16. JANUAR 2001 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sumiacki poziarnici bilancovali

Clenovia Dobrovolneho poziarneho zboru v Sumiaci sa stretli na sklonku uplynuleho roka, aby bilancovali uplynule obdobie. Predseda Ing. M. Betak ho zhodnotil ako uspesne. Medzi hlavne ulohy tejto 45-clennej organizacie patri jej omladenie a vytvorenie aspon jedneho zenskeho druzstva. Zatial ako veduce mladych poziarnikov posobia Mgr. M. Boselova a Mgr. V. Molentova.

Na previerkach v Bravacove druzstvo v zlozeni S. Demo, J. Melo, M. Hrabovsky, M. Kamzik, J. Kamzik, J. Durco, J. Kysucky, Ing. M. Betak obsadilo druhe miesto. V ziackej sutazi Plamen 2000 sa zmiesane druzstvo umiestnilo az na 13. mieste. Kazdorocne sa vyskytuju problemy v praktickej priprave, a tak Ing. Betak navrhol, aby dvaja dospeli, ktori nebudu povereni ziadnymi ulohami, sa starali o prakticky vycvik ziakov.
Sumiacki dobrovolni poziarnici sa okrem ineho podielali aj na udrzbe vodnych zdrojov, darovali krv, spolupracovali pri cisteni urbarskych porastov, obecnemu uradu pomahaju naprikald pri zabezpecovani vatry zvrchovanosti, pri cisteni namestia, vo svojom volnom case odpracovali dovedna 1440 hodin.
V roku 2000 sa v Sumiaci nevyskytol ani jeden poziar. Zla situacia je v niektorych romskych chatrciach, kde sa absolutne nedodrziavaju protipoziarne opatrenia.

Vladimir Cupka

 

Futbal medzi ulicami

Futbalovy oddiel Spartak Zavadka v spolupraci s obecnym uradom a zakladnou skolou usporiadal na zaver roka v skolskej telocvicni Vianocny futbalovy turnaj. Zucastnili sa na nom styri ulicne druzstva, ktore dosiahli tieto vysledky: FC Hrbok - AC Dedina 5:5, BOYS Paseka - Bayer Paseka 3:9, AC Dedina - Boys Paseka 9:3, FC Hrbok - Boys Paseka 8:2, AC Dedina - Bayer Paseka 5:4, Bayer Paseka - FC Hrbok 7:4.

Titul vitaza si odnieslo ulicne druzstvo AC Dedina (7 bodov, skore 19:12) pred Bayer Paseka (6, 20:12), FC Hrbok (5, 17:14) a Boys Paseka (0, 8:26). Najlepsim brankarom bol Milan Kolarovic, najuzitocnejsim hracom Marek Rakoczy a najlepsim strelcom s desiatimi golmi Juraj Krsacok.

Milan Chudik

Sportoviny

Nechapem, preco si aj plavci po pretekoch nevymienaju dresy.

...

- Pocula som Alica, ze ste s Ferom splavovali Hron. Ake to s nim bolo?
- Ale prosim ta, s tym chlapom uz v zivote na vodu nepojdem. On ma take velke usi, ze sme sa proti vetru nepohli ani o meter!

...

Tuzbou kazdeho veslara je hladiet superom na chrbat.

...

- Pocujte trener, ja som tym veslovanim uplne posadnuty. Aj ked spim, sa mi sniva, ze veslujem.
- To je zaujimave. Lebo ked veslujes, kazdy si mysli, ze spis.

...

Aj najlepsi plavec sa moze utopit - v alkohole.

...

Najvacsie uspechy dosiahli vodaci. Su zvyknuti plavat proti prudu.

- Pan doktor, kazdu noc sa mi sniva, ze sa topim a som z toho cely utrapeny. Co mam robit?
- Najlepsie by bolo naucit sa plavat.

...

Zaujimave, vodaci nie su taki popularni, ale zo vsetkych namutia najviac vody.

...

- Dnes sme mali na hodine telocviku plavanie. Kto preplaval patdesiat metrov dostal jednotku, kto styridsat dvojku, kto tridsat trojku...
- A kto sa utopil?
- Ten prepadol!!!

...

Zaciname byt narodom vodakov - cely volny cas travime pri televiznych kanaloch.

...

- Drahy, co by si urobil, keby som sa zacala topit?
- Utekal by som do dediny pre pomoc.
- Ale ved je to daleko!
- Draha, pre teba mi nie je ziadna dedina pridaleko.

Jozef Pupis


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT