17. FEBRUAR  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno–futbalova liga

Sipkarska sezona pokracovala uplynulu sobotu dalsim turnajom zo serie Master, ktory sa konal v Lehote pod Vtacnikom pri Prievidzi. Na muzskom turnaji sa zucastnilo 41 hracov prevazne zo stredneho a zapadneho Slovenska a samozrejme, ze nechybali ani breznianski hraci. V turnaji sa im az tak nedarilo a najlepsie si pocinal Milan Majer, ktory obsadil 9. miesto.

Prijemnym prekvapenim bol vykon Milosa Stiskala z Banskej Bystrice, ktory bol v sobotu na neudrzanie. Domov poslal takych hracov, ako su Dusan Stries ci Filip Skrtel, ktory doteraz nechybal ani v jednom finale na turnajoch Master. Svoju put v pavuku napokon Milos Stiskal ukoncil na piatom mieste, ked prehral s buducim vitazom celeho turnaja Marekom Polakom z Bratislavy. Taktiez sa na piatom mieste umiestnil Ivan Filo, ktory si stabilne udrzuje svoje postavenie na turnajoch. Stvrte miesto poputovalo do Nitry, kde si ho odniesol Roman Marci. Bystricanom to islo, co tretou prieckou potvrdil Milan Kapusta, nebyt mensieho zavahania mohlo to byt aj o co si lepsie. Vo finale sa tak napokon stretli Marek Polak a dovtedy neporazeny Imrich Varga z Lucenca, ktory sa zacina dostavat opat do vybornej formy, uvidime co z toho bude na bliziacich sa MSR. Finalovy duel mal napokon jednoznacny priebeh, co asi necakal nikto. Legy sa vsak koncia double-om a ten akoby Imrich zabudol hadzat a  prehral v pomere 1:6. Vitazom sa tak stal Marek Polak, druhy skoncil Imrich Varga a treti bol Milan Kapusta.
V zenskom turnaji sa predstavilo devat dievcat a ocakavalo sa, ktora vystupi na stupen najvyssi. Nakoniec sa to podarilo Adriane Sabovej z Lucenca, ktora vo finale porazila Breznanku Evu Sitarcikovu a triumf sestier Sabovych zavrsila Gabika tretim miestom.
Medzi juniormi uz druhu sezonu kraluje Filip Skrtel z Handlovej a ani na tomto turnaji tomu nebolo inak, ked juniorsku sutaz vyhral s prehladom. Na druhom mieste skoncila Janka Mikloskova z Valaskej a tretie miesto obsadil Patrik Wagner taktiez z Valaskej.
V Dart clube pokracovali sutaze stolnych futbalistov a sipkarov. V piatok boli na programe sutaze jednotlivcov. Medzi sipkarmi sa darilo Zdenkovi Pampurikovi, ktory turnaj vyhral. Na druhom mieste skoncil Milan Majer a tretie miesto obsadil Dusan Dordik. Je len na skodu, ked sa tak dobre hrajuci hraci ako Pampurik s Dordikom nezucastnuju na turnajoch Master a Top, kde by mohli premiesat poradim na poprednych miestach a mohli by byt z toho naozaj pekne vysledky.
V turnaji stolnych futbalistov sa predstavilo 28 hracov. Vitazstvo si vybojoval Ondrej Hajduch, ktory v poslednych turnajoch len hladal formu, ale tentokrat mu to naozaj vyslo. Na druhom mieste sa umiestnil Igor Kollar, co nikto necakal, ale aj toto potvrdzuje, ze je stolno – futbalova sutaz naozaj vyrovnana. Body do tabulky za tretie miesto si pripise Jozef Lalik, ktory musel sklonit hlavu prave pred Ondrejom Hajduchom.
V sobotu pokracovala stolno – futbalova sutaz turnajom dvojic, do ktoreho sa prezentovalo 24 parov. V tvrdej konkurencii sa presadili Boris Hudec s Ondrejom Hajduchom, ktory tento vikend zaznamenal double a uvidi sa dokedy mu to vydrzi. Na druhom mieste sa napokon ocitli stale sa zlepsujuci Marek Kosiciar a Jano Milan, ktoremu to tiez v poslednom case “nesypalo” ako by si predstavoval. A na treti stupienok si napokon vystupili Ivan Zemko s Martinom Ciesarom, ktori prehrali prave s Kosiciarom a Milanom. Najblizsie turnaje su na programe uz tento piatok a v sobotu so zaciatkom o 19. hodine v Dart clube v Brezne.
Upozornenie pre vsetkych stolnych futbalistov - v sobotu o 11. hodine sa vo Zvolene v bare Bunker uskutocni 6. kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale. Zaujemcovia o tento turnaj sa mozu prihlasit u personalu v darte.

(pp)

Majstrovstva sveta v biatlone Oberhof 2004

h0407.jpg (10455 bytes)Majstrovstva sveta v najuspesnejsom zimnom olympijskom sporte Slovenskej republiky nasleduju kazdy rok po uskutocneni 4 - 5 kol Svetoveho pohara. V sezone 2003/2004 po 3. kole Svetoveho pohara v Brezne - Osrbli a absolvovani dalsich pretekov sa v dnoch 6. - 15. februara v nemeckom Oberhorfe uskutocnili preteky svetoveho formatu aj za ucasti slovenskych pretekarov, zial pre zranenie bez nasej rodacky Anky Murinovej, v tomto roku pretekajucej vo vynikajucej forme.
Na pozvanie organizacneho vyboru WM 2004 Oberhof sa na sutaziach zucastnili mnohe tvare zname z dejisk svetoveho biatlonu. Vynimkou neboli ani clenovia organizacneho vyboru z Brezna - Osrblia, ktori do dejiska majstrovstiev cestovali v dvoch etapach. Prva cast bola v dnoch 6. - 9. februara aktivnym divakom otvaracieho ceremonialu, rychlostnych pretekov muzov a zien i stihacich pretekov. Volny den 9. februara vyuzili na prehliadku stadiona a vypoculi si zaujimavosti o priprave, prestavbe stadiona a ostatnych cinnostiach organizacneho vyboru, ktore ochotne sprostredkoval sekretar organizacneho vyboru Gerhard Köhler, velky znalec prirody na Slovensku a Horehroni zvlast.
Organizacny vybor Oberhof podal ziadost IBU o pridelenie majstrovstiev sveta v roku 1998, odkedy sa zacala tvrda priprava nielen pretekarov, ale predovsetkym organizatorov. V rokoch 2002 - 2003 uskutocnili velku rekonstrukciu stadiona v hodnote 6 milionov eur. Rekonstrukcia spocivala najma vo vybudovani tribuny pre 25 000 - 30 000 divakov so servisnymi priestormi zabezpecenia pretekov. Cast tribuny na statie je zhotovena z demontovatelneho lesenia asi pre 10 000 divakov. Pristup pretekarov do priestoru startu a ciela a na strelnicu je podzemnym tunelom. Kym otvaraci ceremonial v roku 1997 na namesti v Brezne zabezpecovalo asi 100 ucinkujucich, v Oberhofe bolo 600 ucinkujucich. Bol pekny, dokonca zvlastny vystupenim zonglerov s otvorenym ohnom a ,,zivym" brontosaurom. Aj priebezny a zaverecny ohnostroj bol nadherny. Zvlast zaujimava bola cena za ceremonial - 200 000 eur. Na vytvorenie dobrych pracovnych podmienok pre pretekarov, servismanov si organizacny vybor pozical 150 buniek - kontajnerov za niekolko 100 000 eur. V tejto suvislosti mozno konstatovat, ze lepsie servisne bunky, ako su v Osrbli, nieto. To vsak v ziadnom pripade nemoze vyvolat pocit spokojnosti, pretoze na stadione a na tratiach v Osrbli treba zrealizovat dalsie investicne akcie, vratane nocneho osvetlenia, ak chceme v buducnosti v tomto rychlym tempom sa rozvijajucom a popularnom sporte uspiet organizovanim svetovych podujati.
Ale vratme sa do Oberhofu. Celu organizacnu stranku doplna stab pomocnikov, ktorych bolo 650, s roznymi funkciami tykajucimi sa sportu, nie sprievodnych podujati. V okruhu tridsiatich kilometrov vsetko zilo biatlonom. Okrem zakladnej vyzdoby (aj lekaren dychala biatlonom) vsade boli vyzdobene prenosne stanky so zivou hudbou, vo vecernych hodinach osvetlene. Ano biatlonom zilo cele oklie, ba cele Nemecko. Doprava bola disciplinovane zvladnuta kyvadlovymi spojmi zo stadiona do okolitych obci k parkoviskam. Na otvaracom ceremoniali a na pretekoch v sobotu a v nedelu 7. a 8. februara sa kazdodenne zucastnilo viac ako 30 000 divakov. Na priprave a realizacii podujatia sa s velkym zaujmom a s priamou podporou podielala spolkova a krajinska vlada. Priebeh zabezpecovalo niekolkonasobne viac personalu ako u nas.
Navsteva prvej skupiny (druhej urcite tiez) bola prinosom pre dalsiu pripravu svetovych podujati, ale najma pre kandidaturu na WM 2008, resp. 2009.

Ing. Vladimir Fasko

 

Stredoslovenska divizia seniorov

Telgart – Lucenec – posledny zapas nedohrali. Stretnutie v tretej tretine rozhodca Macko predcasne ukoncil.
Telgart sa stretne s Lucencom v dohravke v sobotu 21. februara o 17. hodine.

...

HK Sport team – HKM Detva 1:6 (0:3, 1:0, 0:3), gol: Vetrak, presilovky: 0:1, rozhodca: Zubor, 300 divakov.
V poslednom zapase sezony muzstvo Brezna hostilo lidra sutaze z Detvy. Na breznianskom stadione sa od zaciatku hral rychly hokej. Viac stastia na hokejkach mali hraci Detvy, ked prekonali brankara Brezna siestimi golmi. Domacemu timu sa ujala len strela Vetraka po prihravke I. Halku. Tak sa suboj skoncil v prospech Detvy 1:6. Muzstvo Sport teamu dakuje divakom za podporu pocas celej sezony.

(bu)


 Spod vysokej siete

Vo volejbalovej extralige volejbalisti Petrochemy na domacej palubovke privitali Chemes Humenne, ktoremu po slabom vykone podlahli 0:3 (-19, -10, -16). Prave nad tymto druzstvom domaci zvitazili prvykrat, ale zial v sutazi aj posledny.

Dubova nestacila ziadnej hernej cinnosti, mnozstvo pokazenych podani velmi tvrdo kontrastovala tvrdym podanim hosti, ktori tak zaznamenali az trinast bodov. Tito priam odstrelovali domacich hracov, naviac pre zranenie odstupil Michalec. Zostava: L. Muka, Vanik, Michalec, Stubna, Javorcik, J. Skladany (J. Sanitra, P. Sanitra, Ostransky, Pfeiffer, Stulajter), trener: Andel.
Dalsi majstrovsky zapas volejbalisti Petrochemy odohraju v sobotu 21. februara v Starej Lubovni.
Druzstvo juniorov v Dubovej privitalo Vranov, nad ktorym dvakrat zvitazilo v pomere 3:0 a 3:2. Zostava: Stulajter, Pfeiffer, Kubs, Povraznik, Siman, Ostransky (libero Snirer, Tistian, Boros).

Vladimir Urban

Tabulka Horehronskej ligy “vychod” vo volejbale neregistrovanych hracov po 5. kole jarnej casti:

1. Helpa

2. Bravacovo

3. Pohorela

4. Zavadka

22 16 6 35:18   38

22 12 10 26:24   34

22 8 14 23:32   30

22 8 14 23:33   30

Ing. Jozef Kubanda

Z kolkarskej drahy

Cez vikend 14. a 15. februara sa v kolkarni ZP Sport v Podbrezovej uskutocnili Majstrovstva kraja v kolkoch. Vo vsetkych kategoriach zeleziari potvrdili jasne postavenie v kraji.
Vysledky: muzi: 1. I. Cech (603 zvalenych kolov), 2. O. Kyselica 600), 3. G. Knap (599, vsetci ZP Sport Podbrezova), juniori: 1. T. Pasiak (586, MKK Jelsava), 2. J. Krivan (548, ZP Sport Podbrezova), 3. P. Sibal (528, MKK Jelsava), dorastenci: 1. T. Dilsky (526), 2. E. Bauza (522), 3. P. Michalik (494, vsetci ZP Sport Podbrezova), nedela: zeny: 1. G. Kucharova (557), 2. E. Babelova (541), 3. I. Vankova (527, vsetky ZP Sport Podbrezova), juniorky: 1. K. Valigurova (546), 2. J. Zahradnickova (484, obe ZP Sport Podbrezova), 3. L. Marcokova (478, SKK Divin), seniori: 1. M. Srsen (570, ZP Sport Podbrezova), 2. A. Braz (533, MKK Magnezit Jelsava), 3. T. Tavarsky (531, SKP Rimavska Sobota), dorastenky: 1. Janka Laukova (440, ZP Sport Podbrezova).

Jan Daucik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT