16. JANUAR 2001 Strana 8

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

... 

 

rady.jpg (8677 bytes) Moj problem

Je nieco, co ta trapi a nenasiel si nikoho, kto by sa o tvoj problem zaujimal?


Toto okienko je potom pre teba. Staci, ked napises, alebo zatelefonujes do redakcie (svoje meno nemusis uviest, ked nechces).
Tvoj problem sa pokusi riesit skupina odbornikov pod vedenim psychologa alebo uverejnenim tvojho problemu s pomocou citatelov.

Maria

"Ako povedat kamaratke, ze nekona spravne a pritom jej neublizit, neurazit ju, ani nestratit kamaratku?"

Myslim si, ze si to uz urcite skusala a nedopadlo to dobre. Ved inak by pre teba nebolo problemom povedat nieco dobrej kamaratke. Nechces ju stratit, takze ma vela dobrych vlastnosti. Vie ona o tom, co si na nej vazis, co na nej obdivujes? Vie, ze by si ju nechcela stratit? Mozno si len myslis, ze to vie, ale nikdy si jej to nepovedala. Ja to vidim ako velmi dolezite. A neboj sa, ze za to spysnie.

Spravne a nespravne ... Poznam chlapca, ktory robi veci podla neho spravne, pretoze tak bol vychovany a nemal dovod mysliet si, ze by robil zle. To chce vydiskutovat si to. "Ja si myslim, ze spravne je toto, pretoze ...". Ten druhy dava svoje argumenty, "dokazy". Potom by to mala byt vec "sily dokazov", na ktorej strane lezi spravnost ci pravda. Ak neuspejem, mozem hladat dalsie argumenty a znova niekedy skusit presvedcit.

Ale moze ist aj o mna samotnu - konanie kamaratky mi ublizuje. V tom je problem? Tak jej povedz, co to s tebou robi, ked ona povie, ci urobi to a to. Mozno je celkom ina ako ty a ani netusi, co vsetko ti ublizuje. A ak jej na tebe zalezi, urcite to nechce.

Maria


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT