16. JANUAR 2001 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  V noci zo 4. na 5. januara neznamy pachatel nezistenym sposobom ukradol z parkoviska na krizovatke ulic Clementisova a L. Saru za skladom supermarketu Billa v Brezne cervene nakladne motorove vozidlo Saab Scania, ev. c. BCA.17-19, rok vyroby 1992. V aute sa nachadzali osobne veci, vodicsky preukaz a cestovny pas Ch. J., cim mu bola sposobena skoda za 8100 korun. Vo vozidle bola aj specialna vybava (skrutkovace, vidlicove kluce, mapy SRN a nahradne suciastky) najmenej za 28 600 korun. Kradezou auta s vybavou vznikla skoda bezmala za 730 000 korun. Po vozidle bolo vyhlasene celostatne patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Nepojazdny Fiat Croma zltej pastelovej farby, ev. c. PUA-10-38, ktory bol odstaveny na miestnej komunikacii oproti rodinnemu domu v Cervenej Skale, zmizol niekedy od 16. decembra do 4. januara. Vozidlo malo namontovane evidecne cisla modrozltej farby registrovane v Cechach na cudzinca zdrzujuceho sa v tejto republike. Poskodenemu vznikla skoda dovedna asi za 70 000 korun. Po aute vyhlasili celostatne patranie. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V byvalej predajni potravin v Brezne na Mazornikove sarapatil ktosi v dobe od podvecera 5. januara do popoludnia 7. januara. Priamo z predajne ukradol pocitacovu zostavu PC Pentium 166, pokladnu PC 386 s tlaciarnou TN PA. Skodu sposobenu firme Trion, s. r. o., Brezno vycislili na 15 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Kradeze vlamanim do trafostanice na sidlisku Mazornikovo sa niekedy od 29. decembra do 8. januara dopustil neznamy pachatel, ktory si so sebou odniesol prepinacie hodiny ETD 4403. Majitelovi SSE Banska Bystrica, zavod Brezno, sposobil skodu za 2500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Styri liatinove disky s letnymi pneumatikami Nokia, tlakova striekacia pistol na vodu Wap Aqua, dva upravene disky s pneumatikami Matador na nakladne auto Liaz, cervenoseda motorova dvojkolesova rucna kosacka "Jicinka" - toto vsetko zmizlo z letnej kuchyne, ktora sa nachadza pri rodinnom dome v Brezne. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 7. do 10. januara, sposobil zlodej poskodenemu majitelovi 81 000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol osmej rano 9. januara sa na krizovatke ciest I/66 a II/530 na breznianskom namesti stala dopravna nehoda, kde z nezistenych pricin vodic nakladneho auta Avia bocne narazil do nakladnej Tatry. K nehode, pri ktorej sa nikto nezranil a nezistili ani pozitie alkoholu, prizvali znalca z odboru cestnej dopravy. Na Tatre vznikla skoda asi za 5000 korun a na Avii asi za 50 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Vodic Peugeotu 205 pat minut po pol deviatej rano 10. januara na ceste I/66 v Podbrezovej pravdepodobne nevenoval dostatocnu pozornost riadeniu vozidla a zbehol z cesty do priekopy, kde sa prevratil. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, sa obisla bez zraneni a bez zadrzania vodicskeho preukazu. Odnieslo si to len auto so skodou za 20 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 9. januarovej noci z Malinovskeho ulice v Brezne ukradli zelenu Skodu 120, ev. c. BBD-72-76, vyrobenu v roku 1988, s 20 litrami pohonnych hmot a so 48 500 najazdenymi kilometrami. Auto malo autoradio, na zadnom lavom blatniku opravovany lak, na lavej strane vodica plechove spatne zrkadlo a cierne podbehy. Majitelovi z Brezna vznikla skoda za 30 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 5. do 12. januara

V piatok 5. januara na poziadanie policie otvorili byt na Ulici MPCL v Brezne. V utorok 9. januara sa na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne stala dopravna nehoda, pri ktorej sa Avia zrazila s Tatrou 148. Poziarnici vycistili vozovku od ropnych produktov a zasypali ju sorpcnou latkou. V ten isty den v Telgarte poziarna jednotka z Pohorelej vytiahla z priekopy na vozovku Liaz s privesom. Vo stvrtok 11. januara mestska policia poziadala o pomoc pri otvoreni bytu na Ulici CSA v Brezne. Po vniknuti do bytu pomocou rebrika cez otvorene okno nasli na zemi lezat majitelku bytu, ktora bola pri vedomi. Privolana RZP starsiu pani previezla do nemocnice.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK v tomto tyzdni odtiahli tri vozidla. Po havarii z Lopeja do Hronca polsky Fiat, z Lopeja do Dubovej Peugeot a z priekopy vytiahli Citroën. Technicku pomoc na cestach poskytli trikrat. Opravili zapalovanie vo Favorite Pickup, vymenili zadnu polos v Skode 130, brzdove oblozenie vo Felicii a v Krpacove otvorili Favorit, v ktorom si majitel zabuchol kluce.

 

155.jpg (4763 bytes)  Druhy tyzden v novom roku bol celkom pokojny. Zachranari absolvovali dovedna 27 vyjazdov. Po 6-krat vystartovali k mozgovym prihodam a k inym pripadom, 8-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 3-krat k prihodam dychacieho systemu, po raze k urazu a k umrtiu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevlada pokojna atmosfera, ktora je podmienena nizkou navstevnostou turistov. Lyziarske srediska v Nizkych Tatrach su bez snehu a vleky nepremavaju. Znizenim teplot sa zlepsili podmienky pre skialpinizmus na trasach Certovica - Dumbier, Dumbier - Chopok.

 

Uzreli svetlo sveta image

Lurdes Hudecova z Nemeckej, Simon Berak z Helpy, Patricia Gabrisova z Brezna, Dominika Golianova z Brezna, Maria Stulajterova z Valaskej, Anna Zacharova z Nemeckej, Miroslav Makovic z Cierneho Balogu, Samuel Tapajcik z Brezna.

 

Opustili nas_image

Lukas Mestan (48) z Helpy, Lubomir Baliak (30) z Cierneho Balogu - Medvedova, Marian Chlebovec (57) z Lopeja, Stefan Seben (89) z Lopeja, Jozef Krajci (73) z Myta pod Dumbierom, Klara Jencikova (77) z Hornej Lehoty, Jozef Sandor (68) z Polomky, Viktor Fodor (88) z Bystrej, Maria Donovalova (86) z Cierneho Balogu, Jarmila Suhajdova (77) z Piesku.

 

Podakovania

Dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym priatelom, susedom a znamym, ktori sa prisli dna 31. decembra naposledy rozlucit a odprevadit na poslednu cestu nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca

Stefana Vetraka z Brezna - Mazornikova.

Smutiaca rodina.

...

Dakujeme vsetkym, ktori dostojnou rozluckou dna 4. januara pomohli zmiernit zial nad stratou nasej drahej mamy, starej, prastarej mamy, manzelky

Anny Fedorovej, rod. Pinkovej.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Manzel a deti s rodinami

Spomienky

Dna 23. decembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky opustil

Stefan Cellar z Brezna.

Spomina si Robert, sestry Bozena, Veronika a Marta s rodinami a ostatna smutiaca rodina. Prosime tych, co ho poznali, o tichu spomienku.

...

Uz pat rokov spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 27. decembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Julius Kupec z Brezna - Zadnych Halan.

S laskou spomina manzelka, dcery, zatovia, synovia, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Dna 27. decembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas nahle vo veku tridsatsedem rokov opustil

Igor Muransky z Hronca.

Spomina mama, bratia s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 28. decembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Ing. plk. Ludvik Haliarsky.

S laskou a uctou spomina manzelka, syn, dcera, sestra, brat s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 30. decembra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, syn

Peter Gasperan.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn, matka, sestry a bratia s rodinami a ostatna rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou na teba spominame.

Dna 30. decembra uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, svokor, stary a prastary otec

Jozef Kupec z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia, dcery s rodinami a ostatna rodina. Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

...

Dna 1. januara uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Terezia Peniakova z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina rodina.

Podakovanie

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym, ktori sa snazili zmiernit nas velky zial kvetinovymi darmi a prejavmi sustrasti pri poslednej rozlucke dna 6. januara s nasim milovanym synom, manzelom a zatom

Ing. Frantiskom Svantnerom z Brezna.

Zachovajte si na neho peknu spomienku.

Smutiaca rodina.


BARAN

Nedajte sa uspat pokojom na pracovisku! Mars slubuje pohromu mm necanej chvili. Pri spolocenskej udalosti sa zoznamite so sympatickym clovekom. Vase sebavedomie vzrastie.

BYK

Az do konca januara budete vo vybornej fyzickej kondicii. Nebude vam chybat rozhodnost a intuicia. Pustite sa do nejakej riskantnej operacie. Vas uspesny den bude piatok.

BLIZENCI

Pripadnu vam niecie povinnosti a nebudete vediet, kde vam hlava stoji. Moze sa stat, ze zabudnete na nieco dolezite. Nove znamosti radsej nenadvazujte, mozu ohrozit vase plany do buducnosti.

RAK

Vybavovanie vasich zalezitosti sa v tomto tyzdni zastavi. Neobavajte sa, zodpovednost a trpezlivost su vase tromfy na ceste k cielu. Zasluzite si to najlepsie a vase zelanie sa stane skutocnostou./-llllllllll**/lllll. Podmienkou uspechu je dotiahnutie kazdej ulohy do konca. Vikend vyplni zabava, stretnutia s priatelmi a sport.

PANNA

V praci dojde k neocakavanym zmenam, ktore vam prinesu aj problemy. Postavenie vam moze zhorsit niecia nedbanlivost. Mali by ste byt pruznejsi vo financnych otazkach.

VAHY

Ak pocitujete privela energie, venujte sa radsej praci. Pri nejakom posedeni objavite skryte prednosti istej osoby. Mozno stretnete staru lasku a zaspominate si na minulost.

SKORPION

Uvedomite si, ze o vsetkom rozhoduju vase terajsie myslienky. Zabudnete na neprijemne situacie z minulych tyzdnov a vsetkym odpustite. Davajte si pozor na citove vycerpania.

STRELEC

Nie ste si niecim isti? Vase obavy rozptyli sebavedoma mlada osoba nezatazena predsudkami a starostami. Ak sa rozhodnete docasne zmenit prostredie, urcite najdete potrebnu inspiraciu.

KOZOROZEC

Chceli by ste niekoho poziadat o pomoc? Neslubujte si vela od ludi, za ktorymi chcete ist. Pomoc ziskate tam, kde ju vobec neocakavate. Netrpezlivost vam pristane a moze sa stat, ze niekoho znechutite.

VODNAR

Narocne obdobie. Zistite, ze ste zabudli na nieco, co malo byt davno hotove. Asi sa dostanete do novych spolocenskych kruhov. Aj v citovych vztahoch prezijete burky. Pomoze vam Lev.

RYBY

Neviete sa rychlo a spravne rozhodnut? Hviezdy vam slubuju radu radu od Strelcov, Baranov a Bykov. Objavi sa niekto, kto uz dlho caka na vas signal. Pocas vikendu porozmyslajte o buducnosti.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT