05. MAREC  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Bez znamok nasilia vnikol do Skody Octavie zaparkovanej pred hotelom Hydrostav v Krpacove a potom ukradol autoradio s prehravacom, lyze, lyziarske topanky, videokameru a fotoaparat. Takto si pocinal zlodej popoludni 21. februara medzi jednou a tristvrte na styri. Lizingovej spolocnosti Foto Szilvia zo Siah sposobil skodu najmenej za 15 000 korun a K. J. z Komarna za 42 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol obvinenie z trestneho cinu utoku na verejneho cinitela voci M. T. z Bacucha. Tento doteraz netrestany muz 24. februara rano v lokalite Mutkovo v katastri Bacucha pri vykonavani sluzby zameranej na ochranu proti pytliactvu fyzicky napadol B. P., zamestnanca Lesov SR z odstepneho zavodu Benus. Aj napriek tomu, ze mu ukazal preukaz lesnej a polovnej straze, udrel ho pastou do tvare. Ked B. P. spadol na zem, dalej ho udieral a kopal. Sposobil mu zranenia, s ktorymi skoncil v nemocnici.

...

Zaciatok marca sa niesol v znameni vlamani do osobnych motorovych vozidiel. Hodina popoludni 1. marca stacila zlodejovi na to, aby "vycistil" VW Golf Combi, ktory bol zaparkovany pri budove gymnazia v Brezne. Obcana SRN H. J. obral o veci za 50 000 korun, dalsiemu Nemcovi G. S. sposobil skodu za 65 000 korun a J. Z. z Bratislavy, prechodne byvajucej v Nemecku, za 80 000 korun. V noci na 2. marca sa "cinil" vykradac na Nalepkovej ulici v Hronci, kde z VW Passatu s ceskym evidencnym cislom ukradol dalekohlad, osobne doklady a zbrojny preukaz V. J., zo strechy odmontoval drziak na bicykel a box na prepravu lyzi spolu so styrmi parmi lyzi a lyziarskych palic, vsetko dovedna aj s poskodenim auta za 32 900 korun. Neobisiel ani vedla zaparkovany Ford Focus, ktoreho majitela V. T. z Prahy obral o styri pary lyzi s palicami za 18 000 korun a poskodenim boxu na lyze o tisic korun. Pod ruskom tej istej noci na Mladeznickej ulici v Brezne zo Skody 120 bez zistenia nasilia zmizla taska na videokameru, nabijacka na kameru, fotoaparat, tri pary lyziarok, lyze s viazanim a lyziarske palice. Majitelovi H. J. z Levic vznikla skoda asi za 24 000 korun.

O pol deviatej vecer 23. februara V. G. z Brezna oznamila, ze na Ulici Frana Krala pred vchodom c. 11 lezi zena starsieho veku a nejavi znamky zivota. Privolany sluzbukonajuci lekar konstatoval, ze 85-rocna A. Ch. zomrela bez cudzieho zavinenia a nariadil pitvu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

D. M. z Brezna za volantom Fiatu Ducato 28. februara rano tesne po siedmej hodine v Brezne na Banisku neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky a dostal smyk. Skoncil mimo cesty v pravom smere jazdy, nastastie bez zranenia, na aute vznikla skoda za 50 000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Na prave poludnie 26. februara M I. zo Seliec, vodic Tatry 815 s privesom, sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nakladom zachytil ponad cestu veduce elektricke vedenie, pricom odlomil aj telefonny stlp. Na aute vznikla skoda za 10 000 korun, na elektrickom vedeni za 1000 korun a na stlpe za 20 000 korun Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo na H. A. z Brezna 27. februara po prichode do jej chaty v katastri Drabska. Od 19. februara, kedy tu bola naposledy, ktosi vylomil vchodove dvere do chaty, po zemi porozhadzoval rozne veci a ukradol prenosny cierno-biely televizor. Skodu vycislili dovedna na 1000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Desat minut po jednej hodine popoludni 25. februara sa v Jaseni stala dopravna nehoda. Vodic autobusu M. S. z Jasenia na linke Jasenie - Predajna neprisposobil rychlost jazdy zasnezenej vozovke. Dostal smyk a presiel do protismeru, kde celne narazil do Tatry, ktoru riadil V. M. zo Slovenskej Lupce. Nastastie sa nikto nezranil, zrazku si odniesli len autobus so skodou za 30 000 korun a nakladne auto za 10 000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. februara

 

V posledny februarovy piatok popoludni vystartovali do Michalovej, kde v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi 5C prudmi zlikvidovali poziar hospodarskej budovy, predbezna skoda je asi 200 000 korun. Smyklava vozovka sposobila dopravne nehody v D. Lehote, Telgarte, Brezne a v Michalovej, ktore sa obisli bez zraneni. Dvadsiateho osmeho februara im z policie oznamili, ze majitel bytu v Podbrezovej ma podozrenie z uniku plynu. Po prichode na miesto uzavreli 10-kilogramovu propan-butanovu flasu, ktora sa nachadzala v priestore.

 

155.jpg (4763 bytes) Dvadsiaty stvrty februar sa urcite vryje do pamati mlademu chlapcovi, ktory si nedelne popoludnie chcel sprijemnit na snouborde. Netusil vsak, ze ho strati a pri jeho hladani nenajde cestu spat. Nastastie ho na Trangoske nasli clenovia Horskej sluzby, ktori privolali sanitku RZP. Zachranari podchladeneho snoubordistu previezli do breznianskej nemocnice. Dovedna absolvovali 27 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2 k zneuzitiam a k mozgovym prihodam, raz k brusnej prihode, 3 k urazom, 12 k inym pripadom a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK zaznamenali pat technickych pomoci. V Brezne otvorili Hyunday, v ktorom si majitel zabuchol kluce, na Certovicu doviezli naftu a odvzdusnili palivovu sustavu v Avii, v servisnom stredisku sa venovali vymene sviecok, vycisteniu karburatora a nastaveniu zapalovania. Po dopravnych nehodach odtiahli styri osobne vozidla. Upozornuju vodicov, aby sa s vymienanim zimnych pneumatik za letne velmi neponahlali.

hs.jpg (5636 bytes)

Zamracene a dazdive pocasie sprevadzalo zaciatok prazdninoveho tyzdna Bratislavcanov. Vylepsenie prislo koncom tyzdna a sposobilo, ze lyziarske strediska “praskali vo svikoch”. Clenovia Horskej sluzby zabezpecuju pohotovostne sluzby vo vysokohorskom terene a na lyziaskych svahoch. Premeriavaju stav snehovej pokryvky z dovodu zvyseneho lavinoveho nebezpecenstva.
    
Uzreli svetlo sveta image

 

Sara Sendreiova z Brezna, Simona Zacharova z Cierneho Balogu, Samuel Skladany z Helpy, Emma Stulajterova z Brezna, Viktoria Pustajova zo Sumiaca, Kristian Pokos z Polomky, Petra Homolova zo Sumiaca, Patricia Harvanova z Helpy, Nikolaj Pustaj z Brezna, Alexandra Bartosova z Valaskej, Jakub Pokos z Cierneho Balogu, Michal Berky z Nemeckej, Simona Pustajova z Polomky.

Opustili nas_image

 

Elena Faskova (89) z Filipova, Tomas Filo (56) z Helpy, Anna Chovancova (85) z Brezna, Ludmila Harvanova 80 z Polomky, Julius Molcan (80) z Valaskej, Maria Polonyova (71) z Brezna, Julius Kubove (72) z Brezna, Darina Zubakova (50) zo Zavadky nad Hronom.

Blahozelanie_image

 

Vdaka ti Boze za pozehnanych sedemdesiat rokov, ktorych sa dna 1. marca dozila moja mamicka, starka a prastarka

Emilia Pavlovska z Brezna.

K blahozelaniu sa pripaja manzel Andrej, zat Jan, nevesta Maria, vnucky Lucka, Katka, Ana, Sasenka s manzelom, Miska s priatelom, pravnucata Patrik, Dominka a dcera Stela.

PODAKOVANIA

Dakujeme pribuznym, znamym a vsetkym, ktori sa prisli 16. februara rozlucit s nasim manzelom, otcom a starym otcom

Janom Babicom z Brezna.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme celej blizkej i vzdialenej rodine, susedom a ostatnym, ze prisli odprevadit na poslednej ceste nasho draheho otca, syna, brata a stryka

Jozefa Bariho z Brezna.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina Zdenky Bariovej

 

SPOMIENKY

Dna 1. marca uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Juraj Suba z Brezna.

Spominaju menzelka, dcery, synovia, vnucata a pravnucata.

...

 

Aj ked uz nie je medzi nami, v nasich srdciach nadalej zostava.

Dna 2. marca uplynul rok odvtedy, co nas vo veku styridsatdva rokov opustil nas drahy

Jozef Beraxa z Jasenia.

S uctou spomina manzelka, deti, nevesta, vnucata a smutiaca rodina.

...

 

Dna 3. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec a prastary otec

Jan Medved z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

 

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesti ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamicka za vsetkych nas.

Dna 3. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mamicka, stara mama

Anna Kurekova zo Sihly.

Spominaju deti s rodinami

...

 

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Draha mama zbohom.”.

Dna 4. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustila draha a laskava mamicka a stara mama

Valeria Berkova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery a syn s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

 

Dna 5. marca uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas syn

Milan Schreiner z Podbrezovej.

V smutku a ziali spomina cela rodina. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

 

Dna 7. marca uplynie rok odvtedy, co od nas odisiel nas otec, stary otec a svokor

Vojtech Bursa z Brezna.

Spominaju dcery a syn s rodinami

...

 

Srdce unavene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohla zit. Zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

V tychto dnoch uplynulo pat rokov odvtedy, co od nas odisla nasa draha mama

Anna Peniakova.

Spominaju dcery s rodinami a vnucata

BARAN

Ked sa vam podari splnit pripraveny vikendovy program, mozete ho povazovat za zivotny dar. A preco by sa nemal vydarit? Ved je pre kazdeho prijatelny.

BYK

Tipujte, hrajte, aj ked nemate zarucene sance. Tie vlastne nema nikto, ide vsak o hru, o skusanie stastia. A kedze aj slepa sliepka najde niekedy zrnko, aj vy mozete vyhrat.

BLIZENCI

Na vlastnej kozi pocitite, ze popularita ma aj tieniste stranky. Urobte program pre masy, lebo inak vas roztrhaju, ale nezabudnite ani na svoje dobre vykalkulovane zamery.

RAK

Napriek tomu, ze sa objavia iste rodinne problemy, tyzden bude naplneny prijemnymi uspechmi a hlbokym prezivanim rodinnych a partnerskych vztahov, budete stastni.

LEV

Ked budete voci kazdemu ohladuplni, pravdepodobne sa vam ponukne moznost presadit svoje plany. Mozne su problemy s dopravnymi prostriedkami, preto budte opatrni.

PANNA

Vasa adaptabilnost k novym situaciam vam umozni rychlo prekonat prekazky, ktore stoja v ceste k dokonceniu dolezitych uloh. Zostane vam cas aj na priatelske posedenie.

VAHY

Po relaxovani rozmyslate o roznych veciach a prichadzate na to, ze omyly, ktorych ste sa dopustili v minulosti, dnes sa daju vyuzit ako hodnotna skusenost.

SKORPION

Ak chcete byt uspesni, nedajte na pekne, ale prazdne slova. Riadte sa vlastnymi predstavami a robte len to, co dokazete bez prosikania o pomoc. Musite byt dosledni.

STRELEC

Napriek vytazenosti i roznym planom snazte sa najst dostatok casu na vypocutie problemov i navrhov svojich blizkych. V podobnej situacii sa mozete ocitnut aj vy!

KOZOROZEC

Hlboko vas zaujimaju psychicke otazky a vela o nich meditujete. Vy vsak potrebujete aj kridla, aby ste mohli svoje predstavy realizovat. Chodte medzi ludi a na vylety.

VODNAR

V navale istych starosti ste si ani neuvedomili, ze prvy jarny mesiac pre vas predstavuje obdobie vaznych rozhodnuti. V jednej veci musite povedat ano alebo nie.

RYBY

V oblasti citoveho zivota nadalej trva a mierne sa stupnuje vzrusujuce obdobie. Ste mimoriadne vnimavi na prijatie akehokolvek signalu zo strany milovanej osoby.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT