16. JANUAR  2001 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 

Sutaz o najlepsieho hokejistu

MSK a HK VTJ Brezno zorganizovali vo stvrtok 4. januara sutaz o najlepsieho hokejistu v mladeznickych kategoriach. V nepriaznivom pocasi tridsatpat hokejistov (z toho len jedno dievca) sutazilo rychlokorculovani, vo vedeni puku (slalom) na cas a v strelbe na branku.

Vysledky: mladsi ziaci: 1. P. Palider, 2. P. Sabaka, 3. F. Stulajter, starsi ziaci: 1. M. Schober, 2. E. Konkolovsky, 3. J. Mihalovic, starsi ziaci a dorastenci: 1. F. Cajchan, 2. D. Gal, 3. M. Jozefko.

(TiBo)

V utorok o breznianskom futbale

V utorok 23. januara o 17. hodine sa vo velkej zasadacke Mestskeho uradu v Brezne uskutocni vyrocna konferencia futbaloveho klubu MSK VTJ Brezno.
Pozyvame vsetkych, ktori maju zaujem o pozdvihnutie breznianskeho futbalu.

 

II. liga stolneho tenisu

Stolni tenisti Zeleziarni Podbrezova zacali odvetne zapasy nestastne v Mostenici. V nie pingpongovych podmienkach prehrali tesne 10:8, ked vsetci hraci zahrali pod svoje moznosti. Vynahradili si to o tyzden doma a zvitazili po dobrom vykone nad silnym Martinom 11:7 a neprijemnym Istebnym 12:6. Body: Prochadzka 9 - 2, Plecho 10 - 2, Spac 6 - 6, Lamper 3 - 9.

 

Spravodajstvo HK SK Sport Teamu

HK SK Sport Team Brezno - MHK VTJ Magnezit Revuca 2:1 (0:1. 0:0. 2:0), goly: 51, 57. Gaspar - 12. Tatarko, vylucenia: 3:6 na 2 minuty, Bajuz 5 +OK, rozhodovali : Mikuska, Ciz, Faber, 400 divakov.

Siestym kolom pokracovala Stredoslovenska divizia muzov v hokeji. Chlapci zo Sport Teamu nastupili proti hracom z Revucej. Na superovom lade prehrali, takze mali co odplacat. Hned od uvodnej minutky hokejisti Sport Teamu zatlacili svojho supera pred vlastnu branu, ale to, co v tomto zapase hraci Brezna zahodili, sa neda ani opisat. V 12. minute pri oslabeni vsak prave super z Revucej po obrannej chybe domaceho muzstva otvoril skore zapasu, ked zle vyhodeny puk dopravil do domacej siete hrac c. 97 R. Tatarko. Takto sa skoncila aj prva tretina. Hned na zaciatku druhej casti zapasu bolo jasne, ze domaci budu chciet skore otocit vo svoj prospech. To, co mohol vidiet domaci fanusik, sa neda nazvat inak len strelecka nemohucnost domacich strelcov, k comu vsak velmi velkou mierou prispel brankar hosti. Ked spomenieme vylozene sance hracov Brezna Iva Suroveho, Venda Jurinu, Antosa, Gaspara a Halku ci Bauera, mohol super odchadzat do kabin a na ukazovateli skore mohlo svietit 10:1. Skutocnost vsak bola, ze domaci stale prehravali pomerom 0:1. V tretej tretine Sport Team zredukoval hru na dva utoky, aj ked nemozeme povedat, ze nikto v tomto zapase nezabral. Trener Gregor vsak chcel supera za kazdu cenu zlomit. Ten okamih prisiel v 51. minute, ked prizemnu Radkovu Antosovu strelu lisiacky usmernil oslavenec dna Rastik Gaspar. Fantsticke publikum vsak stale nebolo spokojne a svojim povzbudzovanim chcelo chlapcov "vyhecovat" k vitazstvu. To si zobral k srdcu znova Rasto Gaspar a tri minutky pred koncom strhol vitaztvo na domacu stranu, ked "prepasiroval" puk do hostujucej branky. Je az obdivuhodne, ze cele muzstvo taha az do poslednej minutky spolocne a za velkej pomoci publika a svojich fanusikov vie dotiahnut zapas do vitazneho konca.

Na 7. kolo cestuju "Sport Teamaci" do Revucej, kde si zmeraju sily s muzstvom Telgartu, ten svoje stretnutia hrava prave na tomto ihrisku. Dvadsiateho siedmeho januara privitaju na domacom lade o 17. hodine muzstvo Ziaru.

 

Spravodliva remiza

Vikend opat patril hokeju. Na zimnom stadione v Brezne sa predstavili muzstva Cierneho Balogu a Pohorelej. V piatok vo vecernych hodinach sa tieto muzstva stretli v priatelskom dueli. Od uvodneho hvizdu sa hral hokej vo vysokom tempe. Balocania prevzali iniciativu a v uvode strelili dva rychle goly po sebe. Na to super odpovedal vyrovnanim a dokonca obratil skore v ich prospech a bolo 2:3. Hraci Balogu nestratili podu pod nohami, vyrovnali a dvoma golmi obratili skore na 5:3. Stale sa hralo dobre, na obidvoch stranach nechybal rozruch. U domacich vynikala hlavne prva patka, ktora strelila styri goly. V zavere Balocania poskytli superovi viac priestoru, z coho super vytazil a strelil dva goly, co znamenalo vyrovnanie. Stretnutie sa skoncilo spravodlivou remizou 5:5, goly domacich: Martin Belko 2, Miro Belko, Tazky, Bukovec.

 

Oznam

Stredoslovensky futbalovy zvaz a oblastny futbalovy zvaz upozornuju futbalove kluby na povinnost vymeny registracnych preukazov, ktorych platnost skoncila v rokoch 1999 a 2000.

Blizsie informacie poskytnu vo futbalovom zvaze alebo Julius Kliment na c. t. 619 1627.

 

Majster sa dostava do formy

HC SK Sokol Telgart - HC Naftex Lucenec 4:2 (2:0, 2:1, 0:1), goly: Prochadzka, Kuchar, Polovka, Kozuch, presilovky, oslabenia 0:0, vyluceni 2:0 na 2 minuty, rozhodovali: Rojik, Nosal, Laco, trener M.Lunter, 156 divakov.

Sobotnajsimi zapasmi zacala odvetna cast SsDS, do ktorej majster roka 2000 - hokejisti Telgartu, vstupili uspesne, ked na zimnom stadione v Revucej vyhrali, cim potvrdili svoju stupajucu formu. Hned v uvode mali reprezentanti Telgartu velke sance na skorovanie, ale az v 8. minute forceking zuzitkoval tvrdou strelou po lade a o pat minut zvysil Kuchar. Druha tretina bola vyrovnanejsia a hostia v 23. minute znizili na 2:1, domaci sa vzpruzili, zrychlili hru, spresnili herne kombinacie a uz v 27. a 28. minute upravili stav 4:1. V zaverecnej tretine hra nabrala na gradacii, utoky striedali utoky a len vdaka vybornym vykonom oboch brankarov Hurtuka a Nada, ktori v 46. minute chytili presne strielanie Valiguru, sa skore nemenilo. No predsa druhy gol dostali hokejisti Telgartu po fatalnej hrubej chybe obrany tri minuty pred zaverecnou seriou. Po vyuziti oddychoveho casu a vyluceni Cernaka, hral super bez brankara 6:4, avsak ani tato presilovka nepriniesla superovi uspech. Zapas bol rychly, tazky pre SK, najma psychicky. "Vedeli sme, ze musime vyhrat, vysiel nam zamer, najma pozornou obranou, dobrym vykonom brankara Hurtuka, ktory muzstvo v rozhodujucich chvilach podrzal " - povedal trener. Podakovat treba celemu muzstvu za peknu, tvrdu, ale ferovu hru, ktoru produkoval i super. Aj rozhodcovia boli spokojni, viedli zapas citlivo bez zbytocneho prerusovania. Podakovanie patri fanusikom z Telgartu i z Revucej, zaroven im patri pozvanie na dalsi MHZ Telgart - Sport Team Brezno v soboru 20. januara o 17. hodine v Revucej.

Mikulas Lunter

 

Spod vysokej siete

Volejbalisti Petrochemy Dubova su plne vytazeni, ked vo stvrtok 11. januara odohrali dalsi zapas europskej poharovej sutaze v TOP TEAMS CUPe. Favoritovi spanielskej skupiny Sorii podlahli 3:0 (13, 18,19). V stretnuti pred 2000 divakmi ich super "nacal" dobrym podanim a celkove Soria podala este lepsi vykon ako v Dubovej. Pre mladych hracov Petrochemy to vsak bola velmi dobra skola.

Vo volejbalovej extralige nastupila Petrochema v sobotu proti Ziline a jednoznacne zvitazila 3:0. V Dubovej nastupili aj ohlasene posily, reprezentanti Jankovic a Vavrek, ktori sa zhostili svojej ulohy velmi dobre, aj ked s muzstvom sa rozohravali len v zapase. Najlepsi vykon podali Jankovic a Turiansky, na poste libera sa predstavil znovu Havranek. Zostava: Turiansky, Moiseenko, Jankovic, Prochazka, Vavrek, Vanik, libero Harvanek, Jonak, Gal, Kmet, Ostrihon.

V nedelu sa netradicne hralo odlozene stretnutie z piatku so sucasnym majstrom Matadorom Puchov. V zapase bolo viac otaznikov, ale chlapci Petrochemy to vsetko vyriesili vybornym vykonom. S prehladom kontrolovali kazdy set, v prvom sice polavili, stratili naskok do 17:13 a aj svojim pricinenim dovolili superovi vyrovnat na 17:17. Zo strany Puchova to vsak bolo vsetko a Dubova zaznamenala v sutazi prve vitaztvo 3:0 (21, 15, 20). Najlepsi vykon podali Jankovic, Turiansky, priblizili sa im Vavrek a Vanik, Prochazka, Jankovic (libero Harvanek, Gal, Ostrihon).

V dalsom zapase v TOP TEAMS CUPe nastupi Pertochema v stredu 17. januara o 18. hodine na domacej pode proti Cervenej Zvezde Belehrad, v extralige v piatok 19. januara o 18. hodine proti VKP Bratislava a v sobotu 20. januara o 16. hodine proti Spartaku Myjava.

Vladimir Urban

 

HK Brezno informuje

Do konecneho stavu zakladnej casti II. slovenskej hokejovej ligy muzov - skupina Stred sice este nebol znamy vysledok odlozeneho zapasu postupujucej Ziliny s Kezmarkom, ktory by v pripade vitazstva Kezmarku (prvy zapas doma so Zilinou vyhral) mohol ohrozit konecne 4. miesto Brezna. Po vyzve Stredoslovenskeho zvazu ladoveho hokeja na zaujatie stanoviska muzstvam nepostupujucim do bojov o postup do I. ligy sa kladne k ponuke pokracovat vzajomnymi zapasmi vyjadrilo len Brezno. Tym doslo k situacii, ktora sa pri takto organizovanom systeme majstrovskej sutaze zopakovala uz v minulych rokoch, ked prakticky uprostred sezony zostane hracsky potencial muzstva len na priatelske ci turnajove prilezitosti. Najblizsie sa tak stane v nedelu 28. januara na tradicnom turnaji pri prilezitosti oslobodenia Brezna o Pohar primatora mesta. Okrem inych bude zrejme ocakavanym lakadlom pri predbezne prislubenej ucasti HK Sport Teamu Brezno mozny vzajomny zapas HK MSK VTJ Brezno a tohto muzstva (podrobnejsie v buducom cisle).

 

II. liga dorastencov

HK MSK VTJ Brezno - MHK OFZ VTJ Dolny Kubin 4:6 ( 1:2, 3:1, 0:3), goly Brezna: Maly 3, Sajgalik.

Domaci dorastenci prekvapili golom po par sekundach hry a aj za vyvoj zapasu minimalne v prvych dvoch tretinach si kolektiv zasluzi pochvalu. Superovi utocnici sice jednogolovy naskok do konca tretiny otocili vo svoj prospech, ale hra nestratila na pritazlivosti. Breznianski hraci v tretej minute druhej tretiny vyrovnali a v polovici zapasu opat viedli o jeden gol. Vyrovnane skore hracmi Kubina platilo necelu minutu, po ktorej treti gol po sebe z hokejky Maleho priviedol domaci celok do vedenia. Za stavu 4:3 odchadzali hraci na prestavku medzi druhou a tretou tretinou. Ta sa predlzila okrem casu na upravu ladu na takmer dvojnasobok pre konfrontaciu hracov Brezna vyziadanu hostujucim muzstvom. Konfrontacia sice nic zavazne neodhalila, ale ocakavany efekt pre muzstvo Dolneho Kubina priniesla. Konfrontacna atmosfera z rozhodcovskej kabiny dolahla viac na breznianske, zrejme psychicky zatial menej odolne muzstvo, ktoreho vykon sa stal neisty. Prispeli k tomu aj dva kratko po sebe strelene goly na zaciatku tretej tretiny. Jej priebeh bol poznaceny nervozitou domacich hracov, vyplyvajucou z neuspesnej snahy o zvrat tesneho vysledku, ale prinajmensom tak doliehal na supera, ktory bol zaskoceny huzevnatou hrou Brezna. Gol hosti v polovici zaverecnej casti hry specatil ich vitaztvo, ale domace muzstvo v tomto zapase predviedlo snazivy vykon a napriek prehre zanechalo sympaticky dojem zo svojho vykonu. Mozno nabuduce...

 

II. liga starsich ziakov

HK Medokys Turcianske Teplice - HK MSK VTJ Brezno 6:2 (2:0, 3:1, 1:1), goly Brezna: Kolarovic, Pastva

Centrom hokejoveho diania Turca je Martin a blizkost tohto centra vyuzivaju aj Turcianske Teplice. Prejavuje sa to okrem ineho aj tak, ze spravidla do Brezna (ale zrejme na zapasy hrane mimo domaceho stadiona vseobecne) cestuje muzstvo bez hostujucich hracov viazanych na povinnosti svojho materskeho klubu. Nezavisle na tom zapas ziakom hosti nevysiel. Strely boli vacsinou malo prekvapive, utocne akcie v porovnani so superovymi dost stereotypne a nedorazne. Uznanie znesie posledna tretina, ked bolo predsa len citit vacsie odhodlanie, kolektivnejsi pristup a vacsiu hracsku disciplinu.

 

II. liga mladsich ziakov

HK Medokys Turcianske Teplice - HK MSK VTJ Brezno 14:3 (2:1, 5:1, 7:1), goly Brezna: Kysel 2, Turna.

Podobne ako u starsich aj u mladsich ziakov negativne posobi pritomnost hracov z vykonnostne vyssich sutazi v muzstvach ich superov. Zneprehladnuje to vzajomne porovnavanie urovne jednotlivych muzstiev a redukuje to cely zmysel sportu len na vyrobu vysledku uz u tych majmladsich sportovcov. Nehovoriac o mareni prace na raste hracov z danej vyvojovej urovne na vyssiu tak u nich samotnych, ako aj u realizacneho kolektivu, ktory sa o to snazi. V tomto zapase sa mladsim ziakom v uvode darilo udrzat aky-taky kontakt s vyvojom zapasu.

 

Prve vitaztvo Infratrendu

Regionalne sutaze hravane pocas tyzdna zatienil sobotnajsi Master stredne Slovensko a liga druzstiev stredne Slovensko, z ktorej sa odohralo 3. a 4. kolo. Uspech zaznamenali breznianske druzstva, ked 1. DC Brezno este neprehral ani jeden zapas a suverennym sposobom vedie sutaz. Dalsi brezniansky zastupca Infratrend odohral dva skvele zapasy s Banskou Bystricou a Revucou a tesil sa z prvych vitazstiev v sezone. Poradie ligy druzstiev uverejnime v buducom cisle.

Jednotlive hlavne sutaze na Mastri - muzi, zeny, juniori sa pre breznianskych hracov skoncili uspechom vo vsetkych kategoriach. V turnaji muzov zastupcovia Brezna obsadili prve a tretie miesto zasluhou Petra Martina a Jana Zifcaka, ktory prekvapil vsetkych superov. Po prehratom prvom zapase isiel Jano do opravnych hier, kde zaznamenal osem vyhier, co ho vynieslo na pekne tretie miesto. Druhe miesto na Mastri muzov obsadil Jozef Lipiansky zo Zvolena, stvrty napokon skoncil favorit turnaja Milan Dudas z Martina. Na piatom mieste sa zhodne umiestnili v konkurencii styridsiatich hracov z celeho Slovenska Jozef Lamper z Revucej a Ivan Svantner z Brezna. Medzi zenami opat kralovala jednotka na Slovensku Zuzana Raczova z Martina, ktora suverennym sposobom vyhrala zensky turnaj. Hned za nou sa umiestnili hracky z Brezna Iveta Mozerova (2. miesto) a Eva Sitarcikova (3. miesto). Medzi juniormi sa z vitazstva tesil Palo Melicher, ktory si vo finale poradil s Jozom Vozarom a na tretom mieste napokon skoncil Matej Putnok.

V stredu sa odohralo 2. kolo Aktion cupu. Vitaz tejto sutaze si 30. juna odnesie hifi vezu v hodnote 12 000 korun, ktoru venovalo Akton elektro. Ti hraci, kotri sa zucastnia minimalne na patnastich turnajoch z dvadsiatich siestich kol, postupia do zrebovania o farebny televizor Panasonic. Vitazom 2. kola sa stal Milan Majer, ktory vo finale zdolal Petra Pocklana, na tretom mieste sa umiestnil vitaz prveho kola Rasim Cupar.

V sobotu sa v Bombura klube odohralo dalsie kolo Stolno-futbalovej ligy. Za ucasti favoritov sa napokon z vitaztva tesila dvojica Obernauer - Bendik. Na druhom mieste skoncili Kolaj - Vojtek a tretie miesto obsadili Jano Medved - Martin Kolosta. Dalsie kolo Stolno-futbalovej ligy sa uskutocni v sobotu o 17. hodine v Dart clube Brezno.

Upozornujeme hracov na Horehroni, ze v sobotu 20. januara o 18. hodine sa v Pohostinstve pod Hruskou v Bravacove uskutocni prvy tohtorocny turnaj zo serialu Horehronskej ligy v discipline 301 DO.

 

Halovy turnaj v malom futbale

V sobotu 13. januara sa v sportovej hale na Mazornikove uskutocnil 1. rocnik novorocneho turnaja v malom futbale. Zucastnilo sa na nom osem muzstiev, ktore vyzrebovali do dvoch skupin, ktorych vitazi hrali o prve miesto a druhi v skupinach o tretie miesto.

Vysledky: A-skupina: Funny all. - Devils 6:0, Atalanta -Toredo 2:3, Devils - Torpedo 3:5, Funny all.- Atlanta 7:3, Atlanta - Devils 6:4, Funny all. - Torpedo 6:1, B-skupina: Sens - Sport Team 4:2, ZST ZSR: West Extra 4:2, Sport Team: West xtra 3:4, ZST ZSR: Sens 1:9, West extra: Sens 1:5, zst ZSR:Sport Team 6:0.

V zapase o 3. miesto zvitazilo muzstvo Zst ZSR nad Torpedom 8:0. Vo finale sa stretli Sens a Funny all. Sens oplatil prehru spred dvoch tyzdnov a zvitazil 4:2. Ceny vitazom odovzdal prednosta Okresneho uradu v Brezne, pod ktoreho zastitou sa turnaj konal. Organizatori turnaja dakuju okresnemu uradu a vsetkym sponzorom.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT