3. FEBRUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V case od 26. do 28. januara neznamy pachatel vosiel do priestorov pohostinstva Satel na Ulici 9. maja v Brezne. Vlamal sa tam do hracieho automatu, z ktoreho odcudzil mince v hodnote 9000 korun. Na poskodenom automate firmy Barbot, spol. s r. o., Brezno nechal dvestokorunovu skodu.

Poslednu januarovu noc na parkovisku pod chatou Trangoska sa neznamy pachatel vlamal od osobneho motoroveho vozidla Opel Astra, z ktoreho ukradol snehove retaze, tenisky, rifle, vrchne oblecenie a ruksak, vsetko dovedna za 17 400 korun. Na aute majitela z Madarskej republiky sposobil skodu za 3000 korun.

V case od pol druhej v noci do osmej hodiny rano 28. januara na Hronskej ulici vo Valaskej mali nevolanu navstevu v hostinci Blaus. Zlodej z pokladnicky biliardoveho stola ukradol 2560 korun, majitelovi hostinca poskodenim zariadenia sposobil tisickorunovu skodu. Okrem toho vylomil aj hraci automat firmy Barbot, z ktoreho ukradol mince bezmala za 7800 korun.

Na krizovatke ciest v Ciernom Balogu - Sihle sa 28. januara stala dopravna nehoda. Vodic Renaultu Thalia s breznianskym evidencnym cislom pri jazde po Ulici Brodno, oznacenej ako vedlajsia cesta, v smere na hlavnu cestu nedal prednost v jazde autobusu, ktory siel v smere Janosovka - Saling. Doslo ku zrazke, pri ktorej sa nastastie nikto nezranil. Na autobuse vznikla skoda za 3000 korun a na osobnom aute je skoda za 10 000 korun.

Pod ruskom prvej februarovej noci sa ktosi vlamal do pohostinstva Alba na Ulici CSA v Brezne. Vylomenim hracieho automatu sposobil firme Slovenske loterie Bratislava skodu asi za 5000 korun a poskodenim zariadenia firme Prospekt, s. r. o., Bacuch vo vyske 200 korun.

V case od 16. hodiny 29. januara do 7. hodiny 30. januara sarapatil zlodej v predajni potravin v Nemeckej, cast Zamostie. Zasobil sa tam liehovinami a tabakovymi vyrobkami. Sposobenu skodu vycislia dodatocne po vykonani inventury. Priblizne v tom istom case neznamy pachatel vylomil telefonny automat umiestneny na budove Obecneho uradu v Dolnej Lehote. Ukradl box na mince v hodnote 1600 korun s financnou hotovostou 390 korun. Poskodenim pokladnicnej schranky vznikla firme Slovak Telecom skoda za 16 000 korun.

Tridsat minut vecer 30. januara stacilo zlodejovi na to, aby zo vstupnej chodby rimskokatolickeho kostola a farskeho uradu na Ulici 9. maja v Brezne ukradol tri zimne bundy s mobilnym telefonom, Prima kartou s kreditom a financnou hotovostou. Ostala za nim skoda za 8100 korun.

Na miestnej komunikacii v Bravacove vodic nakladneho motoroveho vozidla Volvo s navesom s breznianskym evidencnym cislom nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu a pravym zadnym kolesom navesu presiel po nohach 45-rocnej chodkyne z Bravacova. Pri nehode, ktora sa stala 27. januara tesne pred tristvrte na desat predpoludnim, zena utrpela tazke zranenie, ktore si vyziada liecenie viac ako 42 dni.

Tridsiateho prveho januara pat minut po jednej popoludni 10-rocny chlapec, ktory sa sankoval po miestnej komunikacii v Helpe, nahle vbehol do jazdnej drahy Skode Octavii. Vzhladom na kratku vzdialenost vodic uz zrazke nedokazal zabranit a chlapca zrazil. Nepozorny sankar sa zo zlomeniny panvy bude liecit asi tyzden. V ten isty den popoludni bolo rusno na Baldovskom moste v Brezne. Vodic nakladneho vozidla s navesom totiz nezabezpecil proti pohybu naklad a pri schadzani z mosta sa uvolnilo zabezpecenie prepravovaneho materialu - baly sena. Jeden z nich narazil do oprotiiducej Skody 120 a dalsi do zaparkovaneho Audi 90. Nastastie nikomu sa nic nestalo, len na autach je skoda dovedna za 30 000 korun.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. januara

 
Uzreli svetlo sveta image

Michal - Jozef Stulajter z Brezna, Tereza Vrablova z Tisovca, Lukas Chladek z Podbrezovej, Alexandra Stajerova z Dubovej, Matej Kubacky z Jasenia, Rebeka Strmenova z Hornej Lehoty, Tomas Glemba z Jasenia, Matus Oravec z Hronca, Dominika Valovcanova zo Sihly, Aneta Piliarova z Bacucha.

Opustili nas_image 

 

Julius Rostar (55) z Bravacova, Ladislav Roncak (53) z Brezna, Ivan Roncak (37) z Drabska, Ing. Frantisek Pompura (51) z Pohorelej, Ilona Schlosserova (90) z Brezna, Margita Schönova (57) z Brezna, Paulina Turnova (83) z Cierneho Balogu, Julius Rosko (84) z Brezna, Emilia Precuchova (82) z Cierneho Balogu, Maria Cellarova (79) z Podbrezovej.

150

Hasici aj v tomto tyzdni zaevidovali same dopravne nehody a technicku pomoc. Vyprostili vozidla, ktore vbehli do priekopy, alebo boli mimo cesty, a to na Krculovej ulici v Brezne, v Benusi, Bacuchu, Polomke, Rohoznej a v Dobroci. V piatok vystartovali do Michalovej, kde po zrazke Skody 120 s Audi 80 regulovali premavku. Posledna januarova streda sa neobisla bez havarie - v Predajnej vypadol z Citroëna na vozovku hlinikovy rebrik, na ktory nabehol vodic s Mercedesom, cim na aute doslo k poskodeniu podvozku.

155

V utorok doobeda lekarov privolali do Bravacova, kde chodkyni presiel cez nohy kamion, co sposobili hlavne haldy snehu popri ceste. Zachranari previezli zenu so zlomeninami clenkov do breznianskej nemocnice. Dovedna je v statistike vyjazdov zapisanych 29 vyjazdov, z toho 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k brusnej prihode, 4 k mozgovym prihodam, 2 k urazom, 15 k inym pripadom a pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o sedem vozidiel. Absolvovali vyjazd do Myta, odkial do Brezna previezli Octaviu so zamrznutou naftou, poskytli pomoc vodicovi Volkswagenu s poruchou motora a v Bacuchu vytiahli na cestu Opel, ktory potom odtiahli do Brezna. Prepravili Renault so zlomenym klucom, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Feliciu po dopravnej nehode v Brezne a na Taloch sa postarali o Opel s poskodenym motorom.

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby u lyziarov zaznamenali tri urazy - vyvrtnuty clenok, dve zlomeniny - stehennej kosti a predkolenia. V nedelu vyhlasili zachrannu akciu na vyprostenie lyziara, ktory uviazol pod Krupovou holou a vo stvrtok patrali po snoubordistovi vo Vajskovej doline, v oboch pripadoch vsetko dopadlo uspesne. Od 25. do 30. januara sa zucastnili na medzinarodnom skoleni lavinovych a patracich psov v Jasnej, odkial sa presunuli do Cervenych vrchov.

Blahozelanie_image

 

Viem, ze sa vdacnosti sotva dost najde, za roky radosti, za stastie dopriate, za roky lasky, za ruky zodrate, aj tak prijmi dnes kyticu vdaky. Zi dlho medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 3. februara sa doziva krasnych devatdesiatich rokov

Margita Vozarova z Brezna.

K tomuto vzacnemu jubileu blahozelaju a do dalsich rokov zivota vela zdravia, lasky a spokojnosti zelaju dcery a syn s rodinami, vnucata a pravnucata.

SPOMIENKY

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 25. januara sme si pripomenuli 3 roky odvtedy, co nas opustil nas otec, stary a prastary otec

Jozef Zubor z Myta pod Dumbierom.

S uctou spominaju dcery Hedviga, Anna, Katarina a syn Jozef.

SPOMIENKY

Co ti mozeme v den tvojich patdesiatin dat, len sviecku zapalit, kyticku polozit a s tichou modlitbou pri hrobe spominat.

Dna 23. januara sme si pripomenuli nedozite 50. narodeniny nasho syna, brata a svagra

Milana Belka z Cierneho Balogu – Pusteho.

S laskou spomina mama, sestra Viera, bratia Jozef a Stefan s rodinami.

...

Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 23. januara sme si pripomenuli 3. vyrocie tragickej smrti nasho draheho syna a brata

Michala Pauculu zo Sumiaca.

Spominaju rodicia, sestry Anna a Katarina s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 25. januara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama

Maria Piliarova z Hronca.

Zijes v nasich spomienkach. S uctou spomina syn a dcery s rodinami.

...

Dna 30. januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy

Jozef Kupec z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzelka a dcery s rodinami

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdci ostava bolest a tiche spominanie.

Dvadsiaty osmy januar je nasim najbolestnejsim dnom, ked nas opustila nasa draha manzelka, mamicka, dcera, nevesta, sestra a svagrina

Marta Buvalova, rod. Faskova.

S laskou a vdakou spominaju manzel, deti Martin, Deniska, Marek, rodicia, svokrovci, surodenci a svagrovci.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale vas nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 30. januara uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara a prastara mama

Maria Kovacikova, rod. Medvedova z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 5. februara uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama a stara mama

Jolana Urbanova.

S laskou spominaju synovia Ladislav a Jan, dcery Zdenka a Janka s rodinami.

...

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 6. februara uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas milovany

Stanislav Belko z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, syn, dcera a sestry s rodinami.

Baran
Nerad prijimate take rozhodnutia, ktore su v rozpore s existujucimi a fungujucimi zasadami. Toto vyplyva zo zasadnych postojov Barana. Ma v ucte tvorive pristupy.

Byk
Ste presvedceny, ze nikto nema o vas zaujem. Ide vsak o vas naivny omyl. Svoju skleslu naladu prenasate na svoje okolie. Niekto ma pre vasu dusu ucinny liek.

Blizenci
Dostali ste zase nove ulohy. Berte to od sefa ako prejav dovery a snazte sa ho nesklamat. Ked obstojite, tato dovera bude vyjadrena aj financnou formou.

Rak
Stastie a uspesnost v ostatnom obdobi urobili z vas romantickeho snilka. Cely svet okolo seba vidite cez ruzove okuliare. Obcas ich odlozte, aby ste videli realitu.

Lev
Zase ste sa zaplietli do niecoho, co bude mat neprijemne nasledky. Nemuselo sa to stat, lenze vy ste urobili naslepo kroky bez toho, aby ste zvazovali moznosti.

Panna
Konkurz, na ktory ste sa prihlasili, chapete ako automobilove preteky. Ste bezohladny a vytvarate rizikove situacie. Este neviete, koho budete v buducnosti potrebovat.

Vahy
Dostali ste sa necakane k peknej sume penazi, co vsak neznamena, ze mozete volnejsie utracat. Ba prave teraz by ste mali setrit. Svoju lasku vsak prekvapte darcekom.

Skorpion
Asi ste to trochu prehnali, ale nie je vylucene, ze vas skosila chripka. Faktom je, ze nie ste schopny vyliezt z postele. Liecte sa tak, aby ste na vikend boli fit.

Strelec
Ste vynikajuci organizator. Pracu riadite s prehladom, je radost s vami spolupracovat. Ale vase schopnosti v praktickych otazkach neraz zlyhaju. Uznate to?

Kozorozec
Sled udalosti nebudete moct podstatne ovplyvnit, lebo ma svoj vlastny rytmus. Ale opierajuc sa o svoj instinkt mozete sa vyhnut mnohym neprijemnostiam.

Vodnar
Tyzden aj vplyvom pocasia je plny napatia a nervozity. Dajte si povedat od partnera, poradte sa s nim. Nevyvolavajte vsak zbytocne vymeny nazorov.

Ryby
Po dlhom ocakavani konecne prisiel cas plodnych cinov. Pre Ryby, ktore sa narodili koncom februara a zaciatkom marca, moznosti prave kulminuju. Vyuzite prilezitost.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT