5. MAREC 2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


SKODA AUTO
SKI SHOW

Skoda Auto Slovensko a Skoda Club Zvolen v spolupraci s Autosalonom Roska usporiadaju v nedelu 10. marca v Ski centre v Myte pod Dumbierom velku sou. Do programu, ktory zacne o 9. hodine, zaradili. samomeracie preteky v jazde na lyziach a snoubordoch s rodinou alebo priatelmi tak, ako na Svetovom pohari, Skoda Auto sutaze, tombolu, predvadzacie jazdy i predstavenie noveho modelu Skoda SUPERB.
Pridte si otestovat svoje lyziarske schopnosti!

Z kolkarskej drahy

V sobotu 2. marca sa uskutocnil Europsky pohar muzov v kolkoch za ucasti chorvatskeho druzstva Slovinsko Triglav - Iskra Emeco, macedonskeho KK Makpetrol a ZP Sport Podbrezova.
Zeleziari skoncili na 3. mieste vykonom 5 741 zvalenych kolov, najlepsi vykon podal R. Foltin 1001 (nie prilis vydareny uvod druzstva ZP Sport v Europskej lige).
I. liga zeny
Slavoj Velky Saris - ZP Sport Podbrezova 2423:2575 (4:16), E. Babelova 409, Ing. J. Turcanova 409, I. Vankova 430, E. Hiadlovska 425, K. Micanova 429, K. Valigurova 472.
Solidny vykon celeho druzstva ZP Sport. Za povsimnutie stoji vyborny vykon Katariny Valigurovej.
I. liga muzov
ZP Sport Podbrezova B - TJ MSK Svit 5394:5196 (17:3), P. Vybostok 904, L. Bosko 905, P. Pavlecko 890, J. Zabka 875, J. Kutik 865, P. Jakubec 955.
Stale nevyrovnane vykony B druzstva ZP Sport zapricinuju, ze nebojuje o celo prvoligovej tabulky. Dobry vykon zaznamenal P. Jakubec.

Jan Daucik

Krnackove preteky v Helpe ...

V prvu marcovu sobotu v Helpe usporiadali v poradi uz treti rocnik krnackovych pretekov o Putovny pohar starostu obce. Nepriaznive pocasie v priebehu minuleho tyzdna naznacovalo, ze jeden den sa preteky budu konat, aby na druhy den v podobe dazda oznamilo, ze sa fasiangy skoncili, a teda aj sanica konci. V piatok vsak trochu primrzlo a v sobotu rano sa na Holom vrchu zislo tridsat posadok nielen z Horehronia, ale aj zo Zvolena (z toho tri zenske).
Po dobre pripravenej trati, o ktoru sa postarali clenovia Sportoveho klubu v Helpe, sa o jedenastej hodine spustili prve krnacky. Po skonceni sutaze dospelych sa zo svahu zacali spustat ti najmladsi. Putovny pohar si odniesli pretekari zo Zvolena, ale horehronske posadky slubili, ze sa vrati spat do Helpy.
Vysledky: muzi: 1. R. Kuric - J. Striz (Zvolen), 2. M. Mak - V. Hroncek (Helpa), 3. P. Bartos - E. Duhan (Halny), zeny: 1. M. Stolarova - Gasova (Zvolen), 2. Strizova - Gasperanova (Zvolen), 3. Pobisova - Simanova (Benus), deti - dievcata: 1. S. Hroncekova (Helpa), 2. L. Filova (Helpa), chlapci: 1. V. Kysucky (Helpa), 2. M. Divok (Benus), 3. V. Hroncek (Helpa).

(mk)

Sipkarska a stolno - futbalova liga

V priebehu tyzdna pokracovali sipkarske a stolno - futbalove sutaze dalsimi kolami. V piatok sa v Dart clube uskutocnil turnaj muzov, kde sa vo finale stretli ti isti hraci ako minuly tyzden. Vybornu formu potvrdil Dusan Dordik, ktory vyhral uz druhy turnaj v poradi a v piatok nenasiel premozitela. Na druhom mieste sa umiestnil podobne ako pred tyzdnom Ivan Svantner, ktory nestacil na vyborneho Dordika. Tretie miesto si v piatok z Dartu odniesol Pavol Urda.
V nedelu pokracovala v Darte sutaz juniorov a stredoskolakov. Medzi juniormi sa stabilne na prvom mieste objavuje Michal Sykora a ani teraz tomu nebolo inak. Na druhom mieste skoncil Tomas Suja a body za tretiu priecku si do tabulky pripise Martin Janciar. Medzi stredoskolakmi si palmu vitazstva odniesol Matej Putnok, ktory vo finale zdolal Milana Majera. Tretie miesto obsadil Pavol Melicher, ktory mimochodom patri medzi desiatku najuspesnejsich sportovcov mesta Brezna za rok 2001 (majster Europy 2001). V priebehu tyzdna pokracovala dalsimi kolami liga amaterov, ktora vyvrcholi 22. marca velkym finalovym turnajom v hostinci Zapad v Brezne. V stredu vo Filipove kraloval Peter Sloboda, vo stvrtok si v Gasparove vitazstvo vybojoval Rado Brenkus, v sobotu sa v Bravacove z prvenstva tesil Rasto Krajan, v nedelu v Michalovej zvitazil Michal Gasperan.
V sobotu 9. marca sa v Dart clube uskutocni turnaj v elektornickych sipkach Master stredne Slovensko, v ktorom si mozu najuspesnejsi sipkari v jednotlivych kategoriach vybojovat nominaciu na Europsky pohar (15. - 17. marca v Brne). Zaciatok Mastra je o 10. hodine, startovne do turnaja muzov je 100 korun, zien 50 korun, juniori startovne neplatia. Po skonceni hlavneho turnaja su na programe 9. a 10 kolo ligy druzstiev regionu stred.
V sobotu pokracovala dalsim kolom aj stolno - futbalova liga, pri ucasti sestnastich dvojic si prvenstvo vybojovali Jano Milan s Lubomirom Tazkym, ktori vo finale porazili Martina Bajzika s Manom Barim, tretie miesto si odniesol Robo Balog s Romanom Vojtekom. Pretoze v sobotu bude v Dart clube turnaj Master, zaciatok stolno - futbalovej ligy sa presuva z 19. na 20. hodinu.

(pp)

Sutaz v mariasi

Dobrovolna poziarna ochrana v Pohronskej Polhore v nedelu 17. marca usporiada nulty rocnik sutaze O majstra Polhory v mariasi, ktory bude v obecnom klube dochodcov.
Prezentacia je od 9. do 10. hodiny priamo v budove, zapisne je 200 korun.

Slovensky cykloklub Dumbier pozyva v marci na vylety:

Vazeni priatelia cyklistiky, tak opat zaciname a pozyvame vas na prve dve cyklopodujatia. Pripravili sme dve akcie, preto treba cim skor bicykle prebudit k letnej aktivite. Pre tych, co svoje stroje ani nezazimovali tento pokyn neplati. Takze v nedelu 17. marca, ako inac o 10. hodine “pod vezou”!
nedela 17. marca
Jozefovska jazda
Zraz o 10. hodine v Brezne na namesti pri zvonici
Trasa A, B, C: Brezno – Podbrezova – Lopej - Dolna Lehota – Krpacovo – Tale – Bystra – Myto pod Dumbierom – Vagnar – Brezno (40/650 – obtiaznost stredna az tazka)
nedela 24. marca
Jarne briezdenie
Zraz o 10. hodine na Chvatimechu pri Italy bare
Trasa A, B, C: Chvatimech – Hronec – Svaty Jan – Hroncek – Dankova – Velka dolina – Medvedovo – Kram – Hroncianska dolina – Chvatimech (45/530 – obtiaznost stredna)
Rozdelenie tras: trasa A – horske a trekingove bicykle, narocnejsia; trasa B – horske a trekingove bicykle, lahsia; trasa C – cestne bicykle
Dolezite upozornenia:
SCK Dumbier si vyhradzuje pravo v pripade nepriazniveho pocasia, maleho zaujmu alebo inych okolnosti zrusit akciu. Kazdy ucastnik musi mat bicykel v dobrom technickom stave. Usporiadatel si vyhradzuje pravo vylucit z akcie tych ucastnikov, ktori budu mat bicykle v nesposobilom technickom stave. Kazdy ucastnik musi poznat svoj zdravotny stav, fyzicku kondiciu a na vylete sa zucastnuje na vlastne nebezpecenstvo. Pocas cykloturistiky po verejnych komunikaciach je kazdy povinny dodrziavat pravidla cestnej premavky. Jazdi sa v plnej premavke, na lesnych cestach je moznost stretu s vozidlami a mechanizmami lesnej prevadzky! Pri jazde po horskych terenoch je dolezite prisposobit svoju jazdu narocnosti a povahe terenu.

Vybor SCK Dumbier

Memorial obeti lavinoveho nestastia

Obecny urad v Pohorelej, Lesy SR–OZ Benus, Urbarske spolocenstvo Pohorela a VS GAD Gindura Pohorela usporiadaju v sobotu 9. marca od 9. hodiny memorial obeti lavinoveho nestastia pohorelskych rubarov v Kulichovej doline ako osmy rocnik Majstrovstiev Pohorelej v nohejbale trojclennych druzstiev. Sucastou spomienkoveho dna bude i pietny akt pri hroboch obeti v miestnom cintorine o 8.30 hodine.

Jan Pompura

Turnaj ziakov

Zakladna skola v Predajnej a STK Predajna usporiadali v piatok 1. marca druhy rocnik stolnotenisoveho turnaja ziakov: Memorial Martina Budu. Sutazilo devat druzstiev z okresov B. Bystrica, Brezno a Zakladna skola Dubnik (N. Zamky). Zapasy vo finalovej skupine urcili poradie: 1. ZS Dubnik, 2. ZS Predajna, 3. ZP Sport Podbrezova.
V sutazi jednotlivcov sa predstavilo 28 hracov (hracok). Hralo sa vyradovacim systemom na dve prehry. Kolom vitazov bez problemov presla a vitazkou turnaja sa stala M. Hutkova (ZS Brusno), ktora si vo finale poradila so S. Pobisom (Podbrezova). Ten vybojoval druhe miesto v zapase s vitazom kola porazenych M. Struharom (ZS Dubnik), ktory skoncil celkovo treti. Organizatori dakuju vsetkym sponzorom, ktori financne prispeli k vydarenemu podujatiu.

Zo stolneho tenisu

Predajna opat vitazne
V piatok 1. marca hraci STK Predajna odohrali v Priechode dalsie stretnutie v II. triede stolnotenisovej sutaze okresov B. Bystrica a Brezno. Podali vyborny vykon a bez problemov hladko zvitazili. Vysledok: Priechod – STK Predajna 4:14, body hosti: Spalek 4,5; Belko 4,5; Chromek 3,5; Kordulic 1,5.

  1. STK Predajna
  2. Stavbar B. B. “C”
  3. STK Brezno “B”
  4. SO Medzibrod
  5. STO Priechod
  6. Cobra B. B.1
  7. Selce “B” 15
  1. 16150 1195: 9346
  2. 16131 2198: 9043
  3. 15 90 6153:11733
  4. 15 70 8137:13329
  5. 15 5010121:14925
  6. 16 4012107:18124
  7. 15 0114 61:20916

HK Brezno informuje

Po skonceni sezony 2001/2002
V uplynulom tyzdni uzavreli hokejove sutaze. O seniorskej sutazi bolo napisane vsetko podstatne, preto v tejto casti zaverecneho hodnotenia zhrnieme posobenie dorastencov.
II. liga dorastencov
Pri hladani optimalnej formy uplatnenia hracov, ktori prerastli vekovy limit ziackych kategorii bola pred zacatim tejto, ale i kazdej predoslej sezony vzdy najtazsia otazka: Aky pocetny vlastne bude kader tychto hracov? Cast z nich totiz pri vybere strednej skoly, v ktorej chcu pokracovat v studiu, zvazuje aj moznost svojej ucasti v hokejovom klube, ktory posobi v mieste skoly. Podla prislusnych pravidiel, ak hrac v takomto klube ma moznost hrat v sutazi vykonnostne vyssej ako v materskom klube, je matersky klub povinny vyhoviet ziadosti tohto hraca o hostovanie, a to az do dosiahnutia veku osemnast rokov.
Dosledkom takehoto vyvoja je nakoniec zostava hracov so znacnym vekovym a vykonnostnym rozsahom, rozdielnou moznostou zucastnovat sa na treningoch muzstva materskeho klubu a niekedy aj na jeho zapasoch. Narocna je aj uloha trenera takehoto nesurodeho kolektivu. Salamunsky vyriesil tuto situaciu aj riadiaci organ sutaze – Stredoslovensky zvaz ladoveho hokeja. Kedze okrem Brezna sa do juniorskej sutaze prihlasil v regione uz len Ziar nad Hronom, oba celky priclenili do dorasteneckej sutaze s usmernenim: Hrajte s tymi dorastencami a juniormi, ktorych mate k dispozicii, ale v oficialnej tabulke nebudete zaradeni. Oba celky tento kompromis nakoniec akceptovali. V konecnej oficialnej tabulke tak figuruju tri dorastenecke celky. Prva je Rimavska Sobota, ktora vsetky zapasy vyhrala, druhy Lucenec vyhral oba zapasy s poslednymi Turcianskymi Teplicami, ktorych hraci nevyhrali nic, ale ako treti dostanu bronzove medaily.

Neoficialna tabulka po odohrati vsetkych zapasov:

  1. Rimavska Sobota
  2. Lucenec
  3. Brezno
  4. Ziar nad Hronom
  5. Turcianske Teplice
  1. 880038: 716
  2. 841343:28 9
  3. 840448:32 8
  4. 831429:37 7
  5. 800810:64 0

O vysledkoch prveho a posledneho plati konstatovanie vyjadrene pri oficialnom umiestneni tychto klubov. Brezno s oboma susedmi v tabulke jeden zapas vyhralo a druhy prehralo. Lucenec ma voci Breznu lepsie umiestnenie za vyhru a remizu so Ziarom nad Hronom.
V predoslej sezone skoncilo Brezno z piatich ucastnikov na 4. mieste. Na supiske muzstva bolo v priebehu sezony 24 hracov, ktorych trenoval Vladimir Lehotsky. Z hracov sa v priebehu sezony javili ako perspektivni Dvorsky, Sajgalik, Michal Simko, Lesak, Daniel Lehotsky a dalsi. Cast hracov, ktori pred zaciatkom sezony odisli studovat a hrat hokej mimo Brezna, sa v priebehu sezony zucastnovala na treningoch v Brezne a ti, ktori si vybavili registraciu, hrali za Brezno aj v majstrovskych zapasoch. Aj ked dovody ich navratu boli viacere a navzajom odlisne, je mozne konstatovat, ze podmienky v Brezne su pre urcitu hranicu narokov a ambicii hracov tejto vekovej kategorie prijatelnejsie, ako realita v porovnani s ocakavaniami v inych kluboch. Ulohou do buducnosti zostava vyhladavanie a zaclenovanie zaujemcov o ucast v dorasteneckom a juniorskom celku zo sirsej lokality Brezna a Horehronia, vzhladom na poznatok, ze v ramci HK Brezno prirodzeny generacny prechod z nizsich vekovych kategorii nevytvara dostatocnu zakladnu na vytvorenie predseniorskych druzstiev s dostatocnou vykonnostnou rezervou. Materialne podmienky takuto moznost vytvaraju, urcity priestor na optimalizaciu dava zlozenie realizacneho timu.

Ing. Jozef Kolarovic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT