Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 10

CISLO

43

29. OKTOBER  2002 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Jedna otazka

tajomnicke organizacneho vyboru pripravy Ondrejskeho jarmoku Ing. Edite Strmenovej:

o Kedy a kde bude 514. tradicny Ondrejsky jarmok?

- Stalo sa tradiciou, ze v novembri mesto Brezno usporaduva Ondrejsky jarmok. Pojem tradicia v tomto pripade neznamena miesto konania, ale jeho pravidelne uskutocnovanie v novembri - na Ondreja. Ani v tomto roku to nebude ine. Jarmok zatial vzdy bol sustredeny v centralnej casti mesta. Na poslednom jarmoku vlani v novembri doslo takmer k smrtelnemu zraneniu, pretoze bezpecnost cestnej premavky aj napriek obmedzeniam nebola zarucena pre vsetkych jej ucastnikov. Prave minulorocny pripad i novozrekonstruovane namestie (ktore by bolo nesetrnym sposobom urcite zdevastovane) boli dovodom, ktore nas viedli k zmene miesta konania jarmoku.
Termin tohtorocneho Ondrejskeho jarmoku sme stanovili od 21. do 23. novembra (stvrtok, piatok a sobota).
Mesto v zmysle ustanoveni §2 odseku 2 zakona NR SR c. 178/1998 Z. z. v platnom zneni spravcovstvom Ondrejskeho jarmoku 2002 poverilo Mestsky sportovy klub Brezno. Na umiestnenie stankov je vyhradeny areal sportoveho stadiona na Ulici Frana Krala c. 1 a cast Ulice Frana Krala (od kasarni po obchodne centrum Billa). Kontrolu dodrziavania ustanoveni zakona c. 178/1998 Z. z. bude zabezpecovat v spolupraci so spravcom trhu aj odbor zivnostensky a ochrany spotrebitela okresneho uradu, pracovnici Statnej veterinarnej spravy a Statneho ustavu hygieny z Banskej Bystrice.
Cielom je predaj vlastnych domacich vyrobkov, ale aj prezentacia a predaj vyrobkov roznych zahranicnych vyrobcov a firiem a zaroven poskytovanie sluzieb kvalitneho rychleho obcerstvenia s predajom jedal a napojov, ktore su neoddelitelnou sucastou tradicie v Brezne a na Horehroni. Neodmyslitelnou sucastou jarmoku su aj vyrobcovia ludovoumeleckych vyrobkov, ktorych kazdorocne pribuda nielen poctom, ale aj roznorodostou remeselnych cinnosti. V dostatocnom pocte k nam prichadzaju nielen domaci predavajuci a vyrobcovia, ale aj z blizkej Ceskej republiky a z Polska.
Organizacny vybor Ondrejskeho jarmoku zabezpecuje vydavanie povoleni na predaj, umiestnovanie predajnych zariadeni a zabezpecuje aj sucinnost pri kontrolnej cinnosti so statnymi organmi, okresnym riaditelstvom a obvodnym oddelenim Policajneho zboru, okresnym riaditelstvom Hasicskeho zachranneho zboru, statnym okresnym hygienikom, odborom statnej veterinarnej starostlivosti. 

h0243g.jpg (13340 bytes)

h0243h.jpg (11076 bytes)

Sucastou Francuzskych dni v Brezne bol nedelnajsi koncert Hudba je nas zivot. Divakom v mestskom dome kultury sa predstavil Milan Kvietok a jeho priatelia. Koncert obohatil krst noveho CD M. Kvietka a vystupenie francuzskych hudobnikov. O Francuzskych dnoch sa mozete docitat aj na strane 4.

 

Pripravy na Svetovy pohar v biatlone vrcholia

Na svojom pravidelnom zasadnuti sa minuly tyzden v pondelok stretol v Brezne organizacny vybor tohto vyznamneho svetoveho sportoveho podujatia. Podrobne informacie vam budeme prinasat na strankach Horehronia.
Svetovy pohar slavnostne otvoria v utorok 17. decembra o siestej podvecer na breznianskom namesti. Sportove zapolenia v Osrbli zacnu vo stvrtok rychlostnymi pretekmi muzov o stvrt na jedenast a zien o stvrt na tri. V piatok su na druhu hodinu naplanovane stafety muzov, v sobotu o desiatej stafety zien. Zaverecny den (22. december) patri stihacim pretekom muzov desat minut po desiatej a o hodinu stihacim pretekom zien.
Divakov iste potesi, ze vstup na vsetky preteky bude bezplatny. Organizatori sa tesia na vacsiu ucast povzbudzujuceho publika.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT