22. JANUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Niekedy od 11. do 14. januara sa neznamy pachatel v Brezne na namesti vlamal do priestorov firmy Staso. Ukradol odtial zbijacky znaciek Bosch, Vaker, Roj, motorovu pilu znacky Stihl a elektricku okruznu pilu. Skodu sposobenu tejto firme vycislili na 200 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne K. R. z Brezna 14. januara oznamila, ze tesne po jedenastej hodine 10. januara na autobusovej stanici na namesti jej ktosi z kabelky prevesenej cez plece ukradol penazenku. Okrem osobnych dokladov v nej mala aj bankomatovu kartu s PIN-kodom, zlodej jej potom prostrednictvom bankomatu z uctu vybral 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol deviatej vecer 15. januara K. J., pacient psychiatrickeho oddelenia nemocnice na Razusovej ulici v Brezne, fyzicky napadol personal a usiel. Na chodniku potom od R. E. pozadoval peniaze, ktore mu odmietla dat. Aj na nu zautocil, ale nic jej neukradol. Dostal sa domov, kde ho hliadka zadrzala a predviedla na psychiatricke oddelenie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Na ceste prvej triedy v smere z Brezna do Polomky D. M. z Bacucha za volantom VW Golf vo Filipove neprisposobila rychlost jazdy zladovatelej vozovke, presla na pravu stranu a havarovala. Nastastie sa nikto nezranil, odnieslo si to auto so skodou za 30 000 korun a vodicka s 500-korunovou pokutou. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Pri vykladani vagona na srotovom poli v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. 20. januara popoludni nasli robotnici 60-centimetrovy predmet podobajuci sa na nevybuchnutu letecku bombu z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti manipulacii a privolali pyrotechnika. Preveruje OO PZ Podbrezova.

 

 

Na Vrbovej ulici v Brezne 16. januara tesne pred pol jednou popoludni vodic Avie L. P. z Brezna sa vcas a v dostatocnej miere nevyhol oprotiiducemu VW Golf, ktory riadil L. P. z Brezna, a narazil do lavej strany auta. Nehoda sa obisla bez zraneni a zadrzania vodicskeho preukazu, nepozorny vodic musel zaplatit pokutu. Na nakladnom aute vznikla skoda za 500 korun a na Golfe za 5000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Styridsatdvarocneho muza z Brezna kratko po polnoci 17. januara na ceste druhej triedy v Brezne zrazilo a usmrtilo osobne auto Citroen s levickym evidencnym cislom. Vodic aj s vozidlom z miesta nehody usiel. Policajti vypatrali, ze nim bol 26-rocny policajt J. J. z Obvodneho oddelenia PZ v Brezne. Asi tristvrte hodinu po tragedii mu pri dychovej skuske namerali 1,9 promile alkoholu v krvi. Vysetruje KUV PZ v B. Bystrici.

...

Pod ruskom 18. januarovej noci z Ulice Osloboditelov vo Valaskej zmizla modra Skoda Favorit evidencneho cisla BR 665-AC. Auto nasli neposkodene 20. januara podvecer na Cintorinskej ulici v Brezne a prevzala ho jeho majitelka G. C. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Farebny televizor Akai s antenou a dialkovym ovladanim, radiomagnetofon Akai, rozny kuchynsky riad, naradie, alkoholicke napoje a deky povynasal zlodej z chaty J. Ch. na Stromovej ulici v Brezne. Kradez hlasili 19. januara a jej pachatel nechal za sebou skodu bezmala za 30 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Sestnasteho januara o jedenastej predpoludnim v Benusi vypukol poziar budovy, v ktorej sa nachadza predajna textilu a obuvi. Poziar, ktory vznikol pravdepodobne od elektrickeho radiatora, lokalizovali breznianski a pohorelski hasici. "Cerveny kohut" sposobil obecnemu uradu, ktory je majitelom budovy, skodu asi za 50 000 korun a znicenim tovaru vznikla S. J. skoda asi za 150 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. januara

V tretom januarovom tyzdni vystartovali k styrom dopravnym nehodam. V piatok v Pohronskej Polhore na Zbojskach z priekopy vytiahli "nakladiak" a neskor v Helpe vyprostovali osobne vozidlo. Dva vyjazdy absolvovali aj do Bacucha. V stredu 16. januara na krizovatke havaroval Volkswagen Golf a na druhy den na hlavnej ceste Skoda 120. V spolupraci s pohorelskymi poziarnikmi 1C prudom zlikvidovali poziar predajne s textiliami v Benusi, kde vznikla skoda asi za 350 000 korun. Pomocou vysokozdviznej plosiny a specialnej techniky otvorili byty na Fucikovej ulici a CSA v Brezne.

 

154.jpg (4764 bytes) Cesty do Benusa boli chemicky osetrene a su takmer suche. Vodici by mali venovat zvysenu opatrnost smerom od Benusa na Horehronie, kde je zladovatela vozovka. Zamestnanci NAMK po havariach odtiahli Skodu 120 z Polomky do Brezna, Citroën z Brezna do Banskej Bystrice a Renault z Bacucha. V servisnom stredisku v Lopeji opravili brzdy v Skode 120, defekt vo Felicii, v Dubovej zapalovanie v Skode Favorit a v Brezne otvorili Skodu Feliciu, v ktrorej si majitel zabuchol kluce.

 

155.jpg (4763 bytes) V statistike vyjazdov RZP je zaznamenanych dovedna 31 vyjazdov, a to 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym prihodam, 15 k inym pripadom, raz k urazu a do nemocnice v Banskej Bystrici previezli pacienta z Revucej. Prvu pomoc najcastejsie poskytovali ludom v strednom veku s vysokym tlakom a bolestami na hrudniku. Pravdepodobnou pricinou ohrozenych stavov je nielen pocasie, nespravne uzivanie liekov, ale aj sucasna uponahlana doba.

 

hs.jpg (5636 bytes)V pondelok v Utulni pod Chabencom zachranili turistu, ktory dostal zaludocne krce a potreboval rychlu zdravotnicku pomoc. V spolupraci s popradskou leteckou Horskou sluzbou pacienta prepravili do nemocnice v Poprade. Prevoz do breznianskej nemocnice znemoznilo pretrvavajuce inverzne pocasie. Na hrebenoch je zladovately a vyfukany povrch, preto odporucaju pouzivat stupacie zeleza.

    
Uzreli svetlo sveta image

 

Martina Istvanova z Brezna, Filip Halimovic z Brezna, Branislav Harvan zo Zavadky nad Hronom, Jaroslav Puska z Valaskej, Lukas Berky z Valkovne, Eliska Kuvikova z Brezna, Natalia Simanova z Michalovej, Mario Bezdecka z Pohorelskej Mase, Jakub Simko z Valaskej, Juliana Povraznikova z Jasenia.


Opustili nas_image

 

Anna Pliestikova (60) z Prednych Halan, Maria Rakytova (86) z Bacucha, Pavol Bosela (52) z Helpy, Anna Demeterova (88) z Jasenia, Svetlana Eremiasova (11 mesiacov) z Polomky, Jozef Marak (68) z Brezna, Marian Velan (42) z Brezna, Rudolf Puobis (92) z Brezna, Viliam Spalek (60) z Brezna., Maria Birkova (76) z Telgartu.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym, ktori sa prisli dna 5. januara rozlucit s manzelom, otcom a bratom

Imrichom Francistym z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 11. januara odprevadit na poslednej ceste nasho manzela, otca

Stefana Kubicu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a kyticku kvetov ti vzdy na hrob polozime. Mala si nas rada a chcela si este zit, ale prisla ta chvila, ked musela si nas opustit.

Dna 2. januara sme si pripomenuli tretie smutne vyrocie umrtia

Anny Snekovej, rod. Stefancikovej z Brezna.

Spomina manzel, syn Jan i dcera Ingrid s rodinami a syn Marian.

...

Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasne nebo. Kamkolvek sa oci pozru, vsade hladaju len teba. Naveky zavrel si oci, stichol tvoj prekrasny hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas – my v tebe nie sme sami.

Dna 8. januara sme si pripomenuli 5. vyrocie tragickej udalosti nasho syna

Palka Kovacika z Hronca.

Spominaju mama, otec a brat Miroslav.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 13. januara uplynul rok od smrti nasej mamy a starej mamy

Valerie Simovej z Valaskej.

Spominaju manzel, dcera a syn s rodinami.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.

Dna 15. januara ubehlo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, stary otec

Ing. Michal Miklovic z Brezna.

Spominaju manzelka, deti a ostatna rodina.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 23. januara uplynie rok od tragickej smrti nasho syna, brata

Michala Pauculu zo Sumiaca.

Spominaju rodicia, sestra Anna s detmi Jarkom a Marekom a sestra Katarina s manzelom Jozefom a detmi Michaelom a Nikolkou.

...

Nestihol si sa rozlucit s nami, zavrel si oci a dotlklo srdce. Cas nevrati, co osud vzal, zostali len spomienky a hlboky zial.

Dna 25. januara si pripomenieme prve vyrocie od umrtia

Jozefa Zubora z Myta pod Dumbierom.

S laskou a smutkom spominaju manzelka, dcery, syn, zatovia, vnucata, pravnucata a sestra s rodinou. Odpocivaj v pokoji.

...

Osud nikdy nevrati, co nam vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 25. januara uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, svokra a stara mama

Elena Zemkova  z Brezna.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina. Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

BARAN

Drzite sa zasady, ze nech sa nieco udeje a nemusi to byt vysnivane - aj tak je to lepsie, ako ked sa nedeje nic. Tento postoj vyplyva z toho, ze ste za ciny.

BYK

Konecne mate relativne pokojnejsi tyzden. Najdete si dost casu, aby ste urobili retrospektivny pohlad na uplynuly rok a porozmyslali o buducich krokoch.

BLIZENCI

V tomto tyzdni najdete svoju byvalu podobu. Ste rozhodni, vynaliezavi a mili a pritom vam to v hlave pali. Dajte do poriadku vsetky osobne zalezitosti.

RAK

No vidite, uz je tu burka! Pekne ste si ju narezirovali. Teraz si mozete lamat hlavu, ako to dat do poriadku. Nic nezapierajte, radsej sa ospravedlnte. A nehovorte hlasne.

LEV

Dostanete nepriaznive spravy a nebudete schopni prekonat svoje obavy. Aj tak by ste nemali podlahnut panickemu strachu. Aj slepa ulica moze mat zadne dvierka.

PANNA

Udalosti okolo vas prebiehaju normalnym tempom. Zdroje svojho zivotneho optimizmu mozete objavit v celkom vsednych veciach, pripadne v nepovsimnutych.

VAHY

Je uz nacase, aby ste sa rozhodli a urobili iniciativny krok. Nemozete cakat a spoliehat sa na druhych. Podla postavenia hviezd v tomto obdobi mate nadej.

SKORPION

Ste az prilis citlivi na akekolvek vonkajsie vplyvy. Osobitne vas drazdi hlucnost. Mali by ste sa uchylit do sukromia, sustredit sa na svoje ulohy a ine problemy.

STRELEC

Vasa financna situacia je zavideniahodna. Pracujete sustavne, cielavedome a uspesne. Vas sukromny zivot je harmonicky. Keby vam niekto zavidel, povedzte: robte to po mne!

KOZOROZEC

Financne nie ste na tom najlepsie a tato situacia negativne vplyva na vasu naladu. Mali by ste koncepnejsie zaobchadzat s peniazmi, aby ste vzdy mali minizasoby.

VODNAR

Tvrdohlavost nie je dobra vlastnost. Ale ak je v sluzbach slahetneho zameru, zasluzi si uznanie. A to je prave vas pripad. Vdaka nej dosiahnete uspech a uznanie.

RYBY

Stojite pred necakanymi krasnymi zazitkami, ktore prinesie nahla zmena vo vasom jednotvarnom zivote. Objavi sa sympaticka osoba, ktora obohati vasu fantaziu.   


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT