3. FEBRUAR 2004 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


HK Brezno informuje

Posledny januarovy vikend putal pozornost zaujemcov o dianie v II. hokejovej lige vzhladom na moznost priblizit sa ku konkretnejsej odpovedi na otazku kandidata na vitazstvo v skupine, ktore je v tejto sezone spojene s priamym postupom do I. ligy pre vitazov z oboch skupin. Vo vychodnej skupine vsak vysledky 11. kola ponechali v hre o prvenstvo Brezno, Bardejov i Dolny Kubin. Z tabulky vyplyva, ze Bardejov, alebo Dolny Kubin moze v zostavajucich troch zapasoch ziskat este 6 bodov, celkove teda 19 bodov. Breznu, ktore ma v poslednom kole volno, by zisk 3 bodov v zostavajucich dvoch zapasoch zarucil na konci sutaze jednobodovy naskok pred supermi. V sobotu, 7. februara o 17. hodine sa k tomuto cielu pokusia Breznania priblizit doma v zapase s Dolnym Kubinom a o tyzden neskor v Sabinove s tamojsimi hokejistami.

II. liga seniorov – vychodna skupina

HC 46 Bardejov - HK Brezno 7:4 (3:0, 2:4, 2:0), goly Brezna: Jergus 2, Bendik, Fabry.

Tempo zapasu od prveho vhodenia puku do hry neposkytlo hracom oboch celkov ani zlomok sekundy na nadbytocne vahanie. Sancu na uspech mali iba presne a rychle nahravky, okamzity start za volnym pukom, premysleny pohyb po ladovej ploche. Vylucenie hraca Brezna v 5. minute vyuzili domaci na strelenie prveho golu. Aj druhy gol Bardejova dali jeho hraci pocas presilovky. Herne posobili hokejisti oboch muzstiev vyrovnanym dojmom, no utocne akcie Gera aj Sasika zlikvidoval domaci brankar, pri strele Fabryho mu pomohla aj tycka. Naopak hraci Bardejova sa tesili aj treti raz zo streleneho golu. Pokus o zvrat vyznel najposobivejsie v priebehu druhej tretiny. Na jej zaciatku sa Bendik s Michalom dostali s pukom pred domacu branku a v rozhodujucej chvili Bendik strelil prvy gol Brezna. Aj v dalsich chvilach skusali hostia prekonat bardejovskeho brankara. Domaci hraci sa v tom case dostavali len do ojedinelych protiutokov, no svojou rychlostou boli pre obrancov Brezna vzdy velmi tvrdym orieskom. V polovici zapasu jeden takyto gumeny oriesok zaletel az za chrbat breznianskeho brankara. Ale prave vtedy dostala hra hosti najvacsi rozmach. To nahral Paucik Jergusovi a po jeho strele bardejovsky brankar Pistej ani nezapistal. Kratko nato opat Jergus zakoncil golom rozohravku Gera a Fabryho. Po dalsich dvoch minutach v polovici ihriska prevzal Pilatovu nahravku Fabry a smerom k superovej brane si udrzal naskok pred obrancami a krasnou strelou vyrovnal stav stretnutia na 4:4. Potom vsak rozhodca, vzdy o cosi laskavejsi k domacim priestupkom, nasmeroval hraca Brezna na trestnu lavicu. Pocas presilovky obnovili Bardejovcania jednogolove vedenie. V tretej tretine sa domaci hokejisti zamerali viac na rusenie utocnych zamerov Brezna nez na vlastnu ofenzivu, co sa im aj darilo. Az v predposlednej minute zapasu dvakrat zautocil na branu Brezna Fridrich, ktory asistoval okrem jedneho golu Bardejova pri vsetkych ostatnych, a dvakrat bol z toho gol.

Brezniansky golovy “softver” tak prvy raz v tejto sezone zamrzol. Ako sa ho podari trenerovi a hracom restartovat sa ukaze v zostavajucich dvoch zapasoch.

V dalsich stretnutiach 11. kola Dolny Kubin zdolal Humenne 8:3. Sabinov viedol doma nad Michalovcami po 1. tretine 2:0. Na zaciatku druhej tretiny sa vsak zranil brankar hosti, odviezli ho do nemocnice a michalovsky trener nemal koho postavit do brany. O konecnom vysledku rozhodne riadiaci organ SZLH. Volno mal Ruzomberok.

1. Brezno
2. Bardejov
3. Dolny Kubin
4. Sabinov
5. Ruzomberok
6. Michalovce
7. Humenne
10 8 1 1 49 : 25 17
9 6 1 2 41 : 25 13
9 6 1 2 42 : 27 13
9 4 1 4 22 : 23 8
9 3 1 5 29 : 38 7
10 2 0 8 22 : 39 4
10 1 1 8 31 : 61 3

II. liga dorastencov-juniorov

Zapas Hlohovec – Brezno sa neuskutocnil na zaklade kladneho postoja HK Brezno k ziadosti Hlohovca o odlozenie stretnutia pre nemoc v radoch hlohovskych hracov. V piatok 6. februara je na programe 14. kola zapas Brezno – Lucenec. Zaciatok je o 17. hodine na stadione L. Horskeho v Brezne.

II. liga starsich ziakov

SaHK Iskra B. Bystrica “C”: HK Brezno 4:0 (4:0, nedohrane).

Podobny zaver, ako v druholigovom seniorskom stretnuti Sabinova s Michalovcami, mal zapas starsich ziakov Brezna v B. Bystrici. Este pocas rozcvicky pred samotnym zapasom zasiahol puk brankara Pepicha do krku. Ten napriek bolesti nastupil do branky Brezna a podal obetavy vykon, no po prvej tretine bol osetreny v nemocnici. Do brany Brezna potom nastupil druhy brankar B. Bystrice a zapas sa dohral uz len ako priatelsky. Podakovanie patri aj rodicom, ktori sa podielali na zabezpeceni dopravy.

II. liga mladsich ziakov

HKm Zvolen “C” : HK Brezno 2:2 (1:0, 1:2, 0:0), goly Brezna: Matuska , Orovcik.

Lepsie sa vodilo mladsim ziakom Brezna vo Zvolene. Pociatocny napor domacich hracov udrzali na urovni jednogoloveho naskoku. V druhej tretine prevzali iniciativu do svojich ruk a boli vyrovnanym superom domacemu druzstvu v predvedenej hre i stave stretnutia. Ten sa uz do konca stretnutia nezmenil, na com ma okrem inych velku zasluhu aj brankar Opatrny.

V najblizsiu nedelu sa stretnu starsi (o 8.30 hodine) i mladsi ziaci (od 11. hodine) doma s hokejistami Lucenca.

Pripravka

HK Ziar nad Hronom – HK Brezno 8:1 (3:0, 2:0, 3:1), gol Brezna: Sandor.

Hraci pripravky v snahe pokracovat v porovnavani dosiahnutych schopnosti narazili v Ziari na supera, ktoreho zostavu tvorili aj hraci ziackej kategorie. Z ich hokejok padli takmer vsetky goly. Napriek tomu herny dojem z breznianskych hracov je nadejou do buducna.

Ing. Jozef Kolarovic

Krnohy - Benus 2004

Vynikajuca trat priniesla prvenstvo zvolenskemu Stresu

Prekrasne slnecne pocasie v sobotu 31. januara sprevadzalo 4. rocnik krnackovych pretekov v Benusi, na ktorom sa zucastnilo 72 posadok (62 muzskych a dve zenske) a 3000 divakov. Rano od 10. hodiny sutazili deti na sankach a o hodinu odstartovali krnackove preteky. Vynikajuca trat, ktoru zdolali vsetci sutaziaci, priniesla vitazstvo zvolenskemu Stresu v muzskej aj v zenskej kategorii.

K dobrej nalade prispela uz tradicne ludova hudba Juliusa Bartosa - Suka. Program obohatili aj hodnotne ceny v tombole, ktore si odniesli stastni vyhercovia. Podobne ako vlani, organizatori pripravili aj sutaz v rezani dreva rucnou pilou ,,Bruchac 2004". Spomedzi 29 dvojic v kategorii muzov vyhrala dvojica Knazik - Lovas a v kategorii zien Knazikova - Kanova (oba pary z Benusa).

,,Pekne pocasie, perfektna trat a vynikajuca pripravenost podujatia urcite prispeli k spokojnosti vsetkych sutaziacich a divakov," konstatoval na zaver starosta Benusa a riaditel pretekov Martin Gonda.

Vysledky: muzi: 1. P. Liska, I. Dobos (Stres), 2. J. Fajfer, J. Majer (Strelniky), 3. V. Hroncek, M. Mak (Helpa), poradie dalsich horehronskych pretekarov: 10. Dekret, J. Caban (Brezno), 13. M. Mak, S. Koren (Helpa), 18. V. Petrik, P. Matula (Dolna Lehota), 21. L. Kysucky, V. Kysucky (Sz. Helpa), 22. M. Citterberg, J. Luptak (Gasparovo), 23. R. Skorsepa, P. Skorsepa (Benus), 24. J. Figlus, J. Giertl (Cierny Balog), 25. L. Krkoska, J. Kupcok (Benus), 27. J. Jankov, J. Kozicka (Sumiac), 28. N. Gubza, M. Vrbovsky (Brezno), 29. C. Durica, S. Mak (Helpa), 30. F. Cisarik, M. Pobis (Benus), 34. P. Kramec, M. Rusko (Myto pod Dumbierom), 36. J. Caban, Babela (Benus), 38. R. Michalko, R. Michalko (Z. Halny), 40. J. Luptak, J. Divok (Bravacovo), 41. P. Siman, v. Siman (Helpa), 44. J. Sperka, J. Vrbovsky (Benus), 45. M. Sperka, F. Repciak (Benus), 48. I. Lopusny, R. Kralik (Myto pod Dumbierom), 50. P. Kovacik, M. Kvietok (Cierny Balog), 53. Sisiak, D. Horvath (Benus – Fara), 55. P. Butora, M. Fasko (Benus), 57. P. Baliak, J. Baliak (Benus), 60. J. Pribilina, L. Kukula (Helpa), 62. J. Golian, P. Golian (Rohozna); zeny: 1. M. Strizova, Z. Cervinska (Stres), 2. M. Misejkova, Z. Kolanova (St. Hory), 3. K. Ciliakova, I. Pischova (Jakub), poradie dalsich horehronskych pretekarok: 5. M. Makova, M. Korenova (Helpa, 10. M. Pobisova, E. Kovacova (Benus).

Duricovi sa dari

Nas krajan Rudolf Durica, reprezentant Slovenska v thajskom boxe, ktory je na stazi v koliske tohto sportu, sa nam po vyse mesiaci opat ozval: ,,Este koncom roka som odohral tri zapasy, 19. decembra som vyhral k. o. v 3. kole, 27. decembra k. o. v 4. kole a 28. decembra na body. Dalsi zapas som mal v Japonsku, kde som prehral na body s Thajcanom, lebo som mal zapalene hrdlo. Minuly vikend som sa vratil zo seminara, otvara sa totiz nova asociacia, kde som zastupoval Slovensko."

Mgr. Jozef Pupis

Lyziarske preteky podporene idealnym pocasim

V sobotu 31. januara Obecny urad a OZRS v Bacuchu usporiadali 7. rocnik lyziarskych pretekov z Certovice do Bacucha. Organizacny vybor pod vedenim Miroslava Nikla a Tomasa Medveda mal plne ruky prace s jeho zabezpecovanim. Najvacsim problemom bolo velke mnozstvo snehu po celej trase vo vyssej nadmorskej vyske, a teda priprava a vyznacenie trate dva dni pred pretekmi boli narocne. Pomohli im v tom snezne skutre z Pusteho pola a z Kosic.

Vysledky: zeny: 1. Bevelaquova, Kolarikova, 2. Medvedova, Skoumalova, 3. Niklova, Parasinova, muzi: 1. V. Nikel, Haraburda, 2. Kobela, Frgolec, 3. Caban, A. Nikel.

(mc)

Kto neprisiel moze banovat

V sobotu 31. januara za krasneho slnecneho pocasia sa v areali lyziarskeho vleku nad Sihlou uskutocnili preteky v behu na lyziach klasickou technikou na upravenej 5-kilometrovej trati. Dalsim sprievodnym programom bol zjazd a slalom deti zakladnych skol, jazda na jednej lyzi, jazda na lyziach za konom a jazda na koni s prispenim Hucul klubu Sihla. Ded priatelov lyzovania sa uskutocnil pod zastitou starostu obce Sihla Stanislava Bitalu. Na regularnost pretekov dozeral hlavny rozhodca Ing. Jan Turna. Spokojni navstevnici dakuju organizatorom a sponzorom tohto podujatia za vytvorenie vynikajucej sportovej atmosfery.

Vysledky behu na 5 km muzi: 1. Jozef Muransky, 2. Oto Sagat, 3. Ing. Pavel Harnak, 4. Vincent Anestik, 5. Ing. Milan Kovacik.

Ivan Nomilner

Lunterova uspesna

V Bratislave sa v sobotu 31. januara konali Majstrovstva slovenska juniorov v atletike, kde sa Zuzana Lunterova z Telgartu, ktora preteka za AK Dubnica nad Vahom, umiestnila na 60 m na prekazky na 1. mieste casom 8,94. Za

slovenskym juniorskym rekordom zaostala len 20 stotin sekundy. V skoku do dialky skoncila na 2. mieste vykonom 548 cm.

 

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov: Spoje Bratislava - ZP Sport Podbrezova A 3263:3401 (rozdiel 138 zvalenych kolov), I. Cech 582, G. Knap 534, O. Kyselica 569, M. Terebessy 551, R. Foltin 589, J. Calic 576.

Podbrezova potvrdila ulohu favorita.

Inter Bratislava Slovnaft B - ZP Sport Podbrezova B 3311:3270 (41), J. Kutik 577, P. Jakubec 602, T. Dilsky 502, P. Paulecko 539, M. Budac 528, J. Krivan 522.

Tim zeleziarov doplatil na neskusenost troch mladych hracov, a preto aj dosiahol takyto vykon.

V prvu februarovu nedelu sa podbrezovski kolkari zucastnili na turnaji v madarskom Segedy, kde sa im vyborne darilo. Vitazstvo ziskal J. Calic (606 zvalenych kolov), I. Cech skoncil treti (600) a R. Foltin si odniesol osme miesto (586).

(sr)

 

h0405i.jpg (15285 bytes)
Klub slovenskych turistov - odbor turistiky MSK Brezno v piatok 30. januara na zhodnocujucej schodzi bilancoval uplynuly rok cinnosti, ktory bol reprezentovany 57 akciami s poctom 2398 clenov.
Na druhy den pri prilezitosti oslobodenia mesta Brezna breznianski turisti v krasnom slnecnom pocasi a tazkych snehovych podmienkach absolvovali zimny prechod Brezno - jaskyna Bystra.

Text a foto: Ing. Anton Jursa


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT