29. OKTOBER  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod vysokej siete

Volejbalova extraliga pokracovala v subojoch dvojiciek, ked SK Petrochema Dubova VTJ v sobotu hostila Stavbar Zilina, nad ktorym zvitazila 3:1 (-20, 23, 18, 15). V obidvoch druzstvach hra mnoho mladych hracov, co by malo byt prislubom do buducna. Druha stranka je ekonomicka, v ktorej maju oba kolektivy problemy.
V druzstve domacich prvykrat v tohtorocnej sutazi nastupil na nahravacskom poste Brano Skladany, ktory bol najlepsim hracom na palubovke. Pokial bol dobry prijem, vhodne dirigoval utoky po celej sieti, kde v strede vynikli Murgas a Michalec. Po prehratom prvom sete ,,sa chlieb lamal" v druhom sete, ked Petrochema vyhrala 25:23 a v dasich dvoch jasne zvitazila (pre vyron nehral Vanik).
V nedelu odohrala Petrochema stretnutie v Bratislave proti VKP, ktore sa predohravalo pre ucinkovanie domacich v Pohari SEV. Samotny zapas bol vyrovnany v prvych dvoch setoch. Ukazalo sa vsak, ze bez libera sa volejbal v spickovych druzstvach neda hrat. V druzstve hosti bol problem chytit prijem, ked domaci zaznamenali uz jedenast bodov priamo z podania. Treba poznamenat, ze velkou slabinou hracov Petrochemy je aj nezvladnutie podania. Stretnutie napokon vyhralo druzstvo VKP 3:0 (21, 22, 17). Zostava: Brano Skladany, Michalec, Murgas, Ostrihon, Janusek, J. Skladany (libero Vanik, Gal, Duda).
Dalsie zapasy odohra Petrochema v piatok 1. novembra v Novom Meste nad Vahom a v sobotu 2. novembra v Puchove.
Juniori v prvej lige prehrali v Presove, ked domacim podlahli dvakrat po 3:0.

Vladimir Urban

1. VKP
2. Puchov
3. Presov
4. Humenne
5. Zilina
6. Dubova
7. Zvolen
8. Nove Mesto
8 7 1 21:4 15
7 7 0 21:4 14
7 4 3 15:14 11
7 4 3 13:13 11
8 3 5 10:16 11
7 3 4 12:13 10
7 1 6 7:18 8
7 0 7 4:21 7

Kam za futbalom

II. liga 14. kolo
2. novembra o 13.30
Podbrezova - Nitra, Licartovce - Dubova

III. liga 14. kolo
3. novembra o 13.30

Podbrezova B - Ruzomberok (I. Krahulec - Dobos, Cubon - D. Hrcka)

I. trieda
dohravka 11. kola
3. novembra o 13.30

P. C. Balog - Sasova (Mecele - Kastiel, Citara - Krahulec)

II. trieda sk. B
dohravka 9. kola
3. novembra o 13.30

Michalova - Horna Lehota (Suchy - Peter Sitarcik - Daxner)

III. LSD a LMD 14. kolo
3. novembra o 11.00 - 13.30

Banova - Podbrezova (2.11., Putra - Kapusta, Kutel - Sevec), Dubova - D. Kubin (10.00-12.30, Fazekas - Dado, Oruzinsky - Marko), Brezno - N. Bana (Maga - Koncek, Malcek - Kikta)

I. LSZS a LMZS 15. kolo
30. oktobra o 10.00-12.00

R. Sobota - Podbrezova (Kosik - Laciak, Sibal)

Schvalili plan

Klub slovenskych turistov pri SK Helpa na svojom ostatnom zasadnuti prerokoval a schvalil plan vyrocnych podujati na rok 2003. Uvadzame ho v predstihu, aby si jednotlive organizacie v okoli mohli podujatia zahrnut do svojich planov cinnosti a aby sa v regione neplanovali v jednom termine viacere akcie: 22. februara - 23. rocnik Potuliek helpianskym chotarom (lyze, peso); 2. augusta - 28. rocnik Vystupu na Velky bok (peso); 4. oktobra - 23. rocnik Od Vahu k Hronu (moto, peso); 31. decembra - 18. rocnik Silvestrovskeho vystupu na Velku Vapenicu (peso).
Podrobnejsie informacie ziskate u predsedu SK Jozefa Fila (Caneckeho 794, 976 68 Helpa, c. t. 6186388).

Mgr. Jozef Pupis

Zo stolneho tenisu

Magenta B. Bystrica - Predajna A 10:8 (body hosti: Belko tri, Spalek, Baliak po dva, Chromek jeden)
V piatok 25. oktobra odohrali stolni tenisti Predajnej dalsie stretnutie IV. ligy. Po vyrovnanom priebehu nakoniec svojmu superovi tesne podlahli.
V tej istej sutazi v sobotu 26. oktobra prehrala Predajna B s Breznom 1:17, ked jediny bod Predajnej ziskal M. Kuna.

(bj)

P. Fasko a M. Haninec bodovali

V nedelu 27. oktobra na 7. rocniku Lublanskeho maratonu v Slovinsku pri teplote 25 stupnov Celza pretekalo 1400 bezcov z deviatich statov. Nechybali medzi nimi reprezentanti bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova Pavol Fasko a Miroslav Haninec. P. Fasko sa umiestnil na celkovom 6. mieste a v kategorii nad 30 rokov na 2. mieste. M. Hanincovi v celkovom poradi patri 8. priecka a v kategorii nad 30 rokov skoncil treti.

(vr)

Slovensky cykloklub Dumbier

v novembri pozyva na vylety:
Nedela 3. novembra
Na Sanske a Skalku

Zraz o 9.00 na namesti pri zvonici v Brezne
Trasa: Brezno - Jezova dolina - Dolna Vartovka - Sanske - Pohansko - Skalka - Chodov vrch - Bystra - Valaska - Brezno.

Nedela 11. novembra
Zamykanie cyklotras

Zraz o 9.00 na namesti pri zvonici v Brezne
Trasa: Brezno - Rohozna - Hajna hora - Kabatova - Korenova - Chamarova - Lucky - Mazornikovo - Brezno.

Sobota 30. novembra
Vyrocna schodza SCK Dumbier

Zraz o 15.30 v hoteli Dumbier (velka sala)
Program podla dorucenych pozvanok.

Sipkarska a stolno-futbalova liga

Sipkarska liga muzov v piatok pokracovala osmym kolom. Vobec sa nedarilo starsim hracom, o co sa postaral hlavne Michal Daxner, ktory postupne vyradil Dusana Dordika, Ivana Svantnera, Pala Melichera, ale aj Milana Majera. Prebojoval sa tak do finale, kde ho cakal Martin Skantar. Tu sa uz Michalovi Daxnerovi tak nedarilo a musel sa uspokojit s druhym miestom. Zvitazil Martin Skantar a tretie miesto obsadil Milan Majer.

V sobotu sa v Dart clube uskutocnilo dalsie kolo stolno-futbalovej ligy. Spomedzi 21 dvojic sa do finale prebojovali Martin Bajzik - Palo Bodi a Ivan Zemko - Peter Fasko. V dramatickom zapase sa napokon z vitazstva v osmom kole tesila dvojica Bajzik - Bodi, na druhom mieste skoncili Zemko - Fasko a tretie miesto si odniesol Matej Banik s Janom Medvedom. Deviate kolo bude v darte v sobotu o 19. hodine.
Ako v piatok v lige muzov tak aj v nedelu v stredoskolskej sutazi dominovali ti isti hraci, len si vymenili poradie. Vitazstvio medzi stredoskolakmi si vybojoval Peter Daxner, ktory vo finalovom zapase porazil Milana Majera, prvy z piatka Martin Skantar skoncil tentokrat na tretom mieste. Nasledujuce kolo sa uskutocni v nedelu o 14. hodine.

(pp)

Zacala volejbalova Horehronska liga

Dvadsiateho osmeho oktobra Okresny vybor SFV v Brezne pod novym vedenim na cele so zastupujucim prezidentom SFV OV SZTK Ivanom Prosovskym a sportovo-technickou komisiou v zlozeni: predseda Ivan Prosovsky, Ing. Milan Floch, Ing. Miroslav Cizmarik, Ing. Dusan Rajec, ktory bol povereny riadenim komisie rozhodcov, otvoril jesennu cast Horehronskej ligy vo volejbale muzov.
V prvom kole sa 28. oktobra stretli ROZA Brezno MSK a VK MIX ZP Sport Podbrezova, 29. oktobra juniori Petrochemy Dubova s OZCH Petroche Dubova, 31. oktobra o 18.00 je na programe zapas Tatran C. Balog – Predos Predajna a 8. novembra o 17.30 Sokol Mostenica – VK 40 ZP Sport Podbrezova. Druhe kolo je na programe 4. novembra, kedy hraju: Roza Brezno MSK – VK 40 ZP Sport Podbrezova o 15.45, OZCH Petrochema Dubova – Sokol Mostenica o 18.00 a VK MIX ZP Sport Podbrezova – Tatran C. Balog o 19.00, druhe kolo konci 7. novembra, kedy sa o 18.00 stretnu OVK Brusno a juniori Petrochemy Dubova.
O vysledkoch vas budeme informovat, nabuduce zverejnime vyzrebovnie dalsich kol.

(ip)

HK Brezno informuje

Prichod novembra byva okrem ineho spojeny aj so zaciatkom hokejovej sezony v Brezne. Pravda, priprava zacina hned po skonceni predoslej sutaze a o nastavajucej to plati dvojnasobne. Ale az konfrontacia v majstrovskych zapasoch preveri a potvrdi, do akej miery boli predsezonne aktivity efektivne.
Okrem rutinnej cinnosti pri zabezpecovani pripravy noveho rocnika sutazi, praca hokejoveho vyboru v znacne obnovenom zlozeni rozvinula siroku skalu aktivit, ktore v konecnom dosledku maju ambicie, presahujuce vyznamom jednu sezonu. Siroka obec priaznivcov hokeja v nasom regione sa s niektorymi bude moct stretnut uz pri prvych navstevach Zimneho stadiona Ladislava Horskeho v Brezne, s pripravou a realizaciou tych najpodstatnejsich (ale i najnarocnejsich) sa bude moct verejnost postupne dozvedat i na strankach regionalnej tlace.
Sutaz muzov otvori uvodne kolo uz v tento “dusickovy” koniec tyzdna. Seniori Brezna zacinaju zapasom v Humennom. Aj stretnutie dalsieho kola bude na lade supera, a tak v domacom prostredi sa predstavia az v sobotu 16. novembra. Definitivny pocet ucastnikov sa ustalil na sest. Okrem Brezna su vo vychodnej B – skupine Bardejov a Gelnica s otvorenymi stadionmi a Humenne, Liptovsky Mikulas B, a SK Zvolen v zastresenych halach. Prekvapivo chyba tradicny ucastnik Kezmarok, novinkou je stvorkolovy system, ktory prinesie po dva zapasy kazdeho ucastnika so supermi na domacom i superovom ihrisku. Sutaz tak prinesie rovnomernejsie rozlozenie zapasov pocas celej stvormesacnej sezony na nekrytych sadionoch, aj zosuladenie zaveru zakladnej casti so zapadnou skupinou, kde hra dvojkolovo osem ucastnikov. Vsetci zucastneni dufaju, ze pribudnu aj viac kvalitne hokejove zazitky pre divakov.
Ani zapasy dorastencov nenechaju na seba dlho cakat. Superom Brezna v prvom stretnuti bude dorastenecke muzstvo Rimavskej Soboty, prvy z domacich piatkovych zapasov odohraju 29. novembra so Ziarom nad Hronom. Sutaz ma celkom osem ucastnikov a po narocnom zvazovani bol prijaty variant, ze vekovy rozsah hracov v tejto sutazi zahrnuje dorastenecku i juniorsku kategoriu pri rovnocennom postaveni vsetkych ucastnikov na rozdiel od vlanajska, kedy muzstva Brezna a Ziaru s vekovo zmiesanymi hracmi mali statut iba neoficialnych ucastnikov tejto sutaze.
Aj v zapasoch starsich ziakov sa stretne osem ucastnikov, kym mladsi ziaci maju sutaz so siestimi ucastnikmi. Tradicne nedelne predpoludnia zacnu obe vekove kategorie domacimi zapasmi 17. novembra s rovesnikmi zo Ziaru.
Rozdielnost vyspelosti najmladsich hokejovych adeptov a snaha o cielenejsiu pracu pri ich usmernovani viedla k rozdeleniu tejto kategorie na pripravku a predpripravku.
Vybor HK sa tesi na vsetkych divakov i spolutvorcov napredovania hokeja v Brezne.

(jk)

Beh Terryho Foxa v Brezne

h0243j.jpg (14300 bytes)Asociacia sportu pre vsetkych, Liga proti rakovine a Kanadske velvyslanectvo su vyhlasovatelmi Behu Terryho Foxa, ktory sa uskutocnuje na celom svete. Tato charitativna celosvetova akcia je na pocest Terryho Foxa a vsetky ziskane prostriedky su venovane na vyskum rakoviny.
V Brezne toto podujatie v oddychovej zone pri Hrone v stredu 23. oktobra zorganizovala komisia sportu a rekreacie pri Mestskom zastupitelstve a Oddelenie vychovy ku zdraviu SCK v Brezne. Ucastnici okrem behu, ktory bol nesutazny, si mohli dat zmerat tlak ci hodnotu tuku, co vacsina zo 102 ucastnikov vyuzila. Okrem popoludnajsieho hlavneho podujatia si vlastne sutaze vo svojej rezii organizovali skoly, na ktorych sa zucastnilo dovedna 984 ucastnikov. Najaktivnejsi boli v hotelovej akademii a v Zakladnej skole Pionierska 2.
Na vyskum rakoviny bola poukazana suma 1028 korun, ktora sa vyzbierala v priebehu celeho tyzdna z radov prispievatelov.

M. Cernak

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
Lokomotiva Kosice – ZP Sport Podbrezova A 5153:5459 (rozdiel 306 zvalenych kolov) I. Cech 939, J. Calic 936, R. Foltin 921, M. Terebessy 919, G. Knapp 888, O. Kyselica 856.
Napriek cislam, ktore nie su prilis vyrazne, v najkvalitnejsej kolkarni v extralige utvorili zeleziari rekord kolkarne.

I. liga muzov
MSK Zilina – ZP Sport Podbrezova B 4909:5059 (rozdiel 150 zvalenych kolov), P. Pavlecko 831, P. Jakubec 882, J. Stacho 878, J. Zabka 825, M. Milan 826, J. Kutik 817.
Jednoznacnym vitazstvom podbrezovskeho druzstva sa podarilo splnit predzapasove predsavzatie.

I. liga zien
ZP Sport Podberzova – Lokomotiva Vrutky 3095:2907 (rozdiel 188 zvalenych kolov), J. Petkova 488, J. Turcanova 523, E. Babelova 513, I. Vankova 525, K. Micanova 484, K. Valigurova 562.
Domacemu druzstvu sa podarilo pokracovat vo velmi solidnych vykonoch na domacej drahe. Dolezite je, ze slabsie vykony na Europskom pohari nepoznacili vykonnost podbrezovskych kolkarok.

Jan Daucik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT