29. OKTOBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Dva radiomagnetofony Philips, dva radiomagnetofony Grundig, eletricky vysavac Eta, farebna atramentova tlaciaren Canon, dve rychlovarne kanvice Solac, antikorove noze, lyzice, lyzicky, vidlicky, tacky a hlinikovy kufrik s naradim a meracimi pristrojmi zmizli v case od 20. do 21. oktobra z objektu Materskej skoly na Nalepkovej ulici v Brezne. Mestskemu uradu vznikla kradezou skoda bezmala za 30 000 korun, na zariadeni nechal zlodej tisickorunovu skodu. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Dvoch bykov a jalovicu ukradol neznamy pachatel z Jelsovej ulice v Brezne. Jedneho byka a jalovicu usmrtil a vnutornosti a hlavy nechal na mieste. Stalo sa tak asi v noci na 21. oktobra, majitel J. K. utrpel skodu za 50 000 korun. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Dvadsiateho druheho oktobra o stvrt na dvanast predpoludnim sa na Certovici stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. Styridsattrirocny B. L. z Banskej Bystrice za volantom Renaultu Megane Classic v pravotocivej zakrute v smere do Brezna neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostal smyk, vysiel vlavo mimo cesty a narazil do stromu. Tazkym zraneniam na mieste podlahol. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V noci z 22. na 23. oktobra sa neznamy pachatel vlamal do objektu unimobunky v Benusi. Vosiel do vnutornych priestorov a z predajne s textilom ukradol rozne druhy tovaru. Majitelke S. V. sposobil kradezou skodu za 10 000 korun a poskodenim zariadenia 500-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Z dvora rodinneho domu v Brezne pravdepodobne pod ruskom 23. oktobrovej noci ukradli nadobu na smeti. Zlodej, ktory sa dopustil trestneho cinu porusovania domovej slobody, majitelovi I. F. sposobil skodu za 990 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

V stolarskej dielni pri rodinnom dome v Jaseni na Uhlisku v noci z 23. na 24. oktobra sarapatil zlodej. So sebou si odniesol formovaciu kotucovu pilu Elektra-Bekum s priloznikom a pasovu pilu, cim majitelovi M. M. vznikla skoda za 90 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Par sivomodrych 160-centimetrovych lyzi Rossignol so zltym viazanim, par sivych ,,elaniek" so striebornym viazanim Marker, dva pary lyziarskych palic, par ciernych lyziarok so zapinanim na dve klipsne, par bielych lyziarok s fialovym futrom so zapinanim na jednu klipsnu, tmavomodra i cierna vetrovka Bomber, cierna lyziarska kombineza so sivymi pruhmi, pansky modry bicykel Author so stojanom na flasu a trojuholnikovou kapsickou pod sedadlom, strieborny bicykel s priesvitnymi ruckami a s packami na prehadzovanie vbudovanymi v ruckach riadenia sa nachadzali v lupe dovedna za 23 200 korun, ktory povynasal zlodej z rodinneho domu v Nemeckej, cast Zamostie niekedy od 6. do 26. oktobra. Okrem toho na zariadeni majitela domu M. U. z Nitry vznikla skoda za 3000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Desat minut po siestej podvecer 27. oktobra vodic autobusu Karosa s bardejovskym evidencnym cislom sa pri jazde v smere z Brezna do Podbrezovej vcas a dostatocne nevyhol oprotiiducej Skode Fabii, nasledkom coho doslo k bocnej zrazke. Nepozornost vodicia si nastastie nevyziadala ziadne zranenie. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. oktobra

 

V tretiu oktobrovu sobotu v Ciernom Balogu - Dobroci v spolupraci s tamojsim hasicskym zborom zlikvidovali 2C prudmi poziar bacovskej koliby. Vodu zo zatopenej kotolne v budove firmy na Ceste osloboditelov v Brezne odstranili vo stvrtok kalovymi cerpadlami a ejektorom. Zaevidovali az osem dopravnych nehod - v Pohronskej Polhore, cast Zbojska po zrazke Skody Pickup a Skody Felicie poskytli pomoc styrom zranenym osobam, na Certovici vyprostili z havarovaneho Renaulta Megan vodica, ktory uz nejavil znamky zivota, a na cestu v Jarabej, v Brezne a na Certovici vytiahli osobne auta, ktore boli mimo vozovky.

 

155.jpg (4763 bytes) V pondelok o druhej popoludni do urazovej ambulancie breznianskej nemocnice priviezli s povrchovymi zraneniami troch muzov po dopravnej nehode v Pohronskej Polhore. Na druhy den vystartovali na Certovicu, kde uz len s polutovanim skonstatovali smrt vodica, ktory havaroval s osobnym vozidlom. Dovedna absolvovali 29 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5 k inym pripadom a k mozgovym prihodam, 4 k urazom, po raze k zneuzitiu a k brusnej prihode, 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky a troch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Clenovia NAMK odtiahli styri vozidla - Renault Megan po dopravnej nehode z Certovice do Banskej Bystrice, Skodu 100 so zlomenou prednou napravou z Rohoznej do Brezna, Kiu Sepiu s poruchou motora z Brezna do Hronca, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou z Podkorenovej do Brezna. Opravili brzdy v skodovke, ,,trysky" v Avii, vymenili pneumatiky na Renaulte a klinovy remen v Skode 105.

 

hs.jpg (5636 bytes)

Uplynuly tyzden v nasich horach pri dennych teplotach -2 az . -5 °C napadlo 20 cm snehu. Clenovia Horskej sluzby upozornuju turistov, ktorych laka priroda a turisticke chodniky aj v tomo pocasi, aby si obuli dobru protismykovu obuv. A este jedna informacia pre milovnikov zimneho sportu – lyziari sa uz teraz mozu tesit na novy lyziarsky vlek, ktory sa buduje na Chopku – Kosodrevine.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Marek Mihalik zo Zavadky nad Hronom, Mario Pupala z Jasenia, Milan Eremias z Brezna, Veronika Majernikova z Brezna, Roman Harvan z Brezna, Jan Oracko zo Zavadky nad Hronom, Michal Amrich z Cierneho Balogu, Julia Vraniakova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Ladislav Kurajda (90) z Pohronskej Polhory, Irma Radovicka (80) z Bacucha, Ladislav Hvolka (72) z Brezna, Eduard Danis (64) z Osrblia.

 

Blahozelanie_image

 

V pokojnom, tichom zitia prude dalsi rad rokov nech ti rastie a kazdy den nech sviatkom bude, prinesie radost, lasku, stastie.

Dna 28. oktobra sa krasnych sedemdesiatich rokov dozila

Maria Husenicova z Brezna.

Vsetko najlepsie k sviatku jej praju dcery Elena a Viera s rodinami, syn Janko a za vsetkych babicku bozkavaju pravnucky Veronika, Andrejka, Danielka a Miska.

...

Hoci casom zbelel i vlas a tvar tvoju poznacili vrasky, v srdci ti radost zostala a oci plne dobroty a lasky.

Vsetko najlepsie ku krasnemu okruhlemu sestdesiatemu jubileu a do dalsich rokov vela zdravia, stastia, zivotneho optimizmu a elanu nasej maminke, starkej

Marte Pepichovej z Cierneho Balogu

praju dcery Bozena a Zuzana s manzelmi, syn Peter, vnucata Livia, Michal a Ivanka.

...

Zamestnankyne Mestskej kniznice v Brezne blahozelaju k zivotnym jubileam dlhodobym citatelom Rudolfovi Henrichovi k sedemdesiatym narodeninam a Milanovi Petrlovi k sedemdesiatym piatym narodeninam.

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 8. oktobra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy a laskavy otec

Stefan Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

V modlitbach a tichej spomienke spominaju dcery s detmi, syn a svagrina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 12. oktobra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho brata

Frantiska Kohara zo Zavadky nad Hronom.

Spomina brat Jan s manzelkou Juliou, netere, synovec a ostatna rodina. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou a uctou na vas spominame.

Dna 14. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Anna Kassova z Brezna.

S vdakou a uctou spominaju synovec Janko Brozman s rodinou, sestry Maria a Valeria s rodinami a neter Olga s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 16. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Frantisek Pauliak z Bravacova.

Spominaju manzelka, syn Frantisek, dcera Olga s rodinou a ostatna rodina.

...

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nestihol povedat: “Zbohom mama moja.”

Dna 21. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas tragicky opustil nas syn

Tomas Bartos z Cierneho Balogu – Pusteho.

S laskou spominaju rodicia, bratia, sestry, svagrine.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

V srdci bolest, v dusi zial, to najdrahsie nam uz osud vzal. Aj ked uz nie si medzi nami, v nasich srdciach si stale s nami. Cas plynie, ale bolest v nasich srdciach a spomienka na teba stale zostava.

Dna 27. oktobra uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustila nasa

Darina Laurincova, rod. Fararikova z Bravacova.

Spominaju syn Peter, sestry, mama, bratia a ostatna rodina.

...

Uz ta slnko neprebudi, ani krasny den, ved treti rok uz odpocivas svoj sladky, vecny sen. K tvojej nedozitej sedemdesiatke ti len kyticu na hrob mozeme polozit, sviecky zapalit a s bolestou v srdci spominat.

Dna 27. oktobra sme si s laskou a uctou spomenuli na nasho draheho manzela, otca, dedka

Jana Fritzmana z Brezna.

Smutiaca rodina

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 3. novembra uplynie desat rokov od tragickej smrti nasej drahej

Janky Longauerovej.

S laskou a uctou spominaju matka, bratia s rodinami a ostatna smutiaca rodina. Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

Baran

Niekedy nezodpovedne utrusite poznamku, par slov, ktore sposobia bolestive rany. Berte do uvahy citlivost druhych ludi a zvazte svoje slova skor, nez ich vyslovite.

Byk

Ovladne vas pocit akejsi neistoty a nebudete vediet, o co vlastne ide. Ak pri svojej uprimnosti k sebe samemu na nic nepridete, odlozte celu zalezitost bokom a vobec na to nemyslite.

Blizenci

Necakana a nie velmi prijemna rodinna udalost by mohla uplne zvratit vasu dobru kondiciu. Snazte sa udalost riesit co najkratsou cestou a vratte sa spat k tvorivej cinnosti.

Rak

Riesenie isteho problemu uz nemozno dalej odkladat. Nema to zmysel. Zhlboka sa nadychnite a sformulujte co najprijatelnejsiu odpoved na dost haklivu otazku.

Lev

Vase ciny su ovladane citmi a dojmami. Dokonca mate iste vycitky svedomia. Budete prijemne prekvapeni, ked zistite, ze partner ma pre vas hlboke pochopenie.

Panna

V uplynulych dnoch ste vela casu venovali pracovnym zalezitostiam a trochu ste zanedbali svojich najmilsich. Aspon z casti im to vynahradte, budete mat radost aj vy, aj oni.

Vahy

Vo vasej dusi vladne pokoj. Na pracu sa vam nechce ani pomysliet. Ak si to mozete dovolit, odcestujte so svojim partnerom na romanticke miesto kdesi v lone prirody.

Skorpion

Vase obchodne aktivity v tychto dnoch neprinesu ziadne vysledky. Intenzivna precitlivenost si ziada svoje aj v oblasti lasky. Lubostny partner bude mat pre vas pochopenie.

Strelec

Nemozno povedat, ze vas cakaju nestastne dni, hoci k tomu vela nechyba. Niekto zneuziva vase slabe stranky pre svoje intrigovanie. Pozbierajte sa konecne a do oci mu povedzte, co si myslite.

Kozorozec

V domacich pracach nepresiahnete priemer, ale specialne kulinarstvo doslova zboznujete. Pri nakupoch by ste mali mysliet na to, ake prekvapenie pre rodinu pripravite tento tyzden.

Vodnar

Mate upokojujuci pocit, ze sa vam podarilo vyriesit davnejsie aktualnu otazku, rozhodnutie ktorej navyse dopadlo vo vas prospech. Caka vas prijemny tyzden plny sladkej necinnosti a lasky.

Ryby

Vasa pracovna a tvoriva nalada sa stale obohacuje o nove motivy. Nezanedbavajte svoje zdravie. Vyskusajte rozne kury, metody a odporucania lekarov na udrzanie dobrej kondicie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT