16. JANUAR  2001 Strana 3

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V case, ked sme robili tuto anketu, pocasie pripominalo skor jar ako zimu. Sneh, ktory napadol na Danielu, coskoro zmizol. Ten, ktory zacal padat vo stvrtok 11. januara, vyzeral slubne. Mozno, ze nasa anketa prebudila driemajucu Perinbabu, ktora si asi viacej uhla so svojej "tapky". Ale vazne, pri nahravani odpovedi na nase otazky sneh nebol, a preto sme sa pytali: Vyhovuje vam takato zima?

S anketovym mikrofonom


Prebudi sa Perinbaba?

Juraj Vojtko, vyhybkar, Pohorela:

- Takato zima mi aj vyhovuje aj nevyhovuje. Vyhovuje v tom, ze netreba vela kurit, byvame v rodinnom dome, a tak usetrime. Nevyhovuje v tom, ze sa neda lyzovat, ja sice lyzujem malo, ale syn je lyziar.

Michal Bulla, student, Brezno:

- Takato zima sa mi velmi nepaci, bolo by lepsie, keby bolo viac snehu. Zvycajne cez prazdniny som chodil lyzovat, ale pocas tychto sa to nedalo. Sice zopar dni sa lyzovat dalo, ale vsade bolo vela Nemcov a Madarov, prosto turistov zo zahranicia.

Maria Uhrinova, invalidna dochodkyna, Brezno:

- Mne chyba sniezik, prijemnejsie by bolo, keby bola zima, atmosfera je ina. Aj ked mne je to v podstate jedno. Ale lutujem sportovcov, nemozu si zalyzovat, posankovat sa, snoubordovat. Na druhej strane mozem lepsie chodit s barlickami, ked sa smyka, je to horsie.

Neznama pani z Polomky:

- Dnes je vsetko hore nohami. Neviete, ktore rocne obdobie vlastne je. Ked som bola mala, snehova perina vsetko poprikryvala a aj priroda si oddychla. A teraz? Pocula som, ze v Bratislave uz predavaju snezienky.

Anna Budzakova, nezamestnana, Cierny Balog - Dobroc:

- Viete co, sniezik chyba, hlavne kvoli detom, pretoze sa nemozu lyzovat. Ked je sneh, je krajsie, cistejsie.

Janka Kleskenova, studentka, Lopej:

- Mne zima bez snehu nevyhovuje, pretoze sa velmi rada lyzujem. Bola som velmi sklamana, ked zmizol sneh, ktory zaciatkom januara napadol. Ani ten som nemohla vyuzit, lebo som akurat bola chora.

P. C. z Brezna:

- Mohlo by byt kusticok viac snehu, lebo vsetko poprikryva. Nevyhovuje mi to, mala by byt riadna zima, pretoze cez takuto zimu su ludia viacej chori, chripka neobide nikoho. Keby uz aj teraz napadol, bolo by velmi dobre. Zvlast pre deti, lebo mam vnucata, aj starsi syn rad lyzuje.

Ivan Alberty, dochodca, Michalova:

- No tak, sneh aj mne osobne trochu chyba, pretoze je to aj krajsie a aj priroda potrebuje sneh. Zima je zima, ma svoje caro, patri k nej lyzovacka a ine zimne sporty.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT