. Soucek, 100 div.
Hostia prisli so zjavnym umyslom uhrat bezgolovu remizu. Domaci pocas celeho zapasu utocili, no niekolko dobrych sanci zbrklo zahodili. Kompaktna obrana hosti odolavala az do 85. minuty, ked prienik Demetera zastavila v pokutovom uzemi nedovolene. Nariadenu jedenastku bezpecne premenil zatial najlepsi strelec sutaze. Vitazstvo domacich bolo zasluzene.

Milan Strecok

Osrblie - Badin 4:3 (3:2), goly domacich: Husenica 2, Stulajter, R. Pacera, rozh. Teliar, 50 div.
Domacim na velmi tazkom terene vysiel uvod zapasu, ked uz v 30. minute viedli 3:0. Ale hostia nevzdavali a do konca prveho polcasu strelili dva goly. V druhom polcase hostia uz v 1. minute vyrovnali, ale domaci bojovali aj do poslednej minuty a v zavere zapasu sa im podarilo strhnut vitazstvo na svoju stranu. Za bojovnost treba pochvalit obidve muzstva. Rozhodcovska trojica podala dobry vykon.

Emil Trnik

Selce B - Myto 3:4 (2:3), goly hosti: Dusan Vrtal 4, rozh. Dian, 120 div.
Ked prvy utok domacich skoncil golom a v 10. minute pridali druhy, s hostami to nevyzeralo najlepsie. Myto vsak nevidanou bojovnostou este do polcasu stav zapasu obratilo vo svoj prospech. Po prestavke sa domacicm podarilo vyrovnat, no posledne slovo mal najlepsi hrac na ihrisku Vrtal, ktory strhol vitazstvo na stranu Myta.

Helpa - Sl. Lupca 4:3 (1:1), goly domacich: M. Oravkin, Peter Skladany, Berak, Mak, rozh. Peter Kosec, 120 div.
Domaci sa vypli k maximalnej zodpovednosti i vykonu a veduce muzstvo ,,odpisali z ihriska". Hned z prveho utoku presnou strelou sa domaci ujali vedenia, hostia z niekolkych sanci vyuzili jednu a polcas sa skoncil nerozhodne. V druhom polcase domaci este vystupnovali tlak, dobre a s prehladom kombinovali a opat sa ujali vedenia. Hostia vyrovnali o niekolko minut z jedenastky za faul, ale ciste sance si uz nevytvorili. Naopak, boli to domaci, ktori vybornou hrou udrziavali vysoke herne tempo s mnozstvom golovych prilezitosti. Najlepsi domaci hrac Peter Skladany dvakrat perfektne potiahol utok, presne prihral a domaci viedli 4:2. Hostia sa uz nespamatali a s prispenim rozhodcu znizili iba na rozdiel golu. Domacim patri podakovanie za predvedeny vykon, divaci ich vyprevadzali do satni burlivym potleskom, ktorym nesetrili hlavne v druhom polcase.

Jozef Klimko

Bravacovo - P. C. Balog 3:5 (1:2), goly: M. Vrbovsky 2, Jaroslav Gasperan - Vais 3, Giertli 2, rozh. Chladek, 100 div.
Na tazkom, rozbahnenom terene hrali obidve muzstva futbal, ktory pritomnych divakov drzal v napati od prvej do poslednej minuty. Domaci sa s chutou pustili do papieroveho favorita, vytvarali si sance, no kedze tieto nedokazali premenit, lisiacky hostia trestali. Z rychlych protiutokov sa ujali vedenia a s domacimi to vyzeralo zle - nedobre. V hre ich udrzal gol z priameho kopu tesne pred prestavkou. V druhom polcase sa drama zacala zauzlovat, ked v snahe o vyrovnanie domaci vehementne utocili, o paradoxne znovu inkasovali. Hostia sa pod dojmom dvojgoloveho vedenia uspokojili az prilis a znovu bolo vyrovnane. Zapas gradoval - po samostatnom uniku triafa Radoc lavu zrd, a hostia idu do vedenia rychlym protiutokom. Moznost vyrovnat mali este domaci z pokutoveho kopu, ale kedze tento nepremenili, zapas konci rychlym protiutokom a poistovacim golom Partizana. K rytierskemu duchu zapasu prispeli aj objektivni fanusikovia obidvoch muzstiev, dobre vykony rozhodcov a hlavne ohladuplnost hracov v osobnych subojoch. Tentoraz nevyhrali len stastnejsi hostia, ale predovsetkym hra, a tou je v takomto predvedeni futbal.

Jozef Sajgalik

Rakytovce B - Jakub 2:0, Podlavice - Salkova 2:1

II. trieda sk. A
18. kolo 22. aprila
Nemecka - Medzibrod 3:0 (1:0), goly: M. Sojak, P. Srot, M. Bartos, rozh. Mecele, 180 div.
Nemecka v prvych patnastich minutach stretnutia mala drvivu prevahu a pat cistych golovych prilezitosti, ale nevyuzila ani jednu na strelenie golu. Potom sa hra vyrovnala a akcie sa striedali na jednej i druhej strane. Muzstvo hosti nemalo vaznejsiu sancu na strelenie golu. Nemecka v zavere prveho polcasu sa ujala vedenia golom M. Sojaka z pokutoveho kopu. V druhom polcase mala Nemecka opat viac golovych prilezitosti ako hostia (netrafili do branky domaceho brankara), ale vyuzila len dve. Prvu vyuzil Peter Srot po zavahani obrany hosti, druhu po peknej akcii a nezistnej prihravke P. Srota M. Bartos, ktory stanovil vysledok zapasu na 3:0 v prospech Nemeckej. Domaci si za svoj dobry vykon vitazstvo zasluzili.

Vladimir Pejko

H. Prsany - Harmanec 3:2, St. Hory - Malachov 2:1, Dubravica - Strelniky 3:2, Riecka - Hiadel 9:1, Lubietova - Lucatin 1:3, Hronsek - Tajov - nehrali

II. trieda sk. B
14. kolo 22. aprila
P. Polhora - Telgart 1:0 (1:0), gol: Dusan Molcan, rozh. Jan Sitarcik, 60 div.
Domaci zaknihovali povinne vitazstvo, ktore sa zrodilo po pohotovom gole D. Molcana. Nevyuzili mnoho prilezitosti, hostia sa v zavere zapasu snazili o vyrovnanie, ale vdaka streleckej nemohucnosti to nedokazali.

V IV. lige ziakov skupiny C zvitazili futbalisti P. Polhory s Lovcicou Trubin 2:1 (2:1). Goly strelili Oliver Donoval a Svinciak.

Lubomir Singer

Polomka - Sihla 2:1 (1:0), goly: J. Zubal, S. Kohut - Nomilner, rozh. Citara, 50 div.
Polomka odohrala prvy domaci zapas v jarnej casti na rozmocenom ihrisku. V 15. minute po peknej akcii J. Zubal preloboval brankara hosti. O par minut neskor mohlo byt uz 2:0, ale M. Zubal nastrelil iba brvno. Domaci si vypracovali do polcasu este niekolko slubnych akcii, ale koncovka im nevysla. Hostia sa dostali do sanci po chybach obrany, ale domaci brankar podrzal svoje muzstvo. Druhy polcas zacali tiez lepsie domaci, ked po standardnej akcii zvysil hlavou S. Kohut. O niekolko minut hostia znizili na 2:1. Od tohto okamihu sa hralo medzi sestnastkami a domaci udrzali jednogolove vitazstvo.

Roman Kohut

Sumiac - D. Lehota 4:1 (2:0) - nedohrane, goly: Fujka (z 11 m), Voletz, Cupka, Melo - Bella, rozh. Gazur, 186 div.
V uvode zapasu boli aktivnejsi hostia, ale boli to domaci, ktori sa ujali vedenia golom z pokutoveho kopu. Do konca polcasu pridali este jeden po peknej individualnej akcii. Druhy polcas zacali hostia opat aktivnejsie a znizili na 2:1. Potom ale z protiutoku inkasovali treti gol a o par minut stvrty, po ktorom to hostia v 78. minute nezvladli psychicky a opustili ihrisko. Zapas sa nedohral a bude mat odozvu za zelenym stolom. Najviac sa o to pricinili delegovani rozhodcovia, ktori sa nedostavili na zapas a zrebovanie vyhrali domaci a hostom sa od uvodu rozhodovanie nepacilo. Na ihrisku vladla velka nervozita a rozhodcu ,,nakupil" mnozstvo nadavok. Aj preto sa to skoncilo tak, ako to skoncilo.

Jaroslav Fujka

H. Lehota - Pohorela 2:0 (1:0), goly: Zifcak (z 11m), Gajdos, rozh. Dolog, 80 div.
Za chladneho pocasia na dobre pripravenej hracej ploche obe muzstva produkovali dobru a kvalitnu hru. Hralo sa korektne a velmi slusne. Domaci sa v prvom polcase v 41. minute ujali vedenia golom z pokutoveho kopu za hranie rukou hracom hosti. V druhom polcase domaci pridali na obratkach a po peknej akcii dali druhy gol. Pocas druheho polcasu mali domaci este niekolko golovych sanci, z ktorych uz nic nevytazili. Za povsimnutie este stali dve akcie, z ktorych nastrelili dve zrde. Treba vyzdvihnut aj dobry vykon rozhodcov, ktori svojim rozhodovanim prispeli ku kvalitnemu priebehu stretnutia.

Milan Stefanik

Benus - Michalova 2:1 (0:1), goly: Miroslav Srnka, Filip Kliment - Kupec, rozh. Balaz, 120 div. Domaci po bojovnom vykone v poslednej minute strhli vitazstvo na svoju stranu.

Ivan Laurinc

Hronec - Zavadka 10:0 (6:0), goly: Figmik 3, Ridzon 3, Tazky 2, Hasila, Lipnican (z 11 m), rozh. Zeman, 50 div.
V Hronci sa hralo o desiatej na tazkom premocenom terene. Hostia boli domacim vyrovnanym superom len pat minut. Vtedy to nacal peknym golom Figmik. V tomto stretnuti sa prejavilo postavenie muzstiev v tabulke. Domaci ako favorit si proti sympatickemu muzstvu Zavadky schuti zastrielali. Pochvalu si zasluzia obe muzstva za slusne predvedenu hru. Za vykon treba pochvalit aj rozhodcov.

Jozef Zahurak


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT