3. FEBRUAR  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno–futbalova liga

Sipkari sa uz nevedeli dockat dalsieho turnaja zo serie Top, ktory sa mal konat 23. – 24. januara, ale pre EDU v Budapesti sa presunul o tyzden neskor do Zvolenskej Slatiny. Samozrejme, ze nechybala vyprava z Brezna, a ta uz hned v piatok naznacila svoje ambicie, ked v zahrievacom turnaji Warm – up obsadil Pavol Melicher druhe a Martin Skantar stvrte miesto. Vitazom Warmu sa stal domaci Ivan Filo a tretie miesto si odniesol Marek Polak z Bratislavy.

To, co naznacil piatok, ze Breznania su v pohode, uplne vyvratila sobota, ked snad nesklamali len juniori. Skantar s Melicherom si “zahrali” len po dva zapasy a z turnaja sa mohli porucat. Nastastie juniori ukazali, kto hra prim na Slovensku a Patrik Wagner si vybojoval premierove vitazstvo. Na druhom mieste skoncil dalsi odchovanec Brazna Martin Chudic a triumf hracov 1. DC Brezno zavrsila tretim miestom Janka Mikloskova.
Medzi prvoligistami kraloval Milan Nagy z Kosic, na druhom mieste skoncil Peter Martin zo Zvolena a tretie miesto putuje vdaka Lubovi Eliasovi do Presova. V druhej lige zahnal svoju kliatbu z Topiek Filip Skrtel, ktoremu sa az teraz podarilo presadit. V Slatine ziskal druhe miesto, ked vo finale nestacil na Dusana Striesa z Bystrice. Trencania sa tiez dockali umiestnenia v prvej trojke vdaka Frantiskovi Vrankovi.
Tento tyzden pokracuju sipkari uz v stredu tretim kolom ligy druzstiev, ked sa v Darte bude konat derby zapas Dart club I. proti Dart clubu II. Dalej su na programe zapasy B. Bystrica – Zvolenska Slatina a Lucenec sa stretne s Detvou, so zaciatkom o 18. hodine. V piatok bude sipkarska liga pokracovat dalsim kolom jednotlivcov a dvojic, v nedelu sa stretnu v juniori a stredoskolaci.
Neoddychovali ani stolni futbalisti, ktori sa v piatok stretli v lige jednotlivcov. Tu sa presadil malicky Martin Raffaj, ktory sa cim dalej citi za futbalovym stolom istejsie a uz mu pomaly nebude stacit vo futbalovom umeni nikto. Na druhom mieste sa umiestnil Tomas Ciz a tretie miesto si prekvapujuco odniesol Erik Janak. V sobotu sa konal turnaj dvojic, kde sa predstavilo niekolko starych znamych, ktori mali najvyssie ambicie. Vyslo to tentokrat Tomasovi Cizovi, ktory hral spolocne s Petrom Daxnerom, druhe miesto zostalo pre Martina Bajzika a Jozefa Lalika a treti v poradi sa umiestnil Mato Banik spolu s Janom Cernakom. Nasledujuce kolo sa uskutocni podla harmonogramu, v piatok jednotlivci a v sobotu turnaj dvojic.

(pp)

Hej ty, pocuvaj!

Uz vies, ako budes travit nedelu 8. februara? Ani sa neunuvaj s odpovedou. Viem si ta zivo predstavit. Rano sa ti nebude chciet vstat a v posteli sa budes vyvalovat takmer doobeda. Potom si das akoze dietne ranajky, pretoze uz o hodinu, dve sa budes pasovat s vydatnym obedom. S plnym bruskom si samozrejme sadnes, pripadne lahnes pred televizor. Program ta az tak nenadchne, a tak si opat trosku schrupnes. Takemuto rozdriemanemu sa ti ani podvecer nebude chciet vytrcit paty z domu a z navstevy, ktoru si uz davno slubil pribuznym, nebude opat nic. Nanajvys si precitas piatkove noviny a po zjedeni vecere si pozries televizne spravy. Obohateny informaciami kde co vybuchlo a hlavne tukovymi vankusikmi z celeho dna sa pripravis na nocny spanok. Kedze tvojou celodennou spolocnickou bude pani nuda, pri poslednom zivnuti si pomyslis: Chvala Panu Bohu, ze zajtra je uz pondelok. Aspon pojdem do roboty ...

Srdecne ta pozyvam na podujatie, na ktorom sa stopercentne nudit nebudes, pretoze prave v nedelu 8. februara sa uskutocni hromadny lyziarsko-turisticky prechod na trase Certovica - Leniva - Jasienok - Bravacovo, na ktorom si prevetras pluca, otestujes svoje lyziarske schopnosti, pookrejes pri vnimani kras panenskej zimnej prirody a zazijes kopec zabavy. Ak si si v tejto chvili povedal(a) jedine a rozhodne slovko ,,IDEM", tak citaj dalej, co vsetko ti k tomu treba:

o Dobehnut na autobus o 7.20 h z Benusa do Brezna a o 8.00 h z Brezna na Certovicu, pripadne sa dostavit na Certovicu do 9.00 h, kedy bude zraz ucastnikov lubovolne autom alebo padakom (z Dumbiera je to na skok...).

o Nezabudnut si zobrat lyziarsky vystroj: lyze a palice bezecke alebo skialpinisticke, pripadne zjazdarske, no v tom pripade si pluca prevetras dvojnasobne.

o Do batoha nabalit adekvatne mnozstvo stravy na jeden den (ak by si sa nahodou pocas prechodu odtratil(a) od ostatnych a zaviazol (zaviazla) v snehovom zaveji, zober si stravy o nieco viac, aby si vydrzal(a) do jari).

o Kedze aj pocas tohto podujatia bude platit prislovecne: Nielen chlebom je clovek zivy, nezabudni si so sebou samozrejme zobrat aj tapku rumu (zapitok brat nemusis).

o Zobrat si aj ine nevyhnutne potrebne veci, ako napr. noz, baterku, pas, kompas, brokovnicu, pevnu volu a vypchateho hluchana ...

o Este pred odchodom uzavriet vyhodnu poistku, pretoze kazdy ucastnik sa na prechode zucastni na vlastne nebezpecie.

Ak by si sa stale citil malo informovany o podujati, kludne sa na mna obrat na t. c. 0905 830127. Tesim sa na spolocne straveny sportovym duchom naplneny den. Verim, ze sa vsetci bez ujmy na zdravi z turistickeho prechodu vratime a medzi 13.00 az 22.00 h, kedy je naplanovany navrat, stretneme v Bravackej krcme (hornej), kde sa budu odovzdavat ucastnicke plakety.

S pozdravom

Tvoj Yety

Spod vysokej siete

Avizovane volejbalove stretnutie ,,pravdy" sa pre Petrochemu neskoncilo dobre, ked po velmi slabom vykone podlahla STU Bratislava 0:3 (-17, -27, -16).

Druzstvo domacich nastupilo bez choreho Vanika, ktoreho na poste blokara prekvapujuco nahradil V. Sotak, predtym v zapasoch hrajuci na poste libera. Mnozstvo nevynutenych chyb a pokazenych podani Dubovej pomohlo STU k lahkemu vitazstvu. Za zmienku stoji len druhy set, ktory bol vyrovnany, a za nepriazniveho stavu 18:21 sa prebrali aj divaci, az ked domaci vyrovnali na 21:21. Skoda, ze poslednu smecovanu loptu STU do siete uznali rozhodcovia za bod v prospech hosti. Najlepsi vykon domacich podal Javorcik, miestami na smeci aj J. Skladany. STU sa opieralo o vykony styridsiatnikov Fialu a Gresa. Zostava: Durica, Stubna, J. Skladany, Michalec, V. Sotak, Javorcik (J. Sanitra, Kubs, Pfeiffer), trener: Andel.

V sobotu 7. februara Dubova odohra majstrovske stretnutie v Novom Meste nad Vahom.

Vladimir Urban


Stredoslovenska divizia seniorov

Roznava – Telgart 2:3 (2:0, 0:2, 0:1), goly domacich: Valigura, Michal Dubaj, Milan Lunter, rozhodca: Macko, 200 divakov.

V zapase nie prilis vysokej urovne sa viac bojovalo, rozhodcovia podali slaby vykon.

Telgart v sobotu 7. februara o 17. hodine odohra zapas v Revucej.

(cr)

...

HK Sport team Brezno – HC Lucenec 4:4 (1:1, 1:2, 2:1), goly: Lamac 2, Bauer, Jozefko, vyluceni: 9:6, presilovky: 0:0, rozhodca: Zubor, Vlcek, Faber, 200 divakov.

V nedelu podvecer muzstvo Sport teamu privitalo lidra sutaze z Lucenca. Hral sa vyrovnany hokej, sance sa striedali na oboch stranach. V poslednom dejstve muzstvo domacich zaplo na plne obratky a celu tretinu jasne dominovalo, tridsat sekund pred koncom stastnym golom supera prislo o vitazstvo. Podakovanie patri divakom za vybornu kulisu. V sobotu 7. februara muzstvo Sport teamu cestuje do Roznavy.

(bu)

O putovny pohar Juraja Lakotu

V nedelu 25. januara sa futbalove druzstvo starsich ziakov ZP Sport Podbrezova zucastnilo na 4. rocniku futbaloveho turnaja ziakov O putovny pohar Juraja Lakotu, dlhorocneho uspesneho trenera futbalovych druzstiev Dukla B. Bystrica a FC Junior Radvan. Na turnaji v sportovej hale na Stiavnickach v Banskej Bystrici sa stretlo pat ziackych druzstiev z prvej a druhej ziackej ligy, ktore hrali systemom kazdy s kazdym.

Podbrezovski hraci obhajovali minulorocne vitazstvo, no nakoniec sa horsim pomerom skore museli uspokojit s druhym miestom za vitaznym druzstvom Jupie Podlavice. Treti skoncil MSK Ruzomberok, stvrta Radvan a piata Dukla B. Bystrica.

Za najlepsieho hraca turnaja vyhlasili Petra Vozara zo ZP Sport Podbrezova.

(rk)

Cyklisti na majstrovstvach sveta

Od 30. januara do 1. februara sa cyklokrosova reprezentacia ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnila na Majstrovstvach sveta vo francuzskom Pon-schateao. Na 3000-metrovom okruhu, znacne clenitom a rozblatenom terene sutazili pretekari z 20 statov. Vysledky podbrezovskych cyklistov: juniori: 29. M. Prachar (na tomto mieste skoncil pre pad), U 23: 33. M. Hecl, elite: 24. R. Glajza, 35. V. Metlicka, 36. M. Parenyi, 39. M. Kovac.

Jan Morozuk


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT